FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Nema sanse. Kad bi bar protiv Huesce tako, bilo bi fenomenalno.
Uglavnom u subotu treba maksimalno ici. Sa pobjedom bi trebalo jos 10 bodova u 7 kola ako se ne varam.
Uglavnom u subotu treba maksimalno ici. Sa pobjedom bi trebalo jos 10 bodova u 7 kola ako se ne varam.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Ne znam ima li potrebe realno? Ovo je posljednja ono baš teškaška utakmica ove sezone u ligi, derbi sezone. Utakmice koje su preostale su većinom protiv donjeg dijela tabele(20, 11, 6 - Alaves, 15, 18, 4 -Getafe-kući, 10).AlfredNobel je napisao/la: I ja mislim, ali eto vidjećemo. Možda se desi neko čudo.
![]()
Ja bi to skroz ovako promiješao, pa kud puklo da puklo.
Ter Stegen
Semedo Pique Umtiti Alba
Alena Busquets Roberto
Malcom Boateng Coutinho
Drugo, da se ne lažemo, United nije toliko dobar da naši izvise zbog fizičke spreme. Mogu izvisiti zbog stava i pristupa utakmici, ali nije sad da je United u stanju neki Cholovski presing igrati. I onda je bolje sada završiti stvari s Atleticom, pa onda rotirati pred tekme s mnogo kondiciono jačim protivnikom od Uniteda. (ako se prođe naravno)
Znači s pobjedom protiv Atletica bježiš njima 11, i Realu 13. Znači tri poraza i remi luksuza. Nadam se da će tu prednost iskoristiti da nije ostvarena džaba.
06.04. Barcelona - Atlético Madrid
10.04. United - Barcelona LP
13.04. Huesca - Barcelona - možeš rotirat
16.04. Barcelona - United LP
20.04. Barcelona - Sociedad - možeš rotirat
23.04. Alaves - Barcelona
27.04. Barcelona - Levante - možeš rotirat
30.04/01.05. polufinale slot
05.05. Celta Vigo - Barcelona - možeš rotirat
07/05/08.05 polufinale uzvrat slot
12.05. Barcelona- Getafe
19.05. Eibar - Barcelona
25.05. Barcelona - Valencia KUP
Zadnja izmjena: Blejzer10, dana/u 04 apr 2019, 00:48, ukupno mijenjano 1 put.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Znam da nema šanse, nego neki moji pusti snovi
. Eventualno će biti jedna promjena i to je sve.
A i upravu ste. I ja sam kontam da je bolje malo zapeti protiv Atletica i završiti odmah ligu, pa da se može kasnije odmarati. Ali, eto rekoh čisto radi LP da se ima svježine, poučen prošlom sezonom kad ih je EV pošteno iskasapio i isqarao da su jedva na nogama bili. Mada, opet se ponavljam, previše mi mislimo da će se oni satrati od umora.

A i upravu ste. I ja sam kontam da je bolje malo zapeti protiv Atletica i završiti odmah ligu, pa da se može kasnije odmarati. Ali, eto rekoh čisto radi LP da se ima svježine, poučen prošlom sezonom kad ih je EV pošteno iskasapio i isqarao da su jedva na nogama bili. Mada, opet se ponavljam, previše mi mislimo da će se oni satrati od umora.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Kako god, najretardiranije rješenje mi je da se forsira prva ekipa dok se matematički ne osvoji titula. Igrat ćeš potrošen ligu prvaka, ispast po običaju, i onda će ti nebitno biti što si gario da obezbjediš ligu ranije
Pobjedi Atletico i onda juniore stavljaj pred LP imaš luksuz
Pobjedi Atletico i onda juniore stavljaj pred LP imaš luksuz
Blejz je sve dobro naveo i objasnio, samo je problem što je United odmah nakon Atletica - a poznavajuci Barcu nema šanse da mogu iznijeti dvije vezane utakmice u visokom ritmu, presingu i sve što ide uz to.
Da im neka utakmica izmeđ gdje se može izrotirati i odmoriti nekoliko igraca, bilo bi mnogo bolje.
Da im neka utakmica izmeđ gdje se može izrotirati i odmoriti nekoliko igraca, bilo bi mnogo bolje.
Kako to izgleda kad stoperi ne igraju zajedno, kad su totalno neustimani pa je postavljanje amatersko.
27.10.2020
Ma nezahvalno je krenuti bez Messija protiv Atletica. Tu izgubis i onda si pod pritiskom svaku narednu ligasku utakmicu.
Ako Celta ispadne, mogao bi se Aspas uzeti kao rezervni napadac.
Ako Celta ispadne, mogao bi se Aspas uzeti kao rezervni napadac.
ja sam neki dan pisao o rotacijama i protiv viljareala valverde kao da me je poslusao,vidjeli smo da su mesi,raketa i pike odmarani, doduse mesi i raketa su usli u drugom al ne vjerujem da je bilo neke tu potrosnje.
sad protiv atletica treba druge odmoriti, mesi nek igra al da ga stavi u spic, gdje ce najmanje se trositi, moze tu hodati i ako se ukaze neka prilika uvalit ce ga, ili slobodnjak il tako nesto. suareza nek odmara, a po krilima malcolm i coutinjo, pa ko se bolje pokaze nek starta protiv uniteda
u veznom redu sad nek raketa pocne a busi odmori, artur melo bi takodje trebao odmoriti jer potreban je protiv uniteda, a vidal nek pocne od prve, a ja bi gurnuo od prve i alenu pa sta bog da
u odbrani takodje ja bi albu odmorio, sta kosta nek kosta, njegova pozicija je najkriticnija jer nemamo adekvatnu zamjenu, nek roberto to pokrije a u desno semedo, pike mora poceti jer smo tarlasika bez njega, a s njim moze i umtiti nek se vraca u formu, a lenglet protiv uniteda obavezno
godi nam i nerijeseno i ne mora se srljati, moze se sovakvom ekipom i pobijediti, ako zapne i budemo gubili, u drugom nek uvodi suareza i ostale,sve osim poraza nama itekako godi i moze se to napraviti bez albe,suareza,buskeca,
ne znam kakvo je stanjesa dembom, hoce libiti na klupi protiv atletica
sad protiv atletica treba druge odmoriti, mesi nek igra al da ga stavi u spic, gdje ce najmanje se trositi, moze tu hodati i ako se ukaze neka prilika uvalit ce ga, ili slobodnjak il tako nesto. suareza nek odmara, a po krilima malcolm i coutinjo, pa ko se bolje pokaze nek starta protiv uniteda
u veznom redu sad nek raketa pocne a busi odmori, artur melo bi takodje trebao odmoriti jer potreban je protiv uniteda, a vidal nek pocne od prve, a ja bi gurnuo od prve i alenu pa sta bog da
u odbrani takodje ja bi albu odmorio, sta kosta nek kosta, njegova pozicija je najkriticnija jer nemamo adekvatnu zamjenu, nek roberto to pokrije a u desno semedo, pike mora poceti jer smo tarlasika bez njega, a s njim moze i umtiti nek se vraca u formu, a lenglet protiv uniteda obavezno
godi nam i nerijeseno i ne mora se srljati, moze se sovakvom ekipom i pobijediti, ako zapne i budemo gubili, u drugom nek uvodi suareza i ostale,sve osim poraza nama itekako godi i moze se to napraviti bez albe,suareza,buskeca,
ne znam kakvo je stanjesa dembom, hoce libiti na klupi protiv atletica
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Vidal je suspendovan.
Dembele bi mogao biti spreman. Ali vjerujem da ce ovaj put ici polako i da ce tek protiv Uniteda dobiti minute.
Dembele bi mogao biti spreman. Ali vjerujem da ce ovaj put ici polako i da ce tek protiv Uniteda dobiti minute.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
znaci nista od odmora za mela, a pitanje je hoce li se smjeti usuditi s alenom poceti, najvjerovatnije onda da ce i busi i melo i raketa poceti protiv atletica
za dembu bi bilo odlicno kad bi protiv atletica odigrao 15 20 minuta, da protiv united isto moze uci ako zapne, mada nije ni pametno rizikovati s njim, pogotovo protiv jorgandzije koji ubise boga oca
za dembu bi bilo odlicno kad bi protiv atletica odigrao 15 20 minuta, da protiv united isto moze uci ako zapne, mada nije ni pametno rizikovati s njim, pogotovo protiv jorgandzije koji ubise boga oca
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Znači evo presjek ranijih sezona nakon 31. kola.
2008/09
1. Barcelona 78 bodova
2. Real Madrid 72 boda
2009/10
1. Barcelona 80 bodova
2. Real Madrid 77 bodova
31. kolo klasiko Barca dobila na Bernabeu i pretekla Real.
2010/11
1. Barcelona 84 boda
2. Real Madrid 76 bodova
2011/12
1. Real Madrid 79 bodova
2. Barcelona 75 bodova
Ovdje je bio malo ispremještan raspored radi štrajka, pa pikam hronološki odigrano 31. kolo
2012/13
1. Barcelona 81 bod
2. Real Madrid 68 bodova
2013/14
1. Atletico Madrid 76 bodova
2. Barcelona 75 bodova
3. Real Madrid 73 boda
2014/15
1. Barcelona 75 bodova
2. Real Madrid 73 boda
2015/16
1. Barcelona 76 bodova
2. Atletico Madrid 70 bodova
3. Real Madrid 69 bodova
2016/17
1.Real Madrid 75 bodova (72 zapravo jer su imali utakmicu manje.)
2.Barcelona 69 bodova
Barca dobila klasiko i sve do kraja, ali Real isto sve dobio uključujući zaostalu tekmu.
2017/18
1. Barcelona 79 bodova
2. Atletico Madrid 68 bodova
Trenutno stanje nakon kola manje:
1. Barcelona 70 bodova
2. Atletico 62 boda
3. Real mardi 57 bodova
Boldovane osvojili.
Saldo: Ova generacija Barce nikad nije izgubila prednost ovako kasno u sezoni.
+5 je patnja i nemogućnost rotiranja
+8 osrednja mogućnost rotiranja
+11 juniori hladno
I jasno se prema bodovima vidi koliko je liga grohnula ove sezone.
2008/09
1. Barcelona 78 bodova
2. Real Madrid 72 boda
2009/10
1. Barcelona 80 bodova
2. Real Madrid 77 bodova
31. kolo klasiko Barca dobila na Bernabeu i pretekla Real.
2010/11
1. Barcelona 84 boda
2. Real Madrid 76 bodova
2011/12
1. Real Madrid 79 bodova
2. Barcelona 75 bodova
Ovdje je bio malo ispremještan raspored radi štrajka, pa pikam hronološki odigrano 31. kolo
2012/13
1. Barcelona 81 bod
2. Real Madrid 68 bodova
2013/14
1. Atletico Madrid 76 bodova
2. Barcelona 75 bodova
3. Real Madrid 73 boda
1. Barcelona 75 bodova
2. Real Madrid 73 boda
2015/16
1. Barcelona 76 bodova
2. Atletico Madrid 70 bodova
3. Real Madrid 69 bodova
2016/17
1.Real Madrid 75 bodova (72 zapravo jer su imali utakmicu manje.)
2.Barcelona 69 bodova
Barca dobila klasiko i sve do kraja, ali Real isto sve dobio uključujući zaostalu tekmu.
2017/18
1. Barcelona 79 bodova
2. Atletico Madrid 68 bodova
Trenutno stanje nakon kola manje:
1. Barcelona 70 bodova
2. Atletico 62 boda
3. Real mardi 57 bodova
Boldovane osvojili.
Saldo: Ova generacija Barce nikad nije izgubila prednost ovako kasno u sezoni.
+5 je patnja i nemogućnost rotiranja
+8 osrednja mogućnost rotiranja
+11 juniori hladno
I jasno se prema bodovima vidi koliko je liga grohnula ove sezone.
Nije liga vec Atletico i Rejal. Sad recimo imas Alaves, Getafe u vrhu. Dosta zanimljiva sezona. Pa evo Villareal se bori za opstanak a maznu Sevillu i nama uvale 4 komada.
27.10.2020
Može on Messija staviti na CF ali džaba kad nema ko kreirati normalnu priliku, tako da frajko se mora vratiti na centar pa poslati loptu iza leđa odbrane prema Albi, u međuvremenu u toku tog pasa da ga prešalta iz treće u drugu, pravac prema kaznenom i čeka povratnu Albe.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Prodati Coutinha, dovesti Eriksena ?
Ne znam kakav je Eriksen u defanzivi, ali cisto sumnjam da je bezvoljan kao Brazilac.
Ne znam kakav je Eriksen u defanzivi, ali cisto sumnjam da je bezvoljan kao Brazilac.
Upravo to. Romario ovdje trubi vec godinu dana, a ne vidi da nemamo veznog reda, pa samo treba pogledati asistencije veznog reda zadnje 4 godine i sve ce biti jasno. Nije ovo 2012 godina.Derdiyok je napisao/la:Može on Messija staviti na CF ali džaba kad nema ko kreirati normalnu priliku, tako da frajko se mora vratiti na centar pa poslati loptu iza leđa odbrane prema Albi, u međuvremenu u toku tog pasa da ga prešalta iz treće u drugu, pravac prema kaznenom i čeka povratnu Albe.
Stavis njega u spic i moze hladit muda i citat novine ako se ne bude vracao po loptu.
27.10.2020
Dok je Barca imala 100 bodova , pisalo se kako se skidsju gace,sada kada se svaka ekipa otvorenog garda potuce i pravi iznenadjenja opet liga ne valja.
Kako god okrenes ne mozes udivoljiti.
Messi i napad ne idu jedno sa drugim , da on ne igra 10ku , Barca bi se opasno borila za trece mjesto.Da ima vrhunska ledja i igrace koji ce igrati za njega kao sto je Real igrao za Ronalda ok,ovako ova ekipa nema taj kvalitet.
Kako god okrenes ne mozes udivoljiti.
Messi i napad ne idu jedno sa drugim , da on ne igra 10ku , Barca bi se opasno borila za trece mjesto.Da ima vrhunska ledja i igrace koji ce igrati za njega kao sto je Real igrao za Ronalda ok,ovako ova ekipa nema taj kvalitet.
Vezni red Barceloni nikad nije previse ucestvovao u kreiranju golova, odnosono nije imao tih kljucnih asistencija za gol.leorey je napisao/la:Upravo to. Romario ovdje trubi vec godinu dana, a ne vidi da nemamo veznog reda, pa samo treba pogledati asistencije veznog reda zadnje 4 godine i sve ce biti jasno. Nije ovo 2012 godina.Derdiyok je napisao/la:Može on Messija staviti na CF ali džaba kad nema ko kreirati normalnu priliku, tako da frajko se mora vratiti na centar pa poslati loptu iza leđa odbrane prema Albi, u međuvremenu u toku tog pasa da ga prešalta iz treće u drugu, pravac prema kaznenom i čeka povratnu Albe.
Stavis njega u spic i moze hladit muda i citat novine ako se ne bude vracao po loptu.
Tu se Barcelona uvijek oslonjala na napad.
Vezni igraci Barcelone su uvijek bili zaduzeni za kreiranje igre,drzanje posjeda i nametanje presinga.
Nije slucajno jedan prosjecni Ozil imao vise asistencija od Xavia i Inieste zajedno.
Jednostano, stvar je do stila igranja.
Prenos lopte i kontrola pod pritiskom, je u Barceloni uvijek bila bitnija od "gadjanja u trepavicu".
Najbolji asistenti u Barceloni su uvijek bili igraci napada.
Sve tacno jaro, samo što je nekad Messi stajao (i igrao) daleko iznad Xavija, Inieste i slicno. Kada su Alves, Pedro, Villa i svi ostali rintali ko mazge i doturali lopte. A sad se vraca da igra u liniji haman sa Busquetsom da organizuje igru i ceka ubacivanje Albe.Evander je napisao/la: Vezni red Barceloni nikad nije previse ucestvovao u kreiranju golova, odnosono nije imao tih kljucnih asistencija za gol.
Vezni igraci Barcelone su uvijek bili zaduzeni za kreiranje igre,drzanje posjeda i nametanje presinga.
Nije slucajno jedan prosjecni Ozil imao vise asistencija od Xavia i Inieste zajedno.
Prenos lopte i kontrola pod pritiskom, je u Barceloni uvijek bila bitnija od "gadjanja u trepavicu".
Razlika nebo i zemlja.
Slzem se. Samo sam zelio reci da ne treba ocekivati niti od jednog veznog igraca Barcelone da ce imati 20 asistencija po sezoni. To nisu imali ni Iniesta ni Xavi, jednostavno jer ne igraju tako.let3 je napisao/la:Sve tacno jaro, samo što je nekad Messi stajao (i igrao) daleko iznad Xavija, Inieste i slicno. Kada su Alves, Pedro, Villa i svi ostali rintali ko mazge i doturali lopte. A sad se vraca da igra u liniji haman sa Busquetsom da organizuje igru i ceka ubacivanje Albe.Evander je napisao/la: Vezni red Barceloni nikad nije previse ucestvovao u kreiranju golova, odnosono nije imao tih kljucnih asistencija za gol.
Razlika nebo i zemlja.
Naravno da je ovo slabije nego je nekad bilo.
Ne moze se porediti Dembele sa Neymamor, pogotovo ne moze beskrvnog Couthina porediti sa Neymarom. Ne moze se porediti Suarez danas sa Suarezom prije 3 godine.
Jedan Pedro, koji je meni bio jako mrzak, radio je kao konj. I ako nije znao previse, bio je radilica koja je obavljala posao za trojicu.
Kad imas naprijed sve igrace koji malo rade bez lopte, onda i Messivi nedostaci u defanzivi dolaze do izrazaja.
Lako je ekipi trpiti jednog igraca bez obaveza kad se igra bez lopte, tri ili vise, to je nemoguce.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.