Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

JameS
Kontakt:

Re: Roland Garros 2009

Post Postao/la JameS » 21 maj 2009, 00:50

ako Noletu dozvole da igra sa dva reketa na RG ja se kladim na njega :mrgreen:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 21 maj 2009, 08:43

Amer Delić se plasirao u treće kolo kvalifikacija za ovogodišnji Roland Garros.

Amer je pobijedio Filippa Volandrija sa 7:5 i 7:6 .U narednom kolu ga čeka Brazilac Franco Ferreiro.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 21 maj 2009, 08:49

Informacija o tome kako igra i u kakvoj formi Rafael Nadal očekuje RG.

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal već je osigurao mjesto na završnom godišnjem ATP turniru, koji će u novembru prvi put biti održan u Londonu.

Iako još nije završena ni prva polovina sezone, Rafa je već sada sakupio dovoljno bodova za plasman među osam najuspješnijih tenisera u ovoj godini, koji će se od 22. do 29. novembra boriti za velike novčane nagrade.

Prošle godne, kada je na završnom turniru u Šangaju pobijedio Novak Đoković, Nadal nije igrao zbog povrede tetiva koljena.

Organizatori završnog godišnjeg turnira saopštili su da je od 250.000 ulaznica već prodato 150.000, a novih 60.000 je pušteno u prodaju u utorak.

Nagradni fond ovogodišnjeg završnog turnira iznosi pet miliona dolara, a pobjednik će osvojiti i dodatnih 1.500 ATP bodova.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 21 maj 2009, 11:16

Dosadašnji bilans između Nadala i Federera

God. Turnir/Grad Podloga Runda Pobjednik Rezultat
2009 ATP World Tour Masters 1000 MadridSpain Zemlja F Federer 6-4 6-4
2009 Australian OpenAustralia Tvrda F Nadal 7-5 3-6 7-6(3) 3-6 6-2
2008 WimbledonGreat Britain Trava F Nadal 6-4 6-4 6-7(5) 6-7(8) 9-7
2008 Roland GarrosFrance Zemlja F Nadal 6-1 6-3 6-0
2008 ATP Masters Series HamburgGermany Zemlja F Nadal 7-5 6-7(3) 6-3
2008 ATP Masters Series Monte CarloMonaco Zemlja F Nadal 7-5 7-5
2007 Tennis Masters CupChina Tvrda 1/2 Federer 6-4 6-1
2007 WimbledonGreat Britain Trava F Federer 7-6(7) 4-6 7-6(3) 2-6 6-2
2007 Roland GarrosFrance Zemlja F Nadal 6-3 4-6 6-3 6-4
2007 ATP Masters Series HamburgGermany Zemlja F Federer 2-6 6-2 6-0
2007 ATP Masters Series Monte CarloMonaco Zemlja F Nadal 6-4 6-4
2006 Tennis Masters CupChina Tvrda 1/2 Federer 6-4 7-5
2006 WimbledonEngland Trava F Federer 6-0 7-6(5) 6-7(2) 6-3
2006 Roland GarrosFrance Zemlja F Nadal 1-6 6-1 6-4 7-6(4)
2006 ATP Masters Series RomeItaly Zemlja F Nadal 6-7(0) 7-6(5) 6-4 2-6 7-6(5)
2006 ATP Masters Series Monte Carlo Monaco Zemlja F Nadal 6-2 6-7(2) 6-3 7-6(5)
2006 DubaiU.A.E. Tvrda F Nadal 2-6 6-4 6-4
2005 Roland GarrosFrance Zemlja 1/2 Nadal 6-3 4-6 6-4 6-3
2005 ATP Masters Series MiamiFL, U.S.A. Tvrda F Federer 2-6 6-7(4) 7-6(5) 6-3 6-1
2004 ATP Masters Series MiamiFL, U.S.A. Tvrda R32 Nadal 6-3 6-3

alldenn
Kontakt:

Post Postao/la alldenn » 21 maj 2009, 18:47

Ja fkt ne razumijem danasnji svijet , Federer u Madridu dobije Nadala , svaka mu cast , zasluzio je , ali ima jedno pitanje ! Sa koliko postotka je igrao Nadal onaj mech , ja bi rekao jedno 50% , Znamo svi kakv Nadal ima ritern nije to toliko agresvino koliko duboko i sa mnogo spina , da ga nemoze napasti , i onda uspostavi svoj ritam i melje ! Jedini po meni teniser koji se moze koliko toliko sa osnovne linije nositi sa njim je Novak ! a u Madridu smo vidjeli cim je razmejena veca od 5 Nadal uzima 90% poena vs Federera ! Federer se ne osjeca dominantnim , nije sustina tenisa ko ce jace , ko ce vise vinera napravit i ko ce bit agresivniji u svakom poenu ! Federer kada igra protiv Nadala ima 1 opciju , a to je udari inside out pa gdje ode ode ! To pokazuje njegovu slabost , jer nemoze da igra protiv Nadala kosto igra protiv drugih igraca ! Ovo jest veliki rivalitet , ali Nadal je mnogo bolji teniser i osoba od Federera !Uvjek je pun hhvale za druge , gentlmen je , pravi sportsmen ! Dok sjetimo se Federerove reakcije prosle godine u Dubaiju nakon poraza od Murraya govorio je : Da muuray neigra tenis nego se samo dobacuje i da ga to iritira ! Ko je on da govori sta je Tennis ? to je on izmislio tennis ? On je odlican tenniser ali nije sportista kao neki i ne prihvata casno poraz, kada izgubi od Nadala uvjek govori: Osjecao sam da sam bolji , zasluzio sam , vodio ali izgubio ! Da je bolji pobjedio bi ! Arogantan covjek pravoo ! i one njegove izjave za Djokera : Kada god gubi , predaje mech " ko je on da prosudjuje ??? , Momak ima problema sa zdravljem , boluje od astme i ? Cjenim ga kao igraca , ali kako osobu gadi mi se !Legenda je, ali Nadal je veca i bit ce jos veca od njega ! Madrid je Madrid , a RG je RG , federer se jednostavno BOJI Nadala !!!!!!

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 21 maj 2009, 19:08

toliko si sad gluposti u jednom postu napisao da se to nemoze okarakterisati rjecima :!:

aseemic
Kontakt:

Post Postao/la aseemic » 21 maj 2009, 19:14

JameS je napisao/la:toliko si sad gluposti u jednom postu napisao da se to nemoze okarakterisati rjecima :!:
Potpisujem.

slika

Kao, sto nekad neko rece, Federer je bolji igrač - Nadal je bolji natjecatelj.

Simple as that.
Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 maj 2009, 20:16

Obicno odmah repliciram nebuloznim komentarima, ali za ovaj zaista nemam volje.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

sb citizen
Kontakt:

Post Postao/la sb citizen » 22 maj 2009, 02:06

možda je čovjek malo pretjerao, al ko bolje prati tenis zna da je federer jedan od najprepotentnijih tenisača današnjice, pa je tako prije par mjeseci rekao da mu je isto bio 2. il 100. jer mu kao tu nije mjesto, pa je prije mastersa čini mi se u MC rekao da je siguran da ce dobit noleta, kako ga je pročitao kao knjigu- da zicer, moš mislit, nakon toga ga je nole zmaj oderao..............dalje da ne nabrajam ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 maj 2009, 08:10

sb citizen je napisao/la:možda je čovjek malo pretjerao, al ko bolje prati tenis zna da je federer jedan od najprepotentnijih tenisača današnjice, pa je tako prije par mjeseci rekao da mu je isto bio 2. il 100. jer mu kao tu nije mjesto, pa je prije mastersa čini mi se u MC rekao da je siguran da ce dobit noleta, kako ga je pročitao kao knjigu- da zicer, moš mislit, nakon toga ga je nole zmaj oderao..............dalje da ne nabrajam ;)
Kako se vi pucate tim izjavama. Gdje je on to rekao? Ja obicno uvijek navedem izvor informacije, ako ne znam izvor onda i ne govorim. Jedine izjave igraca u koje vjerujem su one koje vidim, tj. oficijalne ATP press konferencije.

Nole ga nikad nije "oderao", svaka pobjeda Djokovica bila je tijesna i u glavnom u tri seta, osim polufinala u Australiji, ali ni to nije bilo "deranje" jer je Federer propustio svoje sanse. U ostalom, poslijednje dvije pobjede Djokovica uopste nisu nekom njegovom zaslugom ili sjajnom igrom, Federer je osvajao prvi set i onda je padao psihicki, poceo sa neforsiranim greskama a Djokovic je samo vracao lopticu i pustio Rogera da grijesi. Poslijednji mec u Rimu, Federer ga je gazio i onda je uslijedio prekid zbog kise, koji je omeo Federera, to je bilo valjda toliko ocito.
Voli te tvoje Sarajevo.

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 22 maj 2009, 09:30

Federer osvaja roland garros

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 22 maj 2009, 10:02

Virtu4l je napisao/la:
sb citizen je napisao/la:možda je čovjek malo pretjerao, al ko bolje prati tenis zna da je federer jedan od najprepotentnijih tenisača današnjice, pa je tako prije par mjeseci rekao da mu je isto bio 2. il 100. jer mu kao tu nije mjesto, pa je prije mastersa čini mi se u MC rekao da je siguran da ce dobit noleta, kako ga je pročitao kao knjigu- da zicer, moš mislit, nakon toga ga je nole zmaj oderao..............dalje da ne nabrajam ;)
Kako se vi pucate tim izjavama. Gdje je on to rekao? Ja obicno uvijek navedem izvor informacije, ako ne znam izvor onda i ne govorim. Jedine izjave igraca u koje vjerujem su one koje vidim, tj. oficijalne ATP press konferencije.

Nole ga nikad nije "oderao", svaka pobjeda Djokovica bila je tijesna i u glavnom u tri seta, osim polufinala u Australiji, ali ni to nije bilo "deranje" jer je Federer propustio svoje sanse. U ostalom, poslijednje dvije pobjede Djokovica uopste nisu nekom njegovom zaslugom ili sjajnom igrom, Federer je osvajao prvi set i onda je padao psihicki, poceo sa neforsiranim greskama a Djokovic je samo vracao lopticu i pustio Rogera da grijesi. Poslijednji mec u Rimu, Federer ga je gazio i onda je uslijedio prekid zbog kise, koji je omeo Federera, to je bilo valjda toliko ocito.
-Federer je to izjavio a posto vidim da pratis tenis trebao vac vidjeti prije turnira(nemogu da sad da trazim zurim na posao)

-Tako je lave Nole je samo prebacivao lopticu i pobjedio Federera :lol:
Federer ima problem sam sa sobom, izgubi od Noleta onda ode na konferenciju za novinare i udari u plac, zbog cega da ga neko sazali, potapse po rameni i kaze "ma pusti, nemoj plakati bolji si ti od njega"

-Gazio ga Federer do kise, poslije kise Nole nije da ga je gazio vec mu je.............................
Federer je psihicki slab, da je to onaj stari njemu kisa ne bi smetala.Tim je i pokazao da se vise nikada nece vratiti prvu poziciju.
Sad ne znam da li je plakao poslije tog meca, nisam gledao konferenciju pa ne bih da komentarisem

-Mnogi vi ovde imate kompleks zvani Novak Djokovic (NE SVI NARAVNO)

AJMO NOLE SVI TE VOLE
- " $...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 maj 2009, 12:19

Da nije slucajno izjavio za B92 ?

Zaista smijesno. Zar trebam da se raspravljam oko toga ko je bolji, Roger Federer, najbolji igrac koji je ikada hodao ovom planetom ili Novak Djokovic, igrac koji je definitivno u trendu, ali nema materijal da bude najbolji, sto vi inicirate. Mislis da bi Nole osvojio Shanghai da Federer i Murray nisu igrali onaj maraton? Isto kao sto Federer nebi osvojio Madrid da Nole i Nadal nisu igrali maraton, ali to je tenis i zbog toga je poseban.

Nole je br. 4 u svijetu i tu mu je mjesto, u poslijednja tri meca protiv Škota, nije uzeo niti jedan set i ne treba biti genije da bi covjek skontao da Murray bolji.
Voli te tvoje Sarajevo.

aseemic
Kontakt:

Post Postao/la aseemic » 22 maj 2009, 12:25

Virtu4l je napisao/la:Obicno odmah repliciram nebuloznim komentarima, ali za ovaj zaista nemam volje.

Neam komentara u svoju obranu.

Nego, Federer ima problema sa samopouzdanjem, ali samo u mečevima s Nadalom, jer ****, nabio mu je komplekse. Ne samo njemu nego gotovo svima, kao i ovde pojednicima na forumu.
Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 22 maj 2009, 12:30

Izvršen žrijeb za RG.

Murray se nalazi u Nadalovom dijelu a Đoković i Federer su u drugom dijelu žrijeba.

Nadal u prvom kolu igra sa kvalifikantom, a mogući protivnici su Verdasco, Davidenko, Ferrer, Wawrinka

Murraya od opasnijih protivnika ima Simona i Gonzaleza.U prvom kolu se sastaje sa Chelom.

Federer ima lagan žrijeb.U prvom kolu igra sa Martinom a najopasniji protivnici su redovna mušterija Roddick i nedovoljno oporavljeni Monfils.

Đoković ima na startu za protivnika Lapenttija a od ostalih mogućih " nagaznih mina " , tu su Del Potro i Tsonga.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 maj 2009, 12:59

Rafa dobio veoma tezak zrijeb. Prvi pravi ispit je vjerovatno u 1/8 finala, protiv Davida Ferrera. Kasnije ga ceka vjerovatno Verdasco, koji na putu do Rafe ima Almagra, Wawrinku ili (nedovoljno spremnog) Davydenka, koji su ipak klasa ispod njega u ovom trenutku.

Drugi dio gornjeg dijela zrijeba predvodi Murray, kojem prva prava velika prijetnja dolazi u 1/4 finala u vidu Fernanda Gonzaleza, cisto sumnjam da ce Simon napraviti nesto vise.

Donji dio zrijeba predvode Nole i Federer. Nole bi veoma rano mogao ici na J.C. Ferrera i to je potencijalno opasan protivnik, mada mislim da ce mu najopasniji rival biti tek u 1/4 finala, Juan Martin del Potro.

Federer je u ovoj prici najbolje prosao, zaista ne vidim igraca koji bi ga mogao ugroziti na putu do polufinala.
Voli te tvoje Sarajevo.

sb citizen
Kontakt:

Post Postao/la sb citizen » 22 maj 2009, 13:27

nadalu nema teškog ždrijeba........sve su to redovne mušterije, tako da do polufinala ce bit zejbancija :D dok bi roger kogao spusit koji set, recimo odmah od acasusa, il mathieua......FINALE: nadal vs. đoković.......ajmo predviđajte i vi pa cemo vidjet na kraju ko ce pogodit ;)

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 23 maj 2009, 09:33

jel RG pocinje u ponedjeljak :?:

sb citizen
Kontakt:

Post Postao/la sb citizen » 23 maj 2009, 11:24

sutra već počinje!

aseemic
Kontakt:

Post Postao/la aseemic » 23 maj 2009, 13:46

Serenin show u Parizu

Sekica je na današnjemu druženju s novinarima govorila manje nego Kolja u najgorim danima njegove borbe s engleskim riječima.

Pedantni novinari zabilježili su da se nijedanput nije nasmiješila, a da je među "sedmom silom" provela čak 270 sekundi!

Nadal danas u Parizu: "Ne mogu se uspoređivati Madrid i Roland Garros, nije to isto. Čim sam počeo trenirati, vratio sam osjećaj da mogu kontrolirati lopticu. U Madridu je brži teren, a loptice "lete". Usto treba priznati da ondje nisam igrao najbolje, osim set i pol protiv Novaka. Vrlo sam zadovoljan u Parizu, sve ide po planu, u formi sam. Što se tiče Rogera i njegova uspjeha u Madridu, nisam najbolja osoba za izjave. O tomu bi više mogao reći Federer."

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.