najviše poena 79
prosječno poena 34.88
ukupan broj transfera 5083
najčešći igrač koji je kupovan Stojan Vranješ
najčešći igrač koji je prodavan Semir Štilić
najčešći kapiten Nemanja Bilbija
Lista je generalno prevelika, moj savjet ti je da smanjiš broj ponuđenih opcija.braco je napisao/la: ↑06 avg 2020, 23:35Rezultati ankete za kapitena u drugom kolu, na slici su obuhvaćeni svi igrači koji su dobili bar 1 glas:
Nijedan glas nisu imali Juričić, Bilbija, Filipović, Zakarić, Ziljkić, Brandao. Nekako i očekivano su mali broj glasova (tačnije samo 1 Todorović) dobili igrači iz mostarskog derbija s obzirom da je neizvjesna utakmica. S druge strane i očekivao sam da će igrač Sarajeva imati najviše glasova jer na papiru imaju najlakšeg protivnika, a i Borac je izraziti favorit pa je Vranješ drugi po broju glasova.
Treća opcija po broju glasova je "neki drugi igrač" pa me zanima od strane ovih koji su glasali za tu opciju da napišu za koga su glasali pa da ako je većina tih glasova otpala na 1 ili 2 igrača da možda proširim anketu za sljedeće kolo. Mada ne znam jel' i ovako prevelika.
I ja se slažem, povući crtu ispod Ubiparipa sa tih 5-6 opcija, Rahmanović je okej kao i igrači Širokog za ovo kolo, ali nemaju neki veliki procenat vlasništva.MortemHz je napisao/la: ↑07 avg 2020, 13:12Lista je generalno prevelika, moj savjet ti je da smanjiš broj ponuđenih opcija.braco je napisao/la: ↑06 avg 2020, 23:35Rezultati ankete za kapitena u drugom kolu, na slici su obuhvaćeni svi igrači koji su dobili bar 1 glas:
Nijedan glas nisu imali Juričić, Bilbija, Filipović, Zakarić, Ziljkić, Brandao. Nekako i očekivano su mali broj glasova (tačnije samo 1 Todorović) dobili igrači iz mostarskog derbija s obzirom da je neizvjesna utakmica. S druge strane i očekivao sam da će igrač Sarajeva imati najviše glasova jer na papiru imaju najlakšeg protivnika, a i Borac je izraziti favorit pa je Vranješ drugi po broju glasova.
Treća opcija po broju glasova je "neki drugi igrač" pa me zanima od strane ovih koji su glasali za tu opciju da napišu za koga su glasali pa da ako je većina tih glasova otpala na 1 ili 2 igrača da možda proširim anketu za sljedeće kolo. Mada ne znam jel' i ovako prevelika.
na dnu svake stranice Fantasy imate link za pravila.braco je napisao/la: ↑06 avg 2020, 14:22Možda ne bi bilo loše otvorit temu na kojoj ćemo stavit sva pravila pošto ih još ima, a ima još raje koja ima neke nepoznanice u vezi pravila.Pred svako kolo imate jedan besplatan transfer, a svaki naredni će vam oduzeti 4 boda od broja bodova koje budete osvojili to kolo. Ukupan broj transfera nije ograničen, dok god imate bodova kojim ćete ih "platiti"
TRANSFERI
Pred svako kolo imate jedan besplatan transfer, a svaki naredni će vam oduzeti 4 boda od broja bodova koje budete osvojili to kolo. Ukupan broj transfera nije ograničen, dok god imate bodova kojim ćete ih "platiti"
Ukoliko ne iskoristite svoj besplatni transfer, dakle ne izvršite nikakvu izmjenu, on se neće prenositi za naredno kolo. NAPOMENA: dok ne počne prvo kolo imate neograničeni broj transfera
cijena igrača se može mijenjati, padati ili rasti. Nema pravila kad i kome će skočiti cijena, ali se ovo vodi realnim nastupima igrača i dešavanjima na realnom tržištu igrača.
SISTEM BODOVANJA
Svaki igrač dobija broj poena na osnovnu njegove igre. Poeni vaših prvih 11 se sabiraju (kapiten dobiva duple bodove) i to je vaš broj poena za to kolo. Svako kolo se sabira i pravi se tabela.
Sami bodovi dobijaju se ovako:
Ako igrač igra manje od 60 minuta – 1 bod
Ako igrač igra 60 minuta i više – 2 boda
Svaki dati gol od strane golmana ili odbrambenog igrača – 6 bodova
Svaki dati gol od strane veznog igrača – 5 bodova
Svaki dati gol od strane napadača – 4 boda
Svaka asistencija bez obzira na poziciju – 3 boda
Clean sheet (sačuvana mreža) golmana i defanzivnog igrača – 4 boda
Clean sheet veznog igrača – 1 bod
Za svake tri odbrane golman – 1 bod
Za odbranjeni penal golman – 5 bodova
Svaki promašeni penal – -2 boda
Za svaka dva gola koje primi golman ili defanzivac – -1 bod
Svaki dobijeni žuti karton – -1 bod
Svaki crveni karton – -3 boda
Za svaki autogol – -2 boda
“Clean sheet” ili sačuvana mreža – znači da su golman ili defanzivac na terenu proveli minimum 60 minuta i da za nisu primili gol dok su bili na terenu. Ukoliko igrač odigra više od 60min i ne primi gol, a nakon toga izađe iz igre i njegova ekipa primi gol to ne utiče na njegov clean sheet. Dakle on dobija 4 boda.
Igrači dobivaju bodove na osnovu vremena provedenog na igri, ne na osnovu toga da li je ekipa dala ili primila gol u trenutku dok je dati igrač bio na terenu.
Pa kad ne prate komsiluk i ligu ko im je kriv
Iste igrače imamo vidi se da pratiš.miky_hz je napisao/la: ↑07 avg 2020, 16:35Pa kad ne prate komsiluk i ligu ko im je krivkod mene trojka(Sehic,Stilic,Juricic) svi igraju normalno
. Rekoh ja za ovog zadnjeg kupovina pod obavezno(sem tebe
).Nema kod igrat mimo njega sad kad Ivan ode.
Mada se nadam da mi ovo kolo nece donjeti puno bodova.![]()
https://sportsport.ba/fudbal/ivan-lendr ... car/371092Ivan Lendrić napušta FK Željezničar
Hrvatski napadač dogovorio je transfer Švicarsku i na taj način je završena njegova epizoda na Grbavici. Transfer bi trebao biti ozvaničen sutra.
Činjenica da je dogovorio odlazak iz redova sarajevskog kluba navela je i Amara Osima da ga u meču protiv Radnika ostavi na klupi za rezervne igrače.
S obzirom na to da je Lendrić ugovorom vezan za Plave do ljeta 2021. godine, švicarski klub će Željezničaru isplatiti i određenu odštetu.
Lendrić je u Željezničar stigao u januaru ove godine iz Zrinjskog, a zabio je ukupno dva gola u četiri odigrana meča za tim sa Grbavice.
Lakse si ubo komsije, nego nasemiky_hz je napisao/la: ↑07 avg 2020, 16:35Pa kad ne prate komsiluk i ligu ko im je krivkod mene trojka(Sehic,Stilic,Juricic) svi igraju normalno
Kod nas me Pidro zezao prvo kolo,ova dva druga(Tatar i Milicevic su mi sigurica). Ali necu mjenjati Pidru siguran sam da ce vrlo brzo biti prvi pik za poziciju,realno gledano moraSteven11 je napisao/la: ↑07 avg 2020, 18:56Lakse si ubo komsije, nego nasemiky_hz je napisao/la: ↑07 avg 2020, 16:35Pa kad ne prate komsiluk i ligu ko im je krivkod mene trojka(Sehic,Stilic,Juricic) svi igraju normalno
![]()
I ja sam ga ostavio.. isto mislimo.miky_hz je napisao/la: ↑07 avg 2020, 19:18Kod nas me Pidro zezao prvo kolo,ova dva druga(Tatar i Milicevic su mi sigurica). Ali necu mjenjati Pidru siguran sam da ce vrlo brzo biti prvi pik za poziciju,realno gledano moraSteven11 je napisao/la: ↑07 avg 2020, 18:56Lakse si ubo komsije, nego nasemiky_hz je napisao/la: ↑07 avg 2020, 16:35
Pa kad ne prate komsiluk i ligu ko im je krivkod mene trojka(Sehic,Stilic,Juricic) svi igraju normalno
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.