Ali je prvo igrao za Hrvatsku pa onda za Svicarsku U21,on ne bi trebao vise imati pravo menjati drzavljanstvo.jacky09 je napisao/la:Da, rođen je u Švici ali je izrazio želju da igra za Hrvatsku... ali vidim izgubio se negdje u međuvremenu.efedroni je napisao/la:Kovacevic je i rodjen u Svici, a koliko znam jos uvjek je u Dundee-ju.
Scottish Premier League
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Scottish Premier League
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ma gotovo je za njega što se tiče obe reprezentacije ako je čak i Dundee raskinuo ugovor s njim. Znam da se žalio kao HNS ne vodi računa o mlađim igračima bla bla, uglavnom glumio neku svjetsku klasu.  

A to za državljanstvo, ne znam kako to ide, ali vjerujem da bi Srebrić i Marković našli rupu u pravilniku.

A to za državljanstvo, ne znam kako to ide, ali vjerujem da bi Srebrić i Marković našli rupu u pravilniku.
...što je više lome to je volim jače...
						- 
				Frantisek Planicka
 - Kontakt:

Old firm zasluzuje popularnost i medijsku zastupljenost koju ima ako nista drugo bar zbog tog rivalstva i velike tradicije koja evo traje vec preko sto godina.efedroni je napisao/la:to je nesto zbog cega ova liga nikad nece biti popularnija nego sad, a ujedno derbi izmedju vodeceg dvojca sve vise popularise, raznoraznim sredstvima, te kampanjama, te medijima, pravi se od ovog derbija el clasico.
I mnogo vise volim da gledam njihov derbi nego recimo derbije multimileonerskih timova tipa Milan-Inter ili Barcelona-Real.
A naravno da je njihovoj ligi potreban treci tim koji ce se boriti za titulu i svakako da liga gubi na popularnosti i kvalitetu zbog toga.
Jos od Fergusonovog Aberdina (koji je bio jak tim i u evropskim okvirima)nemamo takav primer a otad je proslo cetvrt veka.
Poprilicno dug period,pa na osnovu toga mozemo prepostaviti da ima istine u Romanovim optuzbama jer za sve ove godine po nekoj logici je trebao ponovo da se pojavi tim koji bi ugrozio protetante i katolike.
Celtic je vrlo rano poveo kod Hiberniana, Stokes je pogodio za rano vodstvo. Najbitnije je uzeti 3 boda i tako već steći prednost nad ljutim rivalom Rangersom

Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- Sasha L.F.C.
 - Kontakt:

Za sada sve to lepo izgleda za Celtic videcemo kako ce se zavrsiti mec, Hibernian je nezgodan protivnik.

1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.
						2nd Celtic F.C.
- Sasha L.F.C.
 - Kontakt:

Najbitnije da su se uzela 3 boda. Lani je Celtic imao dosta problema na gostovanjima, nadam se da će se to promijeniti i napokon uzeti titula

Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Rangers potvrdio ono sto odavno mislim,skotska liga,tj.Rangers i Celtic su oslabili,oni u ovome trenutku nisu jaci od Dinama,Partizana,Bazela,Salsburga itd..
Mislim da bi se i Zeljeznicar i Sarajevo mogli nositi sa njima,nije ovo vise Celtic sa Borucom,McGeadyem,Nakamurom,Kenny Millerom,Caldwellom,nit je Rangers kvalitetan kao prije par godina,kada su za njega igrali Ferguson,Hutton,Charlie Adam,Darcheville..
Vjerovatno je tome uzrok uzasno slaba konkurencija u prvenstvu,i ovo sto danas imaju je dovoljno da dominiraju,ali nekada su imali ekipe koje su bile manje vise standardni ucesnici l.prvaka,te nezgodni domacini i za najbolje evropske timove.

Mislim da bi se i Zeljeznicar i Sarajevo mogli nositi sa njima,nije ovo vise Celtic sa Borucom,McGeadyem,Nakamurom,Kenny Millerom,Caldwellom,nit je Rangers kvalitetan kao prije par godina,kada su za njega igrali Ferguson,Hutton,Charlie Adam,Darcheville..
Vjerovatno je tome uzrok uzasno slaba konkurencija u prvenstvu,i ovo sto danas imaju je dovoljno da dominiraju,ali nekada su imali ekipe koje su bile manje vise standardni ucesnici l.prvaka,te nezgodni domacini i za najbolje evropske timove.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
						http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
slazem se. prosle sezone je prvo braga pa onda utrecht totalno nadigrali celtica koji je ispao smijesan. sad to nije bilo slucajno, dovoljno je vidjeti s kakvom ekipom raspolaze lennon(koji je usput cisti prosjek bas kao i mccoist kad je u pitanju trenerski zanat). skotski klupski nogomet ima velike finansijske probleme i zato dovode vecinom odpad iz lige petice i championshipa. cjelokupni kvalitet skotske pl je jednostavno mizeran, vecina njihovi timova nisu ni na nivou championshipa. dobro je rekao golman rangersa mcgregor da se za skotske domace igrace vise isplati igrati u championshipu nego u spl te da vecina njih upravo nema kvalitet da bi zaigrali u engleskom pl..Dylan Dog je napisao/la:Rangers potvrdio ono sto odavno mislim,skotska liga,tj.Rangers i Celtic su oslabili,oni u ovome trenutku nisu jaci od Dinama,Partizana,Bazela,Salsburga itd..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
						And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
- Sasha L.F.C.
 - Kontakt:

To je sto je, pokusali su Celtic i Rangers da se prikljuce Premier Ligi, nije da su sedeli skrstenih ruku, vide i oni da je liga slaba, a to je pre svega zbog finansijske moci ova dva kluba u odnosu na ostale, evo na primer Hearts je koliko toliko bio opasan protivnik za ovaj dvojac ali ni to cak ne vredi kad njihovi najbolji igraci odu u Cel. ili Ran. sto je bio slucaj sa Hartleyem,Pressleyem itd, i kako onda parirati? po mom misljenju tu treba jedna finansijska pomoc za SPL i da se poveca broj ucesnika u ligi sa 12 koliko je u ovom trenutku na 20 klubova, to ne bi garantovalo uspeh Skotskom fudbalu ali bi sigurno liga ojacala!!!

1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.
						2nd Celtic F.C.
Kako ce liga od 20 klubova ojacati ligu koja je slaba i sa 12. 

Jednostavno nema logike,ako nema kvaliteta na vecem nivou liga se onda smanjuje,evo nadam se da pratis PLBIH,ipak je to tvoja liga,zasto se onda sve vodi ka smanjivanju na manje od 16?

Zbog toga sto bi kvalitet od 12 timova doneo veci kvalitet,vecu koncentraciju kvalitetnih igraca,i vecu zanimljivost.
Ne vidim nacin kako bi Skotska liga mogla da ojaca,jedina realna stvar bi bila da ko na FM 2007,strani investitori udju u sve klubove osim u vodeci dvojac i da unesu kapital dovoljan da se dovedu kvalitetni igraci.

Tu sam ja harao sa Hibernianom koga je kupio Henrik Larsson po zavrsetku karijere.

Jednostavno nema logike,ako nema kvaliteta na vecem nivou liga se onda smanjuje,evo nadam se da pratis PLBIH,ipak je to tvoja liga,zasto se onda sve vodi ka smanjivanju na manje od 16?
Zbog toga sto bi kvalitet od 12 timova doneo veci kvalitet,vecu koncentraciju kvalitetnih igraca,i vecu zanimljivost.
Ne vidim nacin kako bi Skotska liga mogla da ojaca,jedina realna stvar bi bila da ko na FM 2007,strani investitori udju u sve klubove osim u vodeci dvojac i da unesu kapital dovoljan da se dovedu kvalitetni igraci.
Tu sam ja harao sa Hibernianom koga je kupio Henrik Larsson po zavrsetku karijere.
Samo da kazem da bi ja u tom slucaju uzeo da vodim AberdinDevil je napisao/la:Kako ce liga od 20 klubova ojacati ligu koja je slaba i sa 12.![]()
![]()
Jednostavno nema logike,ako nema kvaliteta na vecem nivou liga se onda smanjuje,evo nadam se da pratis PLBIH,ipak je to tvoja liga,zasto se onda sve vodi ka smanjivanju na manje od 16?![]()
Ne vidim nacin kako bi Skotska liga mogla da ojaca,jedina realna stvar bi bila da ko na FM 2007,strani investitori udju u sve klubove osim u vodeci dvojac i da unesu kapital dovoljan da se dovedu kvalitetni igraci.![]()
nema potpisa
Ma ja ne bi nikoga,vodio sam Herthu pa mi stigao poziv od Larssona koji je imao budzet od 50 miliona eura i poprilicno respektabilnun ekipu,sa sve Tomom Huddlestonom kao kapitenom.Admir_Sa je napisao/la:Samo da kazem da bi ja u tom slucaju uzeo da vodim AberdinDevil je napisao/la:Kako ce liga od 20 klubova ojacati ligu koja je slaba i sa 12.![]()
![]()
Jednostavno nema logike,ako nema kvaliteta na vecem nivou liga se onda smanjuje,evo nadam se da pratis PLBIH,ipak je to tvoja liga,zasto se onda sve vodi ka smanjivanju na manje od 16?![]()
Ne vidim nacin kako bi Skotska liga mogla da ojaca,jedina realna stvar bi bila da ko na FM 2007,strani investitori udju u sve klubove osim u vodeci dvojac i da unesu kapital dovoljan da se dovedu kvalitetni igraci.![]()
No odosmo u off pravo.
						- Sasha L.F.C.
 - Kontakt:

@Devil
Gresis i te kako bi se ojacala, igralo bi se vise utakmica sto znaci da bi fizicki parirali drugim ligama sa 18-20 klubova. Kao drugo bilo bi vise ekipa koji bi mogli znacajno pomrsiti racune ekipama kao sto su Celtic i Rangers, i mislim da bi i sama liga dobila na populaciji kada bi bilo vise klubova a ne ovako Championship je popularniji od SPL svi ga gledaju Sponzori vise ulazu na Championship nego na SPL i normalno da su tu klubovi finansijski jaci i onda ti klubovi uglavnom kupuju igrace iz SPL cak i od Celtica i Rangersa primer je Boyd koji je iz Rangersa presao u Midl'boro a bio je jedan od kljucnih igraca Rangersa a tu su i Mcdonald,Kenny Miller(koji je dosao u Cardiff iz Burse a hteo ga Rangers vratiti samo nisu mogli finansijski pariratu jednom Cardiffu) itd itd znaci ne samo da bi fizicki ojacali nego bi privukli i sponzore koji bi bili veoma kljucni za sve klubove u SPL, medjutim i dalje mislim da je SPL potrebna finansijka pomoc same drzava da bi to sve ozivelo.
P.S. PLBIH nije moja liga

Gresis i te kako bi se ojacala, igralo bi se vise utakmica sto znaci da bi fizicki parirali drugim ligama sa 18-20 klubova. Kao drugo bilo bi vise ekipa koji bi mogli znacajno pomrsiti racune ekipama kao sto su Celtic i Rangers, i mislim da bi i sama liga dobila na populaciji kada bi bilo vise klubova a ne ovako Championship je popularniji od SPL svi ga gledaju Sponzori vise ulazu na Championship nego na SPL i normalno da su tu klubovi finansijski jaci i onda ti klubovi uglavnom kupuju igrace iz SPL cak i od Celtica i Rangersa primer je Boyd koji je iz Rangersa presao u Midl'boro a bio je jedan od kljucnih igraca Rangersa a tu su i Mcdonald,Kenny Miller(koji je dosao u Cardiff iz Burse a hteo ga Rangers vratiti samo nisu mogli finansijski pariratu jednom Cardiffu) itd itd znaci ne samo da bi fizicki ojacali nego bi privukli i sponzore koji bi bili veoma kljucni za sve klubove u SPL, medjutim i dalje mislim da je SPL potrebna finansijka pomoc same drzava da bi to sve ozivelo.
P.S. PLBIH nije moja liga
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.
						2nd Celtic F.C.
Brojnost lige nema nikakve veze sa kvalitetom lige i sa sponzorima.
Poredis Championship sa SPL.To je prosto neuporedivo,u Engleskoj cak i u trecoj ligi imas respektabilnih ekipa,dok ovde...
Engleski Championship ti je jedna od najgledanih liga evrope i sveta,po sponzorima u top10 sigurno,po kvalitetu opet vrlo kvalitetna.
Sta ti mislis kako bi tih novih 8 klubova izgledalo,da uvdes Dundee Fc,Dumbarton,Ross,QOS... i ostale,ma daj bre.

Pa pogledaj sta se desava sa "nasilnim" rastom kvaliteta,najbolji primer ti je Gretna koja je stvorila za kratko vreme jaku ekipu i onda se raspla totalno.
Za kvalitetnu ligu,trebaju jaka ulagananja,za jaku ligu trebaju jaki sponzori,a sponzori ti nikako nece uci kada pogledaju kakav se "atomski fudbal" igra u mecu Ross-Dumbarton(uzimam primer),vec mu trebaju jaki mecevi bar na nivou Aberdeen-Dundee UTD.

Poredis Championship sa SPL.To je prosto neuporedivo,u Engleskoj cak i u trecoj ligi imas respektabilnih ekipa,dok ovde...
Engleski Championship ti je jedna od najgledanih liga evrope i sveta,po sponzorima u top10 sigurno,po kvalitetu opet vrlo kvalitetna.
Sta ti mislis kako bi tih novih 8 klubova izgledalo,da uvdes Dundee Fc,Dumbarton,Ross,QOS... i ostale,ma daj bre.
Pa pogledaj sta se desava sa "nasilnim" rastom kvaliteta,najbolji primer ti je Gretna koja je stvorila za kratko vreme jaku ekipu i onda se raspla totalno.
Za kvalitetnu ligu,trebaju jaka ulagananja,za jaku ligu trebaju jaki sponzori,a sponzori ti nikako nece uci kada pogledaju kakav se "atomski fudbal" igra u mecu Ross-Dumbarton(uzimam primer),vec mu trebaju jaki mecevi bar na nivou Aberdeen-Dundee UTD.
Mislim da je Skotska liga dovoljno smanjena i da je to taj kvalitet neki, mislim da se ne bi poboljsao kada bi se jos smanjila. Jedino sto kaze devilovski da udje 4-5 "abramovica" i uloze u hibs, dandi junajted, st miren i slicne buranije onda bi kao malo postala konkurentnija. 
Mislim da bi i skotski savez trebao da razmisli o tome da se ti nizerazredni timovi poboljsaju, preko nekih subvencija ili nesh slicno. Ovako celtic i rengers nemaju dovoljno kvalitetnih protivnika i kada dodju u evropu nekakav malmo ih dobije

Mislim da bi i skotski savez trebao da razmisli o tome da se ti nizerazredni timovi poboljsaju, preko nekih subvencija ili nesh slicno. Ovako celtic i rengers nemaju dovoljno kvalitetnih protivnika i kada dodju u evropu nekakav malmo ih dobije
nema potpisa
						- Sasha L.F.C.
 - Kontakt:

Ajde reci ti meni onda zasto se toliko naglo povecalo interesovanje za Championship u poslednjih par godina?? ti meni govoris da u SPL nema pristojnih meceva e onda ti slabo znas... evo ti na primer Dundee v Dunde Utd, Hearts v Hibernian,Aberdeen v Invernes itd i ne znam sad sta ti nije jasno, jos ti kazem da i pored svega ovoga treba finansijka pomoc same drzave da bi to ozivelo a ti opet na isto vracas  

1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.
						2nd Celtic F.C.
U poslednjih par godinaSasha L.F.C. je napisao/la:Ajde reci ti meni onda zasto se toliko naglo povecalo interesovanje za Championship u poslednjih par godina?? ti meni govoris da u SPL nema pristojnih meceva e onda ti slabo znas... evo ti na primer Dundee v Dunde Utd, Hearts v Hibernian,Aberdeen v Invernes itd i ne znam sad sta ti nije jasno, jos ti kazem da i pored svega ovoga treba finansijka pomoc same drzave da bi to ozivelo a ti opet na isto vracas
Championship je oduvek bila kvalitetna liga,oduvek su jaki igraci igrali za njih,a zasto se povecao kvalitet je ono sto sam ti naveo da bi to bilo i jedino resenje za Skotsku uvodjenje stranog kapitala ili jakih domacih biznismena.Jedan Birmingham koji je sada tamo vodi Young iz Hong Konga,Blackpool "drzi" Belokon jedan od jacih ljudi iz baltickih zemalja,bio direktor "Balticke banke" ne znam da li je jos,Cardiff drzi onaj Malezijac Chen,pa Derby onaj Amer,pa Hull onaj Egipcanin,Leicester onaj Tajlandjanin,Portsmouth onaj Antonov,izvinices sto im ne znam svima imena sada,mrzi me da googlam.
Takodje veoma bitna stavka je sto je EPL trenutno najjaca i najbogatija liga sveta,veliki se novci vrte,veliki je broj stranaca tu,i onda oni malo slabi tu nemaju mesta,ali zbog finansijski jakih ugovora odlaze u Championship.
Dalje,nemoj ti meni pricati o zanimljivosti tih utakmica,znam ja dobro to,licno to je stvar ukusa,meni je Skotska liga smrt za gledanje,to radim samo kada nema ama bas nista drugo(obicno onaj termin nedeljom od 13:30,te u januaru kada mnogi stopiraju takmicenja),ali ja te uopste ne pitam za te utakmice,pitam te da li stvano mislis da bi utakmica novopridoslica iz 2.i 3. lige bile zanimljive sponzorima i da bi oni radi njih pojacavali svoje finansiranje.U jeku finansijske krize tesko,da ne kazem nikako.
						- Sasha L.F.C.
 - Kontakt:

Da u poslednjih par godina je Championship postao popularniji nego sto je bio, ne znam sta sad tu nije jasno?? ali ajd nema veze preskocicu...
A sad da se vratim na SPL ono sto ja mislim je ovako>>>>> znaci kad bi se liga uvecala do nekih 18 klubova uz finansijsku pomoc samog saveza Skotske(bar da ostali ili pojedini budu na pribliznom nivou kao ova dva iz Old Firma) ne vidim zasto ne bi sponzori dolazili u SPL.
A sto se tice samog gledanja i kvaliteta SPL ja bih pre pogledao bilo koju utakmicu iz SPL nego na primer neku iz BIH,Srbije,Hrvatske itd, posto upravo u tim drzavama je kako ti kazez fudbal smrt a kvalitet na 0 a navijaci jos gori da ne kazem da se brukaju i pritom brukaju svoj fudbal i svoju/e drzavu/e, raznim ispadima kojih je u poslednjih par godina sve vise.

A sad da se vratim na SPL ono sto ja mislim je ovako>>>>> znaci kad bi se liga uvecala do nekih 18 klubova uz finansijsku pomoc samog saveza Skotske(bar da ostali ili pojedini budu na pribliznom nivou kao ova dva iz Old Firma) ne vidim zasto ne bi sponzori dolazili u SPL.
A sto se tice samog gledanja i kvaliteta SPL ja bih pre pogledao bilo koju utakmicu iz SPL nego na primer neku iz BIH,Srbije,Hrvatske itd, posto upravo u tim drzavama je kako ti kazez fudbal smrt a kvalitet na 0 a navijaci jos gori da ne kazem da se brukaju i pritom brukaju svoj fudbal i svoju/e drzavu/e, raznim ispadima kojih je u poslednjih par godina sve vise.
					Zadnja izmjena: Sasha L.F.C., dana/u 28 jul 2011, 13:02, ukupno mijenjano 3 puta.

1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.
						2nd Celtic F.C.
Eto i dalje misli tako,a ja ti kazem bez inostranih biznismena nema napretka,pa makar liga brojala ovih 12 ili 36 klubova.Sasha L.F.C. je napisao/la:Da u poslednjih par godina je Championship postao popularniji nego sto je bio, ne znam sta sad tu nije jasno?? ali ajd nema veze preskocicu...
A sto se tice samog gledanja i kvaliteta SPL ja bih pre pogledao bilo koju utakmicu iz SPL nego na primer neku iz BIH,Srbije,Hrvatske itd, posto upravo u tim drzavama je kako ti kazez fudbal smrt a kvalitet na 0 a navijaci jos gori da ne kazem da se brukaju i pritom brukaju svoj fudbal i svoju/e drzave/e.
A ovo drugo necu ni da komentarisem nije tema ali mogu samo reci
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.