ovome se tezi,(mada sadasnja Sloboda i sadasnji Celik nemaju mjesta ovdje) ali svakako da tu treba obezbjediti infarstrukturu, i naravno da je laske od ovih ovdje klubova traziti jace kriterije nego sada, osim toga,zamislite kako bi u ovoj situaciji bilo Zvijezdi ili bilo kojem "manjem" klubu, pa svaku utakmicu bi imali istinski derbi, pored ovoga zbog silnih derbija trebalo bi i povecati kazne u slucaju navijackih izgreda, pa bi samim tim klubovi vise posvetiti paznje osiguranju i kontroli navijaca. najbolje bi mozda bilo oduzimanje bodova, vjerovatno nikome nebi palo na pamet da nesta pokusa.bagra je napisao/la:Zeljo,Sarajevo,Sloboda,Velez,Celik,Siroki,Zrinjski,Borac,Olimpic,Zvijezda eto 10 klubova svako kolo derbi
evo sada FKS ima ovakav raspored do kraja, Znaci ide Zrinjski, Olimpic, Zeljo, Zvijezda, Borac(sve ekipe u toj zamisnjenoj ligi)
do sada je FKS imalo prosjecnu posjecenost nesto preko 3 hiljade.
u ovim slijedecim utakmicama, ocekuje se prosjek 6 hiljda, a ako uzmemo samo domace utakmice, znaci Zrinjski, Zeljo, Borac vjerovatno ce ukupni prosjek biti oko 8 hiljada.
pored jakih utakmica, kod raje bi se javila navika odlaska na tekme, sto je sada pored kablovske i svih liga na svijetu stvarno tesko ljudima da idu gledati Zeljo - GOSK, ako je na TVu Barca, Bajern... i tako ne odes par puta i onda izgubis i onu neku nit i vise pratis Arsenal nego svoj klub. ne odobravam to ali stanje je takvo. ja kao simpatizer Milana za sezonu odgledam 70 utakmica Milana i 30-40 utakmica mog Zelje, ali kada igra Milan-barca, a na grbavicu dolazi Leotar, ja sam na Grbavici, to je vec stvar ljubavi, tradicije, navike.
Znaci prije svega liga mora ojacati(smanjiti br.klubova), onda zajednickim snagama Savez i klubovi moraju dovesti sve u red, prilagoditi termine utakmica, pojacati osiguranje, kazniti individualce huligane, pa se sve to izgledati mnogo privlacnije obicnom covjeku, koji ce pozeljeti biti dio toga. i eto nas.