EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

L-Train
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la L-Train » 16 jan 2012, 12:56

effe_sa je napisao/la:Ima iz prostog razloga što je ispalo da su cijelo prvenstvo prošli samo na osnovu pomoći sudija. U tom polufinalu protiv Francuza bilo je par sumnjivi odluka, ali to se prosto dešava. Ko je pratio bh. medije, pa i još neke balkanske medije a nije pratio prvenstvo mogao je tad doći do zaključka da je Njemačka tad bila prosječna repka koja je samo zahvaljujuci pomoći sudija osvojila prvenstvo. Mislim te kampanje i navijačka nastrojenost naši novinara prema nekim reprezentacijama i stvori tu priču o namještanju. Ima pogrešni odluka u svim sportovima, ali nakon te utakmice je selektor Francuske pretjerao sa svojim izjavama i pričao je gluposti.
ma daj molim te pogledaj jos jednom tu utakmicu.Cuj par sumnjivih odluka,bilo ih je puno vise vjeruj mi.Ja nisam rekao da je Njemacka bila prosjecna ekipa te godine,niti da su ih suci gurali dalje u svim utakmicama,barem ne do te utakmice sa Francuzima kada su suci primjetili da bez njihovog navlacenja Njemci ne bi imali nikakvih sansi.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 16 jan 2012, 13:01

Vi sto malo vise pratite rukomet zanima kakvu ekipu sad imaju Hrvati,igra li Vori kao i prije i da li postoji sansa da danas da vise od 3 gola. :D
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 16 jan 2012, 13:02

i mene interesuje hoće li Hrvati dobit danas :mrgreen: :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jan 2012, 13:08

Henry je napisao/la:Vi sto malo vise pratite rukomet zanima kakvu ekipu sad imaju Hrvati,igra li Vori kao i prije i da li postoji sansa da danas da vise od 3 gola. :D
Teško je to znati,nijanse odlučuju ,i to je lutrija
Vori danas protiv Islanda ima naspram sebe ,Gunarsona ,Halgrimsona,Svavarsona na crti ,sve dobri odbranbeni igrači i snažni ,tako da mu neće biti lahko danas postizati golove ,protiv Islandske odbrane .
Možda i zabije ko zna . ;)
Ja ga lično neću igrati.

Ako već hoćeš igraj Norvežane dvicu ;) dobra kvota 2.25 ;)

Hrvati su dobri,ali je Island od kladionica podcjenjen ,ako nije mogo biti favorit ,kvota nije trebala ići preko 2.10 .
iako su po meni šanse 50:50.
Možda probati više na golove ,ne znam kolika je granica ,ali mogli bi se raspucati ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 16 jan 2012, 13:09

Hvala legendo.

A Francuzi jel' tako nebi trebali imati problema protiv Spanjolaca?
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 16 jan 2012, 13:15

Vori je i danas jedan od najdominantih pivotmena na svijetu,dosta cesto sam pratio Hamburg ove sezone i mogu reci da on i Duvnjak imaju strasno dobru saradnju i ako se to prenese na reprezentaciju vjerujem da Vori moze zabijati vise od 3 gola po utakmici,naravno legenda je lijepo objasnio da je to lutrija,ali ja bih rekao da Vori ipak zabiti vise od 3 gola danas ;)

Francuzi bi trebali dobiti Spanjolce 8-)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jan 2012, 13:16

Henry je napisao/la:Hvala legendo.

A Francuzi jel' tako nebi trebali imati problema protiv Spanjolaca?
Pa trebali bi dobiti ;)
Ja sam ih odigro manje golova prvo poluvrijeme
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 jan 2012, 13:21

Hrvati ce dobiti Island. Tamo je Stefansson bio "alfa i omega", pa su bez njega mnogo slabiji.
Francuzi uvek pocinju slabije, ali su jaci od Spanije dosta, tako da je verovatno da dobiju veceras.

Glede sudija i organizatora, stvari su tu jasne: EHF/IHF redovno pomazu domacine prvenstava. Tako je bilo od 1996. (od tada pratim ova prvenstva) i Sevilje, pa do 2011. i Svedske. Nije cudo sto su Slovenci jedinu medalju uzeli kod kuce, Tunizani jedan jedini put igrali 1/2 finale SPa kod kuce, Nemci uzeli svetsku (2007), a Svedi evropsku krunu (2002) u najvecim "gurkama" poslednjeg desetljeca.
Ne znam. Zalosno je sve to, i nece se promeniti ni sada kad smo mi organizatori. Tako se ne podize sport, vec se postize kontraefekat. Najbolji bi trebalo da budu oni koji su najvise pokazali, a ne oni koje su najvise "pogurali" ljudi u crnom.

@legenda

Nisam ignorisao nikoga, samo mi se ne dokazuju banalne stvari. Mora Edo jos da raste, da bi dobio priliku da me ugrozi na kvizu. ;)

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 16 jan 2012, 13:32

eto Magica dosao je red da se i Srbija malo pogura :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jan 2012, 13:38

MaGiCa je napisao/la:Hrvati ce dobiti Island. Tamo je Stefansson bio "alfa i omega", pa su bez njega mnogo slabiji.
Francuzi uvek pocinju slabije, ali su jaci od Spanije dosta, tako da je verovatno da dobiju veceras.

Glede sudija i organizatora, stvari su tu jasne: EHF/IHF redovno pomazu domacine prvenstava. Tako je bilo od 1996. (od tada pratim ova prvenstva) i Sevilje, pa do 2011. i Svedske. Nije cudo sto su Slovenci jedinu medalju uzeli kod kuce, Tunizani jedan jedini put igrali 1/2 finale SPa kod kuce, Nemci uzeli svetsku (2007), a Svedi evropsku krunu (2002) u najvecim "gurkama" poslednjeg desetljeca.
Ne znam. Zalosno je sve to, i nece se promeniti ni sada kad smo mi organizatori. Tako se ne podize sport, vec se postize kontraefekat. Najbolji bi trebalo da budu oni koji su najvise pokazali, a ne oni koje su najvise "pogurali" ljudi u crnom.

@legenda

Nisam ignorisao nikoga, samo mi se ne dokazuju banalne stvari. Mora Edo jos da raste, da bi dobio priliku da me ugrozi na kvizu. ;)
Ja vjerujem da Island može pokazati ,da nije toliko ovisio od Olaufura u posljednje vrijeme kao što se misli X2 na Island ;)
Ne znam čime bi Španci mogli pobjediti večeras .Francuze ,jedino da kladionica umješa prste ,ili da se opuste kao Švedi .

To za namještanje ko imalo prati rukomet zna da je tako .Uvjek se domaćin gura ,samo zbog para da bi posjećenost bila veća ;)
A i čudan je taj EHF .Ima nekoliko saveza koji su glavni tu i sudije im redovno pomažu kad zagusti npr Njemci i Mađari oni vedre i oblače i u sudijskim organizacijam i svugdje .

Pa ko je gledo juče utakmicu BIH -Grčka vidio je šta se radi ,skoro svaki kontakt se kažnjava isključenjem ,na kraju 10 isključenja ,imali smo preko 20 faulova više od domaćina itd.
sedmerac ko zna koliko itd.
Pa kod je raja zaboravial utakmicu protiv Mađara u baražu kad smo ih imali u šaci i onda sudije stupaju na scenu prave namjerne greške ,delegat prekida utakmicu itd.

Uvjek je toga bilo u rukometu i biće ,pa samo se razumite kad sudije se delegiraju ,sve iz susjednih zemalja sude :roll:

Magi nemoj da me ignorišeš udaviću te :P
Moraš odigrati sa njim,on marljivo trenira svaki dan :lol:
Kad ćeš sa mnom koju :?:

Kolko su karte za jednu utakmicu :?: :?: nisu zar 20 eura :roll:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 jan 2012, 13:46

L-Train je napisao/la:eto Magica dosao je red da se i Srbija malo pogura :mrgreen:
Da je srece i pameti malo vise, tako nesto nam ne bi ni trebalo. Imali bi Sterbika, Sarica, Dragicevica, Djordjica, Rajkovica, sto bi uz dobrog trenera (Kosovac/Petkovic/Pokrajac/Hasanefendic) bio dovoljan razlog da budemo stalno u vrhu. Ovako, samo nafaka i gurka rade posao. Zreb je vec nastelovan, sad samo da ljudi u crnom daju vetar u ledja i to je to - dobijemo ostanak pulena Mome Mandica na celu RSSa jos 10 godina, zbog jednog polufinala u prethodnih 12 godina. ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 jan 2012, 13:54

Prošlo je baš kako sam očekivao, i rezultatski, i igrački. Bilo je dobrih odbrana, a i mnogo stegnutih i nesigurnih napada. Sve je to tipično za prve utakmice na velikim takmičenjima, gde je veliki ulog. Sada nisu samo medalje važne, veliki ulog su i Olimpiske Igre u Londonu.

Grupa ”A ”

Mi smo odigrali vrlo kvalitetno, imajući u vidu važnost prve utakmice i protivnika za respekt. Odbrana na čelu sa Stanicem na golu je odradila odličan posao. Neutralisali smo najjače oružje Poljaka, ŠUT spolja. Njihov šut nije došao do izražaja zahvaljujući našoj odbrani, koja je bila agresivna i sa mnogo kontakata. Možda su nam posao olakšali smušeni, stereotipni i nedisciplinovani Poljaci. Dobru odbranu smo pretvarali u lagane golove iz kontri (specijalno u prvih 15 min.).

Dobra odbrana nam je dala samopouzdanje za igru u napadu. U napadu smo igrali sa dosta strpljenja, discipline i čekali smo pravu šansu. Imali smo dužinu i širinu napada, gde smo dobro koristili Nikčevića i Prodanovića. Prvih 45 min. bili smo jedna ekipa na terenu. Uz malo bolju koncentraciju i manji broj individualnih tehničkih grešaka i veliku podršku sa tribina možemo da očekujemo mnogo radosti od ovih momaka. Danas smo zasluženo dobili, a razlika je mogla biti i veća Veliki plus za Stanića, krila i disciplinu bekovske linije.

Šta reći o Poljacima? Ekipa bez ideje, bez vodje koji može da poveže skup dobrih individualaca u jednu celinu. Stereotipna igra sa mnogo nerezonskih poteza, odnosno , nediscipline.Malo me je iznenadio Wenta sa načinom izmena i pasivnim vodjenjem. Moj favorit u poljskoj ekipi je Jaška, a on na našu sreću, kao i Tkačik, Jurecki i ostali nije odradio posao na nivou kako radi u Berlinu. Jedan Belecki nije bio dovoljan ( ušao kasno ). Odsustvo Šmala i M. Lijevskog se i te kako oseća ali koga nema bez njega se mora.

Očekivana pobeda Danske . Poznavajući kvalitet obe reprezentacije, mislim da je bila iznenadjujuće izjednačena utakmica u zadnjih petnaestak minuta. To je još jedan dokaz nervoze u prvim utakmicama, a možda i male opuštenosti Danske. Kod njih se primećuje da nisu dovoljno uigrani u fazi odbrane i kada nema kontri i dosta trčanja imaju problema. Njihova plejada mladih igrača kao M. Hansen, N. Markusen, Lauge Smith, N Landin nosi igru Danske, ali to može da bude minus kada dodju važne i tvrde utakmice.

Grupa “ B”

Verovao sam da ce Česi dobiti Nemce, a da ce Švedska teško sa Makedonijom. Čak sam davao malu prednost Makedoniji znajući da će imati ogromnu pomoć sa tribina.

Kao što rekoh, Nemci su daleko od one Nemačke iz doba Zerbea, Krečmara, Kermana, Jensena, Shvarcera i i ostalih bivših zvezda tamošnjeg rukometa. Novi trener, novi igrači , nova filozofija i manji broj kvalitetnih igrača utiče da Nemačka mora da ulazi , za sada, na velika takmičenja kao neko ko mora da stvara ime. Već protiv Švedske imaju šansu za povratak u život.

Česi sa malim fondom velikih imena ,ali sa velikom željom, uspeli su da nadmudre i nadigraju Nemce. Iznenadjenje za Nemce, Česi pocinju sa Jihom na prednjem u pet plus jedan odbrani. Mala taktička promena , u odnosu na trening utakmice, donela je Česima pobedu. Sada ce biti interesantno videti Čehe kako će da reaguju u ulozi favorita u sledećim utakmicama u grupi. Mada, i dalje tvrdim da u ovoj grupi nema favorita. Svako može da pobedi svakog.

Švedska je bila zatečena atmosferom na tribinama , borbenošću Makedonaca i njihovom staloženom igrom. Makedonci samo sa jednom pravom zvezdom ( uz sav respekt prema drugim igracima ) Kirom Lazarovim je uspela da uzme bod jednoj velikoj rukometnoj naciji kao sto je Švedska. Velika igra golmana B. Ristovskog , fanatična borbenost u odrani, i disciplina dugog napada je donela jedan bod Makedoniji.

Švedska se u nedostatku kvaliteta u napadu uzda u svoju odbranu 6:0 i brzu kontru. Kada im to ne uspe imaju probleme u pozicionoj igri 6 na 6. U napadu im ostaje samo Kim Andersson i iracionalni D, Doder. Sa levim bekovima imaju priblema , Kim Egdahl je bio dugo van terena , a Stenbäcken nije na nivou. U ovoj grupi tek prestoji borba za tri mesta, koja vode za Beograd

Danas se sastaju veliki favoriti za medalju. U Novom Sadu Francuska – Španija, i u Vrscu Hrvatska- Island. Dve utakmice kao poslastica za ljubitelje rukometa. Francuska i Hrvatska su favoriti, s obzirom da Šterbik nije sa Sšpanijom , Stefanson i Gudjunson nisu sa Islandom.

Rusija –Madjarska i Norveška – Slovenija , dve utakmice izjednačenih ekipa, dnevna forma ce da odluči pobednike.

Očekuje nas jedan vrlo zanimljiv rukometni dan.

Pozdrav !
Jedna odlicna analiza jucerasnjeg dana od strane Veroljuba Kosovca,jedino sto se bas i ne slazem sa njim je ovo boldano,oni su se vec dokazali i mladost im ne predstavlja problem. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 jan 2012, 14:03

legenda reala je napisao/la: To za namještanje ko imalo prati rukomet zna da je tako .Uvjek se domaćin gura ,samo zbog para da bi posjećenost bila veća ;)
A i čudan je taj EHF .Ima nekoliko saveza koji su glavni tu i sudije im redovno pomažu kad zagusti npr Njemci i Mađari oni vedre i oblače i u sudijskim organizacijam i svugdje .

Pa ko je gledo juče utakmicu BIH -Grčka vidio je šta se radi ,skoro svaki kontakt se kažnjava isključenjem ,na kraju 10 isključenja ,imali smo preko 20 faulova više od domaćina itd.
sedmerac ko zna koliko itd.
Pa kod je raja zaboravial utakmicu protiv Mađara u baražu kad smo ih imali u šaci i onda sudije stupaju na scenu prave namjerne greške ,delegat prekida utakmicu itd.

Uvjek je toga bilo u rukometu i biće ,pa samo se razumite kad sudije se delegiraju ,sve iz susjednih zemalja sude :roll:
Zato je rukomet u svetu daleko iza odbojke ili kosarke, gde nema takvih "gurki" ili ih ima u mnogo manjoj kolicini.

Magi nemoj da me ignorišeš udaviću te :P
Moraš odigrati sa njim,on marljivo trenira svaki dan :lol:
Kad ćeš sa mnom koju :?:
slika
Vezbaj jos malo. ;)

Kolko su karte za jednu utakmicu :?: :?: nisu zar 20 eura :roll:
Jok bolan. Ne ide za jednu tekmu vec za dnevni program. Dakle - paket. U pretprodaji su isle karte za celu grupnu fazu sa popustom od 20%.
Grupna faza je 20€, za loze po 40 i 60€ za Pionir (tako sam cuo). Zavrsnica je u Areni, od 15€ pa navise.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jan 2012, 14:13

legenda reala je napisao/la: A i čudan je taj EHF .Ima nekoliko saveza koji su glavni tu i sudije im redovno pomažu kad zagusti npr Njemci i Mađari oni vedre i oblače i u sudijskim organizacijam i svugdje .
Tu možeš dodat još i Šveđane, samo nakon 2002. godine kako više nemaju te zlatne generacije teže ih pogurat da npr. osvoje titulu. Ali Šveđani imaju veliki uticaj u evropskom i svjetskom rukometu. A Mađari i onaj baraž protiv nas, to je baš lakrdija bila.
legenda reala je napisao/la: Pa ko je gledo juče utakmicu BIH -Grčka vidio je šta se radi ,skoro svaki kontakt se kažnjava isključenjem ,na kraju 10 isključenja ,imali smo preko 20 faulova više od domaćina itd.
Samo ovaj put smo i sudije nadvladali :)

A što se utakmice Hrvatska-Island tiče, očekujem tijesnu utakmicu. Baš me zanima inače kako će Hrvati ovo prvenstvo odigrat bez Balića i da li će možda neko bljesnut od koga se baš ne nadamo? ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jan 2012, 14:15

Ima i u košarci toga ,ali nije izraženo kao u rukometu ,da utiče na rezultate i to.
E gdje ti je Oliva :lol: :lol:

E tako može čitav dan 20e ,a za jednu je puno.

Štefko
Ja se ne slažem ništa sa njim :mrgreen:
On predstavi Srbiju kao najaču ekipu na prvenstvu .
Kao da je pobjedila Francusku ,a ne raspalu Poljsku ,a da je Smal branio uvjeren sam da ne bi ni pobjedili ;)
I ja sam znao da će Poljaci izgubiti,samo što sam navijački igro X2 :P
Ni za Dance se ne slažem takođe ,i Hansen ,Lindberg,Egert ,Landin su glavni igrači koji povlače kad treba .
A ne ti koje on nabraja ,Lughe i dr.

Za Švabe prepiso od mene ,al neka je eto mu :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 jan 2012, 14:17

legenda reala je napisao/la:Ima i u košarci toga ,ali nije izraženo kao u rukometu ,da utiče na rezultate i to.
E gdje ti je Oliva :lol: :lol:

E tako može čitav dan 20e ,a za jednu je puno.

Štefko
Ja se ne slažem ništa sa njim :mrgreen:
On predstavi Srbiju kao najaču ekipu na prvenstvu .
Kao da je pobjedila Francusku ,a ne raspalu Poljsku ,a da je Smal branio uvjeren sam da ne bi ni pobjedili ;)
I ja sam znao da će Poljaci izgubiti,samo što sam navijački igro X2 :P
Ni za Dance se ne slažem takođe ,i Hansen ,Lindberg,Egert ,Landin su glavni igrači koji povlače kad treba .
A ne ti koje on nabraja ,Lughe i dr.

Za Švabe prepiso od mene ,al neka je eto mu :mrgreen:
Citiraj mi deo teksta gde je to rekao ?
Ovako je sve i bilo nasa fantasticna odbrana,i Poljska smusenost u napadu.To ako nisi primetio onda ne znam stvarno. :roll:

Izgleda da je Stojkovic "ozbiljnije" povredjen i da ce propustiti sledeci mec,a mozda cak i ostatak. :(
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jan 2012, 14:24

Devil je napisao/la: Citiraj mi deo teksta gde je to rekao ?
Ovako je sve i bilo nasa fantasticna odbrana,i Poljska smusenost u napadu.To ako nisi primetio onda ne znam stvarno. :roll:

Izgleda da je Stojkovic "ozbiljnije" povredjen i da ce propustiti sledeci mec,a mozda cak i ostatak. :(
Nije on nigdje napisao !
Ali tako ispadne ,kad se čita nekoliko puta.
Ali nebitno.

Pa ko će sad igrati pivota :?: Toskić :roll:

robijasi zenica
Kontakt:

Post Postao/la robijasi zenica » 16 jan 2012, 14:27

koje danas utakmice prenosi

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 16 jan 2012, 14:37

legenda reala je napisao/la:
Pa ko će sad igrati pivota :?: Toskić :roll:
On i Beljanski...a ako povreda bzde teža,možda ubaci nekog sa rezervnog spiska za II krug.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 16 jan 2012, 15:55

Ko je hteo i znao otici na pravo mesto taj je mogao doci do karata.Ne znam kada ste vi to ganjali,ali da ste to uradili u prva dva meseca rutinski bi dosli do karata. ;)
Mada kazem moglo se i jutros doci do karata po normalnoj ceni,ne kod tapkarosa.

Ja srecom nisam imao tih problema,dobio sam karte za Pionir,verovatno i za Arenu pa nije bilo cimanja za iste sto mi je veoma drago.
Nabavio karte za sutra,pokusacu pogledati obe utakmice jer ne vjerujem da cu kasnije dolaziti u Arenu.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.