Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la neno#4 » 14 mar 2010, 22:14

mirza danas 2 poena, 10 skokova za 34 minute, valorizacija 5....kao sto sam i pricao kada odigra nesto losije nigdje nema nikoga da brani svoje misljenje a kada odigra suterski odlicno svi su tu......on je vrlo dobar igrac,ali jednostavno nije jos medju prvih pet na svojoj poziciji.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 14 mar 2010, 22:53

rijetko ima i skokove i napadački učinak na nivou.
ako zabije 20+ uglavnom nema više od 5 skokova. tih 4,6 rpg u Euroligi sve govori.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 14 mar 2010, 23:55

neno#4 je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Neno, TAU se bavi keramikom, nemaju veze s košarkom 8-) Dosta je indikativno da su ti Novica i Bjelica bolji od Teletovića i Preldžića. Očito je da su druga dvojica dokazaniji igrači na najvišem evropskom nivou i sve su prilike da uživaš u kontriranju.
nikom ja ne kontriram.....zasto su svi paranoicni kada ja kazem da mirza teletovic nije najbolja cetvorka Europe.....samo mi to nije jasno...za mene nije, mozda za neke jeste ali za mene nije...ne branim ja nikog ja samo kazem da je novica takodjer vrlo dobar igrac...ove godine igra losije, zato sto je tek dosao..uporedite njegove prosjeke i mirzine prosjeke kada je tek dosao u TAU......sta nemaju veze s kosarkom...pa tau im je bio sponzor prosle godine.....svi su vrlo vjerovatno subjektivni, ali kosarka se samo ne igra na napad...i stats......samo kad se pogleda da vecina nije gledala tekmu nocas pa ce da pisu nesto...ja ono sto nisam gledao ne komentiram jednostavno.....i puno je drugacije igrati npr. u realu, barseloni, cska, panathi nego u tau, pogotovo ove godine......tako da stats. nekada itekako zna da prevari...mnogo je napredovao mirza, ali jos nije dostigao nivo ne znam lorbeka, lavrinovica, kleize sto ja ne kazem da nece, nego trenutno nije.....
Zar nije Teletović zvanično proglašen najvećim iznenađenjem ACB lige u svojoj debitantskoj sezoni?!
TAU im je BIO sponzor, više nije.
I zašto je ove godine pogotovo puno drugačije(pretpostavljam da želiš reći teže, naročito Novici) igrati u Realu nego u Caji? Obje ekipe su u TOP 8 i u ACB imaju isti omjer(do ovog kola je Caja bila bolja). Ne želiš valjda da kažeš da je Real puno jači, kao i konkurencija u njemu?
U prvom dijelu svog posta govoriš da treba pogledati prosjeke Mirze i Novice, a kasnije da "stats" itekako zna da prevari. Naravno, u oba slučaja si mijenjao argumentaciju(stats. ili ne) u korist Novice.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 15 mar 2010, 01:07

neno#4 je napisao/la:mirza danas 2 poena, 10 skokova za 34 minute, valorizacija 5....kao sto sam i pricao kada odigra nesto losije nigdje nema nikoga da brani svoje misljenje a kada odigra suterski odlicno svi su tu......on je vrlo dobar igrac,ali jednostavno nije jos medju prvih pet na svojoj poziciji.....
Za mene si ti najbolji u Evropi na njegovoj poziciji :mrgreen:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 mar 2010, 08:36

k_c je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:mirza danas 2 poena, 10 skokova za 34 minute, valorizacija 5....kao sto sam i pricao kada odigra nesto losije nigdje nema nikoga da brani svoje misljenje a kada odigra suterski odlicno svi su tu......on je vrlo dobar igrac,ali jednostavno nije jos medju prvih pet na svojoj poziciji.....
Za mene si ti najbolji u Evropi na njegovoj poziciji :mrgreen:
e pa vidis majstore kada mirza odigra losije, nema te da ga pohvalis......samo mozes lafo nekim ironicnim tonom da pricas.......argumente hocu, argumente....
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 15 mar 2010, 09:03, ukupno mijenjano 1 put.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 mar 2010, 08:44

Željovac je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Neno, TAU se bavi keramikom, nemaju veze s košarkom 8-) Dosta je indikativno da su ti Novica i Bjelica bolji od Teletovića i Preldžića. Očito je da su druga dvojica dokazaniji igrači na najvišem evropskom nivou i sve su prilike da uživaš u kontriranju.
nikom ja ne kontriram.....zasto su svi paranoicni kada ja kazem da mirza teletovic nije najbolja cetvorka Europe.....samo mi to nije jasno...za mene nije, mozda za neke jeste ali za mene nije...ne branim ja nikog ja samo kazem da je novica takodjer vrlo dobar igrac...ove godine igra losije, zato sto je tek dosao..uporedite njegove prosjeke i mirzine prosjeke kada je tek dosao u TAU......sta nemaju veze s kosarkom...pa tau im je bio sponzor prosle godine.....svi su vrlo vjerovatno subjektivni, ali kosarka se samo ne igra na napad...i stats......samo kad se pogleda da vecina nije gledala tekmu nocas pa ce da pisu nesto...ja ono sto nisam gledao ne komentiram jednostavno.....i puno je drugacije igrati npr. u realu, barseloni, cska, panathi nego u tau, pogotovo ove godine......tako da stats. nekada itekako zna da prevari...mnogo je napredovao mirza, ali jos nije dostigao nivo ne znam lorbeka, lavrinovica, kleize sto ja ne kazem da nece, nego trenutno nije.....
Zar nije Teletović zvanično proglašen najvećim iznenađenjem ACB lige u svojoj debitantskoj sezoni?!
TAU im je BIO sponzor, više nije.
I zašto je ove godine pogotovo puno drugačije(pretpostavljam da želiš reći teže, naročito Novici) igrati u Realu nego u Caji? Obje ekipe su u TOP 8 i u ACB imaju isti omjer(do ovog kola je Caja bila bolja). Ne želiš valjda da kažeš da je Real puno jači, kao i konkurencija u njemu?
U prvom dijelu svog posta govoriš da treba pogledati prosjeke Mirze i Novice, a kasnije da "stats" itekako zna da prevari. Naravno, u oba slučaja si mijenjao argumentaciju(stats. ili ne) u korist Novice.
nego ti meni fino reci jesi li pogledao danas utakmicu baskonije, mozemo je tako zvati protiv "studenata" iz madrida :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ....kojim najvecim iznenadjenjem....ja znam da je proglasen za igraca koji je najvise napredovao......naravno da je puno teze igrati u realu...zasto???real je real....drugo, na poziciji 4 u realu igra jorge garbajosa, covjek koji je sve prosao i koji sa pauom i navarom je donio sve titule spaniji......pa ajde, evo tebe cu zamoliti da nam uporedis to.....ja kazem da je puno drugacije igrati u jednom klubu tri godine, a drugacije prvu sezonu......jel mislis da je spliter bio unutra cijelo vrijeme ili da je igor ostao da bi imao ovoliko odgovornosti...ja ne mislim.....ja nikada nisam rekao da je on los igrac ili nesto slicno....ja samo kazem da nije po meni, najbolja cetvorka europe....

Ostalo je samo ime.....

Stevie-G
Kontakt:

Post Postao/la Stevie-G » 15 mar 2010, 09:43

Mirza u Euroligi, kao cetvorka moze biti najbolji samo po broju postignutih poena, nikako najbolja cetvorka Eurolige. Krilni centri moraju, odmah iza playeva biti najkompletniji igraci. Kada Mirzu stane sut on nema nikakve igre, u napadu je poprilicno statican, ceka loptu da suta tricu. Nema nikakvu igru ledjima, ulaz los. Skok je solidan, ali moze i bolje. Odbrana takodje solidna. Sve ovo sto sam naveo govori da se Mrza ubio za NBA ligu, doduse ne da igra prvu petorku, pa cak ni sestog igraca, vec vjerovatno glavnog igraca sa klupe, jer svi znamo koliki znacaj imaju rezerve u NBA. Takodje u NBA bi igrao krilo, mogao bi igrati i cetvorku ali treba da popravi igru ledjima totalno, jer cetvorke u NBA pretezno igraju ledjima, a i nerijetko su glavni odbrambeni igraci. Uglavnom, aBd za koju godinu i da vidimo bosanca u NBA pa gdje god i koliko god igrao.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2010, 17:34

Nešto kao Rudy Fernandez u Portlandu.

buja
Kontakt:

Post Postao/la buja » 20 mar 2010, 18:46

kakva je ovo igracina ,strasan si MIrzaa ;)

prvo poluvrijeme ubacio 12 pts Barsi :mrgreen:
Godine prolaze, zivot se mijenja nasa ljubav ostaje...
...za sva vremena...
1921

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 mar 2010, 01:53

buja je napisao/la:kakva je ovo igracina ,strasan si MIrzaa ;)

prvo poluvrijeme ubacio 12 pts Barsi :mrgreen:
i na tome ostao ;) ;) ;)

Ostalo je samo ime.....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 mar 2010, 20:04

Ja i....sta migas koji klinac jos ti smijesak na smajlicu.
U cemu je poenta,zapeo,stao,zamjenjen ofo ono i sad ti si dosao do znanja da je stao na 12 poena.
Ne razumjem sta je problem,drago nekome ako ne odigra nas igrac kako treba ili sta.
Jer taj tvoj smajlic ni nasta drugo ne asocira nego na to.
Ja stvarno nemogu dokuciti u cemu je problem nekoga ako uziva da na bilo koji nacin podcijenjivacki ocjeni ili komentarise nase igrace.
Preldzica si probao popljuvati ali izgleda od igranja za Sloveniju nema nista pa se usutio ko hinja.Teletovica bi rado smjestio na 300 po redu cetvorku da mozes.U cemu je tvoj problem @neno. :roll:
Ne kontam te kao ni vecina ostalih.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 mar 2010, 20:54

harishp je napisao/la:Ja i....sta migas koji klinac jos ti smijesak na smajlicu.
U cemu je poenta,zapeo,stao,zamjenjen ofo ono i sad ti si dosao do znanja da je stao na 12 poena.
Ne razumjem sta je problem,drago nekome ako ne odigra nas igrac kako treba ili sta.
Jer taj tvoj smajlic ni nasta drugo ne asocira nego na to.
Ja stvarno nemogu dokuciti u cemu je problem nekoga ako uziva da na bilo koji nacin podcijenjivacki ocjeni ili komentarise nase igrace.
Preldzica si probao popljuvati ali izgleda od igranja za Sloveniju nema nista pa se usutio ko hinja.Teletovica bi rado smjestio na 300 po redu cetvorku da mozes.U cemu je tvoj problem @neno. :roll:
Ne kontam te kao ni vecina ostalih.
ah naravno pa svratio si opet povremeno, zar ne kao sto sam i rekao......sta sam ja lose rekao...nisam apsolutno nista.....niti cu reci......samo ovdje ja i KK_Bosna,@fera, ne mislimo da mirza nije najbolja cetvorka europe.....a za preldzica,imal' gdje to da ce da igra za nas...nemoj da budes smijesan molim te.....nisam ja nikada rekao da je mirza los to sto ti tako implementiras to je tvoja stvar....uostalom zasto da se ja raspravljam s tobom kada si tu samo ponekad......

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 mar 2010, 18:20

mirza sretno danas, i da dobijete vojni klub ali tesko pretesko......previse su oni jaki u moskvi...a vrlo vjerovatno i splitera nece puno da forsira...

Ostalo je samo ime.....

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 23 mar 2010, 20:12

Mirza 11 poena u porazu od CSKA,solidan veceras,al ce tesko proci..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 mar 2010, 20:20

neno#4 je napisao/la:
harishp je napisao/la:Nije bitno.Bitno je da ce Cibona konacno spremiti kofere i otici tamo gdje im mjesto.U to sam pa skoro siguran.
A da ces jos da gledas Teletovica mozda ne najbolju cetvorku u svjetu ili Evropi ali nama itekako vazan i kvalitetan.
Makar jos par utakmica ove sezone sto se eurolige tice.
ja volim da gledam tau...zasto da ne....pa napadacka kosarka se uvijek treba da voli i cijeni.....ali nalijecu na cska i tu im je vrlo vjerovatno kraj.....jedino ako tiago ne dodje sebi i pocne da ubija :D :D :D :D
veceras se vidjelo ono o cemu pricam......nemaju ni milimetra sanse......

Ostalo je samo ime.....

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 23 mar 2010, 20:45

neno#4 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
harishp je napisao/la:Nije bitno.Bitno je da ce Cibona konacno spremiti kofere i otici tamo gdje im mjesto.U to sam pa skoro siguran.
A da ces jos da gledas Teletovica mozda ne najbolju cetvorku u svjetu ili Evropi ali nama itekako vazan i kvalitetan.
Makar jos par utakmica ove sezone sto se eurolige tice.
ja volim da gledam tau...zasto da ne....pa napadacka kosarka se uvijek treba da voli i cijeni.....ali nalijecu na cska i tu im je vrlo vjerovatno kraj.....jedino ako tiago ne dodje sebi i pocne da ubija :D :D :D :D
veceras se vidjelo ono o cemu pricam......nemaju ni milimetra sanse......
e jesi otkrio toplu vodu..CSKA je favorit za osvajanje eurolige,a ne samo protiv C.Laboral...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 mar 2010, 20:49

ne ne ne...pogledaj dobro sta sam i koga citirao....favoriti za osvajanje eurolige su :Oly, barsa, makabi.......cska tek poslije dolazi.....a procitaj sta sam napisao na temi euroliga o ovoj seriji...

Ostalo je samo ime.....

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 23 mar 2010, 22:39

Mirza Teletovic je u laganom padu forme,mada ne treba ocekivati da u svakoj utakmici daje 25 koseva..ali realno tesko ce proci CSKA.. vidi ove nene, jedva doceka da mirzu stane,a kako ti napreduje Novica:)?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 mar 2010, 23:17

bosnas_ je napisao/la:Mirza Teletovic je u laganom padu forme,mada ne treba ocekivati da u svakoj utakmici daje 25 koseva..ali realno tesko ce proci CSKA.. vidi ove nene, jedva doceka da mirzu stane,a kako ti napreduje Novica:)?

e moj bosnas, izvali glupost i sad moras da se branis.mirza najbolja cetvorka europe :D :D :D :D ..pa jesam li fino nagovijestio da nemaju sanse protiv cska prije ove serije...procitaj na temi euroliga, edukuj se malo :lol: :lol: :lol: :lol: ......on ovdje ne moze dati 25 koseva iz vise razloga...zato sto je cska vrlo ozbiljna ekipa i zato sto je spliter sada unutra, nije vise prva napadacka opcija...cudan mi je mali broj minuta marselinha danas, skroz je malo igrao.....a nema nesto @harishp da malo navrati da prozborimo koju, ipak bi bio red da vidi ono sto sam mu nagovijestio.....

Ostalo je samo ime.....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 mar 2010, 23:30

neno#4 je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Mirza Teletovic je u laganom padu forme,mada ne treba ocekivati da u svakoj utakmici daje 25 koseva..ali realno tesko ce proci CSKA.. vidi ove nene, jedva doceka da mirzu stane,a kako ti napreduje Novica:)?

e moj bosnas, izvali glupost i sad moras da se branis.mirza najbolja cetvorka europe :D :D :D :D ..pa jesam li fino nagovijestio da nemaju sanse protiv cska prije ove serije...procitaj na temi euroliga, edukuj se malo :lol: :lol: :lol: :lol: ......on ovdje ne moze dati 25 koseva iz vise razloga...zato sto je cska vrlo ozbiljna ekipa i zato sto je spliter sada unutra, nije vise prva napadacka opcija...cudan mi je mali broj minuta marselinha danas, skroz je malo igrao.....a nema nesto @harishp da malo navrati da prozborimo koju, ipak bi bio red da vidi ono sto sam mu nagovijestio.....
Sta si nagovijestio pobijedu CSKA.Pa niko drugacije nije ni tvrdio.
Svi su se slozili da je CSKA favorit.Uostalom izgleda opet jedva docekao los rezultat ili losu igru Mirze a sutra ce biti Preldzic prekosutra djedovic ili ko ne vec..
@nenaga jarane ti si onda ocito na pogresnom portalu.
Orlovi.kockasti ili neki deseti su potpuno na drugom portalu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Cava i 15 gostiju.