SP Kvalifikacije - Grupa H

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Šta će reprezentacija BiH napraviti u ovim kvalifikacijama?

Anketa je završila: 31 avg 2017, 17:59.

Plasirati se direktno na SP
34
30%
Plasirati se kroz baraž na SP
35
31%
Ispasti u baražu
20
18%
Neće biti među prve dvije ekipe
23
21%

Ukupno glasova: 112

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: SP Kvalifikacije - Grupa H

Post Postao/la BoixosNois1899 » 17 mar 2017, 19:16

Goalgetter je napisao/la:
BoixosNois1899 je napisao/la:Bojim se da će se naši već prije utakmice protiv Belgije pomiriti sa remijem u najboljem slučaju. A sigurno ih možemo dobiti, Wales ih je pobjedio i u kvalama prošlim i na EP-u a nisu nešto puno bolji od nas. Nas mentalitet je*e
Mi nemamo lijeka za Belgiju jer smo trkacki totalno limitirana repkan, nije tu veliki problem mentalitet, koliko to da nas njihov fudbal smori. Wales za razliku od nas 2 put vise pretrci.
Koliko se sjećam one utakmice od 2014., ne sjećam se da su nas nešto posebno nadigrali. Primili smo totalnu glup gol. Eto ispade da na kraju da nas je možda i koštao plasmana.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

pinoglavi
Kontakt:

Re: SP Kvalifikacije - Grupa H

Post Postao/la pinoglavi » 17 mar 2017, 19:19

BoixosNois1899 je napisao/la:Bojim se da će se naši već prije utakmice protiv Belgije pomiriti sa remijem u najboljem slučaju. A sigurno ih možemo dobiti, Wales ih je pobjedio i u kvalama prošlim i na EP-u a nisu nešto puno bolji od nas. Nas mentalitet je*e
Imaju drugu postavu jacu od nase prve i nema to nikakve veze sa mentalitetom i treba se prestati protezati ta prica jer mi nismo reprezentacija kakvu vi sebi u glavi vidite, a vidite nas kao reprezentaciju koja moze osvojiti SP u Rusiji samo ako ''sredi mentalitet''
Nad tobom sunce najljepše sja

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 17 mar 2017, 19:24

pinoglavi je napisao/la:
Imaju drugu postavu jacu od nase prve i nema to nikakve veze sa mentalitetom i treba se prestati protezati ta prica jer mi nismo reprezentacija kakvu vi sebi u glavi vidite, a vidite nas kao reprezentaciju koja moze osvojiti SP u Rusiji samo ako ''sredi mentalitet''
Ja nigdje nisam rekao da možemo osvojiti SP, ali da možemo bar biti ravnopravan i dostojan protivnik Belgiji, to sigurno da. Ne moramo mi njih na kraju ni pobjediti, ionako ne vjerujem da možemo ići na prvo mjesto, ali mi ne idu u glavu izjave na samom početku kvalifikacija tipa "Belgija je favorit, borićemo se sa Grčkom za drugo mjesto"... To me iritira neopisivo
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 mar 2017, 19:29

To je ono sto pisem, smijesno razmisljanje imas. Sve je do mentaliteta. :kralj:
Da nam nije ovog mentaliteta pa da penetriramo ovu Belgiju, nikakva ekipa...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 17 mar 2017, 19:37

'
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 09 sep 2020, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 17 mar 2017, 19:44

Prvo prije svega mentalitet Bošnje Bog ne može promijeniti za 5 života, drugo Belgija je 3x jača reprezentacija od nas realno i samo budala može osporavati njihov kvalitet(iako to ne znači da ne možemo izvući pozitivan rezultat) i pod tri itekako možemo odigrati mnogo bolje, pametnije i iskusnije nego prvu tekmu gdje smo ispali premladi, možemo izvući remi, a u slučaju perfektno odigrane tekme i dozu sreće zašto ne i pobjediti, treba vjerovati.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 17 mar 2017, 19:46

Ne razumiješ... Ne kažem da bi rastavili Belgiju, ali mi nije jasno zašto se predati prije nego je utakmica počela? Pa čim su izvučene grupe odmah se najavljivala borba za drugo mjesto... Uvijek je tako. Ili kada smo Irsku u baražu izvukli, Meša pred kamerom onako glavom odmahuje. Pa je*em ga ja ako selektor ne vjeruje u prolaz kako će onda iko drugi vjerovati?

FC Grizzlies

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 17 mar 2017, 19:48

'
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 09 sep 2020, 11:48, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 mar 2017, 19:51

Vucevich je napisao/la:Nismo ni blizu ravnopravni s Belgijom. Svako ko se razumije u fudbalu to zna.

Dok mi imamo Lulica i Viscu, oni imaju Carrasca, Mertensa i Hazarda :D.
A da ne krenemo redom analizirajuci nase stopere i njihov napad. Ljudi se takmice ko ce vise sjediti na klupi a i kad igraju realno ispodprosjecni su za reprezentaciju koja se bori za SP. A Belgija ima jedan od najubojitijih napada na svijetu.
Dati sve od sebe, boriti se, pripremati se maksimalno ozbiljno za utakmicu, sve to treba, ali kad se izgubi i ako se ne mozemo ganjati s njima za 1. mjesto u grupi ne treba traziti izgovor u mentalitetu.
Kakav ba mentalitet, pa i na finalima SP i OI u utrci na 100m svaki takmicar zeli pobjediti ali sta im to znaci kad je Bolt jednostavno brzi. Nije Bolt usao u historiju atletike i sporta zbog slabog mentaliteta ostalih takmicara, isto tako nisu ostali iza njega jer ih mentalitet J**+, nego jer su jednostavno sporiji. Sve to sad prenijeti na ovu pricu oko Belgije i nas.

@BoixosNois1899 borba za drugo mjesto je realnost, nista nama ne bi pomoglo i da najavimo borbu za prvo mjesto jer u svakom slucaju tog prvog mjesta ne bi ni vidjeli. To sto on kaze da je Belgija kvalitetnija ne znaci da je igracima prije utakmice u Belgiji rekao da trebaju skinut gace i odigrati revijalnu utakmicu jer cemo svejedno izgubiti. Pa pratio je uzivo svaki mec Belgije na EP. Ja cak smatram da ih u Zenici mozemo i dobiti, a i sa remijem bi bio zadovoljan.
Sto se tice tog za baraz sigurno se nece radovati jer smo dobili najtezeg protivnika. Kasnije je izjavljivao da je prizeljkivao Irsku. Kao sto vidis nije pomoglo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 mar 2017, 21:58

Da nismo primili taj gol u Grčkoj, prvo mjesto bi moglo biti neki stidljivi cilj. Sad će to biti poprilično teško. Ako želimo da se borimo za prvo mjesto, onda Grčka mora otkinuti neke bodove Belgiji što nam sa druge strane može biti problem pa da ostanemo i bez drugog.

U suštini, biće šta će biti, ali po meni je mnogo bolje da Belgija odradi posao protiv Grčke pa da imamo drugo mjesto donekle zagarantovano pa da nam u nekim kombinacijama odgovara i remi protiv Grčke u Zenici.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 17 mar 2017, 22:42

Ma treba biti realan Belgija je sila i naše je vjerovatno drugo mjesto. Da smo pobjedili u Grckoj to prvo mjesto bi mozda i bilo moguce, ovako nista..
Rezultat je trend, ideal je vječan!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 18 mar 2017, 13:47

Ma da nam je drugo mjesto i dobiti u barazu neku ne bas tako jaku ekipu, vec neku sto se moze proci.
Bitno je otici na SP !

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 20 mar 2017, 20:13

Za sve one koji spominju pickaste izjave u smislu ciljeva u grupi kao i spominjanje da nas koci mentalitet u kontekstu borbe za prvo mjesto:

slika

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 20 mar 2017, 20:24

pinoglavi je napisao/la:Za sve one koji spominju pickaste izjave u smislu ciljeva u grupi kao i spominjanje da nas koci mentalitet u kontekstu borbe za prvo mjesto:

slika
Vels je pokazao da je ova Belgija itekako ranjiva i da se s njima moze, samo treba znati ;)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 20 mar 2017, 20:32

Mokes je napisao/la:
Vels je pokazao da je ova Belgija itekako ranjiva i da se s njima moze, samo treba znati ;)
Samo ti treba dan da se njima ne igra. I trebaju ti trkaci u ekipi poput Velsa kojih nemamo. Nije poenta da su nepobjedivi nego da je borba za drugo mjesto realnost gotovo svakoj europskoj reprezentaciji kad su u grupi sa Belgijom, a tako i nama.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 20 mar 2017, 20:39

pinoglavi je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
Samo ti treba dan da se njima ne igra. I trebaju ti trkaci u ekipi poput Velsa kojih nemamo. Nije poenta da su nepobjedivi nego da je borba za drugo mjesto realnost gotovo svakoj europskoj reprezentaciji kad su u grupi sa Belgijom, a tako i nama.
OK to, ali u fudbalu je sve moguce. Ni Lesteru niko nije davao promil sanse, pa ljudi osvojise. Uostalom, sjeti se Spanije kad su nam u 96. minuti dali gol za 1-1 ili one utakmice u Parizu kad smo na 15 minuta bili od prvog mjesta i plasmana. Tada je realnost bila da su Spanija i Francuska kvalitetnije ekipe od nas, pa su se jedva izvukle. I mislim da malo precjenjujes Belgijance, imaju oni sjajnu ekipu, ali isto tako im je igra pa i rezultati slabiji od ocekivanog.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 20 mar 2017, 20:57

Mokes je napisao/la: OK to, ali u fudbalu je sve moguce. Ni Lesteru niko nije davao promil sanse, pa ljudi osvojise. Uostalom, sjeti se Spanije kad su nam u 96. minuti dali gol za 1-1 ili one utakmice u Parizu kad smo na 15 minuta bili od prvog mjesta i plasmana. Tada je realnost bila da su Spanija i Francuska kvalitetnije ekipe od nas, pa su se jedva izvukle. I mislim da malo precjenjujes Belgijance, imaju oni sjajnu ekipu, ali isto tako im je igra pa i rezultati slabiji od ocekivanog.
To su vec ''neke druge'' reprezentacije BiH i neke druge ekipe, ja pisem o sadasnjoj belgijskoj i nasoj reprezentaciji. Normalno da im neces skinut gace prije utakmice, ali to da se maksimalno fokusiras i pripremis na utakmicu ti ne znaci nista po pitanju rezultata. Belgijanci su imali onog idiota za trenera u proslim kvalifikacijama, sada imaju gol razliku 21-1 u 4 utakmice. Uostalom maksimalno sto mozemo izvuci protiv njih je 3 za 3 ili 2 remija, a oni su u prednosti jer bi se prosetali u ostalim utakmicama a mi bi dosta teze ostvarili sve ostale pobjede.
Ja samo pisem da je smijesno traziti izgovor u mentalitetu kad zavrsimo ispod ovakve Belgije.

Ne J**+ Sevillu mentalitet sto su ispod Reala i Barce nego manjak kvaliteta da budu u rangu ove 2 ekipe.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 20 mar 2017, 22:45

pinoglavi je napisao/la:Za sve one koji spominju pickaste izjave u smislu ciljeva u grupi kao i spominjanje da nas koci mentalitet u kontekstu borbe za prvo mjesto:

slika
Meni su ovdje samo Hazard i Curtuios malo jaca klasa, ostali su ok. Nikakav bav bav!
dobre guzove ima Belma

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 20 mar 2017, 23:05

[*]
Beko je napisao/la:

slika
Meni su ovdje samo Hazard i Curtuios malo jaca klasa, ostali su ok. Nikakav bav bav!
Budi realan. Ko ti je onda u nas jača klasa kad je kod njih Curtuios i Hazard?
Rezultat je trend, ideal je vječan!

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 21 mar 2017, 00:21

Malo jača klasa-Hazard po svim parametrima top 3 iza Mesija i Cristiana,šta reći za Kurtoisa,Nojer,Bufon,..ko dalje..dodaj sve njihgove napadače na našeg jedinog i neprevaziđenog Džeksona,koji opet u nekim svjetskim i europskim okvirima nije worl class ,nepozivanje Naingolana,i samo nam još fali njihov kiks protiv Grčke..ma ljudi su svemirski brod za 95% svjetskih ekipa...što ne znači da se trebamo n a g u z i ti..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Micron i 9 gostiju.