Dobro, ali kako znaš da Medunjanin ne bi dobro igrao sa Jahićem? Ne sjećam se da su igrali zajedno u takvoj kombinaciji. Ovo je prijateljska utakmica, ako je negdje mogao to isprobati, onda na prijateljskoj.Monolog je napisao/la:Kada govorimo o poziciji zadnjeg veznog, ja bih se uvijek odlučio za varijantu Rahimić - Medunjanin. Vidjeli smo u posljednje 2 utakmice kako njih dvojica igraju te kako funkcionišu zajedno na terenu, tako da je samoubistvo razdvojiti ih. Nije valjda da ti nisi vidio kako su njih dvojica "kliknuli"?
09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- Radioglava
- Kontakt:
Re: 09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ima li Sušić glasnogovornika? Ako ne'a, treb'o bi zaposliti jednog, jer se zna ukopati ovakvim stvarima:Željovac je napisao/la:"Što se tiče Jahića i Zeca njih nisam zvao zbog rezultata njihovih ekipa. Ne može se desiti da AEK izgubi na domaćem terenu sa 4:0 od neke ekipe za koju nikad nisam čuo (Olympiakos Volou, op.a), a Jahić igra u odbrani te ekipe. Očito da postoji neki problem."
1. Recimo da jedan Galatasaray ne'a nikakvih rezultata, tek su u posljednjem kolu slavili, a svi znamo kakav status ima Misimović .
2. Ibričić je igr'o u Hajduku(ili bolje rečeno nije igr'o, šet'o terenom), pa je preš'o u Lokomotiv, dakle, ove izjave su, blago rečeno, smiješne kada govori o slabim rezultatima ekipa. Znači, Tevez i Mascherano ne bi trebali igrati za reprezentaciju dok su igrali u West Hamu koji je tada za 2 boda izbjeg'o ispadanje u Championship.

Što se tiče ovog sa Vranješom, meni koliko je poznato, naš prvi desni bek je Mujdža, a sumnjam da je Jaha bolji od njega na toj poziciji. A to sa Subašićem, sigurno da je nešto više medijski eksponiran, al' ti ga opisa k'o da se radi o Kuduzoviću koji je igr'o u Želji a sada je u Čeliku(ako se ne varam).
Taj čovjek u kojeg ti nemaš povjerenje još nije pogriješio, tako da...Opet ka'em, Rahimić je Essien za Jahića.
@Radioglava,
Ja sam za pozivanje Jahića, al' sigurno ga ne bih stavio u prvu postavu, posebno ne umjesto Rahimića.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- NoName
- Kontakt:
Uh, ma koliko izbjegavam da više piskaram po ovom forumu, ovdje stvarno moram reagovati. Pape je već dobrano na putu da mi reprezentaciju toliko učini nezanimljivom da ću utakmice iste gledati sa istim žarom kao, recimo, utakmicu između Boltona i WBA.
Nedosljednost. Ako se nešto kur*io na početku da mogu igrati samo oni koji su standardni u svom klubu (odmah poslije te izjave sam govorio kako valja budalaštine) onda neka se drži toga. Slobodno onda neka sa spiska izostavi Misketa, Rahimića, Pjanića i slične igrače koji su službenu utakmicu odigrali ni sami neznaju kad.
Jahić je žrtva nedosljednosti i "treniranja discipline" jer je naš selektor "čuo da je on igrao u odbrani". Koja budala majko mila. Ovaj momak je za reprezentaciju uvijek igrao dobro i sa srcem, za razliku od mnogih koji imaju samo jednu od ovih osobina.
Nepozvati Zeca sada, kada momak igra dobro i kada mu treba još samo ono malo samopouzdanja da postane klasa od igrača je glupost. Ali šta drugo i očekivati.
Budala sam što se zamaram s ovim glupostima. Dabogda izgubili.
Nedosljednost. Ako se nešto kur*io na početku da mogu igrati samo oni koji su standardni u svom klubu (odmah poslije te izjave sam govorio kako valja budalaštine) onda neka se drži toga. Slobodno onda neka sa spiska izostavi Misketa, Rahimića, Pjanića i slične igrače koji su službenu utakmicu odigrali ni sami neznaju kad.
Jahić je žrtva nedosljednosti i "treniranja discipline" jer je naš selektor "čuo da je on igrao u odbrani". Koja budala majko mila. Ovaj momak je za reprezentaciju uvijek igrao dobro i sa srcem, za razliku od mnogih koji imaju samo jednu od ovih osobina.
Nepozvati Zeca sada, kada momak igra dobro i kada mu treba još samo ono malo samopouzdanja da postane klasa od igrača je glupost. Ali šta drugo i očekivati.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Jahic je meni sasvim ok,jedan od rijetko polivalentnih igraca.
Medjutim nemogu se oteti utisku da osim Bajevica i Zeljinih strucnjaka ostali treneri ga nikad nesto nisu posebno cijenili.A u ekipu stavljan iz razloga sto moze sve rupe pokriti.
Ciro ga je vec sutnuo bio,pa vratio zato sto je bio destkovan u Genku.A ovaj mu sa kamatom to isplatio.
Kod Papeta nije bio onda pozvan zbog njegove povrede a sad sto je ruku na srce Mudonja i Rahimic vec zacementirali poziciju u srednjem ''djelu''.Novim potpisom Rahima u CSKA je pa gotovo zavario mjesto do kraja kvalifikacija.
Kao lijevog beka se probalo ali cak je i on izjavio da mu nije milo da ga tamo postavljaju.I Bajevic je bio stavio opasku,''iako je on svestran treba mu dati njegovu prirodnu poziciju.Pa sad ti kontaj.
na desnom beku pokraj Mujdze je i utopija pricati.Kao stoper,to je vec krajnje krpljenje.
Po meni on je mogao biti pozvan umjesto Mravca.Ali bi kao i ovaj Mravac vjerovatno presjedio tekmu.
Pogotovo ako se zeli sa mladim narastajem da vec sada poajacava i stavlja u vatru,sto se defanzive tice.
P.S Zec je po vokalu,lokalu,bokalu napadac,spic,ubica.a mi ko biva vec imamo tri ''ubice''
Ako bude slicna taktika ili formacija kao u Slovackoj.Tu znaci ostaje samo Dzeko,ovima sta ostane od minutaze.
Zec bi naravno najmanje umocio.E jedino kao protiv Spanije ali u Zenici pretprosle godine.Ali bi onda mogao da bude spektakl u nasoj mrezi.
Medjutim nemogu se oteti utisku da osim Bajevica i Zeljinih strucnjaka ostali treneri ga nikad nesto nisu posebno cijenili.A u ekipu stavljan iz razloga sto moze sve rupe pokriti.
Ciro ga je vec sutnuo bio,pa vratio zato sto je bio destkovan u Genku.A ovaj mu sa kamatom to isplatio.
Kod Papeta nije bio onda pozvan zbog njegove povrede a sad sto je ruku na srce Mudonja i Rahimic vec zacementirali poziciju u srednjem ''djelu''.Novim potpisom Rahima u CSKA je pa gotovo zavario mjesto do kraja kvalifikacija.
Kao lijevog beka se probalo ali cak je i on izjavio da mu nije milo da ga tamo postavljaju.I Bajevic je bio stavio opasku,''iako je on svestran treba mu dati njegovu prirodnu poziciju.Pa sad ti kontaj.
na desnom beku pokraj Mujdze je i utopija pricati.Kao stoper,to je vec krajnje krpljenje.
Po meni on je mogao biti pozvan umjesto Mravca.Ali bi kao i ovaj Mravac vjerovatno presjedio tekmu.
Pogotovo ako se zeli sa mladim narastajem da vec sada poajacava i stavlja u vatru,sto se defanzive tice.
P.S Zec je po vokalu,lokalu,bokalu napadac,spic,ubica.a mi ko biva vec imamo tri ''ubice''
Ako bude slicna taktika ili formacija kao u Slovackoj.Tu znaci ostaje samo Dzeko,ovima sta ostane od minutaze.
Zec bi naravno najmanje umocio.E jedino kao protiv Spanije ali u Zenici pretprosle godine.Ali bi onda mogao da bude spektakl u nasoj mrezi.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 25 jan 2011, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Slazem se sa svakom tvojom konstatacijom u potpunosti.. Toliko me ovaj selektor nervira da to nije humano..NoName je napisao/la:Uh, ma koliko izbjegavam da više piskaram po ovom forumu, ovdje stvarno moram reagovati. Pape je već dobrano na putu da mi reprezentaciju toliko učini nezanimljivom da ću utakmice iste gledati sa istim žarom kao, recimo, utakmicu između Boltona i WBA.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Tipicno za naseg selektora,nisi ti Safete zreo da vodis pjetlice a kamoli jednu reprezentacijuŽeljovac[b] je napisao/la:Kao prvo, evo izjave selektora za respektabilno OSLOBOĐENJE: "Što se tiče Jahića i Zeca njih nisam zvao zbog rezultata njihovih ekipa. Ne može se desiti da AEK izgubi na domaćem terenu sa 4:0 od neke ekipe za koju nikad nisam čuo (Olympiakos Volou, op.a), a Jahić igra u odbrani te ekipe. Očito da postoji neki problem."[/b]
Znači, stručnjak je na osnovu rezultata prosudio kako je Jahić odigrao i zbog toga mu uskratio poziv. Bruka.
Dalje:
1. Subašić je medijski produkt, čiji urnebes na lijevom beku se mogao vidjeti protiv poljskih rezervi. Dok sam ja to vidio i nekoliko puta ranije u utakmicama Olimpica i mlade reprezentacije. Znači, nestvarno da ima ikakvu medijsku pažnju, koliko je loš.
2. Medunjanin je kliknuo i odigrao super, kao i protiv Albanije, a po meni je samoubistvo oslanjati se na igrača u klupskoj penziji.
3. Jahić nije sporiji od moldavske rezerve i drugoligaša Vranješa, koji je igrao tu poziciju protiv Slovačke. I Jahić je puno bolje odigrao istu tu poziciju protiv Portugala u gostima.
Ja govorim ko je mijenjao Mujdžu protiv Slovačke. Mujdžu, koji je s pravom broj 1 na toj poziciji.Monolog je napisao/la: Što se tiče ovog sa Vranješom, meni koliko je poznato, naš prvi desni bek je Mujdža, a sumnjam da je Jaha bolji od njega na toj poziciji. A to sa Subašićem, sigurno da je nešto više medijski eksponiran, al' ti ga opisa k'o da se radi o Kuduzoviću koji je igr'o u Želji a sada je u Čeliku(ako se ne varam).
Taj čovjek u kojeg ti nemaš povjerenje još nije pogriješio, tako da...Opet ka'em, Rahimić je Essien za Jahića.
@Radioglava,
Ja sam za pozivanje Jahića, al' sigurno ga ne bih stavio u prvu postavu, posebno ne umjesto Rahimića.
Da, Subašić je Kuduzović na steriodima(ne fizički, već kao fenomen).
Nije da ja nemam povjerenje u Rahimića, već mislim da je suludo graditi tim na rezervi pred penzijom.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Ovdje sta cemo sigurno da vidimo prvih 45 minuta
----------------Dzeko----------------------
Sejo-----------Miske---------------Pjanic
-------Hare------------Rahim-------------
Seno---Spaha----Safet-------Mujdza---
-------------------Beg----------------------
Drugo poluvrijeme, Sejo izlaze prvi, ulazi Subasic i Lulic ide na Sejino mjesto.
Onda Ibro za Misimovica, Pandza/Besic za Safeta. Jest da bi Besica trebalo ubaciti umjesto Rahimica da ga vidimo tu. Vranjes za Mujdzu i onda Vedo/Muslimovic za Dzeku i to je to.
Ne treba se nista vise ekperimentisati.
Rahima bi samo Sejo mogao zamjeniti kad Subasic bude ocjacao kao lijevi bek, tako da Lulicevu brzinu mozemo iskoristi na krilu.
Bicakcica fino uskoro zvati jer taj decko ce biti prvi kraj Spahe.
----------------Dzeko----------------------
Sejo-----------Miske---------------Pjanic
-------Hare------------Rahim-------------
Seno---Spaha----Safet-------Mujdza---
-------------------Beg----------------------
Drugo poluvrijeme, Sejo izlaze prvi, ulazi Subasic i Lulic ide na Sejino mjesto.
Onda Ibro za Misimovica, Pandza/Besic za Safeta. Jest da bi Besica trebalo ubaciti umjesto Rahimica da ga vidimo tu. Vranjes za Mujdzu i onda Vedo/Muslimovic za Dzeku i to je to.
Ne treba se nista vise ekperimentisati.
Rahima bi samo Sejo mogao zamjeniti kad Subasic bude ocjacao kao lijevi bek, tako da Lulicevu brzinu mozemo iskoristi na krilu.
Bicakcica fino uskoro zvati jer taj decko ce biti prvi kraj Spahe.
Samo da istaknem da to nisu benigne greške u obliku nedostatka glasnogovornika, već pokazatelj stanja uma i rezonovanja našeg selektora.Monolog je napisao/la: Ima li Sušić glasnogovornika? Ako ne'a, treb'o bi zaposliti jednog, jer se zna ukopati ovakvim stvarima
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
harishp je napisao/la:Jahic je meni sasvim ok,jedan od rijetko polivalentnih igraca.
jamda smijem i ja da citiram i potpišem

harishp je napisao/la: Medjutim nemogu se oteti utisku da osim Bajevica i Zeljinih strucnjaka ostali treneri ga nikad nesto nisu posebno cijenili.

Visca el Višća!
Visca el Višća!
Je li trener Mexika vec objavio spisak za utakmicu

A dobro, treba uzeti u obzir da Vranjes ni u kojem slucaju nije prvi izbor, vec da je silom prilika dobio tu priliku. Jahic je zahvalan igrac, on nema sad neku izrazitu poziciju, ali i ja smatram da bi bio dobar zadnji vezni jer ima prirodno urodjenu tu osobiku "radnika", te ima veliki radijus kretanja.Željovac je napisao/la: 3. Jahić nije sporiji od moldavske rezerve i drugoligaša Vranješa, koji je igrao tu poziciju protiv Slovačke. I Jahić je puno bolje odigrao istu tu poziciju protiv Portugala u gostima.
Isto tako bi bio red da se pozove Cocalic, jer nam ta pozicija DF-a polako postaje kriticna... Medunjanin nije klasicni razbijac, vec vise sluzi kao spona izmedju odbrane i napada, dakle povezuje igru i ubacuje se cesto iz drugog plana. Ne znam, valjda ce Safet isprobati i Cocu, jer momak ima nekakav potencijal.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- neko_iz_mase
- Kontakt:
Ako vidi Pape da je mu Panionios primio 5 komada od Olympiacosa, nema boga da ga zovne 

Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.
Hoće li igrati Škoro, obzirom da poznaje Meksički nogomet? 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ako nista mislim da je trebao pozvati Ljevakovica,Cocalica,Jahica pa ih isprobati na poziciji zadnjeg veznog.
Nedo bog da se Rahimic povrijedi ili prehladi sta onda???
RIP SALE VILENJAK
Ništa. Opet ostaje u prvih 11. Ne pobjeđuje se sa mladimaRKO je napisao/la:Ako nista mislim da je trebao pozvati Ljevakovica,Cocalica,Jahica pa ih isprobati na poziciji zadnjeg veznog.

Visca el Višća!
Visca el Višća!
Naj bolji moguci izbor, Jahic realno nema mjesta u timu a drzati ga na klupi ne bi bilo dobro. Bolje je da neki mladic poput Besica, Vranjesa ili Subasica dobije priliku da osjeti atmosveru, a poznavajuci Jahica moglo bi tu biti i belaja, ako ne igra. Koliko god ne simpatisao Medjedunjanina zadnju utakmicu je odigrao solidno, a Rahimic ce igrati za reprezentaciju do pedesete, tu je i mali Besic kao i Vranjes kao poencionalni zadnji vezni. Po bokovima prvi put imamo nekakav izbor i u ovoj situaciji bi morali igrati sa Mujdza- Lulic desno i Subasic - Salihovic lijevo, ili bez klasicnog desnog naprijed, odnosno samo sa Mujdzom kada bi u slucanju njegovog probijanja prema naprijed Safet morao zatvarati tu stranu, u stvari tada bi igrali onu Cirinu 3-5-2, ili 5-3- 2, kako vec ko zove to. Misimovic je naj upitnija karika, covjek niti igra, niti ozbiljnije trenira. Problem je i Pjanic koj naprosto mora napustiti Lion ako zeli pokazati i dokazati da vrijedi sve ono sto se o njemu govorilo. A vrijedi sigurno. Takodje ni Ibro nije niti sjenka od onoga Ibre sto je razbijao koga je stigao, treba ocekivati da ce se ubrzo vratiti, sada kada se skrasio i dokazao nevjernim Tomama koliko vrijedi (6 milijuna ojr-ra) Moglo bi se desiti da budemo naj tanji upravo tamo gdje bi trebali biti naj jaci. Valjda je to privremeno, svakako da ne bi bilo dobro da tako ostane do Rumuna.
Zec se ne cuje u zadnje vrijeme, izgleda da ga ona povreda bas totalno zaustavila bas kad je krenuo kao torpedo zabijati....
Davno sam rekao da je za Susica bolje da ne daje nikakve izjave, jer stvarno djeluje ponekad u naj manju ruku nesuvislo. Cuj, klubovi im u slaboj formi? Pape bolan, sta imas tu palamuditi i opravdavati se, reci komotno kad te pitaju sto nisi pozvao ovaga i onoga "nisam htio jer mislim da drugi vise zasluzuju poziv", a ako i dalje budu navaljivali reci im "popusite i meni i Jahicu i Zecu i onima koje sam pozvao umjesto njih". Ipak mislim da i pored svega ne zasluzuje ovoliku kritiku pa i pljuvanje od dezurnih baba sera koji jedva cekaju povod... U slucaju da se svi odazovu moj sastav bi bio: Begovic - Mujdza, Safet, Spahic, Subasic - Rahimic, Medjed, Lulic, Pjanic (Ibricic, Misimovic) Salihovic - Dzeko.
Prognoza: Mislim da cemo izgubiti od Meksikanaca dva razlike.
Zec se ne cuje u zadnje vrijeme, izgleda da ga ona povreda bas totalno zaustavila bas kad je krenuo kao torpedo zabijati....
Davno sam rekao da je za Susica bolje da ne daje nikakve izjave, jer stvarno djeluje ponekad u naj manju ruku nesuvislo. Cuj, klubovi im u slaboj formi? Pape bolan, sta imas tu palamuditi i opravdavati se, reci komotno kad te pitaju sto nisi pozvao ovaga i onoga "nisam htio jer mislim da drugi vise zasluzuju poziv", a ako i dalje budu navaljivali reci im "popusite i meni i Jahicu i Zecu i onima koje sam pozvao umjesto njih". Ipak mislim da i pored svega ne zasluzuje ovoliku kritiku pa i pljuvanje od dezurnih baba sera koji jedva cekaju povod... U slucaju da se svi odazovu moj sastav bi bio: Begovic - Mujdza, Safet, Spahic, Subasic - Rahimic, Medjed, Lulic, Pjanic (Ibricic, Misimovic) Salihovic - Dzeko.
Prognoza: Mislim da cemo izgubiti od Meksikanaca dva razlike.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!
RKO je napisao/la:Ako nista mislim da je trebao pozvati Ljevakovica,Cocalica,Jahica pa ih isprobati na poziciji zadnjeg veznog.
Rahimic ce i prehladjen da nosi Cocalica i slicne cuclovice na grbaci i da igra u bolje od njih. Cuj Cocalic i Ljevakovic...A sta je se Kerlom koji kad skoci, ometa radarske sisteme?
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
Ako taj Colalic igra u prvih 11 svaku tekmu, onda stvarno nevidim razlog zasto se neisproba...
BLUE NATION.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.