FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 02 apr 2017, 15:47

pinoglavi je napisao/la:Bit cemo 4. sigurno, ceka nas vise domacih utakmica u drugom dijelu ove lige kad se i bude odlucivalo, a sa onakvim sudjenjem Zeljeznicar osvaja kup bez problema tako da 4. vodi u Europu.
Tandir stvarno smijesno izgleda, malo mi ga i zao, ako nema neku celicnu zelju da napreduje nema od njega nista. Ako ima nek ga uce da igra glavom pa da bude zamjena u sljedecoj sezoni kad budemo nabijali lopte u 16 kad ganjamo rezultat
Meni zao Tandira, cini se ovako kao raja i dobar momak, ali jednostavno nije za fudbala... Bilo bi lijepo da Vlado proba sa Zecom u napadu, ali Vlado najbolje zna i trebamo mu svi vjerovati.

@Tuzlak otisli nam Zeba koji je vec u ovoj sezoni bio los, Piric za kojeg smo mogli uzeti pare ali poznavajuci Husaru mi bi ga kako god ispusili, otisao Fatic koji je imao veliku platu a nista posebno nije radio na terenu, otisao Krpic ali za 300.000KM sto je po meni odlicno, otisao Kostic koji nije bio ni sjenka onog Kostica iz prosle sezone, dosao Zilkic koji bi nam mogao biti kljucni igrac, Kalezic koji za sada igra i vise nego dobro, Hairilahovic dosao koji takodjer moze biti dobro pojacanje, ostali Subic, Skahic, Mehmedagic, Ordagic, Zec( koji se preporodio ), Vlado ima ugovor do 2019 godine, juniori poceli dobijati sansu sto smo svi trazili... :thumbup:
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 apr 2017, 16:07

Ispade eto da su ti sto su otisli slabi bili, a ovi novi dobri ali ipak sa ovim novim igracima gubimo utakmice.
Nemam ja strpljenja za neke juniore koji su 3 godine od ozbiljnog igraca, a i kada postanu ozbiljni imalo gledaju kako da dignu sidro i odu gdje imaju dobru platu.

Znaci ne pratim Slobodu kako bih mogao da gledam Smajica i Hodzica kako postaju igraci i uspjevaju u zivotu sa unosnim ugovorom nakon Slobode dok Sloboda za njijovo igranje dobije sredinu tabele, borbu za opstanak i kurku. Ja prije svega volim Slobodu i da Sloboda napravi neki uspjeh. Tako da mi je draze 15 placenika koji Slobodi donesu uspjeh jer znaju kako igrati ovu ligu i dovedu je da se bori za nesto nego 10 djece koja su kvazi ljubitelji Slobode, a cim dodje 200 maraka bolje zacakle im oci.

Eto nama Zeba ovdje los, otisao u Zelju voza nas po terenu.
Evo pitanje zanima me kako ce to da zamjene Ordagica, Subica i jednog od Zec/Zilkic na ljeto?
Vec su pokazali kako su lose to odradili na poziciji golmana, napadaca, stopera i zadnjeg veznog. Ubjedljiv pomak nazad na tim pozicijama sto i dovodi do ovih poraza. Stoper ne skoci ispadne, golman ima slabije znanje, napadac se slabo krece, Jaha iz Svatovca kad udrobis to dobijes nazadovanje u kvalitetu i 3 poraza u 5 utakmica.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 02 apr 2017, 16:15

tuzlak1987 je napisao/la:Ispade eto da su ti sto su otisli slabi bili, a ovi novi dobri ali ipak sa ovim novim igracima gubimo utakmice.
Nemam ja strpljenja za neke juniore koji su 3 godine od ozbiljnog igraca, a i kada postanu ozbiljni imalo gledaju kako da dignu sidro i odu gdje imaju dobru platu.

Znaci ne pratim Slobodu kako bih mogao da gledam Smajica i Hodzica kako postaju igraci i uspjevaju u zivotu sa unosnim ugovorom nakon Slobode dok Sloboda za njijovo igranje dobije sredinu tabele, borbu za opstanak i kurku. Ja prije svega volim Slobodu i da Sloboda napravi neki uspjeh. Tako da mi je draze 15 placenika koji Slobodi donesu uspjeh jer znaju kako igrati ovu ligu i dovedu je da se bori za nesto nego 10 djece koja su kvazi ljubitelji Slobode, a cim dodje 200 maraka bolje zacakle im oci.

Evo pitanje zanima me kako ce to da zamjene Ordagica, Subica i jednog od Zec/Zilkic na ljeto?
Vec su pokazali kako su lose to odradili na poziciji golmana, napadaca, stopera i zadnjeg veznog. Ubjedljiv pomak nazad na tim pozicijama sto i dovodi do ovih poraza. Stoper ne skoci ispadne, golman ima slabije znanje, napadac se slabo krece, Jaha iz Svatovca kad udrobis to dobijes nazadovanje u kvalitetu i 3 poraza u 5 utakmica.
Koji uspjeh je donjelo 15 placenika???
Zlatan Nalić sin tuzlanski

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 02 apr 2017, 16:16

Europu

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 apr 2017, 16:19

Uspjeh najbolja sezona u historiji kluba. Finale kupa, 3 kola do kraja u igri za prvaka.
Evropa nakon 13-14 godina. Sloboda u historiji nije nikad u jednoj sezoni bila u finalu kupa i druga na tabeli.

U konacnici najveci uspjeh nasmijana lica na Tusnju.

A prije toga povratak u ligu, opet bili placenici zato su nas i vratili. Djeca su bila kod Mesketa pa malo falilo da ispadnemo.

Pa eto ako to nije uspjeh dobro, jedne godine ne uzmes titulu ili kup, ali kada bi to 5 godina radio konstantno sa 15 placenika omaklo bi se i nama. A ovako sa ovom politikom djece se ne moze ni omaci, vazda neka nesreca ko, kakva nesreca ostanemo 20 bodova iza lidera. To je jednostavno slab kvalitet i omjer bodova je u skladu sa kvalitetom.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 02 apr 2017, 16:23

tuzlak1987 je napisao/la:Ispade eto da su ti sto su otisli slabi bili, a ovi novi dobri ali ipak sa ovim novim igracima gubimo utakmice.

De hajmo realno, je li Zeba kod nas bio slab u pocetku sezone? Jesmo li se svi slagali da nas je Piric kostao par golova? Jesmo li se svi slozili da Kostic nije ni sjenka onog Kostica iz prosle sezone?

I ja bih najvise volio da mi osvajamo trofeje, ali ocito da to kod nas ne pali, imali smo sansu sa Azmirom, prokockali je i sada idemo dalje. Pa sa juniorima je jedini nacin da uspijemo, od njih napravimo igrace, prodamo ih za dobru svotu novca i kasnije dovodimo igrace za nesto vise od tih para... To i jeste cilj forsiranja mladih i talentovanih igraca... Za sada su Ordagic, Subic, Zec i Zilkic tu, a kada odu onda cemo da vidimo kako ce ih zamijeniti, ne trebamo se sa tim sada previse zamarati... Mi na poziciji golmana imamo po meni odlicnog Muminovica i Erica a zasto oni ne dobijaju sansu to mi nije jasno zaista :hmmmmm: Ako Zahirovic dodje da li cemo tada svi biti zadovoljni, on je valjda to pojacanje s kojim bi se svi zadovoljili, ili ne :mrgreen:

Svi smo mi volili da nam je Azmir ostao, ali covjek otisao bilo mu dosta laznih obecanja i sta sad trebamo plakati za njim?

Umjesto sto se zamaramo tim stvarima, bolje bi nam bilo da pozivamo raju vec sada na tekmu u srijedu, da izadjemo ponovo u Europu...
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 02 apr 2017, 16:28

A sad nismo blizu europe???Kakav ba uspjeh,sa onim platama i imenima trebali smo protutnjat ligom mi se zadovoljili europom(obicni izlet ispo,ne gledajte finansijsku stranu).Pitanje je kod nas ko sta smatra uspjehom,opet kazem,oni igraci i one plate,to je meni propala sezona,zadovoljit se europom iz gledista svega je ravno nuli.
Sladja ce mi bit ova europa aBd je izborimo...isli smo na europu i osvojili,ostvarili cilj.Prosle godine isli na sve i ostali bez iceg...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 apr 2017, 16:33

I prosle sezone je bio cilj Evropa, a ne titula ali su na jesen odigrali odlicno sto nam je dalo sansu za titulu.

Ova djeca cim ih neko bude trazio odlaze, jer odakle nam pare da ih platimo? A onda kada odu nema Vladinog dugorocnog plana i opet ce izaci u medije i reci kako su ih razocarali (slucaj Piric) i onda nama prodati pricu da djecom koja su sada pioniri, a tada ce u kadete juniore.
Mi ne proizvodimo toliko igraca kvalitetnih da se sa njima nesto napada, pa nismo Ajax. Nama od ovih sada ako ode jedan dva za nekim parama taj citav plan pada u vodu. Tu ne smijes pogrijesiti, a vec si pokazao da mozes pogijesiti u slucaju Tandira. Tu ne smijes prodati Zilkica odmah cim dodje ponuda vec ga drzati u klubu 3 godine.
Jer cim ti jednog prodas bacas neke dvije godine truda ulozene da na jednoj poziciji imas pristojnog igraca.
Koja je taktika? Prodaji i nadaj se da ce svaki naredni biti pogodak? E pa vjerovatnoca za to je minimalna ili nikakva.

A to za losu formu. Pa eto Zeba je otisao jer je imao losh formu zasto onda ne dovedes jednako cijenjenog igraca koji ti moze dati vise. Cijenjen=placen u konacnici.

I ne znam sto vas boli kolika je cija plata jer vama ni sa racuna ni na racun. Niko od nas ne finansira klub pa da zali za parama.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 02 apr 2017, 16:42

Otisao Zeba dosao Zilkic, koji je mladji i jefitniji, a mali bi mako uraditi svasta u svojoj karijeri.

Idemo sada u srijedu opet dobiti nase redovne musterije i nadati se da ce Krupa uzeti bod Radniku u srijedu pa da u Bijeljini budemo bodovno jednaki

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 02 apr 2017, 16:43

Na proljece se postavise novi ciljevi,nisam ja najavio titulu i kup.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 apr 2017, 16:48

Citava planeta igra fudbal za pare , jedino u Bosni postoje neki "placenici" :urnebes: :urnebes: .....Dalje,prica o pravljenju igraca je teska ubleha u ovoj jadnoj drzavi....Kao sto neko napisa, Ajax pravi igrace ima stotine skauta po cijelom svijetu....Kod nas dijete cim malo odskoči prvo sto Ce uradit je da Ce gledat kako cim prije da pobjegne odavde....Ako ne uspiju otici preko grane dobri su i meljo, pitari i zrinja....Kad bi poceli pisati ko je od djece otisao u direktne rivale ili preko grane dan bi nam trebao.... Naravno, Sloboda nikad ni od jednog nije marke j e b e n e naplatila
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 apr 2017, 17:21

nabijem ja i Zebu na qrac ba. Onako se ponasati prema nekome kod koga si zaradjivao pare, ne ide. Ispostovan je maksimalno ovdje i nije mu trebalo da glumi cirkusanta.

sto se tice utakmice, sve je receno, ono je gore nego sta Valjic uradi onda na Kosevu. Hoce titulu na guranje i to je to, sluziti ce se svim i svacim. Bolje da je svirao penal u 1. minutu da primimo go i dalje radio kako treba nego ono sto je radio. Svaki duel, svaki kontakt, sve ide njima, a da ne spominjemo materijalne povrede pravila i ova dva gola.

mada opet ljudi napunise 15.000 ljudi, tad te i sudija gura..nas pred 3.000 nece ni pogurat niko

ovu stoku treba docekati ko Sarajevo nakon Valjica i onda imamo pravo nesto da pricamo, a sudija Petrovic i ko god ga je nasavjetovao sta da radi jbg dabogda poginuli dje putem - to je sve na tu temu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 02 apr 2017, 17:23

ultrasstyle_tz je napisao/la:nabijem ja i Zebu na qrac ba. Onako se ponasati prema nekome kod koga si zaradjivao pare, ne ide. Ispostovan je maksimalno ovdje i nije mu trebalo da glumi cirkusanta.

sto se tice utakmice, sve je receno, ono je gore nego sta Valjic uradi onda na Kosevu. Hoce titulu na guranje i to je to, sluziti ce se svim i svacim. Bolje da je svirao penal u 1. minutu da primimo go i dalje radio kako treba nego ono sto je radio. Svaki duel, svaki kontakt, sve ide njima, a da ne spominjemo materijalne povrede pravila i ova dva gola.

mada opet ljudi napunise 15.000 ljudi, tad te i sudija gura..nas pred 3.000 nece ni pogurat niko
U cemu je fazon sa Zebom...
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 02 apr 2017, 17:49

Na ovom videu se jasno vidi kako smo primali golove... Na pocetku Tandir sutira a pored sebe ima Kalezica koji ima cistu sansu i ovaj suta... Zeljo ponovo kazem nista nije pokazao dobro smo ih zatvorili i primamo gol nakon sto je Lazevski bezvezno ispao, a Skahic nije ispratio Lendrica... Drugi gol primamo nakon greske Zeca na sredini terena, totalna glupost ispadamo kao amateri, svi stoje i gledaju... Onda Tandir lijepo prenosi loptu, Zec se odlicno snalazi i smanjujemo rezultat, da bi Grahovac odmah glupo pogrijesio na sredini terena, odbrana nam nije bila dobro postavljena i 3-1... Onda lijepo kombinuju Kalezic i Ordagic koji salje predivan pas ka Subicu i ovaj to predivno zavrsava, odlicna akcija. I na kraju Todorovica su silovali bukvalno. Zadnji gol nema potrebe komentarisati to je vec ispricana prica... Nakon ovog snimka, nije to bilo toliko lose, Zeljo nas ni u kojem segmentu igre nije nadigrao, pogotovo ne za ta 2 gola razlike...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2017, 18:50

Nikada vise na Grbavicu! Amin! Bem ti gospodu sa zapadne tribine. :puke:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 apr 2017, 18:52

Probisvjet je napisao/la:Nikada vise na Grbavicu! Amin! Bem ti gospodu sa zapadne tribine. :puke:
Mogu mislit kad šeherlije onako urbano pocnu po mrtvima :puke: :puke: :sick:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2017, 18:57

staragarda je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Nikada vise na Grbavicu! Amin! Bem ti gospodu sa zapadne tribine. :puke:
Mogu mislit kad šeherlije onako urbano pocnu po mrtvima :puke: :puke: :sick:
Ej, kaze tip: "Vidi tuzlaka yebo im mater mesarku, a sudija nam nista ne svira." :urnebes: Ove eksplicitnije necu ni da navodim.
Onaj kretencic udara po gitari, a utakmica pocela. Umislio da svira koncert. :urnebes: Vasar, korida...
Jel ono ubacise udar medju Fukare? Gadjali ih, a kod nas isprazne dva sektora pored manijacica. :puke:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

MejdanTz
Kontakt:

Post Postao/la MejdanTz » 02 apr 2017, 19:00

Probisvjet je napisao/la:Jel ono ubacise udar medju Fukare? Gadjali ih, a kod nas isprazne dva sektora pored manijacica. :puke:
Momku pored glave eksplodirao...
Prihvataš drugačije ljude i boje, al' crna i crvena najbolje ti stoje.
FK Sloboda Tuzla since 1919

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 apr 2017, 19:01

MejdanTz je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Jel ono ubacise udar medju Fukare? Gadjali ih, a kod nas isprazne dva sektora pored manijacica. :puke:
Kakvi su to pavijani.. Ccccc.... Kaze jedan tenkre kao.... nesto je baceno

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2017, 19:04

MejdanTz je napisao/la:
Ojj yebem mu fameliju ko god je! Idiot od matere bolida i oca karikature.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.