DevilsAdvocate je napisao/la:Ovi koji govore protiv Osima su obicni imbecili koji nemaju dvije ciste u glavi, otprilike sve ono sto ne valja s nasim drustvom, DNO DNA !
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
ne moze s bracom niko zivota mi .....Virtu4l je napisao/la:Kako im malo trebadelinjo je napisao/la:a dje ce koVirtu4l je napisao/la:![]()
![]()
![]()
![]()
a njihova legenda Asim Ferhatović zvani Slino
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Pa hebem mu zivot odgovori mi i ostavi se Bazdarevicevskih floskula "ja Bosnu volim i u nogometu sam 30 godina".BoixosNois1899 je napisao/la:Onome kome još uvijek nije jasno koliko je i šta je Ivica Osim uradio za naš fudbal, neće biti nikad i suvišno je i smiješno je raspravljati se na tu temu.
Kao što reče gore neko, u Japanu kada čuju ime Ivica Osim ustanu i poklone se, ali eto mi pametni, nama ne valja.
Je li bolje da suti ili da podrzava ostanak Bazdarevica u ovom momentu? Da li je ova podrska Bazdarevicu neprijateljski akt prema vecini navijaca? Uvjek iste stvari kod nas, on je legenda pa mu se mora sutiti jer smo ni niko. Kako njemu, tako i Susicu, Bazdarevicu ...
Ako sam dobro razumio vecerasnji nastup Blazevica je bio puno prijateljskiji iako svako dijete zna da mu je Bosna u najboljem slucaju na drugom mjestu.
Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
E da moj care da slijepci progledaju i znaju da je Dubrovnik gorio u 10-om mjesecu 91 i upitaju se kada je sijevnula Osimova naknadna pamet bilo bi im puno toga jasnije.Evander je napisao/la:Sta je uradio?BoixosNois1899 je napisao/la:Onome kome još uvijek nije jasno koliko je i šta je Ivica Osim uradio za naš fudbal, neće biti nikad i suvišno je i smiješno je raspravljati se na tu temu.
Kao što reče gore neko, u Japanu kada čuju ime Ivica Osim ustanu i poklone se, ali eto mi pametni, nama ne valja.
Kad je bio na vrhuncu trenerske karijere, isto kao i Vaha, nije niti pomisljao da bude selektor. Isto kao i Vaha,, otisao da bude selektor Japana. Vaha je izdajnik, Osim je legenda?
On je mozda legenda YU fudbala, BiH nije sigurno. Mislim na reprezentativni.
Bio na celu nekog komiteta? Ja I? Je li i Elvedin Begic legenda?
A I o Osimovim "ratnim godinama" mogli bi ovdje pricati. Covjek koji nikad niti jedan intervju nije dao o ratu na bilo koji nacin, osim onog iz maja 92. Da nabrojim sve zlocine koji su se desili do tog dana u Bosni i Hrvatskoj? Svo vrijeme se drzao po strani. U Beogradu zivio i radio dos su gorili Visegrad, Sarajevo, Zvornik, Bijeljina, Vukovar, Dubrovnik...
Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
On Sarajevo voli jako puno i to je cinom ostavke dokazao ali ako je volio staru Yugu u njenom izvornom obliku nije imao sta ni raditi do tada u BG.
Ali ajde ulazimo u trusna podrucja politike ili je i tada nase Bosanske selektore tesko od klupe bilo potjerati.
Poseban je Osim lik, nogometni teoreticar i karakteristican predratni Sarajlija pun ironije ili humora. Ali o njegovoj bi se nepogrijesivosti dalo raspravljati. Sto je najgore za BiH reprezentaciju je ucinio malo vise od Vahe. Vaha nista a ovaj politickom aktivacijom kada smo dosli skoro do totalnog kolapsa. Za to mu velika hvala kao i za Begica kojeg nam je ostavio u amanet i tako se pozitivno izjasnio o njemu.
- BenjooJutub
- Kontakt:
Hajrović i Kolašinac na instagramu u komentarima prave šprdnju od Meše i njegovog deranja uz aut liniju..
EDIT: Evo obrisali komentare
- LegendKiller
- Kontakt:
Uz dužno poštovanje prema svemu što je učinio i šta općenito u svijetu fudbala predstavlja, ali mislim da Ivica Osim u zadnje vrijeme ni sam ne zna šta priča. Prvo kritikuje selektora, pa za 20 dana igrače, a evo sada prešao i na navijače, kao previše očekujemo i mislimo da smo najbolji. Ok glupo jeste misliti da smo bolji od Belgije, ali zar je greška misliti da si bolji od Kipra.
Pogubio se i on više!
Ja sam i dalje mišljenja da je u ovom momentu Amar najbolji izbor.
Pogubio se i on više!
Ja sam i dalje mišljenja da je u ovom momentu Amar najbolji izbor.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Ako nam je Osim najveca legenda i najveci trener svih vremena a jest sto je istina , onda smo na dnu evrope sto se tice BH strucnjaka , pa koga je vodio Ivica Osim ? Pa Hrvatska ima takvih 30-tak , Srbija nepoznat broj , nemam nista protiv covjeka samo kazem kad je on BH legenda i najjace ime onda smo stvarno dno dna ... Jel fkt nemamo nikakvih strucnjaka , ne znam sta je sa ovim narodom posebno sa Bosnjackim trenerima kao da ih jos Turci drze pa ne napreduju a drugi normalno uspone imaju ..
- BenjooJutub
- Kontakt:
Osim je legenda u Grazu zbog Sturma, u to sam se uvjerio. Legenda je i u Japanu, tako kažu. Legenda je u svojoj državi. To je rijetko kome od trenera sa naših prostora uspjelo.HeraklitMracni je napisao/la:Ako nam je Osim najveca legenda i najveci trener svih vremena a jest sto je istina , onda smo na dnu evrope sto se tice BH strucnjaka , pa koga je vodio Ivica Osim ? Pa Hrvatska ima takvih 30-tak , Srbija nepoznat broj , nemam nista protiv covjeka samo kazem kad je on BH legenda i najjace ime onda smo stvarno dno dna ... Jel fkt nemamo nikakvih strucnjaka , ne znam sta je sa ovim narodom posebno sa Bosnjackim trenerima kao da ih jos Turci drze pa ne napreduju a drugi normalno uspone imaju ..
Ma Ivica je obicni demagog. Pregazilo ga vrijeme i ostao u devedesetim. Gori su novinari sto ga uopste pitaju za misljenje i uznemiravaju covjeka.
Mislim da njega nije mudro vrijednovati samo kao nogometnog trenera. On nikad nije u inostranstvu vodio neki veliki klub ali je cinjenica da je u svom primeu bio drugaciji od ostalih. Zeljeznicar je vodio na osebujan nacin kao i mocnu Jugoslaviju u ono vrijeme. Meni osobno je uvijek bio fantastican lik a njegove rijeci su se slusale. I uvijek je imao nesto pametno reci u onom svom karakteristicnom narodnom rijecniku. Mislim da bi ga pametnije bilo nazvati nogometnim teoreticarem sto je level iznad trenera. Nije on po trenerskim dostignucima ni do gleznja jednom Ivicu ali je makar po meni ostavio puno dublji pecat u Jugoslavenskoj nogometnoj javnosti. Poseban je on svat. Da budem iskren zadnje 4 godine me vise puta razocarao. Samo je Vaha po pitanju razocarenja meni gori od njega.HeraklitMracni je napisao/la:Ako nam je Osim najveca legenda i najveci trener svih vremena a jest sto je istina , onda smo na dnu evrope sto se tice BH strucnjaka , pa koga je vodio Ivica Osim ? Pa Hrvatska ima takvih 30-tak , Srbija nepoznat broj , nemam nista protiv covjeka samo kazem kad je on BH legenda i najjace ime onda smo stvarno dno dna ... Jel fkt nemamo nikakvih strucnjaka , ne znam sta je sa ovim narodom posebno sa Bosnjackim trenerima kao da ih jos Turci drze pa ne napreduju a drugi normalno uspone imaju ..
BenjooJutub je napisao/la:Hajrović i Kolašinac na instagramu u komentarima prave šprdnju od Meše i njegovog deranja uz aut liniju..
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Da je ponovit ovakvu igru i ovakvu atmosferu
Ovdje je 16-17 milja na stadionu sve fudbalska publika, nakon ovoga je i krenulo smensi fency repka..
Cuj huka kod prilike svake , pritiska ..
Sjecam se ko danas, nas 200 uslo na jednu propusnicu, udje 1 pa kroz ogradu i tako sat vremena
Sjecam se ko danas, nas 200 uslo na jednu propusnicu, udje 1 pa kroz ogradu i tako sat vremena
Zadnja izmjena: avenija, dana/u 12 okt 2017, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
smijesni ste totalno, toliko..
Na ovoj sam utakmici bio, i do dan-danas odgovorno tvrdim da je publika doslovno "utjerala" ova dva gola u drugom poluvremenu, pogotovo drugi. Kako smo s istoka bodrili Lulica tada a on po lijevoj strani Rumune lomio i lomio. Bio sam na dosta utakmica i prije i poslije te, ali je ovdje daleko najbolja atmosfera bila od svih.avenija je napisao/la:Ovdje je 16-17 milja na stadionu sve fudbalska publika, nakon ovoga je i krenulo smensi fency repka..
Sto se Osima tice, nadam se da ce ovi novinari konacno popustiti vise tog starca da odmara sa svojom porodicom. Covjek prezivio tezak mozdani udar, jedva prica a oni malo-malo njega zovu da nesto izjavljuje.
Inace, da li je stvarno bila toliko mrtva atmosfera protiv Belgije ili su "usutjeli" tribine?
Yebe mi se ko je rekao, da mi otac rođeni kaze da Meša treba ostat', reko bih mu da nije upravu.
Baraz promasaj, kvalifikacije promasaj, igra nikakva, autoritet nula, atmosfera isto. Zakazao u svakom segmentu.
Pustit Osima na miru, treba ostat dostojanstven iako sada, poslije X mudrih stvari, prica neargumentovane gluposti.
Baraz promasaj, kvalifikacije promasaj, igra nikakva, autoritet nula, atmosfera isto. Zakazao u svakom segmentu.
Pustit Osima na miru, treba ostat dostojanstven iako sada, poslije X mudrih stvari, prica neargumentovane gluposti.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Upravo to ... takav je bio i Johan Cruijff ... fudbalski filozofi a la Sokrat & Aristotel ...dubrovnik je napisao/la:Meni osobno je uvijek bio fantastican lik a njegove rijeci su se slusale. I uvijek je imao nesto pametno reci u onom svom karakteristicnom narodnom rijecniku. Mislim da bi ga pametnije bilo nazvati nogometnim teoreticarem sto je level iznad trenera.
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Nije brate bila mrtva atmosfera. Pa kad smo poveli sve je prokuhalo. Ja nisam uhvatio sjediste nego se metiljo na skalama u prolazu. Oni redari su nas stalno razgonili. Neki momci iz posavine se zamalo ne pobise sa njima jer su toliko bili nabrijani a ovi ih stalno gone u stranu. Tok utakmice i golovi Belgijanaca su redovno hladili uskuhali lonac. A i igra brate, ako nema igre navijanje pomalo kopni.Vucevich je napisao/la:Inace, da li je stvarno bila toliko mrtva atmosfera protiv Belgije ili su "usutjeli" tribine?
Fanatikosi kao i obicno, momci nisu stali 90 minuta. Cim nasi malo zivnu tribine kuhaju ali hebi ga. Lose smo cijele kvale igrali da bi ocekivao navijanje na 100 %.
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Imali gdje znimak te emisije sa Osimom i Cirom?
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, FerdinandF, invincible1921 i 28 gostiju.