RK Vogošća
Re: RK Vogošća
Gdje me nadje hahaha i tebi je krivo sto neigras u Celiku... hahaha jer si ocigledno igrac vogosce ako se uopste mozes nazvati igracem..p.s sretno i tebi i vogosci..
-
- Kontakt:
U Celiku ne mogu igrati levati samo pravi igraci kao Begara majstor,Kadijacvrcko,hobotnica i legenda Edo tu nema mjesta za piljevinu.
Hahaha. Mozes se tjesit samo. Pozdrav i sve najboljeBAMBI je napisao/la:Gdje me nadje hahaha i tebi je krivo sto neigras u Celiku... hahaha jer si ocigledno igrac vogosce ako se uopste mozes nazvati igracem..p.s sretno i tebi i vogosci..
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Vogošća pregazila Gračanicu, Tatar sjajan, teža povreda Geke
U okviru 11. kola rukometne Premijer lige rukometaši Vogošće su lakše od očekivanog savladali ekipu Gračanice, ubjedljivo sa 40:32.
Vogošćani su bolje otvorili i meč i poveli sa 2:0, goolovima Geke i Bajramovića, a gosti svoj prvi gol postižu u trećoj minuti preko Brđanovića za 2:1. Vogošća je držala prednost od jednog do dva gola sve do devete minute kada je Gračanica izjednačila na 5:5. Tada je Vogošća dobila i isključenje i očekivalo se da će Gračanica iskortistiti situaciju, ali u napadu je proradio Geko, na golu ga pratio Tatar i Vogošćani su sa igračem manje napravili seriju od 3:0, za 8:5 u 11. minuti.
Tada počinje rapsodija domaćih koji u narednih deset minuta idu i na "+10", sjajna odbrana ne čelu sa Bašićem i Selimovićem je djelovala sjajno, a pomogao im je i pivot gostiju Ferhatbegović koji je zaradio druplo isključenje u 20. minuti. U 21. minuti je rezultat glasio 18:8, a samo minutu kasnije teška povreda do tog trenutka sjajnog Geke (dotada postigao pet golova), primio je loptu na šest metara, nezgodno se okrenuo i povrijedio koljeno, te je prevezen KCU u Sarajevo. Nakon tog nesretnog događaja Vogošćani se nisu dali omesti pa su do poluvremena održali devet razlike za 22:13 na odmora. Tatar je već na poluvremenu imao deset odbrana, a od toga dva sedmerca.
Početak drugog dijela kratka dominacija gostiju, koji su imali seriju od 2:1, za 23:15. Međutim Tatar ponovo počinje briljirati na golu, Šahinović sjajno razigrava u napadu, i to je rezultat da Vogošća u 36. minuti ima ponovo deset razlike, bilo je 26:16. Do kraja meča izabranici Senada Skopljaka, koji u Vogošći za vrlo kratko vrijeme na sjajan način posložio kockice i od ekipe kojoj se predviđala borba za opstanak stvorio ekipu koja je u vrhu Premijer lige, je rutinski odigrala. Gotovo svi domaći igrači su se upisali u listu strijelaca, i na pravi način iskoristili priliku koju im je dao trener Skopljak. Konačan rezultat je glasio 40:32.
Tatar je bio sjajan na golu sa 18 odbrana, od tog četiri sedmerca. Omerović je postigao sedam golova, a Bajramović i Čosić su dodali po šest. Kod Gračanice Ferhatbegović je postigao sedam golova, a Buljugija je dodao šest.
KSC "Amel Bečković" u Vogošći. Gledalaca 300. Sudije: Beširević Vejsil i Dautović Emir. Delegat: Mileta Kekić. Isključenja: Vogošća 12 minuta8, Gračanica. Sedmerci: Vogošća 1(1), Gračanica 6(1).
RK Vogošća: Tatar (18 odbrana, 4 sedmerca), Polić (sedam obrana), Zilkić 1, Geko 5, Kadrić 2, Čosić 6, Omerović 7, Bezdrob 2, Ljuca, Rujanac 1, Jusufović 1, Bašić, Jelko 2, Selimović 3, Bajramović 6, Šahinović 4. Trener: Senad Skopljak
RK Gračanica: Ahmetašević (1 odbrana), Suhonjić 2, Sarajlić, Mujačić, Buljugija 6, Alibegović 2, Saračević, Mehinović 1, Osmanhodžić 5, Beširović (5 odbrana), Međić 3, Brđanović 4, Hamidović 2, Mulahalilović (5 odbrana), Ferhatbegović 7, Kuduzović. Trener: Gopo Mirsad
U okviru 11. kola rukometne Premijer lige rukometaši Vogošće su lakše od očekivanog savladali ekipu Gračanice, ubjedljivo sa 40:32.
Vogošćani su bolje otvorili i meč i poveli sa 2:0, goolovima Geke i Bajramovića, a gosti svoj prvi gol postižu u trećoj minuti preko Brđanovića za 2:1. Vogošća je držala prednost od jednog do dva gola sve do devete minute kada je Gračanica izjednačila na 5:5. Tada je Vogošća dobila i isključenje i očekivalo se da će Gračanica iskortistiti situaciju, ali u napadu je proradio Geko, na golu ga pratio Tatar i Vogošćani su sa igračem manje napravili seriju od 3:0, za 8:5 u 11. minuti.
Tada počinje rapsodija domaćih koji u narednih deset minuta idu i na "+10", sjajna odbrana ne čelu sa Bašićem i Selimovićem je djelovala sjajno, a pomogao im je i pivot gostiju Ferhatbegović koji je zaradio druplo isključenje u 20. minuti. U 21. minuti je rezultat glasio 18:8, a samo minutu kasnije teška povreda do tog trenutka sjajnog Geke (dotada postigao pet golova), primio je loptu na šest metara, nezgodno se okrenuo i povrijedio koljeno, te je prevezen KCU u Sarajevo. Nakon tog nesretnog događaja Vogošćani se nisu dali omesti pa su do poluvremena održali devet razlike za 22:13 na odmora. Tatar je već na poluvremenu imao deset odbrana, a od toga dva sedmerca.
Početak drugog dijela kratka dominacija gostiju, koji su imali seriju od 2:1, za 23:15. Međutim Tatar ponovo počinje briljirati na golu, Šahinović sjajno razigrava u napadu, i to je rezultat da Vogošća u 36. minuti ima ponovo deset razlike, bilo je 26:16. Do kraja meča izabranici Senada Skopljaka, koji u Vogošći za vrlo kratko vrijeme na sjajan način posložio kockice i od ekipe kojoj se predviđala borba za opstanak stvorio ekipu koja je u vrhu Premijer lige, je rutinski odigrala. Gotovo svi domaći igrači su se upisali u listu strijelaca, i na pravi način iskoristili priliku koju im je dao trener Skopljak. Konačan rezultat je glasio 40:32.
Tatar je bio sjajan na golu sa 18 odbrana, od tog četiri sedmerca. Omerović je postigao sedam golova, a Bajramović i Čosić su dodali po šest. Kod Gračanice Ferhatbegović je postigao sedam golova, a Buljugija je dodao šest.
KSC "Amel Bečković" u Vogošći. Gledalaca 300. Sudije: Beširević Vejsil i Dautović Emir. Delegat: Mileta Kekić. Isključenja: Vogošća 12 minuta8, Gračanica. Sedmerci: Vogošća 1(1), Gračanica 6(1).
RK Vogošća: Tatar (18 odbrana, 4 sedmerca), Polić (sedam obrana), Zilkić 1, Geko 5, Kadrić 2, Čosić 6, Omerović 7, Bezdrob 2, Ljuca, Rujanac 1, Jusufović 1, Bašić, Jelko 2, Selimović 3, Bajramović 6, Šahinović 4. Trener: Senad Skopljak
RK Gračanica: Ahmetašević (1 odbrana), Suhonjić 2, Sarajlić, Mujačić, Buljugija 6, Alibegović 2, Saračević, Mehinović 1, Osmanhodžić 5, Beširović (5 odbrana), Međić 3, Brđanović 4, Hamidović 2, Mulahalilović (5 odbrana), Ferhatbegović 7, Kuduzović. Trener: Gopo Mirsad
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Bravo Jasko macko,Geko brzo oporavak i sve najbolje....Rule_hz je napisao/la:Vogošća pregazila Gračanicu, Tatar sjajan, teža povreda Geke
Rule_hz vidjen si juce na tribinama u Zenici na utakmici Celik-Derventa
bambi greska sigurno nism bio na tekmi
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Sta kazu da vam je sahinovic uzeo tricu u kesu od kaje da neigra u gorazdu??
nije bambi 3 vec 5 milja odkud da mu da kada igraci nisu primili ima 5 mjeseci
- TeamHandBall
- Kontakt:
Ja PAPKA ovog BAMBIJA. Ali neka, treba neko lupetalo na ovom FORUMU da malo razdrma raju, da vise budu aktivni ..... 

bambi mnogo jaci klubovi od vogosce su padali u gorazdu
-
- Kontakt:
Mislim da je Bambi upravu ja sam cuo da im je dao neki sljunak i cement u kompenzaciju da naprave vikendice na smetovima,provjereno.
-
- Kontakt:
Vogosca postala Bosna Vosoko 2 :/
omer hadizijusufovic u redovima vogosce
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Stvarno zvucno rukometno ime...odakle je dosao iz kiela iz kaknja..hahaha
Samo se ti bambi ismijavaj, ovo je pravi igrac kojeg je htjelo dovesti pola lige, i drago mi je da je izabrao vogoscu pravi klub za napredovanje, uz sve znalce koji tamo igraju...... jos jednom ponavljam vrhunski igrac....
-
- Kontakt:
Bolje da je dosao kod Paneta i Zdene da ga pravi majstori izbruse i naprave igraca od njega,moj momak.
E moj robi ako ti je on vrhunski e onda **** bas se kontas u rukomet?Da je vrhunski vec bi bio negdje al eto to ga sahinovic doveo da ima dva gariba ovaj prvi je vec poznat cccc...al sretno u nastavku svakako...
Kakav ugovor je imao Ćosić pa već na polusezoni prelazi u Bosnu?
-
- Kontakt:
Ima klauzulu u ugovoru"Ako se dokažeš u Vogošći na polusezoni si igrač RK BOSNA SARAJEVO"brzi je napisao/la:Kakav ugovor je imao Ćosić pa već na polusezoni prelazi u Bosnu?

Vogošća je predgrađe glavnog grada BIH Sarajeva, biti u glavnom gradu u odnosu na predgrađe nemjerljivo.

BOSNA JE ŠAMPION!!!!!!!!!!I ne samo ove godine....
04. 09. 2011 - Alytus
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.