1. Treba biti realan. Ovo je bunar liga u kojoj se igra bunar igra. Nemojte gledati vikendom englesku ligu pa prebacivati na 1.FBiH, naravno da ce vam biti muka. Ja opet kazem da se ne sjecam nijedne ekipe da je protutnjala ovom ligom igracki. Bilo ih je da su imali veliku bodovnu prednost, ali su rezultati i igra isto bili na horuk, pobjede 1:0, a mogli su i izgubiti 0:1, kao sto se nama desava u posljednjim utakmicama. Dok smo god unutar 3 boda od prvoplasiranog, ja smatram da smo na izvrsnom putu (rezultatski).
2. Vec sam spomenuo da mi se cini da je ovaj Beća nikakav trener, smatram da je Berberovic tehnicki puno potkovaniji od njega, ali on ima ono sto je Berberovicu falilo a to je autoritet da ih hajca, a ocigledno da je to #1 taktika ove sezone. Nabrijavanje od strane, trenera, Hamde, Cige itd... Mislim da je to steta jer smatram da imamo stvarno dobrih individualaca te da bi uz kvalitetan rad mogli protutnjati ovom ligom. Medjutim vracam se na tematiku onog mog prvog, opsirnog posta a to je da se klub uvijek a i sada vodi kao amaterski, seoski klub, bez ijednog ozbiljnog sponzora, plana razvoja onladinske skole, makretinskog plana i plana razvoja brenda, sto ce rezultirati ako ne ekspresnim, onda ispadanjem iz PL u roku 2-3 sezone, ako u nju uopste udjemo.
3. Neko je spomenuo dernjanje clanova uprave na stream-ovima. Apsolutno se slazem, ono je dno dna, ali to sve ide sa onom konstatacijom o amaterskom, seoskom klubu. Umjesto da je trener jedini autoritet koji se cuje, svaki put se cuju i Hamdo ako je tu, Cigo itd... Mogu misliti kako to sve utice na igrace koji sve to dobro cuju s obzirom da nema publike, jer cesto s tribina dolaze i savjeti za igru koji se vjerovatno sukobljavaju sa onima koji dolaze od trenera...
4. Mene je najveci strah sta i kad mi i AKO udjemo u PL. Dugo smo odsustvovali. Velike ekipe, gradovi i njihovi navijaci su na nas zaboravili. Izrasle su generacije koje za nas i ne znaju. Strah me kako cemo se mi u svemu tome predstaviti. Ulakaz u PL je podloga za novi pocetak. Kad smo zadnji put igrali najveci rang, nije bilo digitalizacije, drustvenih mreza, ovolikog medijskog hype-a oko lige. Ono sto pokazemo u eventualnoj prvoj sezoni ce nas pratiti dugo. Ako u to udjemo neozbiljno, neprofesionalno, amaterski, seljacki... onda cemo obrukati klub, grad, kanton, regiju. Ne znam sta se desava sa Silom Nebeskom, ali ukoliko se ona aktivnije ne ukljuci u sve te procese ja jedini spas vidim kroz formiranje Udruzenja gradjana prijatelja kluba koji bi mogli biti relevantna opozicija vodstvu kluba da ukazuje na sve eventualne propuste i bude urbani i moderni glas kluba koji nece dopustiti da nas istog bude sramota sutra kad budemo istrcavali na Kosevo, Grbavicu, Bijeli brijeg...
P.S.: Evo vam primjer kako treba da se radi u klubu koji ide ka PL.
https://m.facebook.com/hskposusje1950/ Svaka cast ekipi iz Posusja, s obzirom da su tek ove sezone usli u 1.FBiH. Mjesto sa 20500 stanovnika...