Ljevi bek mora biti prioritet. Što se tiče tih potencialnih kandidata koje si napisao je tako, da Filipe bi odma došao u Barcu, ali Perez je previše uzdrmao transfer market pa Lendoiro, predsjednik Depora traži za njega 20 mio EUR, što je daleko previše. Barca je najviše ponudila 10mio + jednog od svojih mladiča. Koliko je Perez pokvario transfer market govori i ta činjenica, da je Filipe bio pred transferima Kake i Ronalda vrijedan samo 5mio EUR.Barcelona_1899 je napisao/la:Evo da se priključim ovoj temi, veliki sam fan barce![]()
A što se tiče transfera barca bi trebala podhitno dovesti jednog dobrog lijevog beka, jer je abidal u protekloj sezoni igrao promjenjljivo, kandidati bi trebali biti filipe, zhirkov ili lahm.
Toureu trebaju produzit ugovor jer je lik jedan od najboljih destruktivaca protivničke igre, a za dovodjenje mascherana nema potrebe.
Dobro bi bilo kada bi mogli dovesti Riberija, ali ako ne uspju opet imaju respektabilan sastav priključenjem Thiaga i Gai-a koji će biti igrači kalibra Messi.
A ovo je smiješno šta Inter traži za Ibrahimovića odstetu u rangu C.Ronalda, a ionako bi dolaskom narušio balans u ekipi, jer prihodi Ibre u Interu godišnje iznose 12 mil eura, pa stoga bi bilo više nezadovoljnih igrača.
Danas se Barca uključila u utrku za Villu sa ponudom teskom 35 mil eura, što znači da polagano odustaju od Ibre..
Što se tiče Zhirkova je tako, da on nije klasični bočni igrač, a i u ekipi bi zauzimo mijesto stranca(trenutno več imamo u ekipi 3: Caceres, Yaya i Hleb). Na kraju i CSKA za njega traži preveliku odštetu, iako mi je super igrač, težko vjerujem da je realna opcija.
A Lahm več sam po sebi neče doči, prvo vjerovatno zbog toga, što Pep traži ljevaka koji če biti itekako opasan sa center šutevima sa ljeve strane. Znači totalno drugačiji tip od Abidala, a ni Bayern nebi pustio Lahma, tako da očekivanje da Lahm predje su nesmislene. A i Lahm bi težko prihvatio ulogu drugog ljevog bočnog igrača i čekanja priliku sa klupe.
Ribery bi bio idealan za ovaj sistem igre Barce, ali težko če biti zadovoljiti zahtjeve Bayerna da ga puste, iako vjerujem da još nismo odustali od njega, vjerovatno samo čekamo da se smire glave posle ovakih bumova zadnjih dana sa strane Reala i Pereza, pa čekamo da se cijene malo spuste.
Thiago i Gai su još premladi, da bi mogli konkurirati odma na početku za jednakopravne zamjene ostalim zvijedama. Sa njima treba raditi u rukavicama i polako jih uvesti u ekipu, tako da svakako su potrebni transferi novih igrača. Ko što je Laporta rekao trebaju svježu krv, koja je gladna za uspjehima i treba povečati konkurenciju u ekipi. Svakako treba računati i na Afričko prvenstvo iduče godine i to da neče biti naših crnaca u ekipi.
Što se tiče Ville sam malo skeptičan, iako je meni odličan igrač, sigurno jedan najboljih na svijetu i još Španjolac je, u njemu vidim isti tip igrača ko što imamo u Bojanu. Radije bi obdržo Bojana i Etoo-ja i potpisao za zamjenu još jednog visokog igrača tipa Ibra, ali da nije zvijezda i da bi sjedio na klupi( samo Cruz mi dodje na pamet). Ako ode Eto'o onda sigurno trebamo jednog vrhunskog napadača.
Što se tiče Ibre, on bi u Barci imao manju platu, baš zbog toga što je u Španiji manji porez samo 25%, dok u Italiji 42%, a sigurno mu Barca nebi ponudila višu plaču od Messija, več ako bi došao bi dobio negdje u njegovom rangu.
Evo još malo tračeva:
-Fiorentina pokazala zainteresovanje za našeg braniča Rafaela Marqueza
-Barcu i Villu dijele 10 mio EUR, Barca nudi 35mio dok Valencia hoče 45mio
-Alternativa za Riberya ostaje Juan Manuel Mata, kojeg bi lakše dobili od Riberya
-Cesc namignuo da bi se volio vratiti u Barcu, da ga trenira Pep
-Moratti je u jednom intervjuju rekao, da je Ibra pokazao želju da ode u Barcu
-Podpredsjednik Barca Rafael Yuste je potvrdio da se Barca dogovara sa mnogim igračima za prelazak
-Ova sedmica če biti ključna za potpis novog ugovora za Victora Valdesa, njegov manager traži platu u rangu Henrya i rekao da je Valdes potrebniji Barci neg Xavi i Iniesta, tako da si zasluži veču platu tako od Xavija i Inieste