Ruska premier liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko ce da osvoji rusku premier ligu za sezonu 2011.

Zenit St.Petersburg
76
45%
CSKA Moskva
42
25%
Spartak Moskva
10
6%
Lokomotiva Moskva
17
10%
Rubin Kazan
11
6%
Neko drugi
14
8%

Ukupno glasova: 170

Dylan Dog
Kontakt:

Re: Ruska premier liga

Post Postao/la Dylan Dog » 04 jul 2011, 19:04

Nesto se defintivno kuha..

Prema svemu sudeci,do l.prvaka Zenit ce dovesti par pojacanja,ali ne prinova,vec bas poajacanja...
8-)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 06 jul 2011, 01:52

Pokusava se vratiti Arshavin,dovesti Mcgeady iz Spartaka te se ispituje teren za Alana Dzagoeva,kako bi nam on samo valjao..

Uglavnom,povezuju nas sa odlicnim igracima 8-)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 10 jul 2011, 01:16

Criscito dosao u St. Petersburg 8-)
slika

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 jul 2011, 02:32

Criscito iz Genoe ja šta Talijani dopuštaju :lol:
Odlično pojačanje za Zenit nadam se da mogu barem među 8 u LP
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 10 jul 2011, 13:15

LBJ MVP je napisao/la:Criscito iz Genoe ja šta Talijani dopuštaju :lol:
Odlično pojačanje za Zenit nadam se da mogu barem među 8 u LP
To je skroz nerealno,al hvala sto vjerujes u Zenit :D

Criscito nece biti posljedno zvucno pojacanje do pocetka l.prvaka.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 18 jul 2011, 23:26

Pobjedili smo Khimki u kupu 2:3,golovima Bukharova,Fajzulina i Dannya..

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 19 jul 2011, 22:36

Napadač nizozemskog Twentea, Marc Janko, odbio je ponudu bogatog ruskog prvoligaša Anžija iz Mahačkale. Austrijski reprezentativac zabrinut je za svoju sigurnost i zbog toga ne želi otići u grad koji se nalazi na obali Kaspijskog jezera.

Marc Janko odbio je ići koracima Roberta Carlosa, Balasza Dzsudzsaka i ostalih nogometaša koji su prihvatili "nemoralnu" ponudu ruskog prvoligaša. Austrijski napadač koji nastupa za Twente nizozemskim medijima otkrio je svoje razloge.

"Nisam zainteresiran. Vrlo je opasno živjeti tamo i morao bih imati zaštitare ako budem izlazio na ulicu. Kvaliteta života za mene je vrlo bitna, a i nisam završio sa svojim nastupima u Twenteu gdje želim pokazati više", otkrio je Janko nizozemskom Voetbal Internationalu.

28-godišnji napadač je u svojoj prvoj sezoni u nizozemskoj ligi zabio 14 pogodaka u 29 nastupa. U pet godina igranja za Red Bull Salzburg postigao je impresivnih 75 golova u 108 nastupa. Za reprezentaciju Austrije postigao je sedam golova u 19 nastupa.

Ajde barem jedan pametan, svaka čast za Janka
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 19 jul 2011, 22:46

taj "kloc" i nije vrijedan pomene ako cemo realno gledati gdje cilja anzhi. kad se uzme u obzir da anzhi ocito ide za bolje igrace danasnjice taj janko nema tu sta traziti. 14 golova u eresdiviziji gdje odbrane i ne postoje je svakako smjesno..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 19 jul 2011, 22:49

STEVIE je napisao/la:taj "kloc" i nije vrijedan pomene ako cemo realno gledati gdje cilja anzhi. kad se uzme u obzir da anzhi ocito ide za bolje igrace danasnjice taj janko nema tu sta traziti. 14 golova u eresdiviziji gdje odbrane i ne postoje je svakako smjesno..

Čuj 14 golova nije vrijedno spomena, i Janko ti kloc. Ma ti nemaš pojma
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 19 jul 2011, 22:56

eto nek ti imas pojma.. taj idol janko nije prosle sezone bio ni medju top 6 sto se tice liste strijelaca u jednog ligi koja je veoma povoljna za napadace i ti bi ga svrstao medju bolje :roll: igraci poput pavljucenka(nije ni on neka klasa al' svakako bolji od janka) i anelka se pominju u vezi tog kluba i medju takvim igracima idol janko nema sta traziti
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 jul 2011, 21:16

Teska pobjeda u gostima protiv ambicioznog Anzhia,jedini gol na utakmici postigao je Kerzhakov.
U zadnje vrijeme smo podigli formu,nadam se da ce se vrhunac forme dostici u ligi prvaka.

Lokomotiva se znacajno pojacala,Manuel De Costa je prosle sezone bio vrlo dobar kao stoper u West Hamu,Victor Obbina je dobro poznato ime,dok Caciedo dolazi nakon skorasnjih odlicnih nastupa na copa americi,mislim da ce se on nadavati golova u Rusiji.
Ibricic sve dalje od prve postave.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 24 jul 2011, 21:18

Dobra utakmica Zenita, krenuli su u lov na LP i CSKA
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jul 2011, 03:54

Evo gola Kerzhakova
[youtube][/youtube]

S obzirom da smo ucesnici l.prvaka ove sezone vec sam poceo razmisljati koliko mi zapravo mozemo.
Mislim da mozemo ispasti vec u grupi,ali takodje se potajno nadam da mozemo uraditi ono sto je Shakhtar prosle sezone.

Fina je ovo ekipica..

na golu imamo Malafeeva,nije to vise onaj Malafeev iz one sezone kada je osvojen kup uefa,ali i dalje je solidan,u zadnje vrijeme pogotovo,moze proci u svakom slucaju,a tu je i Zhevnov, Bjelorus kojemu su impresivni nastupi u dresu reprezentacije donijeli priznanje najboljega fudbalera svoje zemlje,tako da imamo zdravu konkurenciju za mjesto prvoga golmana,sto je dobra stvar,mada je Malafeev ipak neprikosnovana jedinica Zenita.

Stoperski tandem je B.Alves-Lombaerts,iako je ovaj drugi manje zvucno ime zapravo je on taj koji drzi nasu odbranu,jedini problem je sto je sklon ozljedama,dok se Bruno muci sa formom,ali da je igracina-jeste.
Fernando Meira je alternativa,ali losa,samo sjenka onoga odlicnoga Meire iz Stuttgarta.
Hubocan i Lukovic mogu odigrati na stoperu,a u krajnjemu slucaju i Shirokov,tako da smo tu dobro popunjeni.

Na desnome beku je nas kapiten,standardni bek Rusije Anyukov,i zahvaljujuci tome godinama nemamo nikakvih problema na toj poziciji.Mada je on rijetko povrijedjen,kao njegovu alternativu vidim mladoga Cheminavu,iako je i on vise stoper nego desni bek.

Na lijevome beku je guzva,Criscito je veliko pojacanje,ali mi smo i do njegovoga dolaska imali Hubocana,jednoga od najboljih l.bekova u ligi,po meni je samo Spartakov Rojo bolji,Lukovic je razocarao,nit se nametnuo kao l.bek niti kao stoper,nakon dolaska Criscita on ce vjerovatno pasti sasvim u drugi plan.

U sredini veznoga reda imamo Denisova,srce ovoga tima,nas najbolji igrac i naravno standardan u Rusiji,nesto se pisalo da zbog suspenzije u evropa ligi nece imati pravo nastupa u prvim utakmicama l.prvaka,nadam se da se to nece desiti,bez njega smo puno slabiji,zadnji vezni koji odradi strasan posao u defanzivi ali ipak cesto bude veoma koristan i u ofanzivi,nisu ga slucajno navijaci proglasili najboljim igracem za proslu sezonu.

Shirokov je takodje zadnji vezni(igramo ko Man.City :mrgreen: ),ja ga bas nesto previse i ne gotivim,ali Spalletijev je miljenik i standardni Ruski reprezentativac sto ipak nesto govori.

Nasa najveca boljka je Zyryanov,centralni vezni koji je bio u idealnome timu eura 2008,medjutim uskoro ce covjek napuniti 34 godine i vise ne pruza ono sto je nama potrebno na sredini terena.Iskreno se nadam da necemo sa njime u prvoj postavi u ligu prvaka,mada evo i dalje je standardan igrac.Njegova alternativa je Semak,takodje nekada odlican igrac,sada samo veteran pri kraju karijere.Ipak imati cu povjerenja u Spalletia i vjerujem da je prioritet pojacanje na njegovoj poziciji,moj licni izbot bio bi Alan Dzagoev,mada je taj transfer nerealan,iako je pokazano zanimanje za njega.

Danny,kojega smo Dynamu Moskvi platili 30 miliona eura :oops: ,je nas kreativac,ofanzivni vezni oko kojeg se vrti nasa igra,njegovim igrama sam prezadovoljan,mada mislim da je ipak pretplacen.

Desno krilo je Bystrov,prodoran,opasan,odlicno se slaze sa Kerzhakovom,ali i on ima problema sa ozljedama a i s time da je redovito na udaru navijaca koji mu nece tako lako oprostiti prelazak u Spartak Moskvu prije par godina.

Klasicno lijevo krilo imamo u Husztiu,koji je u nemilosti Spalletia te bas i ne dobija previse sansi za igru,meni je on bio zapao za oko kao dobar igrac jos iz vremena dok je bio clan Hannovera,ipak cesce tu igra Lazovic,premda je meni nekako najdraze tu vidjeti Ionova,nas ofanzivni univerzalac koji je uvijek na pravome mjestu u pravo vrijeme za postici gol 8-)
Dobija solidnu minutuzu s obzirom da je prakticki prva alternativa i za Dannya i za oba krila.

Fayzulina mi je zao jer sam uvjren da bi on u nekom drugome klubu razvaljivao,ovako zajedno sa propalim Italijanskim talentom Rosinom ima ulogu grijaca klupe.

U napadu je Kerzhakov neprikosnoven,blizi se svome 100-tome golu za Zenit 8-) ,tu je i naravno ove sezone odlicni Lazovic te razocarenje Bukharov,bio sjajan u Rubinu,medjutim od prelaska u Zenit malo je toga pokazao.
Na Kornilenka,Bjeloruskoga napadaca se ne racuna ozbiljno.

Imamo par odlicnih mladih napadaca,prije svih Kanunnikova(na posudbi u Tomsku) koja je buduca zvijezda kluba te Matyasha koji takodje puno obecava.

Ja sam zadovoljan,potreban nam je jos samo jedan vrhunski veznjak i prolazak grupne faze l.prvaka cinio bi se realnim,a to i jeste cilj u ovoj sezoni tog takmicenja.

Sto se ruskoga prvenstva tice tu nema dileme,samo titule se broje kao uspjesi 8-)

Trenutna tabela lige:
1 & 16 11 4 1 33 10 37
2 " 17 9 6 2 27 12 33
3 $ 17 9 5 3 27 18 32
4 " 17 8 6 3 24 13 30
5 & 17 8 3 6 19 19 27
6 " 17 7 6 4 17 14 27
7 ? 17 7 4 6 28 22 25
8 & 17 7 3 7 18 17 24
9 $ 17 5 7 5 20 23 22
10 & 17 5 4 8 12 23 19
11 & 17 5 4 8 13 18 19
12 ' 17 4 7 6 18 27 19
13 ? 17 5 1 11 17 21 16
14 Ростов 17 3 4 10 19 30 13
15 & Н.17 2 7 8 15 24 13
16 ? С. 16 2 5 9 8 24 11

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 31 jul 2011, 20:23

Pobjeda protiv Spartak Nalchika 1:O golom Fajzulina,igrao je dosta zanimljiv sastav,branio Borodin,Huszti pokazao da itekako zasluzuje vise prilika za igru,Lazovic je trenutno u najboljoj formi od svih nasih igraca..

U narednoj utakmici,protiv Cska,ocekuje se debi Criscita 8-)

Mentalist
Kontakt:

Post Postao/la Mentalist » 02 avg 2011, 10:11

Internetska stranica TV Golo objavila je svoj izbor najboljeg pogotka prošle nogometne sezone.

TV Golo je na svojim stranicama tijekom srpnja organizirala anketu za izbor najboljeg pogotka prošle sezone. Nakon mjesec dana glasanja čitatelji su kao najboljeg proglasili pogodak koji je postigao Sergej Davidov iz ruskog Kuban Krasnodara.
Paralelno s izborom čitatelja svoj su izbor napravili i urednici TV Gola. Po njima je najbolji pogodak sezone 2010./11. onaj koji je postigao Hamit Altintop za reprezentaciju Turske. Zanimljivo je da se u oba izbora 5 najboljih pogodaka ponavlja samo gol Giovani Dos Santosa za Meksiko... [youtube][/youtube]

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 03 avg 2011, 12:31

Spartak doveo Emmanuela Emenikea iz Fenerbahčea za odštetu između 8 i 10 mil.eura,zanimljivo da je Emenike u ovom prelaznom roku potpisao za Fener,te nakon mjesec dana otišao u Spartak :lol:
it's football day

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 03 avg 2011, 23:07

Španjolski veznjak Alberto Zapater potpisao je petogodišnji ugovor s moskovskim Lokomotivom. 26-godišnji defenzivni veznjak u redove ruskog prvoligaša dolazi iz Sportinga.

Lokomotiv iz Moskve nastavlja s pojačavanjem svojih redova. Iz lisabonskog Sportinga doveli su svoje peto pojačanje, španjolskog veznjaka Alberta Zapatera. Španjolac je karijeru počeo u Zaragozi, a nakon toga je dvije godine igrao u Genoi. Prošlu sezonu nastupao je za Sporting čiji dres je obukao 22 puta.

Alberto Zapater u Lokomotiv dolazi kao peto klupsko pojačanje. Klub čije boje brani i Senijad Ibričić ranije je doveo Felipea Caiceda, Victora Obinnu, Manuela da Costu i Artura Sarkisova.

Nakon 18 odigranih kola ruskog prvenstva, Lokomotiv se nalazi na šestom mjestu s osvojenih 28 bodova. Vodeći je CSKA iz Moskve koji ima 41 bod, pet više od branitelja naslova Zenita iz St. Petersburga.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 05 avg 2011, 23:13

Ocekuje nas super-bitna utakmica protiv Cska u Moskvi.Zaostajemo za njima a i ostali su nam duzni za onu pobjedu 0:3 preko zelenog stola u prvom dijelu prvenstva.

Stanje sa povredama se popravlja,Malafeev je spreman,jedino se za Lukovica zna da nece biti u kadru,dok je Shirokov upitan..

Takodje,ocekuje se debi Criscita u dresu Zenita 8-)

Optimistican sam,dizemo se u formi,Cska je jak,ali ako Lazovic i Kerzhakov budu na nivou,pobjeda je realna opcija 8-)

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 06 avg 2011, 16:07

Dylan Dog je napisao/la:Ocekuje nas super-bitna utakmica protiv Cska u Moskvi.Zaostajemo za njima a i ostali su nam duzni za onu pobjedu 0:3 preko zelenog stola u prvom dijelu prvenstva.

Stanje sa povredama se popravlja,Malafeev je spreman,jedino se za Lukovica zna da nece biti u kadru,dok je Shirokov upitan..

Optimistican sam,dizemo se u formi,Cska je jak,ali ako Lazovic i Kerzhakov budu na nivou,pobjeda je realna opcija 8-)
A zbog cega je doslo do zelenog stola?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 avg 2011, 17:20

Frantisek Planicka je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Ocekuje nas super-bitna utakmica protiv Cska u Moskvi.Zaostajemo za njima a i ostali su nam duzni za onu pobjedu 0:3 preko zelenog stola u prvom dijelu prvenstva.

A zbog cega je doslo do zelenog stola?
Nisu imali igraca mladjeg od 21 godine u timu,sto po pravilu mora biti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.