Super League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

redbull93
Kontakt:

Re: Super League

Post Postao/la redbull93 » 19 apr 2021, 11:58

A sta cemo sa ostalim derbijima? Nije derbi samo real-barselona, totenham-arsenal. Imamo tu jos derbija velikih, pogotovo u engleskoj, za njihove navijace ovo je ubistvo. Sta ce liverpul-everton, arsenal-west ham... procajte sta hocete, al ovo je ubistvo pravog nogometa, jest da je i on otisao daleko od onog pravog, al ovo mu je kraj sigurno. Sad slobodno nek real i ove klubove presele u kinu, ko ameri nba ekipe, to samo sa amerima moze jbt.

Govorite protiv uefe, ovako, onako... uefa kakva god da je, pomaze manjim klubovima, ima neka solidarnost, a ovi hoce sve za sebe. E pa nadam se da ce dobiti toliki samar, da se nece dugo oporaviti.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 19 apr 2021, 12:04

redbull93 je napisao/la:
19 apr 2021, 11:58
A sta cemo sa ostalim derbijima? Nije derbi samo real-barselona, totenham-arsenal. Imamo tu jos derbija velikih, pogotovo u engleskoj, za njihove navijace ovo je ubistvo. Sta ce liverpul-everton, arsenal-west ham... procajte sta hocete, al ovo je ubistvo pravog nogometa, jest da je i on otisao daleko od onog pravog, al ovo mu je kraj sigurno. Sad slobodno nek real i ove klubove presele u kinu, ko ameri nba ekipe, to samo sa amerima moze jbt.

Govorite protiv uefe, ovako, onako... uefa kakva god da je, pomaze manjim klubovima, ima neka solidarnost, a ovi hoce sve za sebe. E pa nadam se da ce dobiti toliki samar, da se nece dugo oporaviti.
Pa ti ostali derbiji ce biti ako UEFA ostane razumna.

Timovi iz SL ce imati vece budzete, transferi ce biti veci, 5% za izvorne klubove kod transfera ce biti vece. Argument da se rusi financijska konstrukcija fudbalskog trzista ne stoji.

Fudbalsko trziste ce porasti, bit ce vise para za one koji ga zele, a manje para za one koji ga ne zele.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 19 apr 2021, 12:04

Ovako nesto samo navijaci mogu razbiti... ima mogucnost bojkota, da navijaci prestanu gledati jednostavno i placati za to smece od nogometa ili da pokazu upravama klubova sto stvarno misle o tome, malo polupati stadion i slicno...

Samo ne znam kome je ovo zanimljivo i ko zeli ovakvo smece od nogometa sto se navijaca tice... apsolutno nepotrebno izmisljat toplu vodu, nije europski nogomet nba... nevjerujem da ce im ovo proci

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 19 apr 2021, 12:04

Becker1 je napisao/la:
19 apr 2021, 11:10
Rooney88 je napisao/la:
19 apr 2021, 11:07
coelho41 je napisao/la:
19 apr 2021, 11:02
Neprihvatanjem ovih nemoralnih ponuda Francuska i Njemačka su potpisale reprezentativnu dominaciju svih narednih EP i SP, novca im ne nedostaje, imaju najbolju infrastrukturu, navijači gledaju, njihov fudbal će živjeti. Veoma pametna odluka, kao i inače.
Ne reci nikad, iskreno se nadam da Bayern nece popustiti ali yebeno ce biti odbiti Superligu i sav taj novac.

Sve na stranu ali me najvise sokira ovolika podrska mnogih navijaca ovoj ligi. :crazy:

Svjestan sam ja da je to vise revolt kontra UEFAe ali isti se mogao iskazati na drugi nacin. Ovo je skrnavljenje sporta ali ko te pita...
Ne vjerujem da ce Bayern i njemacki klubovi moci ovo prihvatiti jer investitori mogu imati max 49% vlasti ostalih 51% navijaci.Sumnjam da ce glasati za to
Pa sta da igraju onda? Ligu sampiona sa Lyonom, Aston Villom i Grenadom? Zato i kazem da ce biti **** odbiti.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 19 apr 2021, 12:05

Robust je napisao/la:
19 apr 2021, 11:55
najjaci su mi ove bosnje sto za luzerpul navijaju amerikanci out iz kluba prljavi americki novac ha hu a bio im je dobar taj isti novac kad su zbog njega osvojili titulu nakon 30 godina il oni misle da im je klub pokretan Merseyside havom
Jest puno navijaca protiv ovoga ( oni misle da su dajk salah alis i ostali dosli dzaba hahaha) al ja kao lfc navijac sam apsolutno za, epl mi se smucio zbog ovoh jojo ekipa i zato neka superlige, uvijek znas ko igra. A za ove nase sto se bune, pa ljudi dragi u bosni se utakmice kupuju u kukuruz ligi a vi ko biva romanticari, pa pocistite ispred svog kluba u bosni. Daj ba u kantonalnim se utakmice kupuju za milju a vi ovamoo tradiciji, o postenji ovom onom.
Ovo je novi fudbal, ovo je najbolje i cao.
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 19 apr 2021, 12:07

dscile je napisao/la:
19 apr 2021, 08:59
Ma ovi bogati ce izgurati svoje, ali ovo po meni nikako nije dobro za iskrene ljubitelje fudbala, nego samo za one koji navijaju za najjace zato sto su najjaci. Ovo je samo pocetak stvaranja jos veceg jaza izmedju bogatih i siromasnih, kao i obesmisljavanja nacionalnih liga.

Ali sta je tu je, u takvom vremenu zivimo i ovo se moralo desiti kad tad.
Obesmisljavanje nacionalnih liga je počelo onog momenta kad su navijači postali opsjednuti titulom LP i svaku ligu osim EPL i LaLige počeli zvati farmerskom.

Ako su pametni savezi ovo ne mora da bude velika frka. Samo UEFA može ispušiti, a lige dobiti dodatne prihode, bolje igrače itd.

Najbolja vijest od svega. Vrijeme je davno bilo da se pobjednici počnu nagrađivati prikladno :salut:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 19 apr 2021, 12:10

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i britanski premijer Boris Johnson rekli su da će njihove vlade podržati pokušaje gušenja stvaranja kontroverznog evropskog nogometnog takmičenja pod nazivom Superliga, a za koji su rekli da prijeti podrivanjem principa meritokratije u tom sportu.
Dok su elitni evropski nogometni klubovi najavljivali svoj plan da se odmetnu od UEFA-inih takmičenja kako bi pokrenuli vlastiti, veoma unosan finansijski turnir samo za određenu grupu klubova, Macron je rekao da će Francuska podržati "sve korake" nogometnih upravnih tijela za odbranu postojećih takmičenja.

Johnson je kasnije dodao da bi stvaranje Superlige bilo "vrlo štetno za nogomet" te dodao kako Velika Britanija također podržava nogometne vlasti u poduzimanju svih koraka. Kako javlja Politico, isti stav bi mogle javno obznaniti vlade Španije i Italije

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 19 apr 2021, 12:11

IlCapitano je napisao/la:
19 apr 2021, 12:07
dscile je napisao/la:
19 apr 2021, 08:59
Ma ovi bogati ce izgurati svoje, ali ovo po meni nikako nije dobro za iskrene ljubitelje fudbala, nego samo za one koji navijaju za najjace zato sto su najjaci. Ovo je samo pocetak stvaranja jos veceg jaza izmedju bogatih i siromasnih, kao i obesmisljavanja nacionalnih liga.

Ali sta je tu je, u takvom vremenu zivimo i ovo se moralo desiti kad tad.
Obesmisljavanje nacionalnih liga je počelo onog momenta kad su navijači postali opsjednuti titulom LP i svaku ligu osim EPL i LaLige počeli zvati farmerskom.

Ako su pametni savezi ovo ne mora da bude velika frka. Samo UEFA može ispušiti, a lige dobiti dodatne prihode, bolje igrače itd.

Najbolja vijest od svega. Vrijeme je davno bilo da se pobjednici počnu nagrađivati prikladno :salut:
I neće biti Porta. :kafa:

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 19 apr 2021, 12:12

A u suštini Monopol je sad u rukama klubova, a ne UEFE i klubovi će dobiti prikladne nagrade za ono što prikažu na terenu.

Fudbal je "umro" onog trenutka kada je Abramovich preuzeo Chelsea i ovi Arapi City i PSG. Jednostavno UEFA/FIFA su nesposobne organizacije koje nisu nikome donijeli nista dobro... Npr. Izbace Milan iz Europe, a City-u i PSG-u se izlazi u susret

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 apr 2021, 12:12

Mali je procenat onih koji su fudbal zavoljeli zbog Evertona, Fiorentine, Leverkusena, ovih ekipa iz van petice, realno sve nas boli ona stvar za njih. Sve simpatije idu ka bogatim i velikim, ka ekipama sto su osvajali i osvajaju trofeje tako da s te strane ne vidim nekakav problem u ovome jer ce svi to samo i gledati. Liga prvaka ako se bude uopste igrala bez ovih ekipa ce biti smijesno takmicenje, mozda ce se iz revolta gledati ili pokusavati da gleda to takmicenje bez najvecih, najboljih i najbogatijih, vremenom ce to svima da dosadi i tu im je kraj.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 19 apr 2021, 12:12

Ovi što povlače parelelu između NBA i Superlige mi nisu jasni nikako. Pa nogomet je već imao svoju NBA u vidu Lige prvaka, samo na mnogo zanimljiviji način, format, neizvjesnost nego što je to slučaj u NBA.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 19 apr 2021, 12:15

Kako navodi Trevor Azul, Tottenham je otpustio Josea Mourinha nakon burnog jutra gdje je Portugalac odbio izvesti igrače na trening iz razloga što se klub pridružio Superligi.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 19 apr 2021, 12:15

BenjooJutub je napisao/la:
19 apr 2021, 12:12
Ovi što povlače parelelu između NBA i Superlige mi nisu jasni nikako. Pa nogomet je već imao svoju NBA u vidu Lige prvaka, samo na mnogo zanimljiviji način, format, neizvjesnost nego što je to slučaj u NBA.
Kome je bitna neizvjesnost kad su silni milioni u pitanju. Zamisli izbaci te tamo neki porto.
Ovako je bolje gdje je 80% timova sigurno od ispadanja kuknjava

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 19 apr 2021, 12:16

Bojim se da ce ovo nazalost izgurati ovi klubovi ovu SL jer zele sto vise novca nego sto dobijaju u LS,Uefa nazalost mislim da ce na kraju da popusti jedino gdje vidim da bi moglo da pokoleba ove klubove jeste najava vlade Engleske da razmatraju donosenje zakona prema kojem vise ne mogu imati vecinski paket dionica privatni vlasnici nego ce biti 51% navijaci a 49% privatnici u tom slucaju arapi ne bi imali vecinu npr u Man Cityu,ovaj amerikanac u Man.Unitedu itd... ali tesko mislim da ce to biti.A ovo izbacivanje klubova iz vlastitih liga nema od toga nista pa znate li vi koliko bi izgubile te lige novca od tv prava neko bi placao stotine miliona eura da prenose samo Getafe,Eibar itd u Spaniji baz Reala,Barcalone i Altetiko M. u Engleskoj bez ove sestorke itd... a pridruzit ce se ovoj ligi i PSG na kraju sigurno

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 19 apr 2021, 12:18

Mene samo zanima kako ce sponzori (velike korporacije) reagovat i gdje ce ko priklonit. :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 apr 2021, 12:19

almir2018 je napisao/la:
19 apr 2021, 12:16
Bojim se da ce ovo nazalost izgurati ovi klubovi ovu SL jer zele sto vise novca nego sto dobijaju u LS,Uefa nazalost mislim da ce na kraju da popusti jedino gdje vidim da bi moglo da pokoleba ove klubove jeste najava vlade Engleske da razmatraju donosenje zakona prema kojem vise ne mogu imati vecinski paket dionica privatni vlasnici nego ce biti 51% navijaci a 49% privatnici u tom slucaju arapi ne bi imali vecinu npr u Man Cityu,ovaj amerikanac u Man.Unitedu itd... ali tesko mislim da ce to biti.A ovo izbacivanje klubova iz vlastitih liga nema od toga nista pa znate li vi koliko bi izgubile te lige novca od tv prava neko bi placao stotine miliona eura da prenose samo Getafe,Eibar itd u Spaniji baz Reala,Barcalone i Altetiko M. u Engleskoj bez ove sestorke itd... a pridruzit ce se ovoj ligi i PSG na kraju sigurno
Svejedno će izgubiti pare, kada United bude ubacivao juniore protiv Leicestera, a odmarao najbolje igrače jer je EPL besmislen.
Po meni bi pametno bilo izbaciti buntovnike i koliko toliko sačuvati lige.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 19 apr 2021, 12:19

Rovella je napisao/la:
19 apr 2021, 12:18
Mene samo zanima kako ce sponzori (velike korporacije) reagovat i gdje ce ko priklonit. :D
A sta mislis? Pa oni idu tamo gdje je novca vise.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 19 apr 2021, 12:20

Najjače iz Bayerna glume neke moralne vertikale, a bili jedni od prvih koji su ovo zagovarali. Naracija se promijenila kad su osvojili.

**** Njemce svakako. Nije da tu nema ekipa koje bi mogli nafatat.

Ako je neko ovo zaslužio onda je to UEFA. Gamad korumpirana. Raspodjela je smiješna. Nagrade ne rastu proporcionalno rastu cijena tv prava, mogu misliti koliko zadrže za sebe ako se spominje tužba sa potraživanjima od 50 milijardi. Imaju Euro i nek se udaraju nogom u guzicu kao i FIFA. Zinula guzica još sa retardiranom Ligom nacija i Konferencijskom ligom. Ovu prvu nisu htjeli odgodit ni zbog korone, nikad više problema sa povredama nije bilo. Sad nek kurcu proširuju.
BenjooJutub je napisao/la:
19 apr 2021, 12:12
Pa ostaje isti format, tj onaj 'zanimljivi' dio formata. Grupna faza je svakako truba bila.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 19 apr 2021, 12:21

Malo su im se uzburkali puni dzepovi zbog formiranja Super lige, odmah panika... Treba stati u kraj ustaljenim procedurama otimacine love od svih klubova i konacno neko tome zeli da stane u kraj...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 apr 2021, 12:22

Priklonit će se onima ko ima veću bazu fanova, a vjerovatno će uporedo ulagati i u jedne i druge.

Samo znam da je za Bajern čučanj ako ne uđu ovamo. Gotovo. Ovi će sa prihodima/vrijednosti pobjeći i očerupat će im sve igrače.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.