Everton F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

NeToBoLa
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la NeToBoLa » 08 mar 2011, 03:09

Sad iduće utakmice kući dobije i eto Evrope jer igraju protiv direktnih konkurenata za EL.
Who dares, wins !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 mar 2011, 18:51

Trebali bi lako s Birminghamom. :)
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 09 mar 2011, 23:27

1:1 ja sam fakat razocaran..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

bayano21
Kontakt:

Post Postao/la bayano21 » 09 mar 2011, 23:30

Pa bila je ovo jedna od onih utakmica koje se moraju pobijedit...al sezona je cijela takva, jednu dobro, drugu tekmu loshe...NEdostaje kapiten, Cahill takodje, ali kad je Arteta moro izac znao sam da nece na dobro....Osman ne moze sam organizovat igru, HEitinga je defanzivan a Rodders jos uvijek nije na tom nivou...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 mar 2011, 23:33

Osjeti se izostanak glavnih igrača. Ništa, svaki bod valja za nastavak tako da nije tako ni crno.
Who dares, wins !

bayano21
Kontakt:

Post Postao/la bayano21 » 09 mar 2011, 23:36

NeToBoLa je napisao/la:Osjeti se izostanak glavnih igrača. Ništa, svaki bod valja za nastavak tako da nije tako ni crno.
Ma naravno, al ovako smo 5 iza Liverpoola, koji je glavni pretendent na 6. mjesto za koje smatram da jos uvijek imamo sanse iako raspored do kraja sezone nije ni malo lagan...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 mar 2011, 23:40

Još je 9 kola do kraja sezone, znači još je 27 bodova u igri tako da će tu još svašta biti. Liverpool ove sezone slično igra kao i kraljevsko plavi, bljesne protiv jačih ekipa a prosipa bodove protiv nekih lijevih. Za nadati se da će Liverpool nastaviti tako a da će Everton, povratkom Cahilla početi davati više golova i pobjeđivati kući sve do kraja.
Who dares, wins !

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 10 mar 2011, 00:16

NeToBoLa je napisao/la:Još je 9 kola do kraja sezone, znači još je 27 bodova u igri tako da će tu još svašta biti. Liverpool ove sezone slično igra kao i kraljevsko plavi, bljesne protiv jačih ekipa a prosipa bodove protiv nekih lijevih. Za nadati se da će Liverpool nastaviti tako a da će Everton, povratkom Cahilla početi davati više golova i pobjeđivati kući sve do kraja.
Ne zaboravi na Sunderland i Bolton
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 10 mar 2011, 13:11

Daj Boze da se docepamo 6 mjesta. Sto se Lpula tice cisto sumnjam da ce oni ispustit 6 mjesto ali eto nada zadnja umire. Ja ne znam koliko se nama uopste isplati igrati kup uefa?
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 10 mar 2011, 16:59

Da se ne isplati, ne bi ni postojao.

Bolton i Sunderland mi ne djeluju zrelo za Evrope ali eto, nije nemoguće da ode neko od njih, fino igraju ove sezone.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 11 mar 2011, 21:30

NeToBoLa je napisao/la:Da se ne isplati, ne bi ni postojao.

Bolton i Sunderland mi ne djeluju zrelo za Evrope ali eto, nije nemoguće da ode neko od njih, fino igraju ove sezone.
Pa koliko se isplati najbolje ti pokazuje cinjenica da je npr. Inter prosle godine od osvajanja lige prvaka profititao nekih 100 miliona eura a Ath.Madrid 15 ili 19 miliona eura. A onda npr. Juventus uopste nije ganjao kup uefa nego je prioritet bila seria A i svakog navijaca Juventusa kojeg su pitali kup uefa ili seria A sve i jedan je rekao seria A je prioritet. Ja kontam ovako: rizik je svaka tekma za svakog igraca i to je faktum znaci sto vise tekmi veci rizik za povrede a vidis kako Evertonu "dobro" ide ove sezone upravo zbog povreda. Nekog velikog profita od kup uefa nema, cak sto vise moze vise kostat nego sto se profitira na njemu. Kup uefa se isplati ekipama iz manjih drzava. Recimo da Cahill zaradzuje 2-3 miliona godisnje i povredi se u kup uefu protiv nekog Slovackog kluba pa valja ga placat a nikakve koristi od njega itd.. Bolje odradit dobru sezonu u premijer shipu i na taj nacin se moze vise profitirat preko vise prodatih ulaznica i primamljivanja boljih sponzora. To je moje misljenje nadam se da me razumijes.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 11 mar 2011, 23:30

Meni je Everton od stranih ekipa najdraži ali realno ne može se porediti Everton sa Interom, Juventusom i sličnim. To su giganti čiji igrači primaju 10 puta veće plate nego u Evertonu tako da je to smiješna usporedba i kad bi svi razmišljali kao ti u vezi tih povreda, onda niko ne bi igrao fudbal. A i nije sve u novcu, što moraš biti u plusu 100 miliona da bi igrao neko takmičenje pa valjda i navijači zaslužuju neko poštovanje od strane kluba.
Who dares, wins !

bayano21
Kontakt:

Post Postao/la bayano21 » 12 mar 2011, 09:16

Klub se dobro snalazio u kupu uefa (europa ligi) ono zadnje ispadanje od fiorentine na goodisonu je bilo krajnje cudno ali eto...od kako Moyes vodi ekipu start sezone je uvijek bio los, i uvijek smo morali da ganjamo na kraju, i uvijek je bilo povreda mnogo...ove sezone ocigledno nece se desit ona serija kao prosle kad smo pregazili united, chelsea, city....ali mislim da imamo opet sanse, city nam dolazi u goste a nisu pobijedili zadnjih 6 godina, imamo united i chelsea do kraja ali ima i laksih utakmica...i s obzirom da i ostali ispred nas imaju prilicno teske rasporede i da je sve u 5 bodova, sve je moguce.....

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 12 mar 2011, 11:52

Ovo ako je istina nikako nije dobro, iskreno nisam se nadao da ce prodati Rodwella Unitedu. Ponovno uprava Evertona je zakazala i prodala jos jedno svoje dijete... :(
Joint_fc

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 12 mar 2011, 12:04

kumkalesic je napisao/la:Ovo ako je istina nikako nije dobro, iskreno nisam se nadao da ce prodati Rodwella Unitedu. Ponovno uprava Evertona je zakazala i prodala jos jedno svoje dijete... :(
ma mene to uopste ne iznenađuje... mislim ako je istina sve to sto goal.com pise onda su i uzeli solidne pare za njega...
You are someone else I am still right here

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 12 mar 2011, 13:57

NeToBoLa je napisao/la:Meni je Everton od stranih ekipa najdraži ali realno ne može se porediti Everton sa Interom, Juventusom i sličnim. To su giganti čiji igrači primaju 10 puta veće plate nego u Evertonu tako da je to smiješna usporedba i kad bi svi razmišljali kao ti u vezi tih povreda, onda niko ne bi igrao fudbal. A i nije sve u novcu, što moraš biti u plusu 100 miliona da bi igrao neko takmičenje pa valjda i navijači zaslužuju neko poštovanje od strane kluba.
Onda bi trebalo da ti je u interesu jaci i bolji Everton zar ne? Moje misljenje je da je mozda bolje fokusirati se na dobar plasman u premijer shipu par godina za redom i privuci bolje sponzore i samim time povecati budzet. Nigdje ja nisam rekao da su Juve i Everton na istom nivou ekonomski. Treba se zapitat kakav stimung ima igrac Evertona igrati protiv lupam sad bezze neke Slovacke ekipe a za protivnike redovno ima superstarse iz Celzija, Uniteda itd.. a takvi protivnci ruku na srce rijetko kad napune stadion a samim time i nema nekog extra prihoda od njih. Znaci isplativo bi bilo igrati kup uefa kada bi svaki put bili makar u 1/4 finalu pod uslovom da nam igranje u kup uefu ne donese povrede jer onda ode i kup uefa i dobar plasman u ligi. Ovo je moje misljenje sto se tice kup uefa.

Victor Anichene je pozvan u Nigerijansku reprezentaciju.

Sylvian Dustinu ce biti ponudzen novi ugovor jer mu stari istice krajem ove sezone.
Who is your čampion??

Everton FC
Kontakt:

Post Postao/la Everton FC » 12 mar 2011, 16:42

Za početak pozdravljam sve navijače omiljenoga kluba Evertona.....dvije godine već pratim ovaj forum a sada sam se odlučio registrirati jer sam čekao trenutak da netko otvori temu mog najdražeg kluba Everton :) nadam se da će te ću biti prihvaćen od vas i da će te mi poželjeti dobrodošlici te da ćemo diskutovati o raznim temama o Evertonu :)

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 12 mar 2011, 21:22

Everton FC je napisao/la:Za početak pozdravljam sve navijače omiljenoga kluba Evertona.....dvije godine već pratim ovaj forum a sada sam se odlučio registrirati jer sam čekao trenutak da netko otvori temu mog najdražeg kluba Everton :) nadam se da će te ću biti prihvaćen od vas i da će te mi poželjeti dobrodošlici te da ćemo diskutovati o raznim temama o Evertonu :)

Dobro dosao...
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 13 mar 2011, 13:19

fera je napisao/la:
kumkalesic je napisao/la:Ovo ako je istina nikako nije dobro, iskreno nisam se nadao da ce prodati Rodwella Unitedu. Ponovno uprava Evertona je zakazala i prodala jos jedno svoje dijete... :(
ma mene to uopste ne iznenađuje... mislim ako je istina sve to sto goal.com pise onda su i uzeli solidne pare za njega...
Nek mu je sa srećom. A Everton sad treba to nadoknaditi nekim dobrim ali ne skupim igračem.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 13 mar 2011, 17:22

Halton stadion na kojem igraju Evertonove rezerve http://www2.halton.gov.uk/stadium/ pravo sminka stadion samo je mal 13.393 sjedecih mjesta. Prvo sam mislio da je ovaj stadion u vlasnistvu Evertona ali nije.
Who is your čampion??

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.