FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

omgmessi
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la omgmessi » 15 jun 2009, 12:10

Barcelona_1899 je napisao/la:Evo da se priključim ovoj temi, veliki sam fan barce :)

A što se tiče transfera barca bi trebala podhitno dovesti jednog dobrog lijevog beka, jer je abidal u protekloj sezoni igrao promjenjljivo, kandidati bi trebali biti filipe, zhirkov ili lahm.

Toureu trebaju produzit ugovor jer je lik jedan od najboljih destruktivaca protivničke igre, a za dovodjenje mascherana nema potrebe.

Dobro bi bilo kada bi mogli dovesti Riberija, ali ako ne uspju opet imaju respektabilan sastav priključenjem Thiaga i Gai-a koji će biti igrači kalibra Messi.

A ovo je smiješno šta Inter traži za Ibrahimovića odstetu u rangu C.Ronalda, a ionako bi dolaskom narušio balans u ekipi, jer prihodi Ibre u Interu godišnje iznose 12 mil eura, pa stoga bi bilo više nezadovoljnih igrača.
Danas se Barca uključila u utrku za Villu sa ponudom teskom 35 mil eura, što znači da polagano odustaju od Ibre..
Ljevi bek mora biti prioritet. Što se tiče tih potencialnih kandidata koje si napisao je tako, da Filipe bi odma došao u Barcu, ali Perez je previše uzdrmao transfer market pa Lendoiro, predsjednik Depora traži za njega 20 mio EUR, što je daleko previše. Barca je najviše ponudila 10mio + jednog od svojih mladiča. Koliko je Perez pokvario transfer market govori i ta činjenica, da je Filipe bio pred transferima Kake i Ronalda vrijedan samo 5mio EUR.

Što se tiče Zhirkova je tako, da on nije klasični bočni igrač, a i u ekipi bi zauzimo mijesto stranca(trenutno več imamo u ekipi 3: Caceres, Yaya i Hleb). Na kraju i CSKA za njega traži preveliku odštetu, iako mi je super igrač, težko vjerujem da je realna opcija.

A Lahm več sam po sebi neče doči, prvo vjerovatno zbog toga, što Pep traži ljevaka koji če biti itekako opasan sa center šutevima sa ljeve strane. Znači totalno drugačiji tip od Abidala, a ni Bayern nebi pustio Lahma, tako da očekivanje da Lahm predje su nesmislene. A i Lahm bi težko prihvatio ulogu drugog ljevog bočnog igrača i čekanja priliku sa klupe.

Ribery bi bio idealan za ovaj sistem igre Barce, ali težko če biti zadovoljiti zahtjeve Bayerna da ga puste, iako vjerujem da još nismo odustali od njega, vjerovatno samo čekamo da se smire glave posle ovakih bumova zadnjih dana sa strane Reala i Pereza, pa čekamo da se cijene malo spuste.

Thiago i Gai su još premladi, da bi mogli konkurirati odma na početku za jednakopravne zamjene ostalim zvijedama. Sa njima treba raditi u rukavicama i polako jih uvesti u ekipu, tako da svakako su potrebni transferi novih igrača. Ko što je Laporta rekao trebaju svježu krv, koja je gladna za uspjehima i treba povečati konkurenciju u ekipi. Svakako treba računati i na Afričko prvenstvo iduče godine i to da neče biti naših crnaca u ekipi.

Što se tiče Ville sam malo skeptičan, iako je meni odličan igrač, sigurno jedan najboljih na svijetu i još Španjolac je, u njemu vidim isti tip igrača ko što imamo u Bojanu. Radije bi obdržo Bojana i Etoo-ja i potpisao za zamjenu još jednog visokog igrača tipa Ibra, ali da nije zvijezda i da bi sjedio na klupi( samo Cruz mi dodje na pamet). Ako ode Eto'o onda sigurno trebamo jednog vrhunskog napadača.

Što se tiče Ibre, on bi u Barci imao manju platu, baš zbog toga što je u Španiji manji porez samo 25%, dok u Italiji 42%, a sigurno mu Barca nebi ponudila višu plaču od Messija, več ako bi došao bi dobio negdje u njegovom rangu.

Evo još malo tračeva:
-Fiorentina pokazala zainteresovanje za našeg braniča Rafaela Marqueza
-Barcu i Villu dijele 10 mio EUR, Barca nudi 35mio dok Valencia hoče 45mio
-Alternativa za Riberya ostaje Juan Manuel Mata, kojeg bi lakše dobili od Riberya
-Cesc namignuo da bi se volio vratiti u Barcu, da ga trenira Pep
-Moratti je u jednom intervjuju rekao, da je Ibra pokazao želju da ode u Barcu
-Podpredsjednik Barca Rafael Yuste je potvrdio da se Barca dogovara sa mnogim igračima za prelazak
-Ova sedmica če biti ključna za potpis novog ugovora za Victora Valdesa, njegov manager traži platu u rangu Henrya i rekao da je Valdes potrebniji Barci neg Xavi i Iniesta, tako da si zasluži veču platu tako od Xavija i Inieste

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 15 jun 2009, 12:51

@ omgmessi

Tako je to što kažeš da je Perez poremetio tržište, negdje sam baš pročitao da je Barca ponudila 5 mil eura i jednog mladog igrača na posudbu za Filipea, ali da Deportivo traži 15 mil, dok su ga oni doveli za 2.2 mil eura. Čini se kao najrealnija opcija za lijevi bek, iako je Zhirkov izjavio da je njegov klub Barcelona i da ima namjeru zaigrat jednog dan za Barcu.

Što se tiče Ville mislim da bi se sjajno uklopio u sistem Barcelone, brz je, opasan i ima instikt za gol. Međutim ako ga ne uspju dovest, mislim da Llorente ne bi trebao biti skup igrac (barca pokazala interes za njega) negdje u rangu 20-25 mil eura, samo nek ne dovode Forlana hem ima 30 godina a još bi atletico tražio za njega oko 30 mil eura.

A Valdes, malo previše sere, gdje će biti važniji od Inieste i Xavija. Barca zadnjih 10-20 godina nije imala spektakularnog golmana, pa tako treba znat da se igra ne zasniva na njemu već upravo na Iniesti i Xaviju. A i griješio je u toku karijere i previše, do prije 2-3 godine nije znao izbit lopte kako treba :mrgreen: , baš se sjećam da mu je Villa dao gol kada mu je ovaj dodo loptu, a htio je izbit.

A od mladih igrača koje trebaju promovisat su: Thiago, Gai i Muniesa, i polagano im davat priliku u toku sljedeće sezone.
2:6 prepoznatljiv rezultat :)
0:2 još uvijek frišak rezultat ;)
David Villa #7

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 15 jun 2009, 13:07

Danas je bilo napisano, da traže 20 mio EUR za Filipeja, znači njegovu klavzulu.
15/Jun/2009: 00h55: Market news: According to Radio Galega, Lendoiro is having a meeting with Barca's officials related to the transfer of Filipe Luis and now the president is requesting the 20 million Euros stipulated in the buyout clause of the defender.
Da Villa je odličan igrač, ali nije igrač kakvog Pep traži. Pepu je prošle godine bio prvi izbor Adebayor, a ove Ibrahimović. Znači traži igrača koji je jak, dobar u skoku i zna zabiti gol. Villa mi po stilu igre ko što sam reko previše sličan Bojanu, a u napadu je potrebno da imaš više različitih varijanti, pogotovo kad igraš proti ekipama, koji se konstantno brane.

Šta se tiče Valdesa, ne sere on, več njegov manager Carvajal, koji traži čak 9 mio EUR plate za Victora. Barca je odmah odgovorila, da to neče nikad prihvatiti i odma su se po novinama pojavili tračevi o zamjenama za Victora. Problem je taj, što je Carvajal manager i mladog Muniese, nadam se da nam neče i malog pokvariti.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 15 jun 2009, 13:11

ma to je glupost...ja vjerujem da j sve to nabijanje novinskih redaka...
potpisace Valdes...pa ubijo bi laportu da proda Valedsa... :D

nemoj da mi ko po ovom forumu sere po Valdesu, da je o los, da je imo nekih kiksova da ga ne bi preko interneta polomio... :D :D :D :D
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 jun 2009, 14:14

ZELJO DO GROBA je napisao/la:ma to je glupost...ja vjerujem da j sve to nabijanje novinskih redaka...
potpisace Valdes...pa ubijo bi laportu da proda Valedsa... :D

nemoj da mi ko po ovom forumu sere po Valdesu, da je o los, da je imo nekih kiksova da ga ne bi preko interneta polomio... :D :D :D :D

Nema sta ove sezone je odlican bio,ali ovo sto on trazi i sto njegov menadjer izjavljuje ide u krajnju dozu gluposti i bezobraznosti,cuj da kaze da je on potrebniji igrac od Inieste i Xavia,svasta :roll:

Rafael Yuste,Barcelonin potpredsjednik potvrdio je glasine da je Barcelona dala ponudu za Valencijiunog napadača Davida Villu:"Da,Villa je jedan od glavnih projekata trenutno.Zahvaljujući našem uspjehu mnogi se igrači sada žele pridružiti Barceloni.Pregovori se nastavljaju."
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 15 jun 2009, 15:53

Ma ufatili ovi menađeri furseta, tako je i za Yayu Tourea bilo, valjda će i Valdes i Toure potpisati, a ako ne ima Muhamed Alaim za golmana :mrgreen: :lol:
David Villa #7

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 16 jun 2009, 00:14

Izgleda da je Barca pravo zagrizla za Villu ponuda od 40 mil eura i dva igrača na posudbu (Krkić i Caceres) dok Valencia traži 50 mil eura. Izgleda da će se naći u cijeni :) a super bi bilo da ga dovedu lik im je u proteklih godina nadavao brdo golova.

Izgleda da se bliži kraj i transferu Filipea , Barca za ovog igrača nudi 10 mil eura i neke fudbalere iz B tima na posudbu, dok Deportivo traži 20 mil eura, ali je Deportivo u finansijskoj krizi, i najvjerovatnije da će se naći na cijeni od oko 12 mil eura.

Zhirkov još jednom ponovio da bi igranje za Barcu bilo njegovo ispunjenje sna.
Šteta, al izgleda nema ništa od ovog transfera, a i CSKA bi sigurno tražio masnu cifru za njega, a znamo kakav je stav Barce prema velikim novčanim transferima (najskuplji im bio oko 40 mil)
David Villa #7

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 jun 2009, 00:38

Barcelona_1899 je napisao/la:Izgleda da je Barca pravo zagrizla za Villu ponuda od 40 mil eura i dva igrača na posudbu (Krkić i Caceres) dok Valencia traži 50 mil eura. Izgleda da će se naći u cijeni :) a super bi bilo da ga dovedu lik im je u proteklih godina nadavao brdo golova.
Gdje pise da ce dati 40 mil i ta dva igraca,ako ce Villa doci to znaci da Eto ide,ako je istina da ide i Krkic onda nemamo napadaca na klupi,nemoze Villa citavu godinu igrat da ne propusti utakmicu,ni on ni Henry,ako je to istina onda cemo morati dovesti jos jednog napadaca koji ce biti zamjena Villi....
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 16 jun 2009, 11:36

bgm , nije modeling za messia, nek se drzi fudbala,,,, :mrgreen: :mrgreen:
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 16 jun 2009, 12:40

Pustite te tračeve. To je jučer prva objavila Marca, pa onda EMD prepiso od nje, dok ostali Sport, CadenaSer, El Pais ništa o tome. A pisalo se je za 40 mio, 10 mio variabilnog dijela(znači odvisno od uspijeha) + Bojan i Caceres na loan. Ko što je Miky_hz napisao nema šanse da ode Bojan, u tom primjeru bi opet morali kupovati dva napadača i svi u klubu su rekli da Bojan sigurno ostaje, što su tako Laporta ko i Bojan potvrdili. A kod nas se zna kako je bilo prošlih godina sa igračima koji su otišli na loan, svi se nikad više nisu vračali. Sport je napisao danas, da je Barca ponudila 40mio + Caceresa na loan, dok su oni htjeli 42mio + Bojana na loan, ali je Barca to odbila.

Opet se piše o Shaktarevom dvojcu Dariju Srni i Dmytro Chygrynskiyom, koje Txiki još drži na svom popisu. Shaktar cijeni Srnu 15mio, a toliko cijene i Chygrynskiya. Chygrynskiy ukoliko dodje bi zamjenio Martina Caceresa, koji če vjerovatno na loan, dok bi Srna bio zamjena za Alvesa, a mogao bi zaigrati i na ljevom boku. U te transfere ne vjerujem zbog toga jer, kako znam se obojica tretiraju kao neevropejci, a mi imamo sa Caceresom več sva mijesta za strance izpunjena.

Dmitri Seluka, manager Yaye je rekao da je Yaya jako zadovoljan u Barci i da se nadaju da če ubrzo potpisati novi ugovor. Toure bi mogao potpisati ugovor još ove sedmice.

Karl-Heinz Rummenigge je još jednom potvrdio, da Ribery nije na prodaju. Ali negdje sam pročitao, da Franck ima samo još dve godine ugovora, znači ukoliko ne podpiše nov ugovor, sljedeče godine če biti godinu dana pred iztekom i tad sigurno za njega, ako ga budu prodavali neče dobiti više od 30-35 mio EUR.

Ernesto Bronzetti, Milanov agent za transfere, če idučih dana doči u Barcelonu da bi sa našim vodstvom popričao o Etoo-ju i Valdesu. Obojica imaju ugovore vezano samo još na jednu godinu, tako da ukoliko ubrzo ne potpišu nove, morat če pronači novi klub. Tako za Valdesa i za Etoo-ja se zanima i Man. UTD.

Alternativa Riberyu, koji je kako kaže nedostupan je Robinho. Ostale alternative za to ljevo krilo so još Mata(za kojeg kao nudimo 20 mio EUR), Van Persie i Malouda, ali kako kaže Robinho je u očima Pepa prvi favorit. Robinho valjda ima i neku klavzulu u ugovoru, da može napustiti Man. City ako se ne uvrste u ligu prvaka, što se naravno nisu. A ni njegova plača, koji iznosi od 5 do 6 mio EUR nebi predstavljala nikakav problem Barci.

Barca još uvijek traži protivinika za kup Gampera, koji če biti igran na NC 18. avgusta. Barca traži jakog protivnika iz J. Amerike ili Evrope.

As danas piše kako je Chelsea ponudio Barci Maloudu. Chelsea je postavio cijenu na 20mio EUR. Nadam se da to nije istina, radije bi sve ostale igrače sa liste nego njega.

Mourinho je potvrdio da Ibrahimović ostaje bar još jednu godinu u Interu. To je za njim potvrdio i Moratti, a kako pišu ni Ibrahimović sam zadnje dane više ne govori da bi volio karijeru nastaviti u drugom klubu.

Na Radio Catalunya su rekli, da je Barca postavila Valdesu ulitmat plača 6mio EUR do 2014 i ima vremena do kraja ove sedmice, da se izjasni ili Barca ide u lov za novim golmanom. Prvi na listi je Asenjo, koji je jučer odigao odlično za Španiju U21 protiv Njemačke.

Pregled prošle sezone u pdf formatu u španskom jeziku
http://www.fcbarcelona.cat/web/download ... _BAIXA.pdf

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 16 jun 2009, 13:54

http://www.fcbarcelona-bosnia.com/forum/index.php

aktivirajte se malo, na pomolu je iosnivanje zvanicnog fan cluba...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 16 jun 2009, 14:28

Evo šta se je pisalo zadnjih dana se je i dogodilo. Sport i EMD pišu da Valdesov agent Carvajal i Barca su prekinili dogovore o produženju ugovora, jer je razlika izmedju onog što Carvajal zahtjeva i ono što Barca nudi prevelika. Carvajal želi za Valdesa 9mio EUR, dok Barca nudi 6mio EUR. Tako da Barca od danas dalje kreče u nakup novog golmana, a Valdes če izgleda zapustiti klub.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 jun 2009, 14:44

omgmessi je napisao/la:Evo šta se je pisalo zadnjih dana se je i dogodilo. Sport i EMD pišu da Valdesov agent Carvajal i Barca su prekinili dogovore o produženju ugovora, jer je razlika izmedju onog što Carvajal zahtjeva i ono što Barca nudi prevelika. Carvajal želi za Valdesa 9mio EUR, dok Barca nudi 6mio EUR. Tako da Barca od danas dalje kreče u nakup novog golmana, a Valdes če izgleda zapustiti klub.
To mu je kad ima glupog menadjera,jebla ga pare,kad u Barceloni ima sve...al hajd nek dovedu Asenja ,momak je vec sad zvjer,a i dovodnjem njega bi rijesili pitanje golmana za narednih 10 godina

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 16 jun 2009, 16:35

omgmessi je napisao/la:Evo šta se je pisalo zadnjih dana se je i dogodilo. Sport i EMD pišu da Valdesov agent Carvajal i Barca su prekinili dogovore o produženju ugovora, jer je razlika izmedju onog što Carvajal zahtjeva i ono što Barca nudi prevelika. Carvajal želi za Valdesa 9mio EUR, dok Barca nudi 6mio EUR. Tako da Barca od danas dalje kreče u nakup novog golmana, a Valdes če izgleda zapustiti klub.
pa neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....nemogu vjeovati...
ja mislim da je ovo novinarska patka....
nevjerovatno.....pa gdje bas on........... :cry: :cry: :cry:
stvarno nevjerovatno, jedan od mojih najdrazih igraca Barce odlazi iz kluba...nvjervatno....

jel ovo 100% istinito
Meho Kodro
Mes Que Un Club

bake
Kontakt:

Post Postao/la bake » 16 jun 2009, 16:52

Jok, nema ništa od dovođenja Filipea za manje od €20m. Richard Moar, jedan od glavnih ljudi u Deportivu, kazao je da je cilj kluba sačekati iduću sezonu i prodati Filipea za najmanje €20m, kolika je njegova buy-out klauza.

Stvarno ste smiješni oćete Filipea za €12m. Abidala ste platili €15m kada je imao 28 godina i ništa nije pokazao, a oćete talentovanog 23-godišnjeg Filipea za €12m. Možete se nadat, siguran sam da ga nećete dobiti ispod €15m i to uz posudbe. Ali očigledno je da će trebati ponuda od €20m.

btw i Lyon i Milan su sada zainteresirani za njega.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 16 jun 2009, 17:03

a **** sad Felipea sta je sa Valdesom...pa jos samo treba da on ode....

a tu se nesto i Felipe pita, nije mala stvar kad se za nekog interesuje Barcelona...
bolje je uzeti za njega sad nekih 12 milki, nego imati nezadovoljnog igraca i kasnije uzeti manje pre...
pametni su ljudi u deprotivu, znaju on sta treba raditi, samo je ovo malo zajebncije...dok jos mogu...pustiti ce oni njega...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

bake
Kontakt:

Post Postao/la bake » 16 jun 2009, 17:07

kažem ti pustiće ga to je sigurno, samo neće ga niko dobiti za manje od €20m. Filipe je veliki potencijal, i sigurno za godinu neće vrijediti manje, može vrijediti samo više.

A što se tiče Valdesa, izgleda da se mali pohasio, on ko lafo nešto dobro branio pa oće veće pare.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 16 jun 2009, 17:15

Ma nemojte se brinuti za golmana, Nurković je uvijek na raspolaganju, a nije ni skup. Onaj Pinto nije sazrio da igra za Barsu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 16 jun 2009, 17:16

bake je napisao/la:kažem ti pustiće ga to je sigurno, samo neće ga niko dobiti za manje od €20m. Filipe je veliki potencijal, i sigurno za godinu neće vrijediti manje, može vrijediti samo više.

A što se tiče Valdesa, izgleda da se mali pohasio, on ko lafo nešto dobro branio pa oće veće pare.
to mi indirekto seres po Valdesu :D :D :D :D :D :D

a dobro sad bas da zasluzuje tolike pare, nezasluzuje, treba da uzme sto mu ovi daju i vozdra...ma onaj njegov menadzer pravo sere...pa jbt iako je najbolji golman na svijetu :D nezasluzuje 9 miliona...al dobro nadam se da ce se dogovoriti
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 jun 2009, 17:25

bake je napisao/la:kažem ti pustiće ga to je sigurno, samo neće ga niko dobiti za manje od €20m. Filipe je veliki potencijal, i sigurno za godinu neće vrijediti manje, može vrijediti samo više.

Po meni zasluzuje velike pare,jer je on jedan od najboljih ako ne i najbolji golman u ovom trenutku. Treba Barca dati koliko trazi jer ne bi bilo dobro da ga izgube.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.