Kakvo bola falsificiranje dokumenata?Po ovim tvojim kriterijima nitko živ više ne bi igrao ni u BiH niti u pola europskih liga.Zrinjski se sa Đurićem dogovorio da za njega neće tražiti odštetu a on za uzvrat od njih neće potraživati 12 ooo Km koje su mu ostali dužni.I čovjek dobio dobru ponudu (koliko se sjećam iz Poljske) i otišao jer je znao da ga Zrinjski ne mora pustiti jer je imao važeći ugovor.I bar 50 % transfera se radi na ovaj ili sličan način.I ne bi Đurić nikad ni tražio ovaj novac (jer mu i nisu dužni) da nije sad pod Gracićevom palicom i da mu ovaj ne dirigira jer Olimpic može izaći u Europu samo ako Sarajevo i Zrinjski ne dobiju licence.Zapitaj se zašto posljednjih nekoliko godina Đurić nije tražio taj novac ili misliš da je zaboravio na tih navodnih 20 000 KM pa se sada odjednom sjetio?Što se tiče roka do 31.03 ,pa koja je onda svrha drugostupanjske komisije ako njezina licenca ne bude vrijedilajohn12 je napisao/la:Tvrdoglavost je FKS kostala licence.Jedini koji je javno rekao da nece klub dobiti licencu proglasavan ovakvim ili onakvim izlazili u javnost i dalje smo sami protiv svih a popusismo.Zar je bio problem mjesto otvaranja shopova,radija,sakupiti 100.000,00 i zacepiti usta svima,svelo se na suplju.Ne moze se ocekivati izmjena odluke rok je bio 31.03. da se izmire obaveze a poslije toga mozes raditi sta hoces ne pije vode.Mnogo gora stvar je Zrinjski,koji je po meni napravio krivicno djelo,falsifikovao dokumenta ne samo za ovu godinu nego i prošlu.![]()
Krasan primjer za ove iz Komiteta da ih rigorozno kazne,ako smiju jer je Beus njihov clan.Ovo je klasican primjer za UEFU ako ovi ne reaguju.
Licenciranje klubova za euro takmičenja 2012/2013
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Licenciranje klubova za euro takmičenja 2012/2013
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!
Pa mislite da bi predsjednici Zrinjskog i Sarajeva davali idiotske izjave u javnost o dobivanju licence da je sve gotovo kako neki forumasi tvrde,koji nisu upoznati niti sa pravilnikom ueffe,fife i NSBIH!
Siroki i kriminal u njemu se ne moze usporediti sa Grudama,Ljubuskim ,Capljinom,Mostarom i sl mjestima!

Siroki i kriminal u njemu se ne moze usporediti sa Grudama,Ljubuskim ,Capljinom,Mostarom i sl mjestima!

Pusti bola Bekiću ,nije ovdje tema Široki.Nego imali tko da mi objasni može li drugostupanjska komislija uvažiti ovu žalbu Zrinjskog apelacionoj komisiji koja još nije zasjedala i koja treba donijeti presudu u navodnom sporu Đurić-Zrinjski jer su iz uprave Zrinjskog navodno čekali tu odluku pa da onda uplate određeni iznos za koji komisija utvrdi da je relevantan.bekicamir je napisao/la:Pa mislite da bi predsjednici Zrinjskog i Sarajeva davali idiotske izjave u javnost o dobivanju licence da je sve gotovo kako neki forumasi tvrde,koji nisu upoznati niti sa pravilnikom ueffe,fife i NSBIH!![]()
![]()
![]()
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!
-
- Kontakt:
SARAJEVO CE BITI SVE DRUGO CE PROCI
acovic1 je napisao/la:Kakvo bola falsificiranje dokumenata?Po ovim tvojim kriterijima nitko živ više ne bi igrao ni u BiH niti u pola europskih liga.Zrinjski se sa Đurićem dogovorio da za njega neće tražiti odštetu a on za uzvrat od njih neće potraživati 12 ooo Km koje su mu ostali dužni.I čovjek dobio dobru ponudu (koliko se sjećam iz Poljske) i otišao jer je znao da ga Zrinjski ne mora pustiti jer je imao važeći ugovor.I bar 50 % transfera se radi na ovaj ili sličan način.I ne bi Đurić nikad ni tražio ovaj novac (jer mu i nisu dužni) da nije sad pod Gracićevom palicom i da mu ovaj ne dirigira jer Olimpic može izaći u Europu samo ako Sarajevo i Zrinjski ne dobiju licence.Zapitaj se zašto posljednjih nekoliko godina Đurić nije tražio taj novac ili misliš da je zaboravio na tih navodnih 20 000 KM pa se sada odjednom sjetio?Što se tiče roka do 31.03 ,pa koja je onda svrha drugostupanjske komisije ako njezina licenca ne bude vrijedilajohn12 je napisao/la:Tvrdoglavost je FKS kostala licence.Jedini koji je javno rekao da nece klub dobiti licencu proglasavan ovakvim ili onakvim izlazili u javnost i dalje smo sami protiv svih a popusismo.Zar je bio problem mjesto otvaranja shopova,radija,sakupiti 100.000,00 i zacepiti usta svima,svelo se na suplju.Ne moze se ocekivati izmjena odluke rok je bio 31.03. da se izmire obaveze a poslije toga mozes raditi sta hoces ne pije vode.Mnogo gora stvar je Zrinjski,koji je po meni napravio krivicno djelo,falsifikovao dokumenta ne samo za ovu godinu nego i prošlu.![]()
Krasan primjer za ove iz Komiteta da ih rigorozno kazne,ako smiju jer je Beus njihov clan.Ovo je klasican primjer za UEFU ako ovi ne reaguju.
Samo da te napomenem. Đurić je dobio Zrinjski još prije dvije godine. Prošle godine vam nije trebala licenca za Evropu a ove niste ni prijavili da imate taj dug, a morali ste. Zato je to falsifikat i moguće su krivične prijave.
Svrha drugostepene komisije je da utvrdi da li je prvostepena radila po propisima i da odgovori na eventualne zalbe,jer moglo se desiti da prvostepena izda licencu klubu koji ne ispunjava uslove.Ali budi siguran da ce se drugostepena drzati propisa UEF-e a to je datum 31.03 jer ako bi postupila suprotno posljedice bi snosio i savez i klubovi,Zrinjski se moze zaliti njoj ali ako vama udovolji onda bi se Olimpik,Velez ili Zvijezda zalili UEF-i jer su obaveze izmirili na vrijeme za razliku od vas i to je njihova prednost.Zrinjski bi u slucaju pozitivnog odgovora na zalbu mogao ici u Evropu samo da nije bilo dovoljno klubova koji ispunjavaju uslove(sto trenutno nije slucaj jer BIH daje cetiri predstavnika a licencu je dobilo sest) ili da neko od ovih klubova ne zeli igrati.acovic1 je napisao/la:Kakvo bola falsificiranje dokumenata?Po ovim tvojim kriterijima nitko živ više ne bi igrao ni u BiH niti u pola europskih liga.Zrinjski se sa Đurićem dogovorio da za njega neće tražiti odštetu a on za uzvrat od njih neće potraživati 12 ooo Km koje su mu ostali dužni.I čovjek dobio dobru ponudu (koliko se sjećam iz Poljske) i otišao jer je znao da ga Zrinjski ne mora pustiti jer je imao važeći ugovor.I bar 50 % transfera se radi na ovaj ili sličan način.I ne bi Đurić nikad ni tražio ovaj novac (jer mu i nisu dužni) da nije sad pod Gracićevom palicom i da mu ovaj ne dirigira jer Olimpic može izaći u Europu samo ako Sarajevo i Zrinjski ne dobiju licence.Zapitaj se zašto posljednjih nekoliko godina Đurić nije tražio taj novac ili misliš da je zaboravio na tih navodnih 20 000 KM pa se sada odjednom sjetio?Što se tiče roka do 31.03 ,pa koja je onda svrha drugostupanjske komisije ako njezina licenca ne bude vrijedilajohn12 je napisao/la:Tvrdoglavost je FKS kostala licence.Jedini koji je javno rekao da nece klub dobiti licencu proglasavan ovakvim ili onakvim izlazili u javnost i dalje smo sami protiv svih a popusismo.Zar je bio problem mjesto otvaranja shopova,radija,sakupiti 100.000,00 i zacepiti usta svima,svelo se na suplju.Ne moze se ocekivati izmjena odluke rok je bio 31.03. da se izmire obaveze a poslije toga mozes raditi sta hoces ne pije vode.Mnogo gora stvar je Zrinjski,koji je po meni napravio krivicno djelo,falsifikovao dokumenta ne samo za ovu godinu nego i prošlu.![]()
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Ako je neki pojedinac klub dobio na sudu za svoja dugovanja, onda se sa racuna kluba ili pljenidbom ili na neki drugi nacin rjesava ta situacija.
Nije li onda sudska presuda pocetak saniranja dugovanja prema tom pojedincu???
Nije li onda sudska presuda pocetak saniranja dugovanja prema tom pojedincu???
Sudska presuda je samo papir, konkretno saniranje dugova je kada covjeku na racun uplatis pare koje mu dugujes.
Svrha drugostepene komisije je dvostruka
1. provjera ispravnosti rada prvostepene komisije
2. tijelo za rjesavanja zalbi-prigovora koje su imanentni institut svakog pravnog poretka
Napomenuo bih da ni UEFA nije bas naivna te da u svaki savez koji vrsi licenciranje salje nezavisne revozorsku kucu koja češlja i provjerava da li je proces licenciranja proveden u skladu sa propisima. Ako se utvrdi da se gledalo kroz prste, onda se kazni (novčano) i savez i klub koji je stekao licencu kroz propust.
Nemojmo zaboraviti da je Sarajevo u zimskom prelaznom roku dovelo 4 igrača + trenera (koji nisu došli igrati besplatno) iako su u tom momentu imali dospjele neizmirene obaveze prema svojim bivsim igracima i trenerima.
E to je kljucni problem i pogresan izbor prioriteta.
2. tijelo za rjesavanja zalbi-prigovora koje su imanentni institut svakog pravnog poretka
Napomenuo bih da ni UEFA nije bas naivna te da u svaki savez koji vrsi licenciranje salje nezavisne revozorsku kucu koja češlja i provjerava da li je proces licenciranja proveden u skladu sa propisima. Ako se utvrdi da se gledalo kroz prste, onda se kazni (novčano) i savez i klub koji je stekao licencu kroz propust.
Nemojmo zaboraviti da je Sarajevo u zimskom prelaznom roku dovelo 4 igrača + trenera (koji nisu došli igrati besplatno) iako su u tom momentu imali dospjele neizmirene obaveze prema svojim bivsim igracima i trenerima.
@ ferplejko da li to znači da ako se utvrdi da je prvostepena komisija radila kako treba da Sloboda, Slavija i GOŠK neće dobiti licencu za PL BiH ? Znam da je ovdje riječ o Evropi ali pitam čisto onako da znam
Niko živi ne zna da li GOŠK ima dugova. Oni se nikada nisu udostojili da popune obrazac poreske prijave. Radi toga im je na papiru pisalo 0---0----0.vidovitadjemila je napisao/la:Da li iko zna koji su kriteriji oko dobijanja licence za nasu ligu.Kao sto vidimo nisu je dobili Sloboda Slavija i GOSK .
Za GOSK sa pisalo da nema dugova a sada ispada da ne moze igrati.Izgleda da nije sve oko novca.Zanima me a vjerujem i dosta nas na forumu sta to ova tri kluba trebaju uraditi da dobiju licencu do drugostepene komisije.Bilo bi lijepo da to neko napise ako je upoznat...
Ispade kao da Gošk u zadnjih 6-7 godina nikada nije prodao ni jednu ulaznicu

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
A sta ako je proces jos na sudu i u toku?? Ne znaci li to da ta dugovanja jos nisu pristigla jer se odluka suda nije donjela???Ferplejko je napisao/la:Sudska presuda je samo papir, konkretno saniranje dugova je kada covjeku na racun uplatis pare koje mu dugujes.
Obećao sam vam licencu i dobio sam je. Prelazim u taksiste

-
- Kontakt:
Majmune jedan iskompleksirani ,ne treba ti uopce davat pažnjebekicamir je napisao/la:Pa mislite da bi predsjednici Zrinjskog i Sarajeva davali idiotske izjave u javnost o dobivanju licence da je sve gotovo kako neki forumasi tvrde,koji nisu upoznati niti sa pravilnikom ueffe,fife i NSBIH!![]()
![]()
![]()
Kako te nije stid spominjes jednog Mirka Grbesica koji je ulozio u Mostar u 2 g ,koliko svi mostarski profiteri i grad Mostar u 20 godina posle rata
Uš ljudska
Seljače goljo, ti si prah na podu ,tegli vuci i u jaram skapaj
bambur je napisao/la:@ ferplejko da li to znači da ako se utvrdi da je prvostepena komisija radila kako treba da Sloboda, Slavija i GOŠK neće dobiti licencu za PL BiH ? Znam da je ovdje riječ o Evropi ali pitam čisto onako da znam
tako je,ako zrinja i sarajevo nemogu dobiti licencu za europu preko drugostupanjske komisije,onda ni ovi klubovi ne trebaju dobiti licencu za pl bih
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
U Hrvatskoj svi klubovi koji su izborili Evropu, a na prvom stepenu nisu dobili licencu, nakon žalbe su je dobili, s tim što će Uefini inspektori doći lično provjeriti papire.
Varaždin dobio zabranu nastupanja u Evropi (koja počinje teći prve godine kad se kvalifikuje), jer je prošle godine dobio uslovnu licencu, ali nije do 30. septembra dokazao da nema dugovanja.
Varaždin dobio zabranu nastupanja u Evropi (koja počinje teći prve godine kad se kvalifikuje), jer je prošle godine dobio uslovnu licencu, ali nije do 30. septembra dokazao da nema dugovanja.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
[youtube][/youtube]
Dino se malo pogubio na kraju, dok Gracić maše papirima, on počeo pričati kako bi mu bilo tužno biti predsjednik Olimpica, itd.
Bit će zanimljivo, sad je glavno pitanje zašto je baš sad isplaćen Nedić?
Dino se malo pogubio na kraju, dok Gracić maše papirima, on počeo pričati kako bi mu bilo tužno biti predsjednik Olimpica, itd.

Bit će zanimljivo, sad je glavno pitanje zašto je baš sad isplaćen Nedić?
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
Ovo je krunski dokaz Gracićev. Koristan Želji, Širokom, Olimpicu, Zvijezdi i Veležu. Jer ako su oni morali sve ispuniti u roku, a neki nisu, onda treba pokrenuti tužbe protiv NS BiH.
Ovaj Selimovic je glupan teski. O tome kasnije.
Nijaz je stvarno paksu da veci ne moze biti. Izbori brate Evropu na terenu igrama i mirna Bosna. Ovo je samo bespotrebno kuhanje. Hvala Bogu pa Olimpik nema masu navijaca inace bi ovo zakuhalo raju i dovelo bi do fizickoga obracuna. Mahanje ovim papirima je u najmanje ruku pijacarsko. On vise nije u upravi FKS znaci nema potrebe da on raspravlja o licencama i stanju u klubu. Ja znam kakvo je financijsko stanje u klubu i uzasno je ali nije mi mijesto ni vrijeme da se o tome raspravlja uostalom nije moj da se raspravljam o tome jer bi bilo da se nasladjujem.
Selimovic je glupan da veceg odavno na tv-u nisam gledao. Nema potrebe da se upusta u ova prepucavanja sa Gracicem. Mogao ga je na kulturan nacin napraviti majmunom. Samo da mu je rekao "mi uprkos svim financijski problemima pokusvamo svim silama da dodjemo do licence". A onda bi Gracic mahnuo papirima a ovaj bi mu samo na to trebao reci "ljubav prema klubu je veca nego necija zelja da klub ne uspije" i tu bi ga napravio majmunom. A glupi Selimovic je usao u raspravu bez jakih argumenata. Najzalije je i to sto ovaj levat Gracic i dalje ima ljude u upravi Sarajeva pa zna sve sta se desava pa mu izbifla a ovaj ostane zatecen. I ono mu je levatski kako Olimpik nema navijaca kako dodje 2500 gostujucih navijaca. Sta ce sa time dobiti? Samo ce dobiti to ako Sarajevo ostane bez licence dobit ce tim bez navijaca koji ce zauzeti mijesto Sarajeva u Evropi.
Ovo oko licence je idiotluk samo takav. Kanton Sarajevo za sportske kolektive ima godisnji budzet od milion maraka. Pa vi sad prebrojte sportske kolektive u KS. Mislim krajnje je neozbiljno sta ova drzava radi. Ko god kaze da drzava nema para laze. Ja radim za jednu stranu ambasadu i upucen sam poprilicno u politiku. Trenutno sam u Turskoj jos koji mijesec. Ali cu vam reci ovo. Kada bi se svi bh politicari i svi oni koji primaju plate od politike odrekli 3 svoje plate/toplih obroka/putovanja BiH bi mogla da zaposli NEVJEROVATNIH 75.000 gradjana. Toliko o politici.
Selimovic je dao jos jedan idiotski odgovor a to je sto se duga tice kada poredi rudare i rudnike sa sportskim kolektivima. Rudnike vode stranke i drzava a klubove i navijace za izbore koriste te iste stranke. Dvije veoma bitne razlike gospodine idiotu da ga drugacije ne nazove. Stvarno nije kompetentan da prestavlja FKS u ovakvim emisijama. I bas mi je nekako ova emisija bila navrat na nos.
Nijaz je stvarno paksu da veci ne moze biti. Izbori brate Evropu na terenu igrama i mirna Bosna. Ovo je samo bespotrebno kuhanje. Hvala Bogu pa Olimpik nema masu navijaca inace bi ovo zakuhalo raju i dovelo bi do fizickoga obracuna. Mahanje ovim papirima je u najmanje ruku pijacarsko. On vise nije u upravi FKS znaci nema potrebe da on raspravlja o licencama i stanju u klubu. Ja znam kakvo je financijsko stanje u klubu i uzasno je ali nije mi mijesto ni vrijeme da se o tome raspravlja uostalom nije moj da se raspravljam o tome jer bi bilo da se nasladjujem.
Selimovic je glupan da veceg odavno na tv-u nisam gledao. Nema potrebe da se upusta u ova prepucavanja sa Gracicem. Mogao ga je na kulturan nacin napraviti majmunom. Samo da mu je rekao "mi uprkos svim financijski problemima pokusvamo svim silama da dodjemo do licence". A onda bi Gracic mahnuo papirima a ovaj bi mu samo na to trebao reci "ljubav prema klubu je veca nego necija zelja da klub ne uspije" i tu bi ga napravio majmunom. A glupi Selimovic je usao u raspravu bez jakih argumenata. Najzalije je i to sto ovaj levat Gracic i dalje ima ljude u upravi Sarajeva pa zna sve sta se desava pa mu izbifla a ovaj ostane zatecen. I ono mu je levatski kako Olimpik nema navijaca kako dodje 2500 gostujucih navijaca. Sta ce sa time dobiti? Samo ce dobiti to ako Sarajevo ostane bez licence dobit ce tim bez navijaca koji ce zauzeti mijesto Sarajeva u Evropi.
Ovo oko licence je idiotluk samo takav. Kanton Sarajevo za sportske kolektive ima godisnji budzet od milion maraka. Pa vi sad prebrojte sportske kolektive u KS. Mislim krajnje je neozbiljno sta ova drzava radi. Ko god kaze da drzava nema para laze. Ja radim za jednu stranu ambasadu i upucen sam poprilicno u politiku. Trenutno sam u Turskoj jos koji mijesec. Ali cu vam reci ovo. Kada bi se svi bh politicari i svi oni koji primaju plate od politike odrekli 3 svoje plate/toplih obroka/putovanja BiH bi mogla da zaposli NEVJEROVATNIH 75.000 gradjana. Toliko o politici.
Selimovic je dao jos jedan idiotski odgovor a to je sto se duga tice kada poredi rudare i rudnike sa sportskim kolektivima. Rudnike vode stranke i drzava a klubove i navijace za izbore koriste te iste stranke. Dvije veoma bitne razlike gospodine idiotu da ga drugacije ne nazove. Stvarno nije kompetentan da prestavlja FKS u ovakvim emisijama. I bas mi je nekako ova emisija bila navrat na nos.
zašto bi se svi borili da budu na vlasti ako nema para..ima para, normalno da ima..samo ova bijeda i pošten narod nemože do njih nikako jer ovi gore pokradoše sve...PL BiH -1 je napisao/la:Ovaj Selimovic je glupan teski. O tome kasnije.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
teska srca moram priznati da si sve rekao sa ovim postom sto se tice ovog gostovanja...PL BiH -1 je napisao/la:Ovaj Selimovic je glupan teski. O tome kasnije.
Gracic pravi mahalac ,ima svoje ljude u nasem klubu i to dobrano koristi...vidi se da su svi pocev od Musemica ,Varesanovica na strani Gracica i zelji da ova uprava ne ode u u Evropu,pa kaze da su to njegovi dobri prijatelji,pa sto ti ti prijatelju(kad toliko vole Sarajevu i kad su legende istog) ne kazu kad vec nisi bolji od Sarajeva i ne mozes im pomoci bar im ne odmazi...ZBOG TOGA JOS VECU PODRSKU DAJEM OVOM SELIMOVICU..jeste da je ispao glup pred iskusnim glumcem i starom lijom Gracicem...
Gracic stari ratni isljednik..taj je prekucavao rahmetli Cacu,Ismeta i Ramiza a kamoli jadnog Selimovica...

suma sumarum..nadam se da ce moj klub dobiti licencu i kao 3 najbolja BH ekipa predstavljati drzavu,a ne ovi za zelenim stolom..

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.