Turska - BiH & BiH - Sjeverna Irska 11/15.10.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

braco
Kontakt:

Re: Turska - BiH & BiH - Sjeverna Irska 11/15.10.

Post Postao/la braco » 27 sep 2018, 14:44

dubrovnik je napisao/la:Nepozivanje Begovica, Hajrovica pa i Kolasinca bi bilo neobranjivo i bila bi notorna glupost naseg selektora. Da se i slozim sa njim da ne moraju zapoceti utakmice (iako mislim da bi protiv Turaka trebali krenuti) njihovo nepozivanje bi bili zestoko sra.e. Bez obzira na igru i rezultat poceo bih sumnjati u Robijeve prosudbe.

Robert Prosinečki: Neću zvati Seada Kolašinca za Sjevernu Irsku i Tursku

Govoreći za portal BIH.ba – ****, Prosinečki je otkrio kako na njemu neće biti većih promjena, osim što se vraćaju igrači koji su bili povrijeđeni.

“Ne vjerujem da će biti novih imena. To su uglavnom isti igrači, dok će se ovi koji su bili povrijeđeni vratiti. Evidentno je da su svi opet zdravi i da igraju, tako da će to biti manje više to. Uostalom, momci su odigrali dvije dobre utakmice, ovo protiv Austrije je bilo izvanredno. Imamo šest bodova i mislim da trebamo biti prezadovoljni”, kaže Prosinečki.

Bez Kolašinca

Sead Kolašinac se konačno oporavio od povrede, ali Prosinečki će ga sačuvati za mečeve sa Austrijom i Španijom u novembru mjesecu.

“Kolašinac još nije igrao. Mi hoćemo zdravog Kolašinca tamo u jedanaestom mjesecu. Nek trenira i nek se oporavlja što bolje. Duljević će biti dobro, rekao mi je da je sitna povreda u pitanju, tako da će biti vjerovatno zdrav”.

Iako se napadači ne mogu pohvaliti formom, a ni minutažom, Prosinečki nije planirao zvati nove.

“Trenutačno ne. Ali, tu su svi, normalno da ih gledamo. Doći će ovi koji su bili, pa ćemo vidjeti za dalje. Dobro je da imam u kadru još neke igrače na koje u budućnosti mogu računati”.

Ne može sigurno reći hoće li biti promjena u postavi, jer povrede često znaju diktirati sastav.

“Vidjet ćemo. Ima još puno do utakmice. Prije Sjeverne Irske sam razmišljao skroz drugačije, ali onda su se povrijedili svi odbrambeni igrači, tako da ćemo vidjeti još kroz ove utakmice koje predstoje da li će svi biti zdravi. Četiri igrača su se povrijedila pred sam put u Irsku, tako da smo tu imali dosta problema”.

U Tursku po bodove za FIFA rang listu

Kaže da je najzadovoljniji sa šest osvojenih bodova iz prethodne dvije utakmice i činjenicom da su momci dali sve od sebe na terenu.

“Najzadvoljniji sam sa šest bodova i što su momci dali sve od sebe, bacali su se na glavu i svaka im čast. Protiv Austrije je bilo stvarno izvanredno, i što se tiče trke, taktike i svega. Mislim da smo napravili jednu dobru atmosferu, što je najvažnije. Za malo njih se može reći da su uzeli šest bodova iz dvije utakmice. Uvijek može bolje i kvalitetnije. Ali, mislim da su željom, angažovanjem i trkom momci odradili posao izvanredno”.

Prijateljski meč sa Turskom također shvata ozbiljno jer, kako kaže, to je šansa da se dodatno napreduje na FIFA rang listi.

“Tokom priprema ćemo vidjeti šta i kako. Okupljamo se 8. oktobra, imamo tri dana, vidjet ćemo koliko su igrači igrali, da li ima možda nekih povreda, koliko su fizički spremni. Sigurno da idemo u Tursku da odigramo što bolje. Već pet mjesta smo otišli gore, tako da su ti neki bodovi vrlo bitni za plasman na FIFA-inoj rang listi. Napredovali smo ne samo zbog prve dvije utakmice, nego i zbog prethodnih”, dodao je bh. selektor.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 27 sep 2018, 14:47

dubrovnik je napisao/la:Nepozivanje Begovica, Hajrovica pa i Kolasinca bi bilo neobranjivo i bila bi notorna glupost naseg selektora. Da se i slozim sa njim da ne moraju zapoceti utakmice (iako mislim da bi protiv Turaka trebali krenuti) njihovo nepozivanje bi bili zestoko sra.e. Bez obzira na igru i rezultat poceo bih sumnjati u Robijeve prosudbe.
e moj dubrovnice, a kako smo se ja i ti radovali njegovom izboru :D
ako je vjerovati ovom sto pise na bih ba, oni su bez poziva ali svakako treba pricekati zvanicni spisak.
bili oni na spisku ili ne, ja vec imam sumnje u njegovo znanje sa cinjenicom da je on zadovoljan ekipom u prosle dvije tekme.
Ovo bi bilo ko kod papeta, tesko se ulazi u ekipu a jos teze izlazi (osim ako mi nisi sin od brata).
nadam se samo da necemo dozivjeti kakav samar od irske na grbavici pa da se na greskama uci.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 27 sep 2018, 14:47

dubrovnik je napisao/la:Nepozivanje Begovica, Hajrovica pa i Kolasinca bi bilo neobranjivo i bila bi notorna glupost naseg selektora. Da se i slozim sa njim da ne moraju zapoceti utakmice (iako mislim da bi protiv Turaka trebali krenuti) njihovo nepozivanje bi bilo zestoko sra.e. Bez obzira na igru i rezultat poceo bih sumnjati u Robijeve prosudbe.
Spisak u ponedjeljak
Nepozivanje Begovica i Hajrovica bi bilo nedopustivo
Sa Kolasincem se ne slazem, nije dugo igrao, bez utakmice je i dalje. Bolje nek se oporavi, pa da ga imamo spremnog protiv Austrije i Spanije

Mislim da ce Begovic i Hajrovic dobiti pozive, za Bega sam gotovo 100% siguran, dok za Hajrovica oko 80%
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 sep 2018, 14:56

babino je napisao/la:
e moj dubrovnice, a kako smo se ja i ti radovali njegovom izboru :D
ako je vjerovati ovom sto pise na bih ba, oni su bez poziva ali svakako treba pricekati zvanicni spisak.
bili oni na spisku ili ne, ja vec imam sumnje u njegovo znanje sa cinjenicom da je on zadovoljan ekipom u prosle dvije tekme.
Ovo bi bilo ko kod papeta, tesko se ulazi u ekipu a jos teze izlazi (osim ako mi nisi sin od brata).
nadam se samo da necemo dozivjeti kakav samar od irske na grbavici pa da se na greskama uci.
Jos uvijek se ja radujem sto nam je Robi selektor ali da ti pravo kazem ako je ovo istina onda je poceo jesti ..... Pogotovo se ovdje referiram na Begovica.
Asmirovo izostavljanje nakon svega bi bila nevidjena sramota. Nadam se da su ovo patke BiH portala ali ako je istina Zuti mi je pao u ocima.
Jednostavno ni rezultat me u tim uvjetima vise ne bi zadovoljio. Sto nije u redu nije.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 27 sep 2018, 15:01

Ne slazem se sa selektorom po pitanju Begovica, ne znam sta ce se desiti, ali smo to vec izdiskutovali.
Sto se ovih novih informacija tice, mislim da je u redu to sto govori.
Treba Prosineckom dozvoliti da gradi tim onako kako zeli, pod uslovom da je sve transparentno i bez muljanja.
Hajrovica i Prevljaka bih licno pozvao, u boljoj su formi i bolji su igraci od Kodre i Bajica, opet, ne toliko da bi poziv bio imperativ.
Niti igraju u tako dobroj ligi, niti im je ucinak tako briljantan, da bi bili garantovano pojacanje.
Ako selektor ima kalkulaciju da mu nisu potrebni, treba to razumjeti i ispostovati.
Sto se Kolasinca tice, tek se vratio nakon duze pauze, pitanje je da li ce dobiti i minute prije okupljanja, tako da bi nepozivanje bilo opravdano.
Ponavljam, da se pitam pozvao bih svu trojicu, ali ako ih Prosinecki ne pozove, to nije ni greska, pogotovo ne tragedija.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 27 sep 2018, 15:02

Meni je u redu ako Kolasinac propusti ovo okupljanje, pogotovo sto imamo kakve takve zamjene na toj poziciji.
Begovica i Hajrovica mora pozvati, u suprotnom DEBELI minus.
Bilo bi besmisleno odmah promijeniti 5,6 igraca:
Begovic i Hajrovic OK, vracaju se Vranjes i Bicakcic...
Na proslom spisku od novih tu su bili Krunic i Prcic, sada recimo Begovic i Hajrovic, u novembru Gojak i povratnik Kolasinac, + neko treci...polahko i smisleno, bez velikih i naglih promjena.
Nije tesko pozvati 5,6 novih igraca, malo je nezgodno ili nezahvalno odjedanput se zahvaliti peterici...
Nama sa strane to djeluje jednostavno, selektoru zasigurno ne, ipak su to ljudi. :mrgreen:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 27 sep 2018, 16:17

Sacekajmo spisak pa da vidimo

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 sep 2018, 17:40

Nepozivanje Begovića i Hajovića je nedopustivo i ne postoji nijedno opravdanje za to. Za Seu i mogu razumjeti da ga hoće poštediti ali ovu dvojicu mora pozvati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 27 sep 2018, 17:52

Ovo sada je manje bitno, ali nadam se da ćemo u kvalifikacije krenuti s ova 23 (po meni najbolja) igrača.

Begović
Šehić
svejedno ili Pirić ili Kjosevski

Bičakčić
Zukanović
Šunjić
Vranješ

Todorović
Kolašinac
Ćivić/Nastić

Bešić
Pjanić
Sarić
Prcić
Krunić
Cimirot

Višća
Duljević
Hajrović
Zakarić

Džeko
Prevljak
Koljić

EDIT: zaboravio sam na Gojaka, on spada ovdje umjesto nekoga od Sarić/Prcić/Krunić/Cimirot

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 27 sep 2018, 18:40

TheChief je napisao/la:Ovo sada je manje bitno, ali nadam se da ćemo u kvalifikacije krenuti s ova 23 (po meni najbolja) igrača.

Begović
Šehić
svejedno ili Pirić ili Kjosevski

Bičakčić
Zukanović
Šunjić
Vranješ

Todorović
Kolašinac
Ćivić/Nastić

Bešić
Pjanić
Sarić
Prcić
Krunić
Cimirot

Višća
Duljević
Hajrović
Zakarić

Džeko
Prevljak
Koljić

EDIT: zaboravio sam na Gojaka, on spada ovdje umjesto nekoga od Sarić/Prcić/Krunić/Cimirot
kao treci golman bi morao biti buric i onda je to ono bas najbolje koje momentalno imamo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 27 sep 2018, 19:19

Treci golman je nebitan i stoga sam za to da on uvijek bude iz Pemijer lige, zbog te neke licne satisfakcije i motiva drugim golmanima u PLBiH.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 sep 2018, 20:57

Begovica ce pozvati sigurno.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 27 sep 2018, 21:09

Goalgetter je napisao/la:Begovica ce pozvati sigurno.
ma to mi malo da imamo o cemu raspravljati do ponedjeljka pa kuhamo:-)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 sep 2018, 23:16

Ne znam po cemu neki prizivaju Civica. Momak je dalekooo od potrebnog nivoa. Nije bez razloga rezerva u slabasnoj Sparti. Bog je cuvao i nas i njega pa nas njegovih 10-15 amaterskih gresaka nije kostalo u one dvije tekme. Budite sigurni da takvu srecu opet nece imat.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 sep 2018, 23:23

Cartman je napisao/la:Ne znam po cemu neki prizivaju Civica. Momak je dalekooo od potrebnog nivoa. Nije bez razloga rezerva u slabasnoj Sparti. Bog je cuvao i nas i njega pa nas njegovih 10-15 amaterskih gresaka nije kostalo u one dvije tekme. Budite sigurni da takvu srecu opet nece imat.
Pa odigrao je momak korektno protiv Austrije, nemoj zajebavati :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 27 sep 2018, 23:29

Raonffa je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ne znam po cemu neki prizivaju Civica. Momak je dalekooo od potrebnog nivoa. Nije bez razloga rezerva u slabasnoj Sparti. Bog je cuvao i nas i njega pa nas njegovih 10-15 amaterskih gresaka nije kostalo u one dvije tekme. Budite sigurni da takvu srecu opet nece imat.
A koga zvati umjesto njega, to je pravo pitanje?
Robi ima pravo sto nece zvati Sea, treba da se potpuno oporavi, a Nastic (ne)igra isto koliko u Civic.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 sep 2018, 23:36

DrFilgud je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
A koga zvati umjesto njega, to je pravo pitanje?
Robi ima pravo sto nece zvati Sea, treba da se potpuno oporavi, a Nastic (ne)igra isto koliko u Civic.
Ma ne misli Cartmo konkretno na sljedeće dvije utakmice, nego za neku budućnost. Trenutno ne vidim zašto bi Nastić bio u prednosti nad Ćivićem, baš nema nikakvog parametra.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 sep 2018, 00:03

Trebamo se mi bogu moliti da su Todor i Seo zdravi sto vise, jer su nam to sigurno najkriticnije pozicije.
Pa prije bih iskreno potpisao da u mec udjemo bez Dzeke ili Pjanica nego bez tih bekova.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 28 sep 2018, 05:52

JavierBosnia je napisao/la:Trebamo se mi bogu moliti da su Todor i Seo zdravi sto vise, jer su nam to sigurno najkriticnije pozicije.
Pa prije bih iskreno potpisao da u mec udjemo bez Dzeke ili Pjanica nego bez tih bekova.
Pa eto u Befastu smo usli bez tih bekova haha, i hajde salji onaj tekst sto si govorio
BHF

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 sep 2018, 10:09

Miske01 je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:Trebamo se mi bogu moliti da su Todor i Seo zdravi sto vise, jer su nam to sigurno najkriticnije pozicije.
Pa eto u Befastu smo usli bez tih bekova haha, i hajde salji onaj tekst sto si govorio
I razmontirala nas je jedna S.Irska
Ma mrsko mi pisati, nemam ideje, kad bude bit ce

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.