Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Boateng_27
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Boateng_27 » 03 okt 2011, 22:18

HZ_ilidzaa je napisao/la:
Boateng_27 je napisao/la:opet ja bi vise volio da sam ovakav nego žgoljo, pi'ćići se lijepe za tebe ovo ono :D
Ma lijepe se 15 godisnjakinje. Kod punoljetnica ti nece proci ovo :D
ne nego one gledaju u patike :mrgreen: ili dušu :mrgreen:

a i što se kaže starom vuku treba mlado janje :D
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 03 okt 2011, 22:20

Mislio sam da ti kod punoljetnice nece proci miške koje se ne vide preko majice , a ovom se ne vide preko potkosulje :D ...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 03 okt 2011, 22:20

Boateng_27 je napisao/la:opet ja bi vise volio da sam ovakav nego žgoljo, pi'ćići se lijepe za tebe ovo ono :D
Bodybuilding ti nema veze sa "picicima".
Iskreno,kazes da ti jaran koristi i kreatin,meni ne izgleda uopce i da ide u teretanu,te ruke tega nisu vidjele po mojoj procjeni :mrgreen:
Ovo je neki izgled kojemu ja tezim
slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 03 okt 2011, 22:33

Boateng_27 je napisao/la:Ko se hoce udebljat samo neka ubacuje dosta kalorija, vjerovali ili ne ja sam za 5 dana se udebljao oko 7kg.Pravim sebi shake u onom sokovniku otprilike ovo stavljam

Uzmem posudu stavim :

150g Nutelle ... znači da je 100% Pravi eurokrem
100g Margarina
One žitarice ali ne sad Nesquik nego samo one zobe žitarice. Ne one pahuljice nego žitarice ...
Pospem onog Kakaa ili kraša onog
Jednu bananu narežem
200g Putera od kikirijika

i sve to pomijesaj i ubaci u sokovnik, pusti 2 minute neka se miksa i onda to popij.Popij na dan 2 čaše toga. Ukus je sranje ali djeluje ... Svi oni koji misle da će vas boliti stomak od ovog shakea NEĆE jer miješanje stvari bogatih kalorijama ne uzrokuju stomačne tegobe, to mi je rekao od druga otac inače među 3 najbolja doktora u Zenici ... Za otprilike 7 dana sam se udebljao oko 10kg ... naravno nemoj dopustiti da ti to ide u salo nego treniraj da to pretvaraš u mišić.

Nisam htio piti tablete za debljanje jer im ne vjerujem ;)
sve Ok al nije mi jasno kako to POPIJES :D , misliim ono nidje tekucine u sastojcima, jedino da jedes ko malter :mrgreen:

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 03 okt 2011, 22:37

armin dju je napisao/la:
Boateng_27 je napisao/la:Ko se hoce udebljat samo neka ubacuje dosta kalorija, vjerovali ili ne ja sam za 5 dana se udebljao oko 7kg.Pravim sebi shake u onom sokovniku otprilike ovo stavljam

Uzmem posudu stavim :

100g Margarina
One žitarice ali ne sad Nesquik nego samo one zobe žitarice. Ne one pahuljice nego žitarice ...
Jednu bananu narežem

i sve to pomijesaj i ubaci u sokovnik, pusti 2 minute neka se miksa i onda to popij.Popij na dan 2 čaše toga. Ukus je sranje ali djeluje ... Svi oni koji misle da će vas boliti stomak od ovog shakea NEĆE jer miješanje stvari bogatih kalorijama ne uzrokuju stomačne tegobe, to mi je rekao od druga otac inače među 3 najbolja doktora u Zenici ... Za otprilike 7 dana sam se udebljao oko 10kg ... naravno nemoj dopustiti da ti to ide u salo nego treniraj da to pretvaraš u mišić.

sve Ok al nije mi jasno kako to POPIJES :D , misliim ono nidje tekucine u sastojcima, jedino da jedes ko malter :mrgreen:
zaboravio sam rec da dodas mlijeka :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 03 okt 2011, 22:39

:lol: :lol:

jel još neko prob'o ovu energetsku bombu ??

da mi srce ne pukne kad probam :lol:
FORZA MARŠAL !!!

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 03 okt 2011, 22:54

hahha pa mlijeka, tako reci jbte :D
edit: kolko mlieka? kantu?

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 03 okt 2011, 22:56

armin dju je napisao/la:hahha pa mlijeka, tako reci jbte :D
edit: kolko mlieka? kantu?
čašu jednu :geek:

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 03 okt 2011, 23:20

Uzmem posudu stavim :

100g Margarina
Jednu bananu narežem

Kakve gluposti si napisao nemo's vjerovat... U tom tvom šejku nema 15gr proteina , a nepotrebnih kalorija ima bruku ... Misic se gradi od proteina isto kao sto se kuca gradi od cigle. Ugljjikohidrati sluze da odrze insulin tj. da tijelo trosi njih , a ne misice. Kad smo na definicij tj. kad mrsamo onda ugljikohidrate jedemo u sto manjim kolicinama i tad su nam potrebne velike kolicine proteina i aminokiseline prije svega glutamina i BCAA jer one sprecavaju katabolizam(raspadanje misica). Kazes da si za 7 dana dobio 10kg. Da ti kazem da za mjesec dana prirodno(bez steroida , samo preparati) mozes dobiti maximalno 250gr misica. Kad se radi masa trebao bi da dobijas oko 2-5 kg mjesecno (od tih 2-5 kg vecina je voda , a manjem dijelu su misici i salo) .E cuj nutella i misic :lol: ...Pa to dvoje ne moze u istu recenicu. Od ovog samo mozete dobiti špeka oko stomaka i nista vise.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 okt 2011, 23:38

HZ_ilidzaa je napisao/la:

Uzmem posudu stavim :

100g Margarina
Jednu bananu narežem

Kakve gluposti si napisao nemo's vjerovat... U tom tvom šejku nema 15gr proteina , a nepotrebnih kalorija ima bruku ... Misic se gradi od proteina isto kao sto se kuca gradi od cigle. Ugljjikohidrati sluze da odrze insulin tj. da tijelo trosi njih , a ne misice. Kad smo na definicij tj. kad mrsamo onda ugljikohidrate jedemo u sto manjim kolicinama i tad su nam potrebne velike kolicine proteina i aminokiseline prije svega glutamina i BCAA jer one sprecavaju katabolizam(raspadanje misica). Kazes da si za 7 dana dobio 10kg. Da ti kazem da za mjesec dana prirodno(bez steroida , samo preparati) mozes dobiti maximalno 250gr misica. Kad se radi masa trebao bi da dobijas oko 2-5 kg mjesecno (od tih 2-5 kg vecina je voda , a manjem dijelu su misici i salo) .E cuj nutella i misic :lol: ...Pa to dvoje ne moze u istu recenicu. Od ovog samo mozete dobiti špeka oko stomaka i nista vise.
i ja sam ovo napisao ali puno puno srocenije, znaci nema teorija ono sto je momak prico o nekim nutellama i sl. :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 okt 2011, 23:46

Boateng_27

Kakva ti je ishrana ?

Prva stvar, ne vjerujem da si se tako brzo udebljao i toliko dobio na kilaži, a ako si se već udebljao nisi dobio mišićne mase već samo salo i ono što ne možeš pretvoriti u mišić !
Ustvari to zavisi i od kvaliteta same ishrane i zato te pitam: Kakva ti je ishrana ? Koliko uzimaš proteina, UH i kako treniraš ?

Osnovno je da shvatite da se salo nikada ne može pretvoriti u mišić i da se riješite tih nebuloza. Ovo važi za one koji govore da će se prvo udebljati pa pretvoriti to u mišiće. Ne, to slobodno možete okačiti mačku o rep !
Salo se eventualno može "istopiti" ili "sagorjeti" (trčanje, biciklizam, rekreacija itd), ali pretvoriti u mišiće, nikada ! Zato je pažljiva i kvalitetna ishrana jako važna za one koji žele dobru figuru ! Ništa se ne dešava preko noći !

Za one koji žele da se udebljaju preporuka je da jedu što više puta na dan, a pauza između obroka treba biti od 2-3 sata. Govorim o minimalno 5 obroka na dan. Na taj način ćete ubrzati metabolizam (razmjena materije i energije) tako da će organizam tražiti više hrane i sami ćete osjećati potrebu da više jedete ! Ali opet ponavljam, jako je bitno šta jedete ! Ako želite kvalitetnu mišićnu masu onda trebate unositi dosta proteina (jaja-bjelanci, ribe, meso-piletina,teletina,puretina, sir) UH( tjestenina, zobene, krompir itd), zatim voće, prvenstveno banane, povrće itd

Morate upoznati svoje tijelo, svoj organizam i znati koliko kalorija trebate unositi po danu !
Uzimanje više kalorija od potrebnog = kalorijski suficit (višak) = debljanje
Uzimanje manje kalorija od potrebnog = kalorijski deficit (manjak) mršanje

Ako je nekome BMR (broj kalorija koliko bi trebao unositi po danu) 2500 i želi da se udeblja onda mora unositi više od tih 2500 kalorija, tj. postepeno ih povećati !
Recimo, Boateng će umjesto 2500 uzimati 3000 kalorija po danu, + kvalitetna ishrana, kvalitetan trening i na taj način će se udebljati, ali će za razliku od sala i masnih naslaga kalorije ići u mišićnu masu ! (Primjer)

Dakle, ako želite samo da se udebljate, samo da se udebljate i ako vam nije stalo do mišića i neke figure onda jedite više puta na dan i šta hoćete, vaš problem ! McDonalds će vam pomoći u tome ! :mrgreen:
Međutim, ako želite kvalitetnu mišićnu masu, onda bez dobre ishrane, dobrog treninga i odmora, nema ništa od toga !
A ne 150 g Nutelle svaki dan ! :mrgreen:

Živjeli !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 04 okt 2011, 08:45

armin dju je napisao/la:

Uzmem posudu stavim :

100g Margarina
Jednu bananu narežem

Pa buraz ja da ovo pijem-jedem dva puta dnevno, bio bih kao trokrilni ormar, morali bi me naposljetku vozati u civarama-taćkama :mrgreen: :mrgreen:

Doručak : jaja (kuhana, pečena), mlijeko, margarin, sir, domaći hljeb, džem ili eurokrem za zasladiti
Ručak : pileći fileti ili šnicle, domaći hljeb, malo krompira ili ćuftete sa sirom, ili sirnica sa kiselim mlijekom
Večera : mlijeko, sir sušeni, domaći hljeb - ne previše ili trapist

između ubaciti štogod užine, voća napretek, napravim shake od banane, jabuke i kruške i to popijem, svježi orasi ili bademi ili lješnjaci, po mogućnosti suhe grožđice
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 04 okt 2011, 15:17

Ja ne kažem da su ovo proteini i ostala sranja, od ovoga se samo DEBLJA !

Ovo sam napiso' jer neki vidim imaju problema sa kilažom, a ja to 'salo' pokušavam pretvoriti u mišiće teretanom i na pravom sam putu ...

Nemorate vjerovati ali meni djeluje :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 okt 2011, 16:35

Ne mozes bolan salo pretvoriti u misice.
Ne mozes isto tako zamijeniti osnovne bioloske zakone jer ''tebi djeluje''.
Idi si izmjeriti BMI, pa ces vidjeti kako ''djeluje''.
Djeluje ti jedino ako imas 50 60 kila, pa umjesto da ti se vide kosti sad ih bar prekriva sloj bilo cega, pa opet djeluje prihvatljivije i zdravije.
...Život za Široki...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 okt 2011, 17:58

Boateng_27 je napisao/la:
armin dju je napisao/la:

Uzmem posudu stavim :

100g Margarina
Jednu bananu narežem

zaboravio sam rec da dodas mlijeka :)
Tvoj tata bi ti trebao reci da bi mogao imati kardiovaskularnih problema i da bi mogao fasovati srcani udar od prebrzog dobijanja kilaze. No svakako ti ne vjerujem da si dobio 10kg za 7 dana, a pogotovo ne sa tim namirnicama.

Taj koktel koji si naveo je ENERGETSKA bomba, ali ne ujedno i odgovarajuca hrana za misice, jer taj koktel procentualno i nema neki veliki postotak bjelancevina u sebi, a one su osnovni materijal za gradnju misica. Uostalom, momci iznad mene su napisali i vise nego dovoljno objasnjenja.

Pozz
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 okt 2011, 20:59

Boateng_27 je napisao/la:Ja ne kažem da su ovo proteini i ostala sranja, od ovoga se samo DEBLJA !
Možeš se ti udebljati i na drugačiji, ali mnogo pametniji način !
Boateng_27 je napisao/la:Ovo sam napiso' jer neki vidim imaju problema sa kilažom, a ja to 'salo' pokušavam pretvoriti u mišiće teretanom i na pravom sam putu ...
Ja ti odgovorno tvrdim da samo gubiš vrijeme ! Salo u mišić ne možeš pretvoriti i to je činjenica !
Nisi na dobrom putu, jer ti je ishrana = NULA ! A ishrana je jedna od 3 najvažnije stavke u BB-u. Druge dvije su kvalitetan trening i odmor !
Boateng_27 je napisao/la:Nemorate vjerovati ali meni djeluje
Sigurno da djeluje, naročito u predjelu stomaka ! Za mjesec-dva ćeš ići na isisavanje sala kao Brena birvaktile ! :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 okt 2011, 21:09

ramiral je napisao/la:
armin dju je napisao/la:

Uzmem posudu stavim :

100g Margarina
Jednu bananu narežem

Pa buraz ja da ovo pijem-jedem dva puta dnevno, bio bih kao trokrilni ormar, morali bi me naposljetku vozati u civarama-taćkama :mrgreen: :mrgreen:

Doručak : jaja (kuhana, pečena), mlijeko, margarin, sir, domaći hljeb, džem ili eurokrem za zasladiti
Ručak : pileći fileti ili šnicle, domaći hljeb, malo krompira ili ćuftete sa sirom, ili sirnica sa kiselim mlijekom
Večera : mlijeko, sir sušeni, domaći hljeb - ne previše ili trapist

između ubaciti štogod užine, voća napretek, napravim shake od banane, jabuke i kruške i to popijem, svježi orasi ili bademi ili lješnjaci, po mogućnosti suhe grožđice
kume rucak meso + krompir + hljeb :O pa sto ce ti hljeb uz krompir ti ne treba 100%, a i vecera je diskutabilna, punomasno i kaloricno, ti moras pred spavanje pretrcat par kilometara :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 04 okt 2011, 21:17

Kako je ovaj Arnold bio faca u svoje vrijeme,i dok trenira lagano kulira dok se Loe ubi a opet ne moze da ga skine sa trona :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 okt 2011, 21:18

Šuti ti glavom dižeš tegove :lol: :P
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 okt 2011, 21:35

Idealan jelovnik:
1.obrok : Kuhana jaja(bjelanci), zobene pahuljice i voće, + raževi kruh
2. obrok: Riba, tunjevina + orašasti plodovi
3.obrok: Pileći fileti + krompir /tjestenina
4.obrok: isto kao za treći
5.obrok: Posni-svježi sir i maslinovo/laneno ulje (1 kašika)

Sir je dobro jesti pred spavanje jer sadrži kazein(sporo probavljivi protein) koji se sporije vari !
Poslije treninga je važno unositi hranu koja sadrži proteine i UH da ne bi došlo do katabolizma = razgradnje mišića !
O važnosti vode u svemu tome ne treba pričati !

Ovo je otprilike idealna ishrana. Eh sada, ovo traži dosta mani mani, zato pratite akcije i pridržavajte se kvalitetne ishrane koliko god ste u mogučnosti, jer i ishrana velikim dijelom utiće na nas i naše raspoloženje.

Pozdrav.

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.