NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

InatSilniBosanski
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la InatSilniBosanski » 18 okt 2020, 11:15

harden je napisao/la:
17 okt 2020, 23:56
Pa kad su golman i stoperi najbolji igraci ekipe sve je jasno. Wily najbolji golman lige.

Prvi pasus sto je fontes napisao je bitan, da se nije najavio pohod na PL ne bi ljudi toliko ocekivali i bilo bi lakse. A kod nas dramaturgija, ide press konferencija i odmah PL.
Bgm slazem se i po meni je Willy nas najjaci adut, sto ti kazes svaku utakmicu zicer skine,
a PL je najavljena da bi se ljudi vratili Jedinstvu i to je urodilo plodom, pa prvi ti znas koliko nas je pisalo na forumu prije a koliko nas pise sada, medutim ljudi sad hoce obecano i to se sad treba ispuniti
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Bihachacbi
Kontakt:

Post Postao/la Bihachacbi » 18 okt 2020, 13:04

InatSilniBosanski je napisao/la:
18 okt 2020, 11:15
harden je napisao/la:
17 okt 2020, 23:56
Pa kad su golman i stoperi najbolji igraci ekipe sve je jasno. Wily najbolji golman lige.

Prvi pasus sto je fontes napisao je bitan, da se nije najavio pohod na PL ne bi ljudi toliko ocekivali i bilo bi lakse. A kod nas dramaturgija, ide press konferencija i odmah PL.
Bgm slazem se i po meni je Willy nas najjaci adut, sto ti kazes svaku utakmicu zicer skine,
a PL je najavljena da bi se ljudi vratili Jedinstvu i to je urodilo plodom, pa prvi ti znas koliko nas je pisalo na forumu prije a koliko nas pise sada, medutim ljudi sad hoce obecano i to se sad treba ispuniti
Tako je, umjesto da se reklo ,,pokusat cemo nesto napraviti i ako budemo na polusezoni u prvih 3 pogurat cemo nesto,,
Medjutim svi mediji u BIH - jedinstvo glavni konkurent.
Dobro se sjecam Cale, euforija gori grad citav svi smo zajedno i samo kaze ,,ljudi polako, nemamo jos sve potrebno, ne treba pritisak,, (2013). I opet smo bili prvi na polusezoni i opet je covjek rekao duga je sezona, korak po korak...Treba nam neko preiskusan...

fontes
Kontakt:

Post Postao/la fontes » 18 okt 2020, 13:28

Hamdo je na onoj pressici pred početak sezone i bio relativno "suzdržan" sa izjavama u odnosu na izjave trenere Berberovića i kapitena Mujagića. Govorio je da nije smak svijeta ako se ne uđe i da je cilj da se klub organizaciono i finansijski stabilizuje.

Sjetite se Berberovića sa tvrdnjom da nam dolazi druga ekipa po jačini u ligi jer smo mi najjača ekipa :rol: Ili Mujine tvrdnja da niko neće uzeti ni boda, kamoli tri u Bihaću :facepalm: Fino ga je demantirala Budućnost već u četvrtom kolu.

Slažem se sa @bihachcbi jer tanka je linija kod nas sa jedne strane od 340 000 KM koje je (ili će) grad dati u 2020. za funkcionisanje Jedinstva (ne računam 400 000 za pomoćni teren), i sa druge strane isključenja struje i vode ;)

Za kluba ključno je pitanje da li će se podrška nastaviti nakon lokalnih političkih i kantonalnih nogometnih izbora ;)

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 18 okt 2020, 14:43

Meni ne treba PL ako cemo biti olimpić. To mi nije potrebno. Puno stvari nedostaje i kad se pogleda realno i nismo za PL. To nije to. Preko noci nikad nista nije doslo ako nems truda volje ulaganja zelje. Trebalo je napraviti pomocni ekipu maci barem 2 sezone da igramo dovesti trenera koji ce biti tu par sezona. Ako mi nemamo para da dovedemo sad nekog jaceg igraca za ovu ligu kako cemo imati za PL jer niko ne radi na financijama. Od cega ce klub funkcionisati. Od toga sto neki kafic kupi 10 karata? Puno pitanja malo odgovora. To ako su htjeli da dignu grad sa tom najavom za PL nisu na taj nacin trebali. Jedinstvo kad uveze 3 pobjede citav grad se digne. Vidi se puno mucki. Vidi se patnja od igre. Trener je neki bezveze. Nema tu jakog imena jakog iskustva.
Pa tek sad nam dolazi Posusje kako mislimo to dobiti. Prica mi cemo se pojacati na polusezoni a ostali nece. Pa ko god vidi da ima priliku za PL pojacace se. Tosk je po finansijama jaci od nas dva puta. Sim bau mislim isto bez ibzira sto js to jedan covjek.
Olimpik ima jakog covjeka pa u PL ne moze izvuci bod jedan.
Sta ce biti kad hamdo ode u savez ? Klimavo sve nazalost

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 18 okt 2020, 15:32

Rebalans budžeta nije usvojen niti će biti usvojen. Izbori su 15 novembra. Treba mjesec dana da se rezultatu potvrde i da se formira gradsko vijeće. Što znači da prije januara ništa, a u tom rebalansu Jedinstvo je trevalo dobiti novac za rad i za novi pomoćni teren.

Bihachacbi
Kontakt:

Post Postao/la Bihachacbi » 18 okt 2020, 16:40

Evo sta Posusje radi, ubija brasno ALI ljudi šute i guraju, doveli par provjereni iz 1. I 2. HNL i rešetaju zasto? Zato sto su rastereceni upotpunosti.
I sad ce opet euforija kao derbi vrha tabele, a ovi ako nam ne zavuku 2 gola evo glave...

MarkoMaterazzi
Kontakt:

Post Postao/la MarkoMaterazzi » 18 okt 2020, 16:52

Bihachacbi je napisao/la:
18 okt 2020, 16:40
Evo sta Posusje radi, ubija brasno ALI ljudi šute i guraju, doveli par provjereni iz 1. I 2. HNL i rešetaju zasto? Zato sto su rastereceni upotpunosti.
I sad ce opet euforija kao derbi vrha tabele, a ovi ako nam ne zavuku 2 gola evo glave...
Zanima me oce li biti stream za nasu koji nismo iz Bihaća u narednom kolu

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 18 okt 2020, 19:31

MarkoMaterazzi je napisao/la:
18 okt 2020, 16:52
ako si pravi navijac javi se meni, bice
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

MarkoMaterazzi
Kontakt:

Post Postao/la MarkoMaterazzi » 18 okt 2020, 19:54

InatSilniBosanski je napisao/la:
18 okt 2020, 19:31
MarkoMaterazzi je napisao/la:
18 okt 2020, 16:52
ako si pravi navijac javi se meni, bice
Ok, hvala druže

Nkj12

Post Postao/la Nkj12 » 18 okt 2020, 21:35

Kao sto sam rekao prije 2 mjeseca da Mujo i Ani najbolji za Fajica i najbolja dva krila.
Protiv radnika kad su usli u sredinu Ani asistencija,mujo ni jedan pas nije pogrijesio ,vidjelo se ko prati kako treba vidio je sta treba i kako se igra
Spremiti ta dva momka kako treba sa njima i fajom daleko najjaci napad.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 18 okt 2020, 22:38

Nkj12 je napisao/la:
18 okt 2020, 21:35
Kao sto sam rekao prije 2 mjeseca da Mujo i Ani najbolji za Fajica i najbolja dva krila.
Protiv radnika kad su usli u sredinu Ani asistencija,mujo ni jedan pas nije pogrijesio ,vidjelo se ko prati kako treba vidio je sta treba i kako se igra
Mujo prije Tankuljica ? A Haracic inace igra kriket ? :facepalm:
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

IstinaIsamoIstina
Kontakt:

Post Postao/la IstinaIsamoIstina » 18 okt 2020, 23:16

LloriS je napisao/la:
18 okt 2020, 22:38
Nkj12 je napisao/la:
18 okt 2020, 21:35
Mujo prije Tankuljica ? A Haracic inace igra kriket ? :facepalm:
Mujo nema dvije ciste s nogometom. LP

Bihachacbi
Kontakt:

Post Postao/la Bihachacbi » 19 okt 2020, 07:16

Kako god sto se tice njih dvojice ali su bolji od Samardzica kako god okreneš, samo bih volio znati sto se on forsira kao prva zamjena (zbog gola u travniku????!)...

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 19 okt 2020, 11:47

1. Treba biti realan. Ovo je bunar liga u kojoj se igra bunar igra. Nemojte gledati vikendom englesku ligu pa prebacivati na 1.FBiH, naravno da ce vam biti muka. Ja opet kazem da se ne sjecam nijedne ekipe da je protutnjala ovom ligom igracki. Bilo ih je da su imali veliku bodovnu prednost, ali su rezultati i igra isto bili na horuk, pobjede 1:0, a mogli su i izgubiti 0:1, kao sto se nama desava u posljednjim utakmicama. Dok smo god unutar 3 boda od prvoplasiranog, ja smatram da smo na izvrsnom putu (rezultatski).
2. Vec sam spomenuo da mi se cini da je ovaj Beća nikakav trener, smatram da je Berberovic tehnicki puno potkovaniji od njega, ali on ima ono sto je Berberovicu falilo a to je autoritet da ih hajca, a ocigledno da je to #1 taktika ove sezone. Nabrijavanje od strane, trenera, Hamde, Cige itd... Mislim da je to steta jer smatram da imamo stvarno dobrih individualaca te da bi uz kvalitetan rad mogli protutnjati ovom ligom. Medjutim vracam se na tematiku onog mog prvog, opsirnog posta a to je da se klub uvijek a i sada vodi kao amaterski, seoski klub, bez ijednog ozbiljnog sponzora, plana razvoja onladinske skole, makretinskog plana i plana razvoja brenda, sto ce rezultirati ako ne ekspresnim, onda ispadanjem iz PL u roku 2-3 sezone, ako u nju uopste udjemo.
3. Neko je spomenuo dernjanje clanova uprave na stream-ovima. Apsolutno se slazem, ono je dno dna, ali to sve ide sa onom konstatacijom o amaterskom, seoskom klubu. Umjesto da je trener jedini autoritet koji se cuje, svaki put se cuju i Hamdo ako je tu, Cigo itd... Mogu misliti kako to sve utice na igrace koji sve to dobro cuju s obzirom da nema publike, jer cesto s tribina dolaze i savjeti za igru koji se vjerovatno sukobljavaju sa onima koji dolaze od trenera...
4. Mene je najveci strah sta i kad mi i AKO udjemo u PL. Dugo smo odsustvovali. Velike ekipe, gradovi i njihovi navijaci su na nas zaboravili. Izrasle su generacije koje za nas i ne znaju. Strah me kako cemo se mi u svemu tome predstaviti. Ulakaz u PL je podloga za novi pocetak. Kad smo zadnji put igrali najveci rang, nije bilo digitalizacije, drustvenih mreza, ovolikog medijskog hype-a oko lige. Ono sto pokazemo u eventualnoj prvoj sezoni ce nas pratiti dugo. Ako u to udjemo neozbiljno, neprofesionalno, amaterski, seljacki... onda cemo obrukati klub, grad, kanton, regiju. Ne znam sta se desava sa Silom Nebeskom, ali ukoliko se ona aktivnije ne ukljuci u sve te procese ja jedini spas vidim kroz formiranje Udruzenja gradjana prijatelja kluba koji bi mogli biti relevantna opozicija vodstvu kluba da ukazuje na sve eventualne propuste i bude urbani i moderni glas kluba koji nece dopustiti da nas istog bude sramota sutra kad budemo istrcavali na Kosevo, Grbavicu, Bijeli brijeg...

P.S.: Evo vam primjer kako treba da se radi u klubu koji ide ka PL. https://m.facebook.com/hskposusje1950/ Svaka cast ekipi iz Posusja, s obzirom da su tek ove sezone usli u 1.FBiH. Mjesto sa 20500 stanovnika...
slika

slika

slika

slika

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 okt 2020, 13:27

Chevalier je napisao/la:
19 okt 2020, 11:47
1. Treba biti realan. Ovo je bunar liga u kojoj se igra bunar igra. Nemojte gledati vikendom englesku ligu pa prebacivati na 1.FBiH, naravno da ce vam biti muka. Ja opet kazem da se ne sjecam nijedne ekipe da je protutnjala ovom ligom igracki. Bilo ih je da su imali veliku bodovnu prednost, ali su rezultati i igra isto bili na horuk, pobjede 1:0, a mogli su i izgubiti 0:1, kao sto se nama desava u posljednjim utakmicama.
Pogledaj Velezove rezultate, makar prvu polusezonu.

Kako TOSK moze igrati atraktivno i brzo a valjda imaju losiju ekipu od nas? Mi ni kod kuce nismo razbili nekog 3 4 razlike da kazes sigurna pobjeda.

Jedinstvo je.bolju igru imalo kad je.bilo sredina tabele, isto smo igrali kad je bila borba za opstanak samo puno manje individualnog kvaliteta!
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 19 okt 2020, 13:51

Ista prica kao zadnjih 20 godina. Ne treba se nicem nadati jer se onda mozda iznenadimo. Sarajevo trenutno ima budzet par miliona maraka. Velez stabilan zrinjski siroki borac sa mtlom potpisao ugovor 600k godisnje plus ostali sponzori a sta mi to imamo i sta cemo imati? Jel ima svijetla buducnost

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 19 okt 2020, 14:10

nebeskasila je napisao/la:
19 okt 2020, 13:51
Ista prica kao zadnjih 20 godina. Ne treba se nicem nadati jer se onda mozda iznenadimo. Sarajevo trenutno ima budzet par miliona maraka. Velez stabilan zrinjski siroki borac sa mtlom potpisao ugovor 600k godisnje plus ostali sponzori a sta mi to imamo i sta cemo imati? Jel ima svijetla buducnost
Pa nemaju svi razumijes kralju, Sarajevo ima stranog investitora oni imaju jako velik budzet oko 7 miliona mislim, imas timobe iz vrha, sredine i dna
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 19 okt 2020, 15:57

nebeskasila je napisao/la:
19 okt 2020, 13:51
Pa treba znati dovuci sponzora od 600k godisnje.
Zato ja kazem, po meni grb grada Bihaća treba biti vječno na prsima opreme kluba jer je grad blizu tom iznosu uvijek davao klubu i time ga spasavao od propasti. Iako se nekad pitam bi li bilo bolje da smo jednom fkt propali, pa se oko kluba skupili iskreni i strucni ljudi i digli ga iz pepela. Evo gledam ovo Posusje. Ispali iz PL godinu nakon nas. Odmah odustali igrati 1.FBiH, ugasili klub. Nakon nekog vremena preimenovali se iz NK u HŠK Posusje, krenuli sa dna i evo ih gdje su.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 19 okt 2020, 16:29

Ma kakvo Posusje i njihova fb stranica imamo mi naseg cuvenog admina na zvanicnoj 😂😂 Salu na stranu puno su ozbiljniji od nas eto cistog primjera fb stranica Posusja koja je pet puta bolja od nase.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 okt 2020, 16:57

Kad se ozbiljno radi u svim segmentima kluba i kad je dobro organizaciono poslozeno, mozda tad neko od sponzora i dadne vise od 500KM il par vreca brasna.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.