BH MMA, kickbox, box, judo, karate...
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: BH MMA, kickbox, box, judo, karate...
steta za tomu al mora on raditi jos na parteru jer nije smio onako pustiti brazilca da dolazi u priliku za poluge, cak su mu i iz ugla skretali paznju na to al jbg upade u omoplatu.
izgubi i berin... imao je par dobrih pokusaja da zavrsi polugama nekim ali onda se umorio jako brzo i lik ga razbio ground and poundom... treba jos dosta raditi na kondiciji
izgubi i berin... imao je par dobrih pokusaja da zavrsi polugama nekim ali onda se umorio jako brzo i lik ga razbio ground and poundom... treba jos dosta raditi na kondiciji
You are someone else I am still right here
dali su sve od sebe ,al jbg nije to to..kondicija losa skroz...
al ovo su vrhunski borci pgt davis..
ne znam zasto ,al tako je...ono sto mi je zapelo za oko je tako da kazem "glupost"Balijagica...frajer ga puca hamerfistovima u sljepocnicu punim on idiot ne predaje...
zdravlje na prvom mjestu ba...

ne znam zasto ,al tako je...ono sto mi je zapelo za oko je tako da kazem "glupost"Balijagica...frajer ga puca hamerfistovima u sljepocnicu punim on idiot ne predaje...

zdravlje na prvom mjestu ba...

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
ma nema veze momci imaju veliko srce ali standardno za nase borce vec postaje taj problem kondicije... kod tome me stream zezao pa sam propustio veci dio prve runde al me berin negativno iznandio kad je kondicija u pitanju... vidim pocinje druga runda on jedva dise odma mi je sve bilo jasno.mma_hz je napisao/la:dali su sve od sebe ,al jbg nije to to..kondicija losa skroz...![]()
ne znam zasto ,al tako je...ono sto mi je zapelo za oko je tako da kazem "glupost"Balijagica...frajer ga puca hamerfistovima u sljepocnicu punim on idiot ne predaje...![]()
![]()
zdravlje na prvom mjestu ba...![]()
momcima svejedno svaka cast jer ovo je bio prilicno jak event iznenadila su me malo imena protivnika, jos chuck lidell onom davisu u uglu, nije malo

ma nije to do boraca brate vise..oni svaki dan treniraju 2 puta ..al jednostavno ti neki programi treniraranja ,ma sve u svemu mislim da oni ako hoce napredovat moraju vani i sa vecim strucnjacima od trenutnih raditi..sto se tice sadasnjih trenera ovo nije njihov nivo i zavrsena prica..fera je napisao/la:ma nema veze momci imaju veliko srce ali standardno za nase borce vec postaje taj problem kondicije... kod tome me stream zezao pa sam propustio veci dio prve runde al me berin negativno iznandio kad je kondicija u pitanju... vidim pocinje druga runda on jedva dise odma mi je sve bilo jasno.mma_hz je napisao/la:dali su sve od sebe ,al jbg nije to to..kondicija losa skroz...![]()
ne znam zasto ,al tako je...ono sto mi je zapelo za oko je tako da kazem "glupost"Balijagica...frajer ga puca hamerfistovima u sljepocnicu punim on idiot ne predaje...![]()
![]()
momcima svejedno svaka cast jer ovo je bio prilicno jak event iznenadila su me malo imena protivnika, jos chuck lidell onom davisu u uglu, nije malo
takodzer berin zbog prevelikih misica bi se trebao vratiti u 84 kategoriju...94 kile su prevelike i on nikada nece moci nabiti kondiciju za tu kilazu jer je jednostavno premisicav tako da kazem...isto vazi i za tomu...njihovi misici nmg podrzati te tezine...
sta reci za Raphaela davisa,lik je 2009 osvojio grappling turnir u Amercii,clan je americkog wrestling tima..trenira sa borcima kao sto su lidell,bisping...i tu sva prica zavrsava..uslovi berina i uslovi davisa se nmg porediti...
ja sam mogu vam reci jos i iznenadzen kako se Berin dobro drzao...al jbg tek su mu 22 jos je on dijete za ove borce..

FK SARAJEVO.
pa to je to sto se kondicije tice... evo denis bi se kad ga covjek pogleda trebao boriti u polutesko a on se zapusti pa ima i preko 120 kila nekad a to znaci da bi za ufc-ovu tesku kategoriju cak morao i izgubiti koji kilogram... kod tome i berina su opet misici problem to trosi previse kisika jednostavno... nema veze kazem jos jednom svaka cast obojici i samo nek nastave trenirati pobjede ce doci...
cista logika brate,koliko god da treniraju ,oni njihovi misici su "prokletstvo"...trose previse j.e.b.e.n.o.g kisika..fera je napisao/la:pa to je to sto se kondicije tice... evo denis bi se kad ga covjek pogleda trebao boriti u polutesko a on se zapusti pa ima i preko 120 kila nekad a to znaci da bi za ufc-ovu tesku kategoriju cak morao i izgubiti koji kilogram... kod tome i berina su opet misici problem to trosi previse kisika jednostavno... nema veze kazem jos jednom svaka cast obojici i samo nek nastave trenirati pobjede ce doci...

FK SARAJEVO.
Nisam gledo nista a zao mi je sto su izgubili, ako ko ima kakav link neka postavi.
Sto se kodnicije tice svi nasi borci mahom mma ili k1 imaju losu kondiciju po meni najbolju kondiciju od svih tih nasih boraca ima Redzovic nesto ga nikad nisam vidjeo da ono drzi ruke dole i da jedva dise a znao je i po 4 runde radit u k1 sada je u boxu.
Sto se kodnicije tice svi nasi borci mahom mma ili k1 imaju losu kondiciju po meni najbolju kondiciju od svih tih nasih boraca ima Redzovic nesto ga nikad nisam vidjeo da ono drzi ruke dole i da jedva dise a znao je i po 4 runde radit u k1 sada je u boxu.
ma nezz vala,mislim k1 i mma su nebo i zemlja 2 razlicite kondicije ..dosta tezi sport je mma...Polo je napisao/la:Nisam gledo nista a zao mi je sto su izgubili, ako ko ima kakav link neka postavi.
u k1 se boris 9 minuta uz 3 minute odmora ,a u mma 15 sa 3 minute odmora..

sinoc se berin borio 6 i po minuta a tomo 7 i pol...uz samo 1 minutu odmora..jos u k1 se mozes dosta odmarati ,cicati itd itd..
jedno je sigurno da je Davis uz Gorana Reljica iz ufc-a najjaci borac na turniru...
u izjavama prije meca davis je izjavljivao da nece imati tezak posao i da ce brzo zavrsiti borbu protiv Berina,al ipak se pomucio..

FK SARAJEVO.
Probao sam i jedno i drugo sada samo k1 a i MMA sam treniro naravno da je zahtjevni ali u MMA po meni ima vise kalkulacije sto je i CRO COP skoro pred final fight rekao ali nije bitno sada dali je to ili ne radi se o nespremnosti nasih boraca kondiciono kada gledamo ostale borce to je tako treba se sto vise trcati i mozda se kod nas jos i dalje neozbiljno trenira jer moze te izdat kondicija ali ne u prvoj rundi nakon minutu dva onda je do tebe i spremnosti ne kazem da je lako imati kisik na onoliku masu.mma_hz je napisao/la:ma nezz vala,mislim k1 i mma su nebo i zemlja 2 razlicite kondicije ..dosta tezi sport je mma...Polo je napisao/la:Nisam gledo nista a zao mi je sto su izgubili, ako ko ima kakav link neka postavi.
u k1 se boris 9 minuta uz 3 minute odmora ,a u mma 15 sa 3 minute odmora..![]()
![]()
sinoc se berin borio 6 i po minuta a tomo 7 i pol...uz samo 1 minutu odmora..jos u k1 se mozes dosta odmarati ,cicati itd itd..
jedno je sigurno da je Davis uz Gorana Reljica iz ufc-a najjaci borac na turniru...
u izjavama prije meca davis je izjavljivao da nece imati tezak posao i da ce brzo zavrsiti borbu protiv Berina,al ipak se pomucio..![]()
Imali gdje koji video da pogledam borbe?
fera je napisao/la:ma nema veze momci imaju veliko srce ali standardno za nase borce vec postaje taj problem kondicije... kod tome me stream zezao pa sam propustio veci dio prve runde al me berin negativno iznandio kad je kondicija u pitanju... vidim pocinje druga runda on jedva dise odma mi je sve bilo jasno.mma_hz je napisao/la:dali su sve od sebe ,al jbg nije to to..kondicija losa skroz...![]()
![]()

FK SARAJEVO.
MARCO HUCK BRANI NASLOV PRVAKA
Revanš protiv Ola Afolabija
Marco Huck nije čekao dugo da ponovno bude bačen u vatru, brani naslov prvaka protiv Ola Afolabija...
Njemački borac Marco Huck nastavlja svoju boksačku karijeru ondje gdje je stao prije meča s Alexanderom Povetkinom. Huck će navodno, prema riječima predstavnika Svjetske boksačke organizacije WBO, imati meč u kruzeru protiv prvog izazivača Ola Afolabija.
Ola Afolabi će tako pokušati preuzeti pojas prvaka 5. svibnja u Erfurtu u Njemačkoj.
Huck i Afolabi su se već borili u prosincu 2009. godine kada je Huck pobjedio tijesnom odlukom sudaca nakon 12 rundi.
Zadnji nastup Huck je imao 25. veljače protiv Alexandera Povetkina kada je napravio izlet u tešku kategoriju kako bi se borio za WBA regularni naslov prvaka. Odlični Huck nažalost nije slavio u toj borbi ali postoji mogućnost ponovnog međusobnog sučeljavanja.
Revanš protiv Ola Afolabija
Marco Huck nije čekao dugo da ponovno bude bačen u vatru, brani naslov prvaka protiv Ola Afolabija...
Njemački borac Marco Huck nastavlja svoju boksačku karijeru ondje gdje je stao prije meča s Alexanderom Povetkinom. Huck će navodno, prema riječima predstavnika Svjetske boksačke organizacije WBO, imati meč u kruzeru protiv prvog izazivača Ola Afolabija.
Ola Afolabi će tako pokušati preuzeti pojas prvaka 5. svibnja u Erfurtu u Njemačkoj.
Huck i Afolabi su se već borili u prosincu 2009. godine kada je Huck pobjedio tijesnom odlukom sudaca nakon 12 rundi.
Zadnji nastup Huck je imao 25. veljače protiv Alexandera Povetkina kada je napravio izlet u tešku kategoriju kako bi se borio za WBA regularni naslov prvaka. Odlični Huck nažalost nije slavio u toj borbi ali postoji mogućnost ponovnog međusobnog sučeljavanja.
Čelična rukavica otišla u Banoviće
Manifestacija je bila sastavljena od 11 borbi sa muzičkim programom Armina Muzaferije i Ane Damjanović, te plesne grupe Bounce crew.
Dodjeljena su razna priznanja, a ovaj događaj uveličalo je i prisustvo legende ovog sporta Marijana Beneša, kao drugih poznatih boksera iz bivše Jugoslavije kao što su Matija Kačar, Dževdet Peci i Mehmed Skomorac.
Učešće u ovoj manifestaciji uzeli su mnogobrojni bh. borci kao i gosti iz Kosova, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, a oko 2500 gledalaca u Areni mogla je uživati u sjajnim borbama.
Ovogodišnji osvajač "Čelične rukavice" je Ermin Avdić iz Banovića
Manifestacija je bila sastavljena od 11 borbi sa muzičkim programom Armina Muzaferije i Ane Damjanović, te plesne grupe Bounce crew.
Dodjeljena su razna priznanja, a ovaj događaj uveličalo je i prisustvo legende ovog sporta Marijana Beneša, kao drugih poznatih boksera iz bivše Jugoslavije kao što su Matija Kačar, Dževdet Peci i Mehmed Skomorac.
Učešće u ovoj manifestaciji uzeli su mnogobrojni bh. borci kao i gosti iz Kosova, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, a oko 2500 gledalaca u Areni mogla je uživati u sjajnim borbama.
Ovogodišnji osvajač "Čelične rukavice" je Ermin Avdić iz Banovića
Zna li ko kako su prosli ovi Tuzlaci u Holandiji?
Izgubili svi.Polo je napisao/la:Zna li ko kako su prosli ovi Tuzlaci u Holandiji?
- Ivan Josić je izgubio na bodove 2-1, a njegova borba je ocijenjena kao odlična od mnogih trenera.
- Isak Memišević je predao borbu zbog povrede koljena.
- Jasmin Paočić je izgubio meč.
Steta sto se sve ovako zavrsilo da kazemo negativno ali nije lako boksati protiv najbolji gym-a boraca mykes gym chakaruiki gym ipak su to najjaci u Evropi.MakeTZ je napisao/la:Izgubili svi.Polo je napisao/la:Zna li ko kako su prosli ovi Tuzlaci u Holandiji?
- Ivan Josić je izgubio na bodove 2-1, a njegova borba je ocijenjena kao odlična od mnogih trenera.
- Isak Memišević je predao borbu zbog povrede koljena.
- Jasmin Paočić je izgubio meč.
Bit ce prilika evo Dario Kadic i Elmir Mehic se bore 5 Aprila u Rusiji u Kazanu polako se izlazi van granica BiH.
Ima i Tuzlaka iz istog tima Skill Gym, koji ja mislim sljedeci mjesec idu u Englesku-Luton da se bore, dvojica MMA i jedan Kick Boks ja mislim.
Dobro je samo neka idu van granica jer tamo se teze dolazi do pobjede polako se napreduje sa k1 u BiH isto tako i ostali borilacki sportovi.MakeTZ je napisao/la:Ima i Tuzlaka iz istog tima Skill Gym, koji ja mislim sljedeci mjesec idu u Englesku-Luton da se bore, dvojica MMA i jedan Kick Boks ja mislim.
Skill Gym u Amsterdamu: Holanđani poštuju tuzlanske borce!
Iako iz amsterdamskog ringa nisu izašli kao pobjednici, borci tuzlanskog Skill Gym – a su 25. marta na velikoj gala večeri „Push it 2 the limit“ pokazali da u BiH itekako ima spremnih i kvalitetnih kick boksera. U amsterdamskoj dvorani „Sporthal de Weeren“ okupilo se nekoliko hiljada ljubitelja borilačkih vještina koji su uživali u mečevima visoke kvalitete. Borba večeri bio je okršaj A klase do 95 kg između Isaka Memiševića (Skill Gym) i Marchella Adriaansza iz poznatog holandskog kluba „Chakuriki Pancration“. Nažalost, bh. borac je nakon prve runde bio primoran predati susret zbog povrede koljena.
„To je povreda medijalnog ligamenta koja me prati već duže vremena. Iako nisam osjećao bolove i sve se u ringu odvijalo normalno, prilikom jednog udarca me jednostavno presjeklo. Nisam mogao nastaviti meč, mada sam se bez ikakvih problema nosio sa protivnikom koji je čak 20 cm visočiji od mene“, objašnjava Memišević.
Za razliku od njega, drugi tuzlanski borac Ivan Josić je odradio do kraja svoj meč. On se u klasi C do 70 kg borio protiv Ferhad Kaynaka iz kluba „Mike's Gym“. Poražen je rezultatom 2:1.
„Ivan je prvi put radio klasu C i bio je sasvim ravnopravan protivniku. Čak mogu dodati kako je nametnuo borbu koljenima koja je inače zaštitni znak boraca iz Holandije. Nažalost, udario je protivnika koljenom u glavu zbog čega je dobio negativne poene. Možda je to i presudilo da na kraju ne slavi u meču“, kaže Memišević, dodavši kako su holandski treneri bili puni hvale za tuzlanske borce. "Vidjelo se da nas poštuju, da poštuju naš kvalitet.", zaključuje čelni čovjek tuzlanskog "Skill Gyma - a.
Treći bh. borac Jasmin Paočić borio se u klasi A do 72 kg protiv Holanđanina Otchman Allacha iz „Chakuriki Pancrationa“. Kako saznajemo, bilo je vidljivo da Paočić nije dovoljno spreman za ovaj izazov, te je Alach rutinski slavio u ovoj borbi.
U Skill Gym – u ističu da je put u Holandiju bio veliko iskustvo za članove kluba koji su možda i jedini borci u BiH koji gotovo redovno nastupaju na turnirima u zemlji lala, prijestolnici kick boxa. Kako saznajemo, naredni izazov za tuzlanske borce biće već 29. aprila kada putuju u Englesku na još jedan prestižni turnir.
Iako iz amsterdamskog ringa nisu izašli kao pobjednici, borci tuzlanskog Skill Gym – a su 25. marta na velikoj gala večeri „Push it 2 the limit“ pokazali da u BiH itekako ima spremnih i kvalitetnih kick boksera. U amsterdamskoj dvorani „Sporthal de Weeren“ okupilo se nekoliko hiljada ljubitelja borilačkih vještina koji su uživali u mečevima visoke kvalitete. Borba večeri bio je okršaj A klase do 95 kg između Isaka Memiševića (Skill Gym) i Marchella Adriaansza iz poznatog holandskog kluba „Chakuriki Pancration“. Nažalost, bh. borac je nakon prve runde bio primoran predati susret zbog povrede koljena.
„To je povreda medijalnog ligamenta koja me prati već duže vremena. Iako nisam osjećao bolove i sve se u ringu odvijalo normalno, prilikom jednog udarca me jednostavno presjeklo. Nisam mogao nastaviti meč, mada sam se bez ikakvih problema nosio sa protivnikom koji je čak 20 cm visočiji od mene“, objašnjava Memišević.
Za razliku od njega, drugi tuzlanski borac Ivan Josić je odradio do kraja svoj meč. On se u klasi C do 70 kg borio protiv Ferhad Kaynaka iz kluba „Mike's Gym“. Poražen je rezultatom 2:1.
„Ivan je prvi put radio klasu C i bio je sasvim ravnopravan protivniku. Čak mogu dodati kako je nametnuo borbu koljenima koja je inače zaštitni znak boraca iz Holandije. Nažalost, udario je protivnika koljenom u glavu zbog čega je dobio negativne poene. Možda je to i presudilo da na kraju ne slavi u meču“, kaže Memišević, dodavši kako su holandski treneri bili puni hvale za tuzlanske borce. "Vidjelo se da nas poštuju, da poštuju naš kvalitet.", zaključuje čelni čovjek tuzlanskog "Skill Gyma - a.
Treći bh. borac Jasmin Paočić borio se u klasi A do 72 kg protiv Holanđanina Otchman Allacha iz „Chakuriki Pancrationa“. Kako saznajemo, bilo je vidljivo da Paočić nije dovoljno spreman za ovaj izazov, te je Alach rutinski slavio u ovoj borbi.
U Skill Gym – u ističu da je put u Holandiju bio veliko iskustvo za članove kluba koji su možda i jedini borci u BiH koji gotovo redovno nastupaju na turnirima u zemlji lala, prijestolnici kick boxa. Kako saznajemo, naredni izazov za tuzlanske borce biće već 29. aprila kada putuju u Englesku na još jedan prestižni turnir.
Bravo za Tuzlake tesko je pobjedit u Holandiji jer je to ipak najjaca skola i zemlja a pogotovu kada su teskasi u pitanju.
Polako se napreduje i eto novog izazova 29 sretno momci.
Polako se napreduje i eto novog izazova 29 sretno momci.
Imali gdje snimaka iz Gorazda?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.