FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

hurem
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hurem » 31 jul 2023, 15:36

- Plan i program, vizija?! - nema toga ili bar jasne vizije nema

Feđa Dudic - mnogi ne misle tako ali smatram da je on trebao da bude dugoročno rješenje o kojem pricamo i da se trebao istrpiti..
Čovjek koji mnogo radi i zasigurno je imao taj neki plan razvoja u narednom periodu.
Nije on mogao birati da se odmah povrijedi Anicic ili proda Mujakic. Njegova nesreća je i to sto nije imao domaćih utakmica i sve je maltene igrao u gostima.
Kroz primjer Dudica je trebalo staviti do znanja igračima da nema zafrkancije. Sta sad, ako se nekim igračima ne svidja tempo koji nametne neki trener odmah će ga bojkotovati. Pa to ce uvijek biti tako.

- Pojačanja, odlasci?! - nerezonski, neinteligentno

Prodaješ Mujakica, Rahmanovica i slične koji su od krucijalne važnosti za tim u tom trenutku bili a ovamo ne prodaješ nebitnog, ali bukvalno nebitnog Varesanovica za kojeg imaš bolju opciju na klupi.

Gomilanje stranaca a samo 3 mogu biti u rosteru. Besmisleno.
Ima smisla ako ćeš posuditi nekome Gruzijca i izganjati papire za Kjeremeha. Takodjer smatram da se Gruzijac trebao isprobati u kontinuitetu da se vidi koliko moze.

Musa je godinama unazad najbolji bek kojeg smo imali...trci kao navijen, zna probiti, protcati i sto je najbitnije znao je centrirati.
Svi ostali bekovi kad bi se sastavili zajedno nemaju dobar centarsut kao Musa.
Kao nije dobar u defanzivi...kojoj defanzivi? - onoj koju svakako nemamo.

Rogic - dovesti ovakvog golmana da bi sjedio na klupi je za ubistva. Svaki drugi komentar je suvišan.

Godinama muku mučiš sa stoperima...pa daj prvo riješi zadnju liniju pa napad, majka mu stara.

:arrow: TRENER - najbitniji "igrac" u timu!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bolje za dobrog trenera iskesirati dobar novac nego dovesti Penarandu, Viverosa i oba beka koja smo doveli. Dobar trener će od Radovića napraviti Marcela.
Kakve koristi od silnih pojacanja ako ih ne možeš koristiti kako treba i nema ih ko posložiti, voditi.

- Očekivanja - očekujem da prodaju Renana do kraja prelaznog roka ili Kjeremeha. Nadam se prodaji Varesanovica zbog njegovih bezobrazluka i neinteligentnih poteza. Često puta se doima kao kokoš bez glave na terenu.
Mislim da nam je Ziljkic i dalje bitan zbog nekih svojih igrackih karakteristika koje malo ko ima, vjerovatno niko u PLBiH ali da se i on riješi nekih bubica i nonsalancije na terenu gdje bezveze gubi loptu na 60 metara i sijevne kontra opasna po nas gol.

Očekivanja od sezone - već je katastrofalno krenula ispadanjem iz Europe. Ne moze se ništa ni očekivati bez trenera na klupi. O tome nakon imenovanja.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 31 jul 2023, 15:41, ukupno mijenjano 2 puta.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 31 jul 2023, 15:37

djokica je napisao/la:
31 jul 2023, 15:33
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
31 jul 2023, 15:30
djokica je napisao/la:
31 jul 2023, 15:29

Ne znam, to njega trebas pitati.
Ja samo kazem logicno je da decko ne dolazi da pozdravi navijace.

Na stranu fudbal, Mirza mu je otac, a nije ni on postedjen sve ove godine otkako se vratio
takav igrac, karakter, kapiten.. sta reci, sem toga da nije postedjen. Da li smo mi postedjeni?
Znas sta mislim.
Ne branim ga uopste, samo se stavljam u njegovu poziciju.

On nije nikome govorio da je ker, mladunce, vrijedjao oca…
Mozda je los igrac, sebican, bezobrazan… ali sta mu se sve nagovorilo, njemu i porodici, minimum koji moze uraditi je da NE dodje i pozdravi navijace.

Svako bi tako reagovao na njegovom mjestu
Nikada njemu horde nista nisu rekle, cak sta vise bio je u ok odnosima, tako da ne izmisljaj. Jedine uvrede je mogao cuti ovdje i sa Istoka, a vjerovatno radi babe nije prisao nema sta drugo biti.
Zadnja izmjena: guadalupe, dana/u 31 jul 2023, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jul 2023, 15:37

djokica je napisao/la:
djokica je napisao/la:

Na stranu fudbal, Mirza mu je otac, a nije ni on postedjen sve ove godine otkako se vratio
takav igrac, karakter, kapiten.. sta reci, sem toga da nije postedjen. Da li smo mi postedjeni?
Znas sta mislim.

Mozda je los igrac, sebican, bezobrazan… ali sta mu se sve nagovorilo, njemu i porodici, minimum koji moze uraditi je da NE dodje i pozdravi navijace
To je laž, baš ćeš rijetko čuti na stadionu da njega neko proziva, dobije i aplauz kad izađe kao i svaki drugi igrač. Čak su Horde javno izjavile kako je on talenat u onom saopćenju, nikad njega niko nije javno vrijeđao već su ga svi podržavali dok smo mi prisiljeni gledati kako se bahato i bezobrazno ponaša bez bilo kakve empatije prema saigračima. On je bezobrazno i bahato derište i to je razlog što nije pozdravio navijače.
Otac mu je nepoželjan u klubu jer je vrijeđao i ponižavao navijače, kao trener nikakav i on se opet prijavi za poziciju bez imalo stida, vjerujem da je i to djelomično razlog.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 31 jul 2023, 15:38

djokica je napisao/la:
djokica je napisao/la:

Znas sta mislim.

Mozda je los igrac, sebican, bezobrazan… ali sta mu se sve nagovorilo, njemu i porodici, minimum koji moze uraditi je da NE dodje i pozdravi navijace.

Al ipak igra za FKS. Znači da mu sve to i ne smeta toliko koliko mu je bitno da tu igra.
Vjerujem više zbog njega samog nego zbog FKS.
Vazda je bilo, zaradio deda, otac, pa se na djeci vratilo.
Ćaća da mu je nekakav veliki pitar, ne bi ni dolazio ovaj mandat na klupu.
Ne znam i neću da se petljam u ono što ne znam, pa da još napravim štetu koju će neko poslije morati popravljati.
Ovako mi ulazimo u sezonu bez trenera i sa syebanom ekipom.
I onda je problem što mu je neko vrijeđao oca...nije moj fah, al sasvim razumijem.
Koševo Zapad

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 31 jul 2023, 15:39

djokica je napisao/la:
djokica je napisao/la:

Znas sta mislim.

ipak otac mu je zivio a on i dalje zivi od FK Sarajeva. Znaci kritikuje ga se jer je los, nema to veze ni s ocem ni s majkom ni petim desetim. Koliko das toliko dobijes.

Reagova bi tako ako ti neko psuje a veze s tobom nema, pa ko te tjera da se druzis s njim. A on ima veze itekakve. Da je mozda gledao da da loptu za 2:0 umjesto da sebicno opuca ne bi li se proslavio, vjerujem da mu se ne bi psovalo. a vjerujem da ne bi ni mi dozivjeli to sto jesmo. I proti kutaisija je isto napravio. Meni ga je dosta, pisem o njemu mjesecima. Cak i do onih prvih golova protiv posusja sam ga kritikova. A raja skocila, dao gol.. hajde da vidimo, i nije me razuvjerio. I dalje mislim isto, kancer po ekipu. pozz
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 31 jul 2023, 15:42

Cuj zainteresovani za lijevog beka Slobode,tacno yebe lud zbunjenog,koji ce nam klinac lijevi bek :crazy:
To je kad ja pitam kako se dovode igraci i ko dovodi,kaze saradjujemo sa agencijama nekim i tako nesto preko toga :rol: dabogda te ogulili ko jarca mirvicu ne imo za karte u Cemeriku kad si vec tolika neznalica,6 krila,8 bekova,5 stranaca itd :clap:

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 31 jul 2023, 15:43

MortemHz je napisao/la:
31 jul 2023, 15:37
djokica je napisao/la:

Znas sta mislim.

Mozda je los igrac, sebican, bezobrazan… ali sta mu se sve nagovorilo, njemu i porodici, minimum koji moze uraditi je da NE dodje i pozdravi navijace
To je laž, baš ćeš rijetko čuti na stadionu da njega neko proziva, dobije i aplauz kad izađe kao i svaki drugi igrač. Čak su Horde javno izjavile kako je on talenat u onom saopćenju, nikad njega niko nije javno vrijeđao već su ga svi podržavali dok smo mi prisiljeni gledati kako se bahato i bezobrazno ponaša bez bilo kakve empatije prema saigračima. On je bezobrazno i bahato derište i to je razlog što nije pozdravio navijače.
Ja nisam spominjao koja tribina, ali dovoljno je ovdje vidjeti sta se pise i cuti na stadionu

Sto se sjevera tice, dovoljno je ako su mu vrijedjali oca.
Treba shvatiti da neko mozda ima drugaciji pogled na situaciju.

Opet kazem, da meni neko vrijedja clana porodice, a i vecini vas ovdje, mogao bi mu prici samo sa srednjim prstom, a on moze kako god zeli.

I ne branim Dala, bas me boli neka stvar za njega.
Pokusavam gledati na stvari realno
Zadnja izmjena: djokica, dana/u 31 jul 2023, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.
FKS❤️1946

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 31 jul 2023, 15:44

Koji k ce nam ovaj Kapetanovic
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 31 jul 2023, 15:49

djokica je napisao/la:
31 jul 2023, 15:43
MortemHz je napisao/la:
djokica je napisao/la:

Znas sta mislim.

Ja nisam spominjao koja tribina, ali dovoljno je ovdje vidjeti sta se pise i cuti na stadionu

Opet kazem, da meni neko vrijedja clana porodice, a i vecini vas ovdje, mogao bi mu prici samo sa srednjim prstom, a on moze kako god zeli.

Nije vazno koja tribina a jos manje koji forum. Aplauz dobije sa svake tribine. Prica vam ne pije vode.
E onda realno bi zavrsio ko pavlovic sa srednjakom. Nije realno, Dala bi na rukama nosili da je igracina kao sto se predstavlja. Ako mu je tako tesko, nek prekine ugovor i to je to. :salut:
- 1 9 4 6 -

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 31 jul 2023, 15:51

Hocel' se odgodit ova utakmica sa Borcem, za nas bi bilo idealno, jer bi sigurno i gore zijanili, sve se nadam da ce doc trener ovo dan dva da se barem pripremimo za Posusje.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 31 jul 2023, 15:53

31 jul 2023, 15:49
djokica je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Nije vazno koja tribina a jos manje koji forum. Aplauz dobije sa svake tribine. Prica vam ne pije vode.
E onda realno bi zavrsio ko pavlovic sa srednjakom. Nije realno, Dala bi na rukama nosili da je igracina kao sto se predstavlja. Ako mu je tako tesko, nek prekine ugovor i to je to. :salut:
Covjece, uopste ne pricam o njegovom fubalskim kvalitetima.
Iskreno, ja mislim da treba na klupu.

Samo sam rekao da mogu razumjeti ako ne pozdravi navijace zbog cijele price
FKS❤️1946

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 31 jul 2023, 15:54

ZutiFKS je napisao/la:
31 jul 2023, 15:52
Aduka87 je napisao/la:
31 jul 2023, 15:51
Hocel' se odgodit ova utakmica sa Borcem, za nas bi bilo idealno, jer bi sigurno i gore zijanili, sve se nadam da ce doc trener ovo dan dva da se barem pripremimo za Posusje.
Preliminarno je da igramo u ponedjeljak od 21h
:thumbup:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 31 jul 2023, 15:56

Aduka87 je napisao/la:
31 jul 2023, 15:44
Koji k ce nam ovaj Kapetanovic
ma totalno rasulo, nemas sportskog direktora, mirvic dovodi kako mu se q cefne, imamo previse igraca a opet skripi na svakoj poziciji.

Imas Durakovica, Radovica, i Tomasevica na ugovoru i ti hoces jos Kapetanovica...

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 31 jul 2023, 15:57

Torino je napisao/la:
31 jul 2023, 14:53
thebain666 je napisao/la:
31 jul 2023, 14:40
Mnogi su tugovali sto vukotic nije dosao, a na kraju zamislite da je ovaj smrad obukao nas dres. Dok god ovakvi uhljupi se vrte oko kluba, bilo kao igraci bilo kao neka funkcija u klubu, mi necemo napredovati. Debeli debil zvani bob nas ismijava sa ovim smrdom, a na iducem prelaznom roku opet ce se povezivati sa nama...

slika
Bob zvani čvarak . Masnoguzi nekog ismijava četri organizacije ga ne mogu nahraniti. J mu familiju i njemu i ovim našim što se druže sa njim.
Tako je brate,na zalost ne druze se samo sa njim vec i sa drugim da ih ne imenujem.Pridruzujem se cestitkama

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 31 jul 2023, 15:57

djokica je napisao/la:
31 jul 2023, 15:53
31 jul 2023, 15:49
djokica je napisao/la:

Covjece, uopste ne pricam o njegovom fubalskim kvalitetima.
Iskreno, ja mislim da treba na klupu.

Samo sam rekao da mogu razumjeti ako ne pozdravi navijace zbog cijele price
I kad ga je mirza nasadio na klupu, dosta je bolje to izgledalo. Slabo on kvaliteta ima sto fudbalskih sto nekih drugih. ljudi koji su dosli da te bodre 90 minuta po onakvoj kisi zasluzuju da im mahnes ako nista i naklonis im se makar ti ebali mater 90 minuta. Nego problem je sto on karindza sofiju a mi ljubomorni
kao KAPITEN PERSONA NON GRATA! nikad mu je vise ne dati. Vrijedja citav bordo bijeli svijet.
- 1 9 4 6 -

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 31 jul 2023, 15:59

Ako ima istine da zelimo Kapetanovica, ovo je kao kad na Master ligi zgrnes para i dovodis sve sto je na trzistu jer ti se moze.
Samo na PESu to znaci i dobar rezultat u stvarnosti dobijes qrcinu sto vidimo iz naseg primjera neselektovanog dovodjenja igraca.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jul 2023, 16:00

To Mirva, ubost ćemo sa jednim
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 31 jul 2023, 16:00

NazorUso je napisao/la:
31 jul 2023, 15:59
Ako ima istine da zelimo Kapetanovica, ovo je kao kad na Master ligi zgrnes para i dovodis sve sto je na trzistu jer ti se moze.
Samo na PESu to znaci i dobar rezultat u stvarnosti dobijes qrcinu sto vidimo iz naseg primjera neselektovanog dovodjenja igraca.
Još mi imamo naku "neovisnu skauting službu" :lolno: :facepalm:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 31 jul 2023, 16:03

Prvi problem strategija kluba, odnosno zelja MIRVICA I TANA.

Ako se uzme broj igraca koje smo podpisali i raskinuli u vrijeme mirvica (bez onih koji su bili pod ugovorom sto je vasovski/FEDJA rastjerali vecinu) ostete plate za igrace itd onda se moze zakljucit da je cilj bio titula/ izasli su sa Fedjom (sa pricom nije titula evropa je cilj al se vidjelo izmedju redova da je titula posebno nakon 3 uzastopne pobjede pravi cilj))

E sad pena renee kevin duralovic radovic itd, sve su to indicije koje daju ne da se boris za titulu vec da si apsulutni favorit..

E sad kad se dese problemi na koje trebas bit spreman a koje ti smatras (MIRVIC mislim) da nebi trebali bit u vidu ispadanja od torpeda gubljenje utakmice od sloge tc igmana leotara (ne nadas se tome jer smatras doveo si igrace ne dobre ti kao neznalica smatras to su igraci koji komotno u dinamu mogu bit prvih 11 a u biti to su igraci koji nista nisu bolji od ticanovica bilbije, nit su bolji od haracica stilica iz zelje koji igraju pod dobrim trenerom i sa 100% svoih mogucnosti uz dobru podrsku u svakoj utakmici))

Znaci prvi problem je dovedes igrace cije si kvalitete procjenio na osnovu kompiutera odnosno play station 5, pri tome bavise se maskama. Imam osjecaj kad on razgovara sa ovim strancima sto je doveo da je on samo sanjima pricao u duzini ugovora i platama. Da tu nije bilo nikakve price i razgovora u vidu procjene karakternih kvaliteta..

Drugi problem koji je trebao bit prvi SPORTSKI DIREKTOR, nemas SD 7 mjeseci ne poznajes nogomet (sto je ok ni mensur nepoznaje fudbal ni tan ali zaposlis nekog ko zna i od kojeg ces trazit usku saradnju (ujedno se ucis ako zelis nije moranje) ili siroku saradnju gdje on radi sve ti platis.
Naravno prije zaposljavanja raspises konkurs uzmes 10 ljudi kazes im strategiju akademija broj igraca minutaza (cinimi se da tan trazi 10000 ili 15000 minuta akademcima po sezoni) TITUL ili borba za evropu ili za opstanak (budzet )sta god da je i pustis ljude da ti prezentuju od tih gabarita koje zahtjevas plan kako to izvest

I ako neznas da procjenis sta je dobro sta je izvodljivo sta je tu samo lafina, porazgivaras sa ljudima tanovim popricas sa ljudima poput husrefa hadzije paje dogana platis ljude tipa mamic bjelica topic i doneses odluku ok taj i taj i deri

Samim tim SD svaki ozbiljan bi imao 3 imena za trenera koji se uklapa u budzet (koji si ti Mirvic rekao da imamo)

Drugo samim tim dovodjenjem trenera taj isti SD bi olaksao sebi posao i kod dovodjenja eventualno igraca jer svaki sd ce sigurno 70% igraca dovest gdje trener i sd ce imat 100% suglasnost ako ne na prvu onda posle objasnjavanja jedan drugom ovaj mi treba jer je ovakav nebi tog jer je onakav ili dobar je al trazi ugovor na 6 mjeseci dok ovaj je spreman da bude i na klupi itd itd. Onih 30% su igraci 3-4 gdje ce sd reci ne uklapaju se u tim stari povrijdjeni imaju problem sa klupom imaju problem sa navijacima hoce da idu imaju ponudu, ili trener ce reci znam da vi druze sd zelite tog al on batali moj plan pravi nemir mrsno me tuce igrace itd

Sto je ok to se desava.. i onda pusti ljude da rade, a ne strategija koja traje mjesec dana 4 mjeseca se razmislja o drugoj i tako u krug to nevodi nikud osim do tog dok mirvicu nestane para ili tanu nepukne film ko NAMU ovo je rupa bez zna da se ja vadim i onda ide sloboda a mozda i celik i brojevi za donaciju i humanitarna organizacija pomozi ba i hrenovke
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 31 jul 2023, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 31 jul 2023, 16:03

Mirvicu dovedi Marcela da igra beka.
Prije penzije da dode
Zadnja izmjena: Alii, dana/u 31 jul 2023, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”