Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

gavra
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la gavra » 07 avg 2008, 16:33

Prvo ,ne znam da li stvarno vjerujes da ce neko morati odgovarati za sumljive radnje u klubu,drugo sto se tice Partizana u potpunosti se slazem sa tobom ne znam sta donosi taj sporazum Igokei (osim licne promocije Dodika),a trece mislim da je malo provikano oko budzet Igokee i toga koliko je Dodik dao Partizanu, ista situacija kao sto se pricalo po RS da medjunarodna zajednica daje ogromne pare FK Sarajevu.RK i KK Bosna kao uslov da ekipa bude multietnicka.:)

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 07 avg 2008, 16:48

Pa ne znam bas sponzori se vide bili su to ranije Hemofarm i siemens... Imaju reklamu na radio Igokeei he eh sala. Pa to je moderni reket ali nazalost on je prisutan svudgje ne samo u Igokei kod nas u BL slican primjer je FK Borac oni koji su u klubu slucajno dobijaju sve poslove po gradu,. Integral, tamarsi, Stefan Milutin, maxmara, sve ove firem ya ulaganje u sportske klubove dobijaju zauzvrat poslove u gradu...
Ali, slicno je i u Bosni. Mislis da Fabrika duvana cisto daje pare za klub, ili Asa ...
U Igokei je to mozda tesko dokazati ali novac vjerujte nije velik cak ni za nase uslove..
O saradnji sa Partizanom - to je licna promocija saradnje nema izuzev sto se ovi iz partizana pitaju oko treenra i predlazu pojedine igrace iz Srbije..
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 07 avg 2008, 18:07

Igokea placa Partizanu sto nosi njegovo ime mislim oko 400 000 eura po sezoni! Uostalom to je javna tajna...
Igokea ima 3 regularna sponzora,a budzet veci od Bosne koja ima 49 sponzora!medju njima bh telekom,asa,ASA,Centro... Jasno je ko dan da je Dodik pokupio pare od gradjana RS i ulaze ih u svoj privatni klub! da to neko radi u federaciji,npr Brankovic da pokrade drzavu i ulaze u svoj neki privatni klub,,mene bi bilo stid sto zivim u tom dijelu drzave!!

elvir.vogosca
Kontakt:

Post Postao/la elvir.vogosca » 07 avg 2008, 22:58

Daj Boze vise ljudi koji zele uloziti u sport pa makar to bili i oni koji su do para dosli na sumnjiv nacin. Racunica je jasna, svaka marka ulozena u sport bolja je od one ulozene u narkoposlove, poslove sa cigarama, oruzjem i slicno. Nismo mi zaduzeni da ispitujemo kako su oni dosli do para, za to postoje sudije, istrazitelji i drugi sa platama po 5000 KM. Ali ipak mi je draze vidjeti da nasi klubovi imaju milionske budzete (pa makar i sumnjivih novaca) nego da se vrte do sto hiljada.

Malena
Kontakt:

Post Postao/la Malena » 15 avg 2008, 14:03

Elvire, u potpunosti se slazem.
Hljeba i igara.
Da je bogdo vise zaljubljenika u kosarku kao sto je Dodik.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 13 sep 2008, 17:58

Igokea dovela Marka Djerasimovica jos jedan igrac i kompletirali su kadar

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 24 sep 2008, 16:47

BrigateBL je napisao/la:Igokea dovela Marka Djerasimovica jos jedan igrac i kompletirali su kadar
sta je bilo sa stazicem? zar se nije treb`o vratiti?
ne vidim ga na rosteru?

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 01 okt 2008, 16:10

Stazic je bio sve dogovorio ali se onda predomislio trazio vise para i mislio otici u vojvodinu, medjutim tu su ga ispalili tako da ce u instranstvo...

Malena
Kontakt:

Post Postao/la Malena » 02 okt 2008, 20:52

Steta da Stazic nije ostao, definitvno veliki gubitak ofanzivno. I Dodik je izgleda odlucio da stedi ove godine, pa je doveo ove jeftine Amerikance, a evo i centra Kuljanina mu je izgleda u zadnji cas preotela Cedevita. Valjda momku vise odgovara veliki grad kao Zagreb nego selendra Aleksandrovac.

samko74
Kontakt:

Post Postao/la samko74 » 03 okt 2008, 05:55

Malena je napisao/la:Steta da Stazic nije ostao, definitvno veliki gubitak ofanzivno. I Dodik je izgleda odlucio da stedi ove godine, pa je doveo ove jeftine Amerikance, a evo i centra Kuljanina mu je izgleda u zadnji cas preotela Cedevita. Valjda momku vise odgovara veliki grad kao Zagreb nego selendra Aleksandrovac.
Ma kakva Igoeka , ove godine vrh im je polufinale play offa.A za koju godinu ce ih i seoski rival, Potkozarje, dostici.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 03 okt 2008, 08:55

Igokea i jeste Potkozarje

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 03 okt 2008, 20:48

Malena je napisao/la:Steta da Stazic nije ostao, definitvno veliki gubitak ofanzivno. I Dodik je izgleda odlucio da stedi ove godine, pa je doveo ove jeftine Amerikance, a evo i centra Kuljanina mu je izgleda u zadnji cas preotela Cedevita. Valjda momku vise odgovara veliki grad kao Zagreb nego selendra Aleksandrovac.
Brzo je splasnuo tvoj optimizam glede Dobika i njegovih ulaganja u sport.
Ovaj Kanađanin iz Rajvosa ni u primislima nije bio u Igokei,imaš intervju na cedevita.com, :o teško da bi čovjek iz grada otišao u selo Aleksandrovac koji je prije imao i drugo ime(bošnjačko), a koji ima rođake iz zap. hercegovine.

Nego malena ;) , da li si kao uspješan kadar u košarci branila boje svoje domovine , ako nije tajna, :) nadam se da nisi slijedelila primjer košarkašice Golić :oops: :oops: , nego Raze,Bajkuše i drugih košarkašica kojima je u srcu BIH, nisi odgovorila na prije postavljeno pitanje, bio bi red da se odgovori, ljudski je. :D

Da je Stazić što valjao, došao bi u KK Bosnu kao što je to uradio Vučurović ili Ivanović.
Moš' mislit kvaliteta nije uspio u Vojvodinu, koji ne maju ni kintu i koje i cedevita lupa sa 20-tak poena razlike.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 03 okt 2008, 21:10

nije stazic isao na probu u vojvodinu pa da nije zadovoljio vec ga oni nisu mogli platiti
bosna vise nije mjerilo kvaliteta u regionu nazalost

Sladjana Golic je igrala za svoju zemlju Jugoslaviju i to joj niko ne moze osporti

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 03 okt 2008, 22:03

BrigateBL je napisao/la:nije stazic isao na probu u vojvodinu pa da nije zadovoljio vec ga oni nisu mogli platiti

Sladjana Golic je igrala za svoju zemlju Jugoslaviju i to joj niko ne moze osporti
stazic je definitivno bio jedan od najvecih evropskih talenata... problem je sto se ne zeli prilagoditi nikome ne postuje trenere, iskusnije igrace itd.
igra stvarno fantasticno, ali samo ako se oko njega vrti cijela igra. problem je, da i ako nema dobar dan, on i dalje igra k`o da ga super ide, sto se nerijetko zavrsava porazima.
on definitivno ima ime i ne moze ga svako platiti. ali cinjenica, da rijetko ostane u nekom klubu duze od polusezone, pokazuje da njegove fantasticene statistike ne donose pobjede i ne pridonose atmosferi u ekipi.

meni je iskreno drago sto se nije vratio u igokeu, jer ga inace k`o covjeka prilicno gotivim i uzivam gledajuci ga kad dobro igra, tako da mi je tesko padalo da ne navijam za njega. s obzirom da sam bosnas, navij`o sam protiv njega.
nek mu je sretno!
Pored toga, ne mislim da je on igrac za kkbosnu, zbog onih osobina, koje sam vec naveo...

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 03 okt 2008, 22:07

BrigateBL je napisao/la:nije stazic isao na probu u vojvodinu pa da nije zadovoljio vec ga oni nisu mogli platiti

Sladjana je igrala i poslije 92 godine za krnju (Srbo/Jugo)slaviju, nešto slično kao i Šekarić. :roll:
Vjerojatno sada živi u Beogradu, jer je od te tvorevine ostala samo Srbija. ;)
Rašo Radovanović ,baš u današnjem Sportu, bosanskom naravno,je rekao da je KK Bosna ima kvalitetan i perspektivan klub, istakao je Pašalića kao igrača koji bi ako se bude pravilno razvijao , daće postati veliki igrač.
Naša dva centra,Zimić i Suljagić, su se ravnopravno nosili sa FMP,raduljicom i Samarđijskim.
I na kraju, obzirom da znaš ko je malena, otkrij nam tajnu.

samko74
Kontakt:

Post Postao/la samko74 » 04 okt 2008, 04:28

BrigateBL je napisao/la:Igokea i jeste Potkozarje

Ja koliko znam igokea nije potkozarje , potkozarje je postojalo prije igokee i igralo je uvjek u nizem rangu.Dolaskom "demokratije" u nashe bosansko -hercegovacko podneblje izrastaju neki novi klubovi kako u nogometu tako i u kosarci poput naprimjer igokee koja zahvaljujuci ratnoprofiterskom novcu i ulaganju u nju postaje jedan od najjacih klubovi u cjeloj drzavi.Eto vec je prestigla i jedan Borac Bl koji je uvjek bio pojam za nju.
A ako je igoeka zbilja nastala od kluba potkozarje (posto nisam siguran ne zelim ni tvrditi nista) onda me jos vise cudi da je tako dogurala jer se ja vrlo dobro sjecam ekipe potkozarja iz 80 tih godina kad ih Partizan iz Vrbanje, Mladost iz Kotor _varosa i Mladost iz Prnjavora pa i celinac rasturao kako god zele a sad su se eto tako vinuli u visine.Pa ekipa potkozarja je bila u nizem raNGU i od sekundarnih banjaluckih klubova POPUT rade-licine i BSK nekadasnji vremeplov.Ako neko zna da mi kaze da li jos uvjek postoje ti klubovi.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 04 okt 2008, 09:19

Igokea jeste Potkozarje , samo su promijenili ime kluba. napredak su napravili tek nakon rata i to u godinama kad mile nije bio premijer. Imali su prosjecnu ekipu do 1998 kada je poceo rivalitet sa Borcem i borba za titulu. nakon toga su postepeno napredovali sve do osvajanja titule u BIH 2001 godine .
Ti klubovi ne postoje sto si pitao, ali srecom ima nekoliko mladih klubova u kojima se dobro raid kao i kosarke. Problem banjalucke kosarke je sto nasi igraci tesko dobijaju priliku.

Ja sam rekao da Bosna nije nazalost mjerilo kvalitet u regionu trenutno i to ti mogu obrazloziti na milion nacina, a poredjenje raduljica sa Zimicem i suljagicem bas i ne ide. Jednostavno on je vec sa mladjim selekcijama Srbije bio najkorisniji igrac prvenstva Evrope, za kojeg si vec zainteresovani i neki vodeci klubovi Evrope. Covic ce malo sacekati i onda ga prodati i to za dobre pare dok se Zimic i Suljagic jos moraju boriti za mjesto u Bosni.

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 04 okt 2008, 21:07

BrigateBL je napisao/la:Igokea jeste Potkozarje , samo su promijenili ime kluba. napredak su napravili tek nakon rata i to u godinama kad mile nije bio premijer. Imali su prosjecnu ekipu do 1998 kada je poceo rivalitet sa Borcem i borba za titulu. nakon toga su postepeno napredovali sve do osvajanja titule u BIH 2001 godine .
Ti klubovi ne postoje sto si pitao, ali srecom ima nekoliko mladih klubova u kojima se dobro raid kao i kosarke. Problem banjalucke kosarke je sto nasi igraci tesko dobijaju priliku.

Ja sam rekao da Bosna nije nazalost mjerilo kvalitet u regionu trenutno i to ti mogu obrazloziti na milion nacina, a poredjenje raduljica sa Zimicem i suljagicem bas i ne ide. Jednostavno on je vec sa mladjim selekcijama Srbije bio najkorisniji igrac prvenstva Evrope, za kojeg si vec zainteresovani i neki vodeci klubovi Evrope. Covic ce malo sacekati i onda ga prodati i to za dobre pare dok se Zimic i Suljagic jos moraju boriti za mjesto u Bosni.

Mozda u vezi Igokee i imas pravo mada je i ptici na grani poznato da bez onog traktoriste dodika bi bili jos u regionalnim krugovima.Naravno pomoc je bila vec upucenim radom profiterstva i lopovluka koji su vecina pojedinaca i ,,fakultete,, o tome izucili.Svima je poznato da lova iz budzeta RS tjst BIH koja je nestala i potpisana Miletovim potpisom je otisla u gradnju dvorane igokee i laktasa plus i za dovodjenje igraca.Jer ovi poljoprivednici poslije motike nisu bas vijesti sa loptom :roll: I tu je citava prica kako i zasto.
Rade Licina je sada Radivoje Korac. :mrgreen:

samko74
Kontakt:

Post Postao/la samko74 » 05 okt 2008, 01:28

sukisp je napisao/la:
BrigateBL je napisao/la:Igokea jeste Potkozarje , samo su promijenili ime kluba. napredak su napravili tek nakon rata i to u godinama kad mile nije bio premijer. Imali su prosjecnu ekipu do 1998 kada je poceo rivalitet sa Borcem i borba za titulu. nakon toga su postepeno napredovali sve do osvajanja titule u BIH 2001 godine .

Mozda u vezi Igokee i imas pravo mada je i ptici na grani poznato da bez onog traktoriste dodika bi bili jos u regionalnim krugovima.Naravno pomoc je bila vec upucenim radom profiterstva i lopovluka koji su vecina pojedinaca i ,,fakultete,, o tome izucili.Svima je poznato da lova iz budzeta RS tjst BIH koja je nestala i potpisana Miletovim potpisom je otisla u gradnju dvorane igokee i laktasa plus i za dovodjenje igraca.Jer ovi poljoprivednici poslije motike nisu bas vijesti sa loptom :roll: I tu je citava prica kako i zasto.
Rade Licina je sada Radivoje Korac. :mrgreen:
Sto se tice Igokee tj.ranije potkozarja volio bih znati tacno koje godine im je pormjenjeno ime i zasto?
Ja znam da je potkozarje do pred rat znaci do 1992 godine uvjek igralo u regionalnoj ligi na nivou tadasnje zajednicke drzave Jugoslavije i to godinama je nastupala u toj regionalnoj ligi zajedno sa mrakovicom iz prijedora, rade licinom i bsk-om banjaluckim, sloboda iz Bos Novog, sana -sanski most, una - bos dubica itd.Bio sam ucesnik te lige pa zato znam.Ali sta se dalje nakon toga desava, kad su pormjenili ime, kad su upali u veci rang ili kada su poceli dovoditi "polovne" kosarkase iz srbije ili iz inostranstva to tacno nista neznam pa zato pitam.

P.S I to da je rade licina promjenila ime u radivoje korac nisam znao, ali eto dobro da znam.Inace taj klub nekadasnji rade licina bio je prilicno dobar klub, znam da su igrali utakmice u nekoj dvorani na Mejdanu imali su dobre kosarkase , neznam ako neko od vas se sjeca il zna bracu Despotovic , oni su igrali 80 tih za rade licinu, dobro organiziran klub i uvjek je bio u vrhu regionaklne lige cak su jednom bili upali i u reopublicku gdje je tada igrao i zenicki Celik.Tad se stvarno igrala dobra i kvalitetna kosarka , i nije bilo ekipa koje su odjednom poslije rata isplivali i postali giganti poput sirokog i jos nekih.Mnogo klubova koje sada igraju u ligi 13 il kako god se vec zove tada nije moglo ni u toj regionalnoj zaigrati, ali sta ces , vremena se mjenjaju.

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 06 okt 2008, 14:42

Samko ja ne znam sa koje si ti planete, pa danas mozes sa parama napraviti klub u Kazahstanu koji ce igrati NBA ligu a da ne mozes klub koji ce se boriti za vrh Bh lige.Pogledaj malo po Evropi, informisi se pa onda pisi.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: TETRAPAK i 11 gostiju.