Stanje fudbala u Ex-Yu drzavama
Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger
Re: Stanje fudbala u Ex-Yu drzavama
Neki timovi izlaze sa oficijalne finansije na svojim web sajtovima a neke informacije su samo spekulacija. Vrlo me interesira sporediti ove cifre u ovom momentu. Ovo imam do sada:
FK Sarajevo, 1.45 M eura
FK Vardar, 1 M
NK Dinamo, 22 M (najava za budzet duplo manji u roku od dve godine)
FK Crvena zvezda, 8-11 M
FK Partizan, 16 M
FK Vojvodina, 3 M
Ima neko saznanja oko ostalih vecih timova?!?
FK Sarajevo, 1.45 M eura
FK Vardar, 1 M
FK Crvena zvezda, 8-11 M
FK Partizan, 16 M
FK Vojvodina, 3 M
-
- Kontakt:
Vojvodina na godisnjem nivou trosi izmedju 2,2 i 2,5 miliona evra.MBRDBJ je napisao/la:Neki timovi izlaze sa oficijalne finansije na svojim web sajtovima a neke informacije su samo spekulacija. Vrlo me interesira sporediti ove cifre u ovom momentu. Ovo imam do sada:
FK Sarajevo, 1.45 M eura
FK Vardar, 1 M
FK Crvena zvezda, 8-11 M
FK Partizan, 16 M
FK Vojvodina, 3 M
hajdukov je nešto iznad 13 mil. eura
- badblueboylivno
- Kontakt:
Previše, u svakom slučaju. Puno preplaćenih igrača, u koje ulaganje nema nikakvu isplativost. Velika četvorka troši ogroman novac, a rezultata nema - zalete se tu i tamo u LP i ako zabiju gol, dobro (dobro gazdama kluba; ja se ne mogu zadovoljiti samo ulaskom u LP i pušiti to kao najbolji rezultat kluba u povijesti)
Kad vidim koliko Bišćan (jako volim tog igrača), Šimunić (cijenim ga), Rukavina i slični primaju u Dinamu i koliko taj klub troši za dovođenje neprovjerenih igrača (ustvari se kupuju glasovi na izborima za predsjednika HNS-a), a kakav je marketing kluba, kako se prodaju dresovi (dođem u ZG i nemam gdje kupiti Cufreov dres), kakav je fan shop (kojeg uopće NEMA
) i kako se ludo prodaju karte za utakmice (nijedna utakma skupina LP nije rasprodana, u ligi oko 2k ljudi na stadionu za 35k), dođe mi da plačem.
Kad vidim koliko Bišćan (jako volim tog igrača), Šimunić (cijenim ga), Rukavina i slični primaju u Dinamu i koliko taj klub troši za dovođenje neprovjerenih igrača (ustvari se kupuju glasovi na izborima za predsjednika HNS-a), a kakav je marketing kluba, kako se prodaju dresovi (dođem u ZG i nemam gdje kupiti Cufreov dres), kakav je fan shop (kojeg uopće NEMA

Hayley <3
bišćan dobrovoljno nije primao plaću dok je ozljeđen. 

- badblueboylivno
- Kontakt:
Nisam znao za tu informaciju. Ako je istina, svaka mu dala.
Ali nevezano s tim, plaće su im prevelike. Rukavina pola milijuna eura. Ništa čovjek ne napravi, ništa, više je na klupi, tri zicera jedan-na-jedan u LP promaši, tri najbolje Dinamove prilike.
Uveo bih ograničenje plaće, i to da samo određeni broj igrača može primiti određenu cifru, da se ne baca toliki novac u vjetar.
Ali nevezano s tim, plaće su im prevelike. Rukavina pola milijuna eura. Ništa čovjek ne napravi, ništa, više je na klupi, tri zicera jedan-na-jedan u LP promaši, tri najbolje Dinamove prilike.
Uveo bih ograničenje plaće, i to da samo određeni broj igrača može primiti određenu cifru, da se ne baca toliki novac u vjetar.
Hayley <3
ne treba uvoditi nikakva ograničenja već jednostavno igračima ne nuditi tolike ugovore. ok je kad tonel ili šimunić prima malo veću plaću, ali kad jedan rukavina ima 500k-700k godišnje onda se zapitaš neke stvari.
(mislim da je imao 700, ali je smanjeno na 500?).

Stanje lose , kriticno u Hrvatskoj !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
izgleda da je jos gore u makedoniji..ANTIFA ! je napisao/la:Stanje lose , kriticno u Hrvatskoj !
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
Budzet FKS za ovu godinu 2,2, 2,3 mil, tako nesto, neki dan je direktor potvrdio. 

Genius, outrageous, the best ever! RF!
Budzet FK Zeljeznicar preko 3 miliona KM... sljedecih godina ova cifra ide jos prema gore.. 

I s takvim parama ne mogu sastaviti ekipu.dzonvejn je napisao/la:hajdukov je nešto iznad 13 mil. eura
Jadno, jadno.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Da nema tu svakavih zakulisnih igara i igrica, mogli bi. Ovako mogu šipak, bore se za drugo mjesto sa znatno manjim klubovima, Splitom i Slaven Belupom.
Hayley <3
- Jack777Pott
- Kontakt:
Buduci da nemaju svoju temu postavit cu ovdje
Iz Kosova najavili: Zvat ćemo Krasića i Biševca u selekciju...
Zvat ćemo sve nealbance koji imaju pravo nastupa za Kosovo, kao što su Miloš Krasić i Milan Biševac. Bolje da igraju za nas nego da griju klupu, kaže Fadil Vokri
Nakon što je Fifa odobrila Kosovu igranje međunarodnih prijateljskih utakmica, iz tamošnjeg saveza najavljuju nove korake. Predsjednik Nogometnog saveza Kosova Fadil Vokri rekao je kako će pozvati Miloša Krasića i Milana Biševca da nastupe za Kosovo, prenosi B92.
- Zvat ćemo sve nealbance koji imaju pravo nastupa za Kosovo, kao što su Krasić i Biševac. Bolje da igraju za nas nego da griju klupu - rekao je Vokri.
Predsjednik Fife Sepp Blatter danas (četvrtak) sastaje se s predstavnicima Uefe i Nogometnog saveza Srbije kako bi im objasnio odluku o dozvoli igranja prijateljskih utakmica Kosovu.
I zamolio bi admina da mi ne brise post, te me ne banuje. Ne mislim nista lose, nit ovo zelim mijesat s politikom. Htio bi rec da bi Kosovljani mogli imat solidnu repku bar na razini s Crnom Gorom kad bi im igraci igrali za njih, a ne susjedne zemlje. A vjerovatno i oce kad dobiju pravo i na igranje natjecateljskih utakmica. Neki sigurno nece prihvatit te pozive, al kao sto rekoh, o politici ne zelim.
Iz Kosova najavili: Zvat ćemo Krasića i Biševca u selekciju...
Zvat ćemo sve nealbance koji imaju pravo nastupa za Kosovo, kao što su Miloš Krasić i Milan Biševac. Bolje da igraju za nas nego da griju klupu, kaže Fadil Vokri
Nakon što je Fifa odobrila Kosovu igranje međunarodnih prijateljskih utakmica, iz tamošnjeg saveza najavljuju nove korake. Predsjednik Nogometnog saveza Kosova Fadil Vokri rekao je kako će pozvati Miloša Krasića i Milana Biševca da nastupe za Kosovo, prenosi B92.
- Zvat ćemo sve nealbance koji imaju pravo nastupa za Kosovo, kao što su Krasić i Biševac. Bolje da igraju za nas nego da griju klupu - rekao je Vokri.
Predsjednik Fife Sepp Blatter danas (četvrtak) sastaje se s predstavnicima Uefe i Nogometnog saveza Srbije kako bi im objasnio odluku o dozvoli igranja prijateljskih utakmica Kosovu.
I zamolio bi admina da mi ne brise post, te me ne banuje. Ne mislim nista lose, nit ovo zelim mijesat s politikom. Htio bi rec da bi Kosovljani mogli imat solidnu repku bar na razini s Crnom Gorom kad bi im igraci igrali za njih, a ne susjedne zemlje. A vjerovatno i oce kad dobiju pravo i na igranje natjecateljskih utakmica. Neki sigurno nece prihvatit te pozive, al kao sto rekoh, o politici ne zelim.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Mogu samo zvati.Niko iz Srbije nece zaigrati za njih. 

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Sad oni mogu igrati prijateljske sa bilo kojom državnom reprezentacijom, je li tako?!
Inače, kako njihovo prvenstvo i čitava liga izgleda?!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Ne mogu.
- Jack777Pott
- Kontakt:
Imali su dozvolu FIFA-e 2-3 dana i onda je UEFA pritisnula i FIFA ih opet suspendovala. Kao sto tekst najavljuje, danas ce bit taj neki sastanak i vjerovatno ce opet dobit dozvolu. Moci ce igrat utakmice s kim zele, osim sa zemljama koje nemaju dozvolu FIFA-e za igranjem madjunarodnih utakmica. Inace, trenutno mogu igrat bas s tim zemljama koje nemaju FIFA-inu dozvolu za igranjem medjunarodnih natjecanja.dubrava je napisao/la:Sad oni mogu igrati prijateljske sa bilo kojom državnom reprezentacijom, je li tako?!
Ligu im igra 12 klubova, nemaju pravo ucesca u eurotakmicenjima dok ne dobiju dozvolu UEFA-e i FIFA-e. Igraju trokruzno, 33 kola, kao u HNL-u iducu sezonu. Naziv lige je Raiffeisen Superliga. Ovosezonski prvak je Hysi iz Podujeva. Trazio sam im sliku stadiona, al nema nigdje, na wikipediji pise da je kapacitet 2000.
http://www.kosovahaber.net/?page=3,14,7090
Eto neki tekst koji govori o odluci za prvaka. Jedino zbunjujuce je to sto pise 30. kolo. Vrlo moguce da su proslu sezonu igrali sa 12 klubova, a ovu sa 16. Ne mogu nigdje nac nista od ove sezone osim toga.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Mislim da sam ti jednom pisao za njihovu ligu,ako se ne varam.dubrava je napisao/la:Sad oni mogu igrati prijateljske sa bilo kojom državnom reprezentacijom, je li tako?!
Liga u najmanju ruku ocajna,svaki drugoligas iz Srbije bi pojeo njihove ekipe,a u takvom omeru crnogorski sampionat bi bio licno svemirski.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Sinoc na Al Jazeeri sam pregledao jedan fantastican sportski blok, naime rijec je bilo o tome koliko su para zaradili klubovi iz ex-yu i koliko uspjeha u Evropi imaju u zadnjih 20 godina. Iznenadila me Zvezda, ocajna statistika. BiH, Makedonija i MNE, ocekivano na zacelju, mada se BiH ima ipak necim pohvaliti. Zeljin protivnik Maribor odlican, makar bio u grupnoj fazi LP. Dinamo, Partizan i recimo Hajduk se imaju cim pohvaliti!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.