1/4 EP: Engleska - Italija

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

Ko prolazi u polufinale ?

Engleska
38
41%
Italija
54
59%

Ukupno glasova: 92

Sheyi
Kontakt:

Re: 1/4 EP: Engleska - Italija

Post Postao/la Sheyi » 21 jun 2012, 21:27

A da su ruzni, jasta su(Runi i Baloteli)

Ma sreca njihova sto imaju pare, inace bi i oni sada mlatili hojtu u prazno :lol:

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 21 jun 2012, 21:43

SirAlexFerguson je napisao/la:Žabari strpite se do nedjelje, ovo je neka druga Engleska, vama prepuštamo breme favorita ali mi se nadamo. Mislim da je ovo napokon ta generacija koja je spremna uraditi neki veliki rezultat na natjecanju.

Vaša liga je anti-propaganda nogometa, namještanja se uvijek spominju, uvijek neke afere, dok u EPL nikad nećete čuti o namještenoj utakmici. Idemo odigrati dobru utakmicu i što bude, dati sve od sebe pa ako Talijani budu bolji čestitat im.

Ovi navijači Italije na forumu su smješni, kakav je to komentar Rooney je ružan
pa dobro ako ćemo se već preseravati s detaljima, kolega ti prvi poče kad reče da je Balotelli glup, što se svakako ne može tačno zaključiti ako ne poznaješ lično osobu, a mi kažemo da je Runi ružan što se svakako vidi iz priloženog, pa to i slijep vidi...

Pa ko onda ovdje priča neistine i gluposti, a ko činjenice?
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Ljepoje
Kontakt:

Post Postao/la Ljepoje » 21 jun 2012, 22:51

slika

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 22 jun 2012, 11:53

samo opušteno
slika
slika
slika
:mrgreen:
Semper Fidelis

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 22 jun 2012, 17:02

Koji kraljevi .. :lol:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 22 jun 2012, 18:04

Biće ovdje svega do nedelje, eventualno ponedeljka-utorka :lol: :mrgreen:
Majke mi ovu temu ne vrijedi pratit :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

High

Post Postao/la High » 22 jun 2012, 18:10

Koliko vidim, na treningu selekcije Italije opuštena atmosfera, Balo popravio raspoloženje svima, neozbiljni su dosta. :mrgreen: Englezi nekako u drugačijem ''tonu'' čekaju utakmicu, slike sa njihovog treninga pokazuju da su dosta ozbiljno shvatili utakmicu sa Italijom. Ostaje da vidimo šta će više koristiti, ova ''neozbiljnost'', ili sa druge strane ozbiljan rad. Come on England !
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 jun 2012, 18:17

SirAlexFerguson je napisao/la:Žabari strpite se do nedjelje, ovo je neka druga Engleska, vama prepuštamo breme favorita ali mi se nadamo. Mislim da je ovo napokon ta generacija koja je spremna uraditi neki veliki rezultat na natjecanju.

Vaša liga je anti-propaganda nogometa, namještanja se uvijek spominju, uvijek neke afere, dok u EPL nikad nećete čuti o namještenoj utakmici. Idemo odigrati dobru utakmicu i što bude, dati sve od sebe pa ako Talijani budu bolji čestitat im.

Da ovo je Engleska kojoj svaka sudijska pomoć dobro dođe.... Nego nisam znak da iMa Engleza na ovom forumu.... Pa dobro došli
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 22 jun 2012, 18:37

Uff jedva čekam ovu utakmicu ... ostale utakmice me i ne zanimaju toliko koliko ova.

Očekujem tešku utakmicu za italijane ... nadam se samo da će proći dalje.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 22 jun 2012, 19:16

muXmania je napisao/la:

pa dobro ako ćemo se već preseravati s detaljima, kolega ti prvi poče kad reče da je Balotelli glup, što se svakako ne može tačno zaključiti ako ne poznaješ lično osobu, a mi kažemo da je Runi ružan što se svakako vidi iz priloženog, pa to i slijep vidi...

Pa ko onda ovdje priča neistine i gluposti, a ko činjenice?
Kume ti ko da si derpe pa stalno spominjes Rooney-a i njegov fizicki izgled,koga boli racku za njegov yebeni izgled ovo je sporski forum a ne GQ ?! :?
Glory Glory Man United !!! :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2012, 19:18

Sorry ako je neko već postavio.

[youtube][/youtube]

Kralj :P
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 jun 2012, 19:23

Jel ja mislim da sam rekao da je ova Engleska smjesna repka ili mi se cini ?
Italijani su kvalitetnija ekipa dosta.
Eh sad da li ce proci ili nece zavisi od sudija :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 22 jun 2012, 19:51

The English Job

When Italy were paired with England in Euro 2012, Susy Campanale’s heart sank, but it had precious little to do with the football.

I am, like many of our regular readers on this website, an Italian who grew up in England. I have always identified myself as Italian, have an Italian passport, watch television from the peninsula with the aid of a satellite dish and naturally cheer on the Azzurri in any sport or Eurovision Song Contest. I am bi-lingual and bi-cultural, for this gives us the unique perspective of seeing both nations simultaneously as insiders and outsiders. This is why the idea of an Italy-England quarter-final is deeply frightening. We know what’s coming.

We’ve seen it so many times before and now it’s us in the firing line. Within minutes of the ludicrously lucky win over Ukraine, friends and co-workers were already texting Anglo-Italians with jokes about pasta, boring defensive football, match-fixing, pizza puns and switching sides in World War II. The media are even worse and it is not just reserved to the tabloids now. ITV presented the game with France by name-checking Waterloo and the Battle of Agincourt – you know, relevant, up to date references. You may say that all nations do this – I am here to tell you they do not. Italian media mention other football matches, but certainly not the Roman invasion of Britain or the fact we gave you aqueducts. Because that would be daft.

It’s really no better when the English get down to discussing Italian football. I wonder if we can place a bet on how long it will take articles or television intros to mention the dreaded c-word, even though catenaccio hasn’t been used since the 1960s. Of course the pundits will confidently state that Italy will shut up shop, park the bus, focus on the counter-attack and play negatively. We’ll probably see all that on Sunday, but mainly from Roy Hodgson’s team. When the Azzurri do it, that’s ‘negative,’ but for England it’s ‘determined, solid and gritty’. Also, time-wasting and diving is ‘cheating’ for Italians, but ‘clever play’ by the English.

These are people who are paid to watch football for a living. You’d think when going on to the television, radio or newspapers they would invest a little time in some research. Instead, I heard ex-Inter player Paul Ince tell radio listeners “Andrea Pirlo is good for his age.” He turned 33 last month! When did that become old? Oh, I forgot, Italy have an ‘ageing squad’ at all times, regardless of facts and statistics. It is just one of the many clichés we have to put up with when watching Italian football discussed in Britain.

Then there is the other issue that surely not only the Italians, but all non-English people in England will have spotted. It’s fortunate England rarely win anything, because they are really not good at handling success. Already the smugometer is off the charts, squeezing past Sweden and Ukraine with a large dose of luck and a big slice of cynicism for some reason has made them favourites for the tournament.

Pundits have been talking about a semi-final with Germany since Tuesday night, as if beating Italy were a foregone conclusion. I realise this isn’t the strongest Azzurri side in history, but I’ve got a newsflash for you – neither is it the best England team. The performances in the group phase showed little to be frightened of other than the pace of Theo Walcott and Hodgson’s remarkable luck. I even read that if the tie goes to penalties, England are certain to win because they have “such a strong goalkeeper in Joe Hart.” No mention whatsoever of Gigi Buffon, then? Good to know he merits so little recognition.

Most of all, my heart sank because if England do get the win, then we will literally never hear the end of it. And I am not misusing the term literally. Still banging on about 1966 at every available opportunity, the English react to success much the same way they do to the appearance of sunshine – strip to comedy shorts, get very drunk, go extremely red and lose all sense of proportion or decency. You’ve heard of sore losers? Those are the Italians with a conspiracy theory ready for every occasion. The English, however, are sore winners, rubbing people’s faces in their every tiny victory.

This blog may seem bitter to some of you, and I agree it probably is, but the other Italians in England will know exactly what I mean. Whatever happens, it’s going to be a dark few days or even years, so let’s remember we have each other. Forza ragazzi

Boldano-prava jbena istina, pobijedis Ukrainu i vec te vide kako osvajas Euro, to im se godinama vec desavalo.
Pobijedili Skotsku 96'te i vec vide da su prvaci a onda dodje Deutchland i spusti ih na zemlju Koeppke 8-)
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 22 jun 2012, 23:35

Italija ovu utakmicu moze izgubiti samo ako igrala ispod svog nivoa ili ako se desi taj nezgodni pad od 20-ak min koji je bio prisutan u sve tri utakmice u grupi...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 23 jun 2012, 12:02

:lol: :lol: :lol: :lol:
slika
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 23 jun 2012, 12:33

[youtube][/youtube]
Stuart Pearce :lol: Koja dernjva, iz petnih zila.

Volio bih da Engleska prodje, stalno ih osporavaju, valjalo bi da zacepe usta kritiarima. Polufinale bi bio itekakav uspijeh sa ekipom ovakvom kakva jeste.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 23 jun 2012, 12:39

Ja se nadam da cemo proci jer to mozemo, a oni sto nas nevole mogu lagano da nas zaobidju u sirokom luku.
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 jun 2012, 15:49

Ocekivane formacije za sutrasnji duel ;)

slika

Premier League vs Serie A ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 23 jun 2012, 16:37

Englezi su favoriti i to ponajvise zbog formacije Italije te ne igranja Chellinia.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 23 jun 2012, 16:38

Juvelandia je napisao/la:Englezi su favoriti i to ponajvise zbog formacije Italije te ne igranja Chellinia.

Ne vjerujem ja ovim najavama tako daleko pred tekmu, svasta se jos moze izmijeniti a Prandeliju se majstoriju ionako ne zna do zadnjih trenutaka.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.