Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Volvic
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Volvic » 17 nov 2013, 20:25

Raul_64 je napisao/la:Komsije pune hvale na drugim forumima i raspituju se cije drzavljanstvo ima index mašina 8-)

Druze, na kojem forumu tacno ? :mrgreen:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 nov 2013, 20:26

cuj sarica :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 nov 2013, 20:26

i ja iskreno vjerujem u to da ce biti bolji, morak radi i napreduje...referenca na Sarica je bila cisto sta bi pravili od njeg obzirom na reputaciju koju uziva da je nas...mada bi i Saric u zdravijoj sredini zdravijoj sredini kakva je haman ove godine Cedevite pokazivao vise..i u Ciboni je vise nego korektan za tako mladog momka, al ga je.e reputacija pa se od njeg ocekuje 20+ i 10+ svaku tekmu..Momak je na 14+7.5 po mecu uz 75% suta, hej 75% suta za 2 a skoro dabl-dbal za momka od 19 god i niko ne prica o njemu.. zvijezda u usponu je nas Jusuf jer od ovog ocekuju da bude LBJ vec sad..zato se ja bojim toga da i mi Jusufa ne opteretimo nekim ocekivanjima kad udje u repku pa daj 10+10 po mecu od klinca. Znaci to u tim godinama, Saric se trazio do ove sezone zbog tih pritisaka, transfera, ovo-ono..da su ga pustili da igra mozda i bio 20+10 sad.

velike zasluge su i Nolana Smita za ovo sto nam Jusuf igra, tako racionalan play i odlican centralni pik odlicno igra i sa Nurkicem i sa Bilanom, a to Jusufu posebno pogoduje..Spahija i njegova zelja da maksimalno igra na Jusfa plus racionalan play imaju znacajan ucinak..napravio je i njemu i Bilanu dosta pozicija na 2-3 metra od kosa gdje oni dominiraju u ABI..
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 nov 2013, 20:31

ultrasstyle_tz je napisao/la:.Spahija i njegova zelja da maksimalno igra na Jusfa plus racionalan play imaju znacajan ucinak..
Gluho bilo , Jasmin :mrgreen:

i da slazem se
profitira ce dugorocno sto je ovako mlad igrao sa kvalitetnim playmakerom poput studenta Šiševskog.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 nov 2013, 20:32

ultrasstyle_tz je napisao/la:i ja iskreno vjerujem u to da ce biti bolji, morak radi i napreduje...referenca na Sarica je bila cisto sta bi pravili od njeg obzirom na reputaciju koju uziva da je nas...mada bi i Saric u zdravijoj sredini zdravijoj sredini kakva je haman ove godine Cedevite pokazivao vise..i u Ciboni je vise nego korektan za tako mladog momka, al ga je.e reputacija pa se od njeg ocekuje 20+ i 10+ svaku tekmu..Momak je na 14+7.5 po mecu uz 75% suta, hej 75% suta za 2 a skoro dabl-dbal za momka od 19 god i niko ne prica o njemu.. zvijezda u usponu je nas Jusuf jer od ovog ocekuju da bude LBJ vec sad..zato se ja bojim toga da i mi Jusufa ne opteretimo nekim ocekivanjima kad udje u repku pa daj 10+10 po mecu od klinca. Znaci to u tim godinama, Saric se trazio do ove sezone zbog tih pritisaka, transfera, ovo-ono..da su ga pustili da igra mozda i bio 20+10 sad.

velike zasluge su i Nolana Smita za ovo sto nam Jusuf igra, tako racionalan play i odlican centralni pik odlicno igra i sa Nurkicem i sa Bilanom, a to Jusufu posebno pogoduje..Spahija i njegova zelja da maksimalno igra na Jusfa plus racionalan play imaju znacajan ucinak..napravio je i njemu i Bilanu dosta pozicija na 2-3 metra od kosa gdje oni dominiraju u ABI..
Repesa je trener Cedevite. Nurkic je tek sada poceo sa ozbiljnom kosarkom i nije igrao kao Saric 1 na 5 u omladinskim kategorijama. Musli je sve ubio u omladinskoj kosarci, dosao u seniore i nestao. Nurkic moze jos puno bolje, jer igra na nekih 15 - ak minuta u prosjeku..Kad ga Jasko pusti u drugom dijelu sezone bice svega..To je plan kako ja znam..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 nov 2013, 20:32

a boze, pola posta o Ciboini i ostade na Spahiji hahah

Musli upravo zbog pogresnog razvojnog puta..rano u Kahu pa posudbe i tu se vidi kako je znacajno pametno raditi..da je odmah dosao kod Duska mozda bi nesto i bilo...ili u ovu sad Kahu da je dosao sa skresanim sredstvima da odmah zaigra- bolji je od Plajsa... mada Musli je slabiji od Nurkica motoricki i Nurkic bolje razumije igru i to mu je u startu velika prednost nad Muslijem...

a to je zamal zakacilo Sarica i prakticno gubio je jako bitnu godinu-proslu...zato kazem najbitnije je momka pustit da se razvija svojim tokom, bez pritisaka, bez opterecenja kakva samo mi znamo napravit..sa 19 god da ima 5+5 u reprezentaciji , dosta..doce i 20+10 ako se bude pametno radili, potencijal je nesporan

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 nov 2013, 20:45

Evo ga opet Saric tema :) :) Saric je dobar igrac,ali daleko od toga, da je veci potencial od Jusufa :!: :!: Neko fino rece ,nekada je harao po tim djecijim prventsvima,ahh ,pa tu su i Rubia proglasili novim Jordanom .
Juka ima sve da postane odlican igrac ,a vrijeme ce pokazati sve.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 nov 2013, 20:46

Ma vec je pretekao Bilana u hijerarhiji , a to dal ce biti 25 min. na terenu zavisi i od njega samog
kako ce se sacuvati od licnih

danas je 17 novembar
a Jusuf je 6-ti najkorisniji igrac lige i u vrhu vecine statistickih parametara
a igra najmanje od svih na listi i najmladji je uz Sarica da pruza ovakve partije.

nebo je granica

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 17 nov 2013, 20:49

Kada ga u ovom izdanju gledam, sa njegovih 19 godina, pitam se, hoce li u Europi biti odbrane sposobne zaustaviti Nurkica .. Komentirajuci proslo kolo ABA Lige, slovenski komentatori na Sport Klubu su se konstantno pitali kako su ga tako lako pustili ...
Zadnja izmjena: samson, dana/u 17 nov 2013, 21:05, ukupno mijenjano 2 puta.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 nov 2013, 20:51

lumani je napisao/la:Evo ga opet Saric tema :) :) Saric je dobar igrac,ali daleko od toga, da je veci potencial od Jusufa :!: :!: Neko fino rece ,nekada je harao po tim djecijim prventsvima,ahh ,pa tu su i Rubia proglasili novim Jordanom .
Saric je skola kako ne treba :D ..samo ne treba osporavati momka sa 75% suta i 14+7.5 ekipi bez playmakera i podivljalim suterom..poenta je da dizemo onog od njih koji je nas, da je ovaj nas bilo bi kakav Nurkic :D isto ko sto smo mi i prije znali da je Nurkic potencijal a ostali u regionu tek sad polako eto priznaju jer moraju( da cujes komentatore Eurosporta :D )..a radi se o oba vanserijska talenta, samo da Jusuf ne ode u NBA prije 22-23-e :D

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 nov 2013, 21:00

ultrasstyle_tz je napisao/la:
lumani je napisao/la:Evo ga opet Saric tema :) :) Saric je dobar igrac,ali daleko od toga, da je veci potencial od Jusufa :!: :!: Neko fino rece ,nekada je harao po tim djecijim prventsvima,ahh ,pa tu su i Rubia proglasili novim Jordanom .
Saric je skola kako ne treba :D ..samo ne treba osporavati momka sa 75% suta i 14+7.5 ekipi bez playmakera i podivljalim suterom..poenta je da dizemo onog od njih koji je nas, da je ovaj nas bilo bi kakav Nurkic :D isto ko sto smo mi i prije znali da je Nurkic potencijal a ostali u regionu tek sad polako eto priznaju jer moraju( da cujes komentatore Eurosporta :D )..a radi se o oba vanserijska talenta, samo da Jusuf ne ode u NBA prije 22-23-e :D
Evo, sad cu pokusati da ti objasnim. Nema kod Sarica playa, sutera, centra. Saricu je dopusteno da u Ciboni ima puno loptu u svojim rukama, da cesto igra sam..Ja ti opet kazem, ti nedostatke koje sada spominjes ne da su normalni za ovako nesto, nego trebaju biti i vise izrazeni. Ovo je njemu prva ozbiljna seniorska sezona od samog pocetka i ovako decko igra. Ovo trenutno ne postoji u Europi..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 nov 2013, 21:15

Ne znam zasto ste zapeli za nba :?: Juki je bolje da igra u Evropi u top klubu,gdje ima minutazu,nego da ide preko bare da ispasta.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 17 nov 2013, 21:23

Ovom Sulejmanovicu je bolje bilo da je ostao u Olimpiji.
Ocajan je u Barci B. 1/10 zadnja tekma.
Mozda i Finci dignu ruke.

Poletio je bezveze za parama, i moze vrlo lako nestati s mape.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 17 nov 2013, 21:28

floyd je napisao/la:Ovom Sulejmanovicu je bolje bilo da je ostao u Olimpiji.
Ocajan je u Barci B. 1/10 zadnja tekma.
Mozda i Finci dignu ruke.

Poletio je bezveze za parama, i moze vrlo lako nestati s mape.
Nije on otisao u Barcu zbog love. Ove sezone bi u ocajnoj Olimpiji imao lijepu minutazu. Otisao je bas zbog tih Finaca. Kako sam cuo, skoro pa iz prve ruke, otisao je zbog bolje zastite, cak su mu u Barci obecali pomoci oko reprezentativnog statusa ...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 nov 2013, 21:35

necemo te ba banovat, ne dam ja tebe nikom rekao sam ti i prosli put :D al et da te malo podbodem, moram ..i Jusufov sut ,on je trojkas ipak :D

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 17 nov 2013, 22:14

E o ovom čovjeku (Nurkiću) treba da se piše i da se hvali, a ne neko govedo

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 nov 2013, 22:22

RANKING MVP
#
1 Warren Willie D. 23.86 (32 minute)
2 Yarou Mouphtaou 18.13 (29 minuta)
3 Šarić Dario 17.25 (29 minuta)
4 Nurkić Jusuf 17.13 (16 minuta)
5 Marjanović Boban 17 (21 minuta)

vrijeme je da Jusuf dobije zasebnu temu , kad vec 50% ove teme se svodi na njega.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 nov 2013, 22:38

abraham je napisao/la:E o ovom čovjeku (Nurkiću) treba da se piše i da se hvali, a ne neko govedo
ko je govedo?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 18 nov 2013, 14:56

17.11.2013.

Zagreb 73 - 62 VROS Darda / Mirza Hrnčić - 12 poena, 6 skokova, 5 izgubljenih lopti
Miralem Halilović - 11 poena, 11 skokova, 7 izgubljenih lopti

Bayern 105 - 68 Tubingen / Nihad Đedović - 18 poena, 5 asistencija, 4 skoka

Cedevita 79 - 71 Radnicki / Jusuf Nurkić - 16 poena, 8 skokova

CSM Oradea 91 - 99 CSU Ploiesti / Filip Adamović - 5 poena, 4 asistencije, 3 skoka
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 nov 2013, 07:56

ma Jusuf je za Šarića igračina..neznam zašto uvijek ovdje raspravljete o Šariću kao nekoj mjernoj jedinici kvaliete..

meni osobno puno bolji od njega mali Domagoj Bošnjak iz Širokog i mislim da će i dalje dogurat dečko..

ovaj je isto kao i Halilović, po medijima razvikavan i to ga gura i drži..ko ce ga kupit, ka dće ga kupit, ima li curu ili nema, jel popijo pivu negdje, kakvu je frizuru napravio, šta je napisao na facebook.u itd itd

**** to
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 10 gostiju.