Grupa E (Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija)
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: SP 2018 / Grupa E (Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija)
Ne znam kako je po kladionicama, al za mene je Brazil broj 1 favorit. Pogotovu što imaju snažan motiv ispravit onu sramotu od prije 4 godine.
Walk on, with hope in your hearts.
TonySosa je napisao/la:predvođen jednim od najboljih igrača svih vremena.
Kajzer10 je napisao/la:Pratice se i navijati za Brazil i najboljeg igraca svijeta!

Meni je takodje to zapalo za oko... Covjek odigrao 2 sezone vrhunskog fudbala i vec jedan od najboljih svih vremena...Rajaz je napisao/la:TonySosa je napisao/la:predvođen jednim od najboljih igrača svih vremena.Kajzer10 je napisao/la:Pratice se i navijati za Brazil i najboljeg igraca svijeta!

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Pusaci marketinga.
Inace upisi ovog Tony Sose nam jasno govore da je covjek ozbiljan.
Ovo moje je istina.
Ovo moje je istina.

I meni Brazil djeluje ozbiljnije nego prije četiri godine, al' prije svega ozbiljnije zato što konačno imaju ofanzivu dostojnu Brazila. Oni prije četiri godine nisu imali klasu u ofanzivi izuzev Neymara, igrali ti nekakav Fred i poluprofesionalni Hulk u prvoj postavi.
Danas imaju Neymara, Coutinha, Jesusa, Firmina, Williana, Costu, sve su to vrhunski igrači u vrhunskim klubovima, konačno je to onaj Brazil zbog kojeg ga svi simpatišu. A i pored umijeća kojeg posjeduju, igrači poput Williana ili Firmina su vrlo defanzivno odgovorni i neće biti 'igrači manje' u defanzivi što se možda uvijek moglo reći za brazilske majstore, npr Neymar je takav tip igrača.
Odbrana im je tu negdje kao i prije četiri godine, igrački poprilično jaka i respektabilna odbrana koju će prvenstveno 'pokrivati' odličan napad, barem bi to tako trebalo biti.
Njihov najveći problem je vezni red i nedostatak 'prefinjenog' tehničara, puno je tu fizikanera i igrača koji prvenstveno kvare igru i sposobni su dodati ono 'prvom do sebe' što se kaže, kao što su Paulinho, Fernandinho i Casemiro. Znaju i oni lopte al' od njih se ne može očekivati da kreiraju igru jer jednostavno nisu takvi tipovi igrači.
Neka formacija 4-2-3-1 bi najviše odgovarala Brazilcima, gdje bi taj dvojac ispred odbrane (Fernandinho i Casemiro po mom ličnom mišljenju) trebao osiguravati njihov napad po izgubljenoj lopti, a isto tako po osvojenoj lopte što brže i jednostavnije dodati loptu do Neymara, Coutinha ili Williana i oni će svakako znati šta treba uraditi dalje.
Sve u svemu, jači su nego prije četiri godine, da su prvi favoriti, za mene nisu, al' da mogu pomrsiti račune Njemačkoj, Španiji ili Francuskoj, definitivno mogu.
Danas imaju Neymara, Coutinha, Jesusa, Firmina, Williana, Costu, sve su to vrhunski igrači u vrhunskim klubovima, konačno je to onaj Brazil zbog kojeg ga svi simpatišu. A i pored umijeća kojeg posjeduju, igrači poput Williana ili Firmina su vrlo defanzivno odgovorni i neće biti 'igrači manje' u defanzivi što se možda uvijek moglo reći za brazilske majstore, npr Neymar je takav tip igrača.
Odbrana im je tu negdje kao i prije četiri godine, igrački poprilično jaka i respektabilna odbrana koju će prvenstveno 'pokrivati' odličan napad, barem bi to tako trebalo biti.
Njihov najveći problem je vezni red i nedostatak 'prefinjenog' tehničara, puno je tu fizikanera i igrača koji prvenstveno kvare igru i sposobni su dodati ono 'prvom do sebe' što se kaže, kao što su Paulinho, Fernandinho i Casemiro. Znaju i oni lopte al' od njih se ne može očekivati da kreiraju igru jer jednostavno nisu takvi tipovi igrači.
Neka formacija 4-2-3-1 bi najviše odgovarala Brazilcima, gdje bi taj dvojac ispred odbrane (Fernandinho i Casemiro po mom ličnom mišljenju) trebao osiguravati njihov napad po izgubljenoj lopti, a isto tako po osvojenoj lopte što brže i jednostavnije dodati loptu do Neymara, Coutinha ili Williana i oni će svakako znati šta treba uraditi dalje.
Sve u svemu, jači su nego prije četiri godine, da su prvi favoriti, za mene nisu, al' da mogu pomrsiti račune Njemačkoj, Španiji ili Francuskoj, definitivno mogu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Slazem se sa najvecim dijelom napisanog od strane raonfe, osim u jednom da je Njemacka u redu glavnih favorita.
Cuj Njemacka nije favorit. Pa ljudi 8 finala igrali od 18 zadnjih. Naravno da jesu, uvijek!
Ali mislim da nece doci do finala. A da su favorit. Itekako.
Ali mislim da nece doci do finala. A da su favorit. Itekako.
27.10.2020
Ocajna je kod njih atmosfera, to se vidjelo i na prijateljskim...
- DragonReborn
- Kontakt:
Brazil da ispadne of Francuske? Pa Francuzi će ispasti od Hrvata u osmini. 

Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.
Brazil da u Europi osvoji prvenstvo? 
Španjolska.Pa drugi red Njemačka i Brazil.Pa Francuzi.Pa ostali.

- DragonReborn
- Kontakt:
Osvojio je i u ladnoj Švedskoj.SiamoNoi je napisao/la:Brazil da u Europi osvoji prvenstvo?
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.
Nešto mi nije u glavi da je to tako skoro biloDragonReborn je napisao/la:Osvojio je i u ladnoj Švedskoj.SiamoNoi je napisao/la:Brazil da u Europi osvoji prvenstvo?

Iako,osvojila je i Njemačka u J.Americi zadnji put...
Al ono,to bi mi bio jedan od argumenata zasto ih ne bi bas kao glavne favorite stavio.Ali slazem se da imaju odlicnu reprezentaciju sada.
Da se pomene da je Kostarika ubjedljivo porzena u pripremnoj od Belgije.
Tek sad pregledah golove sa prijateljske Srbija - Bolivija. Mitrović asistirao Ivanoviću u stilu Messija.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Imao je Brazil motiv i kad su igrali kući pa im dođe Njemačka i napravi lom, ovaj put neće naletiti na švabe al' im ne dajem veće šanse od 1/4.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Mislim da ova ekipa nema puno toga zajednickog sa onom koja je igrala 2014...Saurman je napisao/la:Imao je Brazil motiv i kad su igrali kući pa im dođe Njemačka i napravi lom, ovaj put neće naletiti na švabe al' im ne dajem veće šanse od 1/4.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Koliko sam čuo nisu ovi toliko loši bili koliko rezultat na kraju loše izgleda.Barem prvi dio utakmice.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.