Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- miralem444
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Od kloca i šljivotresa, do "robe" vrijedne 40 miliona
Životna priča Edina Džeke nije bila nimalo laka. Djetinjstvo je proveo u razrušenom Sarajevu. Na svu sreću, Džeko i njegova porodica, uspjeli su izvući živu glavu...
Već 2003. godine Džeko počinje igrati za seniorski tim Željezničara, gdje se zadržao sve do 2005 godine. Nažalost, na Grbavici nije bio cijenjen. Prozvali su ga klocem i šljivotresom. Talenat kojeg nisu prepoznali na Grbavici, očigledno je vidio Jirži Plišek, koji je Edina odveo u Češku, odakle će današnji Dijamant krenuti put ka Njemačkoj.
Edin Džeko
U nekoliko sezona provedenih u Wolfsburgu, gdje i danas zarađuje za hljeb, postao je najbolji golgeter kluba svih vremena. Cijena Džeke dosegla je vrtoglavih 40 miliona eura, a za njegove usluge ludi pola Europe. Bayern Munchen, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Liverpool, Manchester City, Milan, Inter, Juventus, Real Madrid neki su od klubova koji bi dijete Grbavice rado vidjeli u svojoj majici. Kako sada stvari stoje Džeko je najbliži prelasku u Manchester City, a transfer bi trebao biti realiziran početkom januara. No, krenimo redom…
Biografija
Ubica dječjeg lica, Edin Džeko, rođen je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu, 17. marta 1986. godine.
Početak nogometne karijere
Prvi klub za Džeku, bila je momčad sa Grbavice - Željezničar. Plavi dres nosio je u periodu od 2003-2005. godine. Vjerovali ili ne bh. kolos, transfer u Češku napravio je za svega 40.000 eura. Tadašnji ljudi koji su sjedili u foteljama kluba sa Grbavice, obradovali su se kao da su dobili jack-pot, a ne napravili transfer nekoga, ko danas vrijedi puno više. Vrtoglavih 40 miliona eura. Stručnjaci, zar ne?
Odlazak u Češku
Svjestan da mu nema nafake u plavom dresu prema kojem od malih nogu gaji ljubav, odlučuje se na iskorak. Odlazi u Češku. U tuđinu ga je odveo Jirži Plišek koji je u Edinu prepoznao ono što ranije niko nije. Ni tamo se nije dugo zadržao. Proglašen ja najboljim stranim igračem, a lagani eksploziv, pomno je pratio Felix Magaht, koji se odlučio kupiti Džeku. Transfer je iznosio 4.300.000 eura.
Prva godina
U prvoj sezoni u dresu Wolfsburga se i nije baš naigrao. Priliku za dokazivanje dobivao je sa klupe, a suparničku mrežu tresao je rijetko.
Dodir zvijezda
Zatim, u sezoni 2008/2009, Wolfsburg je postao senzacionalno prvak Njemačke. Njihove partije bile su lijek oka, a zasluge za prvu titulu prvaka Njemačke, najviše idu na račun bh. dua - Misketa i Džeke. Džeko je u toj sezoni na svom kontu imao itekako odličnih 26. golova. Međutim, ni to mu nije bilo dovoljno da bude tobdžija sezone. Uspješniji od njega bio je samo saigrač, Grafite.
Edin Džeko
Najbolji strijelac
Iako je u prošloj sezoni Wolfsburg naglo pao, Edin je ostao isti. Nemilosrdan prema protivničkim golmanima. Sa 22 gola koliko ih je postigao u Bundesligi, bilo je dovoljno da ponese laskavo priznanje najboljeg strijelca.
Rekordi
Edin Džeko i Grafite oborili su rekord u sezoni 2008/2009 zajedno su bile egzekutori 54 puta, što predstavlja najbolji učinak napadačkog tandema u cijeloj Europi. O kakvom se uspjehu radi, najbolje svjedoči činjenica da su pretekli njemačke ikone, Hoonessa i Mullera. Osim toga, bh. internacionalac upisao je u Njemačkoj najbrži hat-trick. U vremenskom razdoblju od 14 minuta uspio je zatresti 3 puta mrežu Hoffenheima.
Reprezentacija
Nakon što je prošao sve omladinske pogone BiH, na red su došli nastupi u A timu BiH. Priliku za debi imao je Džeko na Koševu, protivnik je bila Turska. Zasigurno je da će mu debi ostati zauvijek u sjećanju. Izabranici tadašnjeg selektora Fuada Muzurovića slavili su sa 3:2, a priliku da pošalje mrežu iza leđa Rustu Redžbera, ukazala se i samom Edinu. Naime on je pred kraj prvoga djela odličnim volej udarcem poravnao rezultat na 1:1.
Tako blizu, a tako daleko
Nažalost, igrač kakav je Džeko, nije imao priliku igrati na Svjetskom prvenstvu održanom na ljeto na jugu Afrike. Ćiro je preporodio repku. Međutim, Portugal se ispostavio kao nezaobilazna prepreka u baražu. Tako blizu a tako daleko. Edin je u kvalifikacijama bio strijelac u 9 navrata, ispred njega bio je samo Grk Gekas, sa golom više.
Edin Džeko
U nedjelju je Džeko osvojio još jedno laskavo priznanje. Izabran je za „Idola nacije" koje već sada tradicionalno bira sportski portal sportsport.ba.
U ovim hladnim danima vruće je čelnicima Želje. Naime, ukoliko bi Dijamant napustio Wolfsburg u januarskom prijelaznom roku za otkupnu klauzulu od 40 miliona eura, na ime Željezničara, pripalo bi više stotina hiljada eura. Također, Džeko bi u bliskoj budućnosti mogao postati najbolji strijelac Bosne i Hercegovine svih vremena.
Dosada je u nacionalnom dresu tresao mrežu 17 puta. Istu brojku ima i njegov skorašnji saigrač, Zvjezdan Misimović. Na vječitoj listi najboljih strijelaca vodi Elvir Bolić, sa 22 postignuta gola.
UHHHH NA OVO NEMOZEMO OSTAT RAVNODUSNI NIKADD...OVO SAMO POKAZUJE I DOKAZUJE D AJE EDIN MASINERIJA ZA GOLOVE KAKVA SE RADJA JEDNOM U 20 GODINA..
Životna priča Edina Džeke nije bila nimalo laka. Djetinjstvo je proveo u razrušenom Sarajevu. Na svu sreću, Džeko i njegova porodica, uspjeli su izvući živu glavu...
Već 2003. godine Džeko počinje igrati za seniorski tim Željezničara, gdje se zadržao sve do 2005 godine. Nažalost, na Grbavici nije bio cijenjen. Prozvali su ga klocem i šljivotresom. Talenat kojeg nisu prepoznali na Grbavici, očigledno je vidio Jirži Plišek, koji je Edina odveo u Češku, odakle će današnji Dijamant krenuti put ka Njemačkoj.
Edin Džeko
U nekoliko sezona provedenih u Wolfsburgu, gdje i danas zarađuje za hljeb, postao je najbolji golgeter kluba svih vremena. Cijena Džeke dosegla je vrtoglavih 40 miliona eura, a za njegove usluge ludi pola Europe. Bayern Munchen, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Liverpool, Manchester City, Milan, Inter, Juventus, Real Madrid neki su od klubova koji bi dijete Grbavice rado vidjeli u svojoj majici. Kako sada stvari stoje Džeko je najbliži prelasku u Manchester City, a transfer bi trebao biti realiziran početkom januara. No, krenimo redom…
Biografija
Ubica dječjeg lica, Edin Džeko, rođen je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu, 17. marta 1986. godine.
Početak nogometne karijere
Prvi klub za Džeku, bila je momčad sa Grbavice - Željezničar. Plavi dres nosio je u periodu od 2003-2005. godine. Vjerovali ili ne bh. kolos, transfer u Češku napravio je za svega 40.000 eura. Tadašnji ljudi koji su sjedili u foteljama kluba sa Grbavice, obradovali su se kao da su dobili jack-pot, a ne napravili transfer nekoga, ko danas vrijedi puno više. Vrtoglavih 40 miliona eura. Stručnjaci, zar ne?
Odlazak u Češku
Svjestan da mu nema nafake u plavom dresu prema kojem od malih nogu gaji ljubav, odlučuje se na iskorak. Odlazi u Češku. U tuđinu ga je odveo Jirži Plišek koji je u Edinu prepoznao ono što ranije niko nije. Ni tamo se nije dugo zadržao. Proglašen ja najboljim stranim igračem, a lagani eksploziv, pomno je pratio Felix Magaht, koji se odlučio kupiti Džeku. Transfer je iznosio 4.300.000 eura.
Prva godina
U prvoj sezoni u dresu Wolfsburga se i nije baš naigrao. Priliku za dokazivanje dobivao je sa klupe, a suparničku mrežu tresao je rijetko.
Dodir zvijezda
Zatim, u sezoni 2008/2009, Wolfsburg je postao senzacionalno prvak Njemačke. Njihove partije bile su lijek oka, a zasluge za prvu titulu prvaka Njemačke, najviše idu na račun bh. dua - Misketa i Džeke. Džeko je u toj sezoni na svom kontu imao itekako odličnih 26. golova. Međutim, ni to mu nije bilo dovoljno da bude tobdžija sezone. Uspješniji od njega bio je samo saigrač, Grafite.
Edin Džeko
Najbolji strijelac
Iako je u prošloj sezoni Wolfsburg naglo pao, Edin je ostao isti. Nemilosrdan prema protivničkim golmanima. Sa 22 gola koliko ih je postigao u Bundesligi, bilo je dovoljno da ponese laskavo priznanje najboljeg strijelca.
Rekordi
Edin Džeko i Grafite oborili su rekord u sezoni 2008/2009 zajedno su bile egzekutori 54 puta, što predstavlja najbolji učinak napadačkog tandema u cijeloj Europi. O kakvom se uspjehu radi, najbolje svjedoči činjenica da su pretekli njemačke ikone, Hoonessa i Mullera. Osim toga, bh. internacionalac upisao je u Njemačkoj najbrži hat-trick. U vremenskom razdoblju od 14 minuta uspio je zatresti 3 puta mrežu Hoffenheima.
Reprezentacija
Nakon što je prošao sve omladinske pogone BiH, na red su došli nastupi u A timu BiH. Priliku za debi imao je Džeko na Koševu, protivnik je bila Turska. Zasigurno je da će mu debi ostati zauvijek u sjećanju. Izabranici tadašnjeg selektora Fuada Muzurovića slavili su sa 3:2, a priliku da pošalje mrežu iza leđa Rustu Redžbera, ukazala se i samom Edinu. Naime on je pred kraj prvoga djela odličnim volej udarcem poravnao rezultat na 1:1.
Tako blizu, a tako daleko
Nažalost, igrač kakav je Džeko, nije imao priliku igrati na Svjetskom prvenstvu održanom na ljeto na jugu Afrike. Ćiro je preporodio repku. Međutim, Portugal se ispostavio kao nezaobilazna prepreka u baražu. Tako blizu a tako daleko. Edin je u kvalifikacijama bio strijelac u 9 navrata, ispred njega bio je samo Grk Gekas, sa golom više.
Edin Džeko
U nedjelju je Džeko osvojio još jedno laskavo priznanje. Izabran je za „Idola nacije" koje već sada tradicionalno bira sportski portal sportsport.ba.
U ovim hladnim danima vruće je čelnicima Želje. Naime, ukoliko bi Dijamant napustio Wolfsburg u januarskom prijelaznom roku za otkupnu klauzulu od 40 miliona eura, na ime Željezničara, pripalo bi više stotina hiljada eura. Također, Džeko bi u bliskoj budućnosti mogao postati najbolji strijelac Bosne i Hercegovine svih vremena.
Dosada je u nacionalnom dresu tresao mrežu 17 puta. Istu brojku ima i njegov skorašnji saigrač, Zvjezdan Misimović. Na vječitoj listi najboljih strijelaca vodi Elvir Bolić, sa 22 postignuta gola.
UHHHH NA OVO NEMOZEMO OSTAT RAVNODUSNI NIKADD...OVO SAMO POKAZUJE I DOKAZUJE D AJE EDIN MASINERIJA ZA GOLOVE KAKVA SE RADJA JEDNOM U 20 GODINA..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
- Los_Blanos2
- Kontakt:
Ja neznam zasto se toliko brinete oko njegovog transfera, otice mlad je 24 godine, a bogami lijepo mu je u Wolf ima ugled, vole ga navijaci, ekonomski je bolje namazan kad je produzio ugovor.. to je i sam zelio. 
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
- miralem444
- Kontakt:
moje je misljenje nekako logicki je da dzeki pripadne il 9 il 11 a da nekom od ovih uzme 10.haya.a i 10 nije lose haya..mislim 10 -ka se cuva za najjaca pojacanja haya...hz1987 je napisao/la:E hajmo malo vedrije teme, dosta vise ovog sumornog:)
Mala kladionica!
Koji će broj na dresu nositi Edin Džeko u slučaju da pređe u MAN City?
Zauzeti su sljedeći brojevi i pod tim brojevima su igrači prijavljeni za sva takmičenja na početku sezone, pa idemo redom:
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 11 - 12 - 13 - 14 - 17 - 18 - 19 - 21 - 22 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 32 - 34 - 36 - 38 - 42 - 43 - 45 - 50
Realno od ovih normalnih brojeva (mislim da Džeko nije primitivac da nosi broj 60), ostali su:
10 - 15 - 20
Hajmo vaše mišljenje
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
HAYAmiralem444 je napisao/la:moje je misljenje nekako logicki je da dzeki pripadne il 9 il 11 a da nekom od ovih uzme 10.haya.a i 10 nije lose haya..mislim 10 -ka se cuva za najjaca pojacanja haya...hz1987 je napisao/la:E hajmo malo vedrije teme, dosta vise ovog sumornog:)
Mala kladionica!
Zauzeti su sljedeći brojevi i pod tim brojevima su igrači prijavljeni za sva takmičenja na početku sezone, pa idemo redom:
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 11 - 12 - 13 - 14 - 17 - 18 - 19 - 21 - 22 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 32 - 34 - 36 - 38 - 42 - 43 - 45 - 50
Realno od ovih normalnih brojeva (mislim da Džeko nije primitivac da nosi broj 60), ostali su:
10 - 15 - 20
Hajmo vaše mišljenje
Dario ~8~ Puric: "Hvala Robijasi, hvala Zenico ...idemo dalje...KUP JE NAS !"
10hz1987 je napisao/la:E hajmo malo vedrije teme, dosta vise ovog sumornog:)
Mala kladionica!
10 - 15 - 20
Hajmo vaše mišljenje

<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3
-
jasko_juve
- Kontakt:
ljudi ba..Dzeko jos nije otisao u City..polako..ne moze prije zore svanut..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Dzeko No9,ukoliko on dodje Adebayor ce takodjer otic kao i Santa Kruz....i ostaje 9ka
RIP SALE VILENJAK
- majestic24
- Kontakt:
Nemojte zaboraviti ni No23
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
hvala, isto i tebi @adnane. pozztrnokop je napisao/la:Ima jer nije igrao sa Wolfsburgom u evropicole-ch je napisao/la:U koliko ode ove zime, da li ima pravo nastupa u evropskim takmicenjima?
Hhhahahha ev danas je Dzeko ponovo u Juventusu
Kako pisu mediji Juve otima Dzeku City i to tako sto ce odma dati u Januaru Sissoka plus sto ce im Edin ostat do kraja sezone i plus pare jos u Junu...
Ipak mislim da ovo ima vishe smisla jer je Juve prodo za sicu Diega zadnji dan prelaznog roka....vjerovatno ima neki dogovor
Kako pisu mediji Juve otima Dzeku City i to tako sto ce odma dati u Januaru Sissoka plus sto ce im Edin ostat do kraja sezone i plus pare jos u Junu...
Ipak mislim da ovo ima vishe smisla jer je Juve prodo za sicu Diega zadnji dan prelaznog roka....vjerovatno ima neki dogovor
Diego za sicu?
Pa i nije bas sica, otisao je za 16 milioncica... S obzirom da je u Juventusu imao losu sezonu i da su jedva cekali da ga se otarase, onda i nije to tako mala suma novca... O nekakvom dodatnom dogovoru vezanom sa Dzekom sigurno nema ni govora, jer bi nesto od toga do sada vec sigurno isplivalo na povrsinu, a i ne bi se oko citavog njegovog odlaska digla ovolika prasina, niti bi Man City ovoliko navaljivao, da je nesto s Juventusom vec odprije dogovoreno.
Pa i nije bas sica, otisao je za 16 milioncica... S obzirom da je u Juventusu imao losu sezonu i da su jedva cekali da ga se otarase, onda i nije to tako mala suma novca... O nekakvom dodatnom dogovoru vezanom sa Dzekom sigurno nema ni govora, jer bi nesto od toga do sada vec sigurno isplivalo na povrsinu, a i ne bi se oko citavog njegovog odlaska digla ovolika prasina, niti bi Man City ovoliko navaljivao, da je nesto s Juventusom vec odprije dogovoreno.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Pa to je sica s tim da je cijena mu 25 mil...Juve jest imo losu sezonu al i u takoj losoj sezoni Diego je bio najbolji im igrac...i prodavat igraca za 16 mil zadnji dan prelaznog roka a prije toga je receno da neide 100% je sumnjivo...a i sam Dzeko je rekao da zeli u Italiju i da je s Diegom prico o Juventusu...._dreamer_ je napisao/la:Diego za sicu?
Al ne znam et vidit cemo....jucer su svi mediji prenjeli da je vec potpiso a danas niko nista....a nisam Dzeko i njegov menadjer pojima nemaju ...
Danas et citam Juve otima Dzeku City ...tak da **** lud zbunjenog
Nešto mi Edinov transfer u "Građane" još nije siguran,imam predosjećaj da će doći do potpuno neočekivanog trenutka te da će preći u neku drugu momčad ali vidjet ćemo.
Maggio 5, 2010: Coppa Italia
Maggio 16, 2010: Campione d'Italia
Maggio 22, 2010: Campione d'Europa
Agosto 21, 2010: Supercoppa Italiana
Dicembre 18, 2010: Campione del Mondo
Forza Inter ! Merda Milan !
Maggio 16, 2010: Campione d'Italia
Maggio 22, 2010: Campione d'Europa
Agosto 21, 2010: Supercoppa Italiana
Dicembre 18, 2010: Campione del Mondo
Forza Inter ! Merda Milan !
Nece on nigdje preci, ostat ce u Wolfu 100%._d1n0_ je napisao/la:Nešto mi Edinov transfer u "Građane" još nije siguran,imam predosjećaj da će doći do potpuno neočekivanog trenutka te da će preći u neku drugu momčad ali vidjet ćemo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
ti si debil! ja neznam sto lika neko nebanuje... znaci bez vrijedjana al de vidite sta lik pise... nije dobar majkemiYugoslavia je napisao/la:moj dobar drug Carlos Vela je veliki potencijal i biće možda najbolji mexico igrač sviju vremena a dobar je i veliki ruski čarobnjak moj dobar drug Andrij ja svaki dan šnjima u klubu i dolaze mi uvijek u my pub na proslavu ako pobjede
>>No body likes us but we dont care<<
- JuveSissoko
- Kontakt:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Dzeko je sutra na ljekarskom pregledu,u subotu potpisuje ugovor aBd..sa onim Rumenim iz Wolfsburga nista nije sigurno dok ne bude sigurno,zato tu treba biti malo oprezan,mada je i on svjestan da bi ostanak Dzeke u Wolfsburgu bio i vise nego kontraproduktivan i da bi mu na ljeto cjena samo pala.. Ocekujem u toku danasnjeg ili sutrasnjeg dana potvrdu o transferu!
[youtube][/youtube]
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Sunčica Šehić (Voditeljica na TVSA) je upravo u "Dobrim vibracijama" rekla da je Džeko danas najsretniji čovjek na svijetu jer je potpisao ugovor sa Cityem vrijedan 40 miliona eura.
Trči pred rudu ?
Trči pred rudu ?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
Trenutno korisnika/ca: 231983, ANamelessGhoul, Burberry46, General505, guillermo, hurem, kontra, Sveti i 56 gostiju.