Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Bio je bolji Shaw samo sto su ga igraci bojkotovali pa je cojk dobio otkaz ako se sjecate jedini je Juka igro .
Terry Stotts je izborio cetiri 3x PO u cetiri pokusaja, a prosle godine je po misljenju mnogih trebao biti coach of the year, medjutim, to je ipak bio Steve Kerr, a npr LeBron James je rekao da to trebao biti Terry StottsSlatinash_7 je napisao/la:Pa kakav je onda trener Portlanda ako je Malone kreten a sa gorom ekipom(sigurno) ima bolji omjer nego Portland,ajde malo da razmislimo sta smo napisali prije nego smo nesto postali..drugo je sto ce mozda stil igre drugog trenera biti bolji po Nurkica,ali nazivati nekog kretenom nema smisla..
Blazersi igraju losu sezonu, sto je najmanje njegova krivica, ekipa je lose selektovana, potom ima problema s povredama, a opet je u trci za PO, tako da se Stotts i Malone ne mogu stavljat u istu recenicu
Nuggetsi imaju ekipu za potuci se za PO, a iskoristili su priliku jer Blazersi igraju losu sezonu, pa su trenutno na toj PO poziciji, sto uopste nije u nekoj vecoj mjeri zasluga Malonea, vise je to splet okolnosti
opet ti kazem, misljenje navijaca Nuggetsa o njemu nije bas dobro, ono, prosjecan trener (ako i to) i nista vise, gledao sam Nuggetse redovno od trenutka kako je stigao Juka u NBA, pa do trenutka kada je otisao, al eto, pricajmo samo o posljednje dvije sezone kako je Malone trener
vjeruj da ne branim Juku zato sto je nas, al Malone i Stotts su dva razlicita svijeta, kao treneri, psiholozi, ma u svakom mogucem smislu, zbog toga ce Juka procvjetat u Blazersima, a gusio se kod onog klosara
zajebava Damea :lol: :kafa:

-
- Kontakt:
Ne daju treneri plate a i stvar s Denverom je da imaju pola ekipe na rookie ugovorima, eh sad tu imaš kvaku 22 sa NBA ligom. Vidjećemo Denver kad oni u sljedeće dvije godine budu primorani dati velike ugovore ovima koji su sada na minimalcu. Zamisli kako će izgledati ekipa gdje će max dobiti Mudiay, Murray i Jokić plus visoki ugovoru Hernangomezu i kompaniji. Uz dužno poštovanje svim igračima i njihovim talentima imaće pun sallary cap, a neće biti ni siguran playoff tim ukoliko ovu situaciju ne riješe. Trenutno Denver izvlači ta širina ekipe koju imaju još od onog trade za Mela.Slatinash_7 je napisao/la:Joj Malone kreten,covjek drzi Denver koji je jedva popunio salary cap na PO mjestu,pobjedu a mozda i dvije ispred tog Portlanda gdje je Nurkic otisao a imaju drugu najplaceniju ekipu lige,o cemu pricate vi ljudi ovdje?Nurkicu ce odgovarati igra Portlanda,jer su i jednom Plumleeu davali da ih razigrava sa visokog posta,samo malo slobode i samopouzdanja da nabije,mislim da ce on procvjetati..
Portland ima dva igrača koji zaslužuju taj max i dobili su ga, iako možda i nisu komplementarni jedan drugom i onda je ostatak capa popunio Crabb koji je odigrao sjajno prošlu sezonu, a trenutno mu je nivo igre u rangu nekog rubnog igrača rotacije. Tako da njima ostaje na ljeto vidjeti šta s njim, spašava ih što će cap još malo narasti i što će vjerovatno tu neko vidjeti njegov potencijal čisto zbog mladosti pa možda im ta neka ekipa i ponudi neki dobar trade kao što su imali ovu situaciju s Nurkićem.
Eto moje skromno mišljenje o trenutnoj situaciji.
-
- Kontakt:
Sve ste vec rekli. Da dodam samo jos ovo: Denver igra brzu kosarku sto mnogo vise lici na RnG nego POR. PACE je veci nego kod POR, DRtg je zadnji a ORtg visi nego kod POR, sve direktne indikacije da Denver teze prema RnG vise nego POR mozda i najvise u ligi kada uzmes sve u obzir.
Malone nije kreten, i ja sam pogresno mjesao "kretenluk" sa nesposobnosti. Malone je vrlo nesposoban ali nije krivica do njega. Krivi su ovi koji su ga zaposlili, onakav SAC ga je odpustio, tada nisam znao zasto sada znam sigurno . Malone je "overmatched" protiv skoro svakog trenera. U svakoj sitvaciji kada je bilo blizu ali je Denver ipak bio u prednost Malone je usrao tekmu i ispao clown. Nikad nije bio za glavnog trenera i ovo ce mu je vjerovatno biti zadnja prilika. Imali smo nesrecu da je americki Mrscic dobio da hantira i razvija Juku i pokazalo se kako je to proslo... Denver bi bio blize 0.5, mozda i ispred OKC sa nekakvim trenerom srednje klase. Malone ako ista drzi Nuggetse nazad a ovo da on njih dzri u PO je smijesno. Na zapadu ima 7 dobrih ekipa trenutno a ostali se bore ko ce biti "najboli od najgori" za osmo mjesto, trenutno DEN drzi to mjesto ali nevjerujem da ce tako ostati do PO.
DzoniInglish@ Chinaglia@ Procitao sam da kada se Turner vrati da ce on biti dobar u PnR sa Jukom, sta znate o tome? I ako hipoteticno budu trejdali Crabba u offseason i ponudili Juki (ako nastavi igrati dobro) slicnan ugovor kao extension da podpise vec tada bili trebao pristati na to? Ili cekati dok mu ugovor ne istekne da vidi kakav je market za njega?
Malone nije kreten, i ja sam pogresno mjesao "kretenluk" sa nesposobnosti. Malone je vrlo nesposoban ali nije krivica do njega. Krivi su ovi koji su ga zaposlili, onakav SAC ga je odpustio, tada nisam znao zasto sada znam sigurno . Malone je "overmatched" protiv skoro svakog trenera. U svakoj sitvaciji kada je bilo blizu ali je Denver ipak bio u prednost Malone je usrao tekmu i ispao clown. Nikad nije bio za glavnog trenera i ovo ce mu je vjerovatno biti zadnja prilika. Imali smo nesrecu da je americki Mrscic dobio da hantira i razvija Juku i pokazalo se kako je to proslo... Denver bi bio blize 0.5, mozda i ispred OKC sa nekakvim trenerom srednje klase. Malone ako ista drzi Nuggetse nazad a ovo da on njih dzri u PO je smijesno. Na zapadu ima 7 dobrih ekipa trenutno a ostali se bore ko ce biti "najboli od najgori" za osmo mjesto, trenutno DEN drzi to mjesto ali nevjerujem da ce tako ostati do PO.
DzoniInglish@ Chinaglia@ Procitao sam da kada se Turner vrati da ce on biti dobar u PnR sa Jukom, sta znate o tome? I ako hipoteticno budu trejdali Crabba u offseason i ponudili Juki (ako nastavi igrati dobro) slicnan ugovor kao extension da podpise vec tada bili trebao pristati na to? Ili cekati dok mu ugovor ne istekne da vidi kakav je market za njega?
Turner zna vrtit pnr i to ce sigurno bit dobro za Juku, on je kao Dame i CJ, ball handler, a mozda se nocas vrati i Aminu, sto bi trebalo pomoc Juki u defanzivi, pa me zanima kako ce odbrana izgledat! uglavnom kada se vrate Turner i Aminu, oni ce u startnu petorku i obojica ce biti kompatibilniji s Jukom u odnosu na Harklessa i Vonleha3isamagicnumber je napisao/la:DzoniInglish@ Chinaglia@ Procitao sam da kada se Turner vrati da ce on biti dobar u PnR sa Jukom, sta znate o tome? I ako hipoteticno budu trejdali Crabba u offseason i ponudili Juki (ako nastavi igrati dobro) slicnan ugovor kao extension da podpise vec tada bili trebao pristati na to? Ili cekati dok mu ugovor ne istekne da vidi kakav je market za njega?
ugovor treba potpisat odmah cim mu ga stave na stol, jer tesko da ce pronac bolju destinaciju od POR, koji su za njega bili u TOP 3 najbolje opcije.. od ostalih destinacija koje su se pominjale kao dobre opcije, Mavsi su uzeli Noela, NOP uzeo DeMarcusa, Celticsi ce cekat Zizica, a mozda uzmu jos nekog, Hornetsi imaju Codyja i Plumleeja
za ostale ekipe ne znam, cisto sumnjam da ce bit bolje opcije od POR, tako da treba odmah prihvatit, a naravno do tada da vidi kako ce se situacija razvijat, za sada mu ide idealno, vec je starter, igrat ce 30+ min, igra s igracima kao Dame i CJ, jos Turner kada se vrati, odlicno se snasao u ekipi, druzi se, pogotovo s Dameom, trener mu vjeruje, gleda da ga iskoristi na najbolji moguci nacin, dopusta mu da pokaze sve u cemu je dobar, nema nit jedan razlog zasto bi otisao negdje drugdje
najbitnije mu je da redovno igra s odlicnom minutazom i da se razvija, a to sve ima u POR
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Idemo
-
- Kontakt:
from Bosnia Herzegovina....ja da sam Juka kod mene bi srce bilo ko dzamija kad ovo cujem 
ne tako obećavajuci pocetak, bar ofanzivno

ne tako obećavajuci pocetak, bar ofanzivno
tanak pravo, tri pnr ne moze zavrsit, sada kupi ofanzivni skok i fula
Tacno dosta lose. Mene posebno nervira ono lose zavrsavanje iz pika. Ljudi ga forsiraju maksimalno i daju mu lopte kad god je u dobroj prilici. Mora pametnije ici na polaganje, on nekako krene skroz silovito na obruc i onda bez imalo osjecaja samo izbaci loptu iz ruku. Valjda se popravi kad ponovo udje, samo da ne napravi brzo i treci faul.Chinaglia je napisao/la:tanak pravo, tri pnr ne moze zavrsit, sada kupi ofanzivni skok i fula
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
-
- Kontakt:
jel on ima strah od kucanja kad je neki igrac ispred njeg ?
pa jbte on trci sa trice prema kosu i ide na neko polaganje
pa sa onolikim tijelom ne znam ko ga moze zaustavit kad krene na kucanje
zgrabi tu loptu i odvali koš šta se ustrucavas, ako ko poturi ruku iscupaj mu je i proguraj zajedno sa loptom kroz koš !
pa jbte on trci sa trice prema kosu i ide na neko polaganje
pa sa onolikim tijelom ne znam ko ga moze zaustavit kad krene na kucanje
zgrabi tu loptu i odvali koš šta se ustrucavas, ako ko poturi ruku iscupaj mu je i proguraj zajedno sa loptom kroz koš !

Pu yebem ti licne greske
- juanitomaravillaa
- Kontakt:
Ubi ga Litvanac i u odbrani i u napadu,nadam se da ce se sabrat na poluvremenu.
To je to ... užas sto je igrao u drugoj četvrtini i treća lična...
u ovom trenutku zelim da presjedi ostatak tekme
a idi u pi.cku materinu jusufe
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Grozno
Uzasno prvo poluvrijeme. Jel ono dobio bananu od Ibake?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.