Premijer liga 2015/16
Re: Premijer liga 2015/16
Izvanredna stvar za BH rukomet su ugovoreni TV prenosi. Počelo je interesovanje i određene inicijative za omladinska takmičenja od strane Saveza.
Čini se ipak da se nešto dešava, samo treba nastaviti...
Čini se ipak da se nešto dešava, samo treba nastaviti...
-
- Kontakt:
Momak ustani kada spominješ Izviđač. Mislim da bez razloga si se okomio na Bosnu V, očito lječiš svoje komplekse.gradacac10 je napisao/la:Nemam ja nikakvu mrznju prema RK Bosna, stovise, cak mije bila jedan od drazih klubova. Ti i dalje tvrdis da Hurem ima urednu registraciju? Pa zbog te "uredne" ste i gubili bodove, jer je on registrovan vec jednom u zivotu i ta uredna registracija koja znaci da nikad nije orije igrao rukometa je protuzakonita, a da i ostalim klubovima nije bilo zao dat 500 km, po pravilu bi se svi trebali zalit na sve utakmice gdje je on igrao, ali u drzavi je kriza pa je bilo srece ali na kraju i pravde. To za Bosnu S, igrala su nasa djeca i pobijedila ih, da je Doborac htio pa dobili bi ih 15 razlike, a o tome kakva je ekipa u Gradaccu, pogledaj vas rezultat protiv Izvidjaca, pogledaj nas gdje su nas otimali rukama i nogama placenici od gospodina Grbavca, jer su jedino tako i mogli pobijediti u Gradaccu a idu na sam vrh Premijer Lige. Za Zivinice sam pozitivno iznenadjen jer ste ih dobili, imam prijatelja u Visokom, ali je opet cinjenica da Hurem ne smije nastupati za vas, i opet ce se zaliti klubovi koji se bore za opstanak sigurno ukoliko on nastupi, ne samo Gradacac sada... A to sto je Vogosca postupila ispravno, to je vjerovatno neka tvoja rana...
rukometnifan je napisao/la:Momak ustani kada spominješ Izviđač. Mislim da bez razloga si se okomio na Bosnu V, očito lječiš svoje komplekse.gradacac10 je napisao/la:Nemam ja nikakvu mrznju prema RK Bosna, stovise, cak mije bila jedan od drazih klubova. Ti i dalje tvrdis da Hurem ima urednu registraciju? Pa zbog te "uredne" ste i gubili bodove, jer je on registrovan vec jednom u zivotu i ta uredna registracija koja znaci da nikad nije orije igrao rukometa je protuzakonita, a da i ostalim klubovima nije bilo zao dat 500 km, po pravilu bi se svi trebali zalit na sve utakmice gdje je on igrao, ali u drzavi je kriza pa je bilo srece ali na kraju i pravde. To za Bosnu S, igrala su nasa djeca i pobijedila ih, da je Doborac htio pa dobili bi ih 15 razlike, a o tome kakva je ekipa u Gradaccu, pogledaj vas rezultat protiv Izvidjaca, pogledaj nas gdje su nas otimali rukama i nogama placenici od gospodina Grbavca, jer su jedino tako i mogli pobijediti u Gradaccu a idu na sam vrh Premijer Lige. Za Zivinice sam pozitivno iznenadjen jer ste ih dobili, imam prijatelja u Visokom, ali je opet cinjenica da Hurem ne smije nastupati za vas, i opet ce se zaliti klubovi koji se bore za opstanak sigurno ukoliko on nastupi, ne samo Gradacac sada... A to sto je Vogosca postupila ispravno, to je vjerovatno neka tvoja rana...
Izviđač je za dvije klase bolji od svih ekipa u premijer ligi, ako izuzmemo Vogošču koja se ove godine izuzetno pojačala, i izjaviti da takav Izviđač treba pomoć sudija protiv prosječnih ekipa, je van svake pameti, jer ovakav Izviđač može svaku ekipu dobiti 10 razlike i kod kuće i na strani. Što se tiče Hurema, on je povrijeđen, tako da je vjerovatno završio sa aktivnim igranjem rukometa. Da nije tako, on bi sigurno igrao i pomogao ovoj mladoj ekipi RK Bosna i u ovoj sezoni. Za tvoju tvrdnju da je registracija Hurema u prošloj sezoni neregularna, pitao bih te, i da s tim završimo, ali molim te da mi odgovoriš, da li je do RK Bosna ili do ljudi u savezu koju su izdali registraciju Huremu koja je ovjerena u RSBiH? Ja tvrdim da je do RSBiH, jer na svakoj utakmici delegat provjeri registracije igrača i sigurno bi reagovali da nešto nije u redu, tako da Bosna ne bi u drugoj polusezoni odigrala niti jednu utakmicu, da si ti u pravu. S ovim završavam raspravu na ovu temu, jer je to gotova priča. Nadam se da će mo zajedno uživati u tv prenosima utakmica premijer lige i da će se poboljšati kvalitet rukometa u istoj.

Čuj ustani kad spominješ Izviđač,pa tog Izviđača Borac podere u tri utakmice lagano,još sad dešnjak na desnom beku,golmani smiješni. Cirkus liga sa cirkus sudijama. Ovde neće biti bolje ni za 10 godina! Kad savez dobije sponzora koji će da plaća sudije onda se i možemo nadati nekom normalnom suđenju,danas Gradačac,sutra Visoko,prekosutra Prijedor i tako u nedogled. Do tada će ovo sve biti samo kao cirkus,a vi se raspravljajte kao da je Bundes a ne ovo što imamo.rukometnifan je napisao/la:Momak ustani kada spominješ Izviđač. Mislim da bez razloga si se okomio na Bosnu V, očito lječiš svoje komplekse.gradacac10 je napisao/la:Nemam ja nikakvu mrznju prema RK Bosna, stovise, cak mije bila jedan od drazih klubova. Ti i dalje tvrdis da Hurem ima urednu registraciju? Pa zbog te "uredne" ste i gubili bodove, jer je on registrovan vec jednom u zivotu i ta uredna registracija koja znaci da nikad nije orije igrao rukometa je protuzakonita, a da i ostalim klubovima nije bilo zao dat 500 km, po pravilu bi se svi trebali zalit na sve utakmice gdje je on igrao, ali u drzavi je kriza pa je bilo srece ali na kraju i pravde. To za Bosnu S, igrala su nasa djeca i pobijedila ih, da je Doborac htio pa dobili bi ih 15 razlike, a o tome kakva je ekipa u Gradaccu, pogledaj vas rezultat protiv Izvidjaca, pogledaj nas gdje su nas otimali rukama i nogama placenici od gospodina Grbavca, jer su jedino tako i mogli pobijediti u Gradaccu a idu na sam vrh Premijer Lige. Za Zivinice sam pozitivno iznenadjen jer ste ih dobili, imam prijatelja u Visokom, ali je opet cinjenica da Hurem ne smije nastupati za vas, i opet ce se zaliti klubovi koji se bore za opstanak sigurno ukoliko on nastupi, ne samo Gradacac sada... A to sto je Vogosca postupila ispravno, to je vjerovatno neka tvoja rana...
Bašić preuzeo RK KONJUH Živinice?
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
RK Prijedor-RK Gračanica 29-31 (14-17)!
- gradacac10
- Kontakt:
Liberty to samo govori kakvi lopovi rade u savezu, jer nakon zalbi je donesena presuda, a i sam Hurem nije registrovan u prijelaznom roku nego su smutili izvan njega dok ljudi iz RK Celik nisu upozorili Gradacac na to i rekli im da obrate paznju jer je jos njihov igrac i hvala im na tome. A to sto kazes da ustanem kad spomenem Izvidjac, covjeku koji je prosao toliko toga u rukometu, stidi se, a za ovu informaciju upitaj nasamo gospodina Grbavca.
- gradacac10
- Kontakt:
Izgubili smo u Cazinu...
Maglaj - Čelik 33 : 27

Čestitke na pobjedi Maglaju, zaista me iznenadio Čelik očekivao sam da će se probuditi kako prvenstvo odmiče, ali izgleda suprotno na žalost...mag je napisao/la:Maglaj - Čelik 33 : 27
Dal je neko bio na tekmi u Visokom, komentar?
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Kompletan tok meca.Rule_hz je napisao/la: Dal je neko bio na tekmi u Visokom, komentar?
http://www.visoko.co.ba/briljantni-hadz ... nta-27-25/
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Pomalo neočekivano prvi ,,glavom platio" trener Prijedora.
Prije otkaza u Prijedoru prvo je počelo od Konjuha...terra je napisao/la:Pomalo neočekivano prvi ,,glavom platio" trener Prijedora.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Dogugodišnji golman Vogošće briljira u Visokom, svaka čast Ismare!samo_lijevo je napisao/la:Kompletan tok meca.Rule_hz je napisao/la: Dal je neko bio na tekmi u Visokom, komentar?
http://www.visoko.co.ba/briljantni-hadz ... nta-27-25/
Hvala Prijatelju...

RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
PORAZ RUKOMETAŠA PRIJEDORA I ODLAZAK TRENERA UNČANINA
prijedordanas.com
Tužan epilog imala je utakmica rukometaša Prijedora u šestom kolu prvenstva Premijer lige BiH, ne toliko zbog poraza na svom terenu od Gračanice rezultatom 29:31(14:17), već činjenice da je predsjednik domaćeg kluba Aleksandar Miljuš po njenom završetku vrijeđao igrače i trenera Bojana Unčanina. Između ostalog govorio im je da su „đubrad“. Svoj revolt je ovako objasnio.
-Svjestan sam da su petorica igrača bila pod „virusom“ i temperaturom, ali isto tako i tri dana govorio ekipi i treneru da se utakmica mora dobiti. Ne može Unčanin da dobija one koje on želi, a ovo je već treći put zaredom da u mečevima, gdje smo imali pobjedu, prvo ne dođemo do nje na našem terenu. Krivica za ovaj problem je svakako do trenera, iako su i rukometaši izgleda sebe precijeniili i potrebno je da se zamisle gdje im je mjesto. Sigurno je da ćemo pokušati da povučemo najbolje poteze po klub u ovakvoj situaciji – naglaio je Miljuš.
Naime, na minut prije kraja, poslije odlične intervencije golmana domaćih Armana Beširevića, u kontri kod 29:30 Aleksandar Kaurin nije uspio da savlada odličnog čuvara mreže Gračanice Admira Ahmetaševića (20 odbrana), trener rivala uzima „tajm-aut“ kada je semafor pokazivao 59,01i njegovi izabranici „privode posao kraju“.
-Svakako da ovo znači i moj odlazak sa klupe. Žao mi je poniženja koje su doživjeli momci, jer to nisu zaslužili. Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa njima i zahvaljujem im se na saradnji. Trudio sam se da svoj posao radim najpoštenije što mogu. U svakoj utakmici željeli smo pobjedu. Rezultati to dovoljno govore, posebno u Prijedoru gdje smo u prethodne dvije sezone u 28 mečeva, uz 26 ostvarenih pobjeda, poraženi samo dva puta, od sarajevske Bosne i Izviđača iz Ljubuškog – razočaran je rekao Unčanin, pod čijim vođstvom su Prijedorčani ove godine, poslije petog mjesta u bh.eliti, ovojili Kup Republike Srpske.
Najefikasniji u redovima domaćih bili su Dejan Unčanin i Goran Daničić sa po šest postignutih golova, a kod gostiju su najefikasniji bili Amir Sumbić (osam) i Almir Osmanhodžić sa sedam pogodaka.
prijedordanas.com
Tužan epilog imala je utakmica rukometaša Prijedora u šestom kolu prvenstva Premijer lige BiH, ne toliko zbog poraza na svom terenu od Gračanice rezultatom 29:31(14:17), već činjenice da je predsjednik domaćeg kluba Aleksandar Miljuš po njenom završetku vrijeđao igrače i trenera Bojana Unčanina. Između ostalog govorio im je da su „đubrad“. Svoj revolt je ovako objasnio.
-Svjestan sam da su petorica igrača bila pod „virusom“ i temperaturom, ali isto tako i tri dana govorio ekipi i treneru da se utakmica mora dobiti. Ne može Unčanin da dobija one koje on želi, a ovo je već treći put zaredom da u mečevima, gdje smo imali pobjedu, prvo ne dođemo do nje na našem terenu. Krivica za ovaj problem je svakako do trenera, iako su i rukometaši izgleda sebe precijeniili i potrebno je da se zamisle gdje im je mjesto. Sigurno je da ćemo pokušati da povučemo najbolje poteze po klub u ovakvoj situaciji – naglaio je Miljuš.
Naime, na minut prije kraja, poslije odlične intervencije golmana domaćih Armana Beširevića, u kontri kod 29:30 Aleksandar Kaurin nije uspio da savlada odličnog čuvara mreže Gračanice Admira Ahmetaševića (20 odbrana), trener rivala uzima „tajm-aut“ kada je semafor pokazivao 59,01i njegovi izabranici „privode posao kraju“.
-Svakako da ovo znači i moj odlazak sa klupe. Žao mi je poniženja koje su doživjeli momci, jer to nisu zaslužili. Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa njima i zahvaljujem im se na saradnji. Trudio sam se da svoj posao radim najpoštenije što mogu. U svakoj utakmici željeli smo pobjedu. Rezultati to dovoljno govore, posebno u Prijedoru gdje smo u prethodne dvije sezone u 28 mečeva, uz 26 ostvarenih pobjeda, poraženi samo dva puta, od sarajevske Bosne i Izviđača iz Ljubuškog – razočaran je rekao Unčanin, pod čijim vođstvom su Prijedorčani ove godine, poslije petog mjesta u bh.eliti, ovojili Kup Republike Srpske.
Najefikasniji u redovima domaćih bili su Dejan Unčanin i Goran Daničić sa po šest postignutih golova, a kod gostiju su najefikasniji bili Amir Sumbić (osam) i Almir Osmanhodžić sa sedam pogodaka.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Da li se nagađa ko bi mogao biti novi trener u Prijedoru ?
Igor Rađenović kandidat uprave,pojedini igrači protiv...a biti će kako doktor kaže.podrska je napisao/la:Da li se nagađa ko bi mogao biti novi trener u Prijedoru ?
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ko je po vama naredni kandidaz za otkaz ?
Celik, po meni.
Celik, po meni.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Pane da je pametan otpustio bi pola onih penzionera. Ovo dosad sto su odigrali jedino sto su nadigrali je Bosna (S). Sramotno je da nemaju snage utakmicu odigrati, ali nije ni cudo kako niko ne trenira.samo_lijevo je napisao/la:Ko je po vama naredni kandidaz za otkaz ?
Celik, po meni.
RZ88!
Zna li neko koje su to ekipe koje su van sistema takmičenja RS BiH i gdje se takmiče ...Komesar takmičenja Kupa Bosne i Hercegovine, gospodin Zdenko Alpeza, obavještava sve ekipe koje se takmiče u prvim ligama Federacije BiH i Republike Srpske, kao i ekipe koje su van sistema takmičenja RS BiH da se prijave za natjecanje za sezonu 2015 / 2016.
Rok prijave je 26. 10. 2015. godine na e-mail adresu Rukometnog saveza BiH ([email protected])
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.