Atletika u BiH

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Rafael30
Kontakt:

Re: Atletika u BiH

Post Postao/la Rafael30 » 18 jul 2015, 15:13

Ovo je nevjerovatan uspjeh, pobjediti one štigliće iz Kenije, Etiopije na 800m nije bas lako, uspjeh je još veci ako taj pobjednik dolazi iz male drzave kao sto je BiH. Prateći Amela znao sam da je sjajan u finišu, nadao sam se ako zadrzi prikljucak za vodecima neki 150-200m do cilja, da bude oko 5-tog mjesta, da bi mogao doci do realno trećeg mjesta. Trka ulazi u zadnji 200m, a Amel na devetoj poziciji, Souleiman, Amos i poljak daleko ispred, sigurno i cijeli 50m. Sam sebi govorim gotovo, to je to. Ako dođe i do 5-tog mjesta bice dobro, o postolju već i ne razmisljam... kad ga brat iz vece u manju i gas do poda :D nezz jesam li se vise derao kad je Vedo zabio u Kaunasu ili sinoć, ni danas jos ne vjerujem, a utrku sam na youtobeu pogledao jedno 20 puta :D

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 18 jul 2015, 15:18

Nevjerovatna utrka :o Nigdje ga nije bilo do zadnjih 200 metara i onda sjajan sprint do kraja. Jos je utrku zavrsio skoro u stazi 4 :o da je trcao ravno...ne smijem ni zamisliti.

Ovakvi momci trebaju biti uzor svim mladim sportistima u BiH. Ni Amel nije imao sve uslove za pravi razvoj, ali je velikim trudom i zalaganjem napravio sjajan rezultat. Sada ce dobiti vise medijskog prostora, ali siguran sam i sponzore sto ce mu omoguciti jos bolji razvoj, jer ovaj rezultat nije njegov limit.

Jos jednom sve cestitke majstoru :bih:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 jul 2015, 15:18

Heller je napisao/la:Spisak najbitnijih ljudi u nasem sportu:

Teletovic, Dzeko, Dzumhur, Tuka, vedator :mrgreen:
Ispravljeno :salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 18 jul 2015, 15:21

Teletovic, Dzeko, Pjanic, Nurkic, Djedovic, Begovic, Dzumhur, Tuka, vedator :mrgreen:
vedator mozda i koje mjesto ispred :D

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 18 jul 2015, 15:25

Amel Tuka kad zakasni na autobus, čeka ga na idućoj stanici :mrgreen:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 18 jul 2015, 15:52

Njegov uspjeh bi mogo malo vise odjeknut ako ostane na nivou, jer je Evropljanin i moze se nositi sa Africkim i Americkim atleticarima. A to je rijetkost
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 jul 2015, 15:55

Sve sto Dzeko preseta, Tuka pretrci :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 jul 2015, 15:56

Tačno se ukazao kao grom iz vedra neba. Naklon do poda za našeg Amela. :tokralju:

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 18 jul 2015, 15:57

Teletovic, Dzeko, Pjanic, Nurkic, Djedovic, Begovic, Dzumhur, Tuka, vedator :mrgreen:
:clap: :mrgreen:

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 jul 2015, 16:03

BROJ1 je napisao/la:GLEDAO SAM 10 PUTA SNIMKU UTRKE, svaki put mi krenu suze....Treci Evropljanin svih vremena , samo su Sebastian Kou i Jurij Borzakovski brzi, Kipketer je Danac kao i j aAmerikanac....Istorija, a tek su mu 24...gdje su granice....samo nebo zna. Marljiv rad se isplati a price o dopingu....bilo je i bit ce....jednostavno covjek radi s najboljim trenerom i koristi vitamine i ostalo sto kosta a nije si u zenici mogao priustiti....11 svih vremena ne mozes postat na grahu i piti i letajuci zenickim livadama .....NAPRIJED VELIKI SPORTISTO I JOŠ VEČI ČOVJEČE
Ja gledam snimke od kako su postavljene I nemogu da se nagledam.Amele ti si ponos domovine! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

emir_

Post Postao/la emir_ » 18 jul 2015, 16:04

Epidaurus je napisao/la:
emir_ je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Svaka ti cast Amele, ponosu naseg Celicnog grada :tokralju:

Inace je sramota da zenicki klubovi i sportisti nisu konstantno medju prva 3 u drzavi u svim sportovima kad se uzme u obzir kakvi se uslovi ovdje za vecinu sportova imaju. Kad bi se samo mogli rijesit svih ovih ultranesposobnih stranackih kadrova bili bi strasni.
Ne bih da se qrcimo al je Amel iz KAKNJA od kojeg vec godinama ima podrsku!!!!

http://kakanj.gov.ba/novost.php?id=153
Lik trenira u Atletskom klubu Zenica od kad ja znam za sebe
po tvoj logici, Džeko je iz Manchestera a Spahić iz Hamburga :rol: :rol: :rol:
4-IN-A-ROW

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 18 jul 2015, 16:06

Heller je napisao/la:Njegov uspjeh bi mogo malo vise odjeknut ako ostane na nivou, jer je Evropljanin i moze se nositi sa Africkim i Americkim atleticarima. A to je rijetkost
Ovakav rezultat niko nije istrčao vise od godinu dana. Bosse je tačno prije godinu dana trčao 2 stotinke sporije, 1:42:53. Ako se zna da je ovo disciplina u kojoj pretezno ovi crnci Kenijci, Etipljani vode glavnu riječ, da su samo dva bijela trkača u povjesti imali bolji rezutat od ovog Amelovog, i to pazi sad Rus Yuriy Borzakovskiy prije 14 godina, i Britanac Sebastian Coe prije 34 godine. Onda je Tuka svjetska atletska senzacija. :bih:

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 jul 2015, 16:11

Velika senzacija momka iz jedne male zemlje sa brdovitog Balkana!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 18 jul 2015, 16:16

Rafael30 je napisao/la:
Heller je napisao/la:Njegov uspjeh bi mogo malo vise odjeknut ako ostane na nivou, jer je Evropljanin i moze se nositi sa Africkim i Americkim atleticarima. A to je rijetkost
Ovakav rezultat niko nije istrčao vise od godinu dana. Bosse je tačno prije godinu dana trčao 2 stotinke sporije, 1:42:53. Ako se zna da je ovo disciplina u kojoj pretezno ovi crnci Kenijci, Etipljani vode glavnu riječ, da su samo dva bijela trkača u povjesti imali bolji rezutat od ovog Amelovog, i to pazi sad Rus Yuriy Borzakovskiy prije 14 godina, i Britanac Sebastian Coe prije 34 godine. Onda je Tuka svjetska atletska senzacija. :bih:
Pa to je to sad mu je samo nebo granica, mada i ova dva iza njega su mladi momci i u buducnosti ce mu biti glavni konkuenti.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 18 jul 2015, 17:35

koliko europskih medalja nema olimpijsku medalju?jel istina samo mi,albanija i andora cini mi se?
Tuka ako uzme medalju, treba mu dati 2 milje penzije, cim navrsi 40 god
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 18 jul 2015, 17:37, ukupno mijenjano 1 put.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 jul 2015, 17:37

baglama je napisao/la:koliko europskih medalja nema olimpijsku medalju?jel istina samo mi i andora cini mi se?
Mislis koliko Evropskih Drzava nema medalju ?

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 18 jul 2015, 17:37

BosnaSTL je napisao/la:
baglama je napisao/la:koliko europskih medalja nema olimpijsku medalju?jel istina samo mi i andora cini mi se?
Mislis koliko Evropskih Drzava nema medalju ?
da...samo mi medalja u glavi, fjordova omaska :)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 jul 2015, 20:38

Ne znam sta je jace, finis njegov i onaj sigurni pogled dok se onaj crnac davi, ili momenat kada crnac sjeda na zemlju i klima glavom u nevjerici. Nije covjeku bilo jasno sta ga je snaslo. Priceless...

Cinjenica da je skinuo 30-40 metara u zadnjih 200 metara najjacim 800 metrasima svijeta me strasi... Lik je sila
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 18 jul 2015, 21:05

baglama je napisao/la:koliko europskih medalja nema olimpijsku medalju?jel istina samo mi,albanija i andora cini mi se?
Ove drzave evrope jos nisu osvojile medalju na olimpijskim igrama:
1. Albanija (ucestvovali na 7 ljetnih i 3 zimske olimpijade)
2.Andora (10 LJ, 11 Z)
3. Bosna i Hercegovina ( 6 LJ, 6 Z)
4. Malta (15 LJ)
5. Monako (19 LJ, 9 Z)
6.San Marino (13 LJ, 9 Z)
BosnaE

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 jul 2015, 22:32

SlevinKelevra je napisao/la:
Husika je napisao/la:Hebote pa on je istrcao 810 metra dok je sve zaobisao !!!
Vidim ga za koju godinu sa svjetskim rekordom...
Sad ce napasti sponzori, treneri, uslovi a i volja !!!
Nevjerovatan uspijeh !!!
Pa, rekao je onaj na SK da je utrku zavrsio u 4 traci... Ko zna koje bi vrijeme bilo da je mogao trcati pravo u ciljnoj ravnini. :tokralju:

jbg,nije jedini koji tako zavrsava trke

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije BiH u ostalim sportovima”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.