BiH jedna od najneuspješnijih sportskih nacija u Evropi

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Saurman
Kontakt:

Re: BiH jedna od najneuspješnijih sportskih nacija u Evropi

Post Postao/la Saurman » 22 jan 2013, 18:24

Teško je naći nekog poput Fazlije čovjek je unikat a buduće nade Bh streljaštva imaju od koga upiti znanje. :|
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 25 jan 2013, 21:27

mi smo jadni i žalosni. gledam slovence i hrvate na ovom prvenstvu u rukometu, kakva igra, atmosfera, a mi goli **** u svakom sportu
sve su pite pitice, samo burek pitac je

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 26 jan 2013, 01:46

Panda je napisao/la:mi smo jadni i žalosni. gledam slovence i hrvate na ovom prvenstvu u rukometu, kakva igra, atmosfera, a mi goli **** u svakom sportu
Mi se palimo na baraz u fudbalu .Buducnost iz Podgorice prvak Evrope u rukometu i njihovi vaterpolisti konstantno u vrhu . Makedonija je bolja od nas u kosarci a bili su i sad u rukometu na prvenstvu .Ja mislim kad bi Kosovo bilo priznato bilo bolje od nas kao sportska nacija.To je dno dna !

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 30 jan 2013, 16:57

Slovenija je malo cudo kad su u pitanju sportski uspjesi. U svakom sportu su dobri.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 jan 2013, 17:17

Razbojnik je napisao/la:Slovenija je malo cudo kad su u pitanju sportski uspjesi. U svakom sportu su dobri.
Velikoo cudo :D
Ali znam sta si htio reci.
U fudbalu odlicni, skoro uvijek na velikom prvenstvu. U kosarci medju najboljim evropskim reprezentacijama. Skijanje odlicni. Rukomet 4. na svijetu sada.
Mislim da su i neku medalju osvojili na Olimpijskim igrama.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jan 2013, 19:14

BosnaSTL je napisao/la:
Panda je napisao/la:mi smo jadni i žalosni. gledam slovence i hrvate na ovom prvenstvu u rukometu, kakva igra, atmosfera, a mi goli **** u svakom sportu
Mi se palimo na baraz u fudbalu .Buducnost iz Podgorice prvak Evrope u rukometu i njihovi vaterpolisti konstantno u vrhu . Makedonija je bolja od nas u kosarci a bili su i sad u rukometu na prvenstvu .Ja mislim kad bi Kosovo bilo priznato bilo bolje od nas kao sportska nacija.To je dno dna !
Ne moze se porediti fudbal i vaterpolo, cak se u Evropi fudbal skoro pa i ne moze porediti sa svim ostalim sportovima zajedno.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 31 jan 2013, 09:40, ukupno mijenjano 1 put.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 30 jan 2013, 20:06

ceze je napisao/la:
Razbojnik je napisao/la:Slovenija je malo cudo kad su u pitanju sportski uspjesi. U svakom sportu su dobri.
Velikoo cudo :D
Ali znam sta si htio reci.
U fudbalu odlicni, skoro uvijek na velikom prvenstvu. U kosarci medju najboljim evropskim reprezentacijama. Skijanje odlicni. Rukomet 4. na svijetu sada.
Mislim da su i neku medalju osvojili na Olimpijskim igrama.
Da, puno dobrih reultata. Koliko ja pamtim, vjerojatno ima jos nekih koje ne znam:

Nogomet: 2 plasmana na SP, 2 na EP, Maribor igrao ligu prvaka i ligu Europa
Kosarka: Uvijek oko cetvrtfinala, Olimpija je imala odlicne rezultate u Euroleague
Rukomet: Srebro sa Eura, 4. mjesto na SP, Celje osvajac lige prvaka prije 10ak godina
Tenis: Sada imaju 3 igraca u Top 100, a Srebotnik je nekada osvajala Grand slamove u dublu
Skijanje: Puno velikih skijasa su dali, Kosir, Peterka, Hrovat.. treuntno Tina Maze najbolja na svijetu
Pa atleticari, Kozmus, Ceplak.. A i veslaci su im osvajali medalje.

0123456
Kontakt:

Post Postao/la 0123456 » 30 jan 2013, 20:43

Beijing 2008; Slovenia; 1 gold, 2 silver, 2 bronze
London 2012; Slovenia; 1 gold, 1 silver, 2 bronze.

Najbolja sportasica trenutacno je sasvim sigurno skijasica Tina Maze. Najbolji sportas hokejas Anze Kopitar. U hokeju na ledu Slovenija ne osvaja medalje ali gotovo svake sezone igraju na SP i imaju 2 NHL igraca (3. ce biti draftan nakon ove sezone). Inace Slovenija ima cca 200 hokejasa; 18+ godina. Odlicne imaju i skijaske skakace, biatlonce, nordijske skijase, veslace...

0123456
Kontakt:

Post Postao/la 0123456 » 09 feb 2013, 00:33

0123456 je napisao/la:U hokeju na ledu Slovenija ne osvaja medalje ali gotovo svake sezone igraju na SP i imaju 2 NHL igraca (3. ce biti draftan nakon ove sezone). Inace Slovenija ima cca 200 hokejasa; 18+ godina. Odlicne imaju i skijaske skakace, biatlonce, nordijske skijase, veslace...
History being made :mrgreen: Prije nekoliko sati reprezentacija Slovenije se po prvi put kvalificirala na Olimpijske igre (turnir sa 12 momcadi). U Sociju ce igrati u grupi A (Rusija, Slovacka, Amerika, Slovenija).

PS: Slovenija ima 148 punoljetnih igraca hokeja na ledu :lol:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 09 feb 2013, 11:09

Kod vašeg (većina ovde) gledanja na uspjehe BH sporta fascinantno mi je to vrludanje od apsolutne euforije do omalovažavanja i apatije. Tako će sad mnogi ovde reći kako su nogometaši za klasu bolji od Grka (iako su kao momčad sigurno slabije), a onda ako se ispadne od npr. Francuske ili Portugala počet će priča kako nisu u stanju izbacit ni momčad tipa Litve ili Estonije.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 04:06

BosnaSTL je napisao/la:
Mislim da je ovo sjajan post, ali kao primjer relativiranja pojedinacnih primjera od kontinuiteta koji je negdje manje, negdje vise prisutan u sportu. Prvo i taj baraz u fudbalu (bez obzira sto BiH jos nikada nije igrala na velikim takmicenjima), nije mala stvar. Konkurencija je ogromna u Evropi, i uvijek je i bilo tako. Jedna lasta ne cini proljece, pa tako ni 5-6 igraca najviseg kvaliteta. Jedna Skotska koja je oduvijek slovila za fudbalsku naciju nije blizu ni tog baraza, godinama, a da ne govorimo o najstrmoglavijem padu u poslednjoj deceniji u evropskim okvirima koji je dozivjela recimo Bugarska. Naravno, uvijek je najlakse se pozvati na primjer losijeg od sebe, ali recimo iza jedne Hrvatske stoji kontinuitet kvalitetnog rada u klubovima ne od Hrvatske kao samostalne drzave, nego jos od pocetka 80-ih, a kada je Hajduk u pitanju jos duze. U ostalim bivsim republikama takav kontinuitet nije prisutan, negdje se dobro radi neko vrijeme, izbaci dobra generacija igraca, a onda opet slijedi crna rupa. Hrvatski klubovi imaju najduzi kontinuitet u radu u mladjim kategorijama, od cega profitira i njihova reprezentacija, jedino klubovi ne mogu zbog ekonomske inferiornosti da budu sto su prije bili, ali reprezentacija ima kontinuitet. Najbolji primjer loseg rada u klubovima je Srbija. Pa tamo Zvezda i Partizan u poslednjih boga pitaj koliko godina nisu izbacili valjanog igraca iz svoje skole, iako imaju od svih klubova daleko bolju infrastrukturu i uslove i sto diktiraju fudbalom u Srbiji. I danas se javnost u Srbiji cudi sto je Srbija na najboljem putu da propusti i drugo veliko fudbalsko takmicenje zaredom, a sto je do prije desetak godina bilo prosto nepojmljivo. Pa recimo svi pricaju kako bi danas bivsa Jugoslavija da se opet sastavi harala fudbalom, a ista ta Jugoslavija i dok je bila na okupu, vise je bila van vrha, nego u vrhu, reprezentativno je jedna duplo manja Madjarska cesce imala bolje rezultate, kao sto je recimo jedna DDR imala cesce jacu ligu nego Jugoslavija. Takodje ne vidim zasto bi titula Podgoricanki trebalo da cudi kada je Buducnost blizu 30 godina konstantno u vrhu evropskog zenskog rukometa, kada stalno izbacuju vrhunske igracice. Zapravo moze se reci da je evropska titula Buducnosti zakasnjela titula, jer ona je daleko prije morala doci. A vrhunski vaterpolo u Boki se igra jos od 50-ih godina proslog vijeka, dakle opet kontinuitet koji je prisutan, iz te Boke je 68. kada su vaterpolisti uzeli svoje prvo olimpijsko zlato bilo mislim tri igraca, i Boka je uz najvaterpolskiji grad Dubrovnik (koji je i uticao na razvoj vaterpola u Boki), Split i Rijeku bila glavni centar u Jugoslaviji kada je rani razvoj tog sporta u pitanju. Posle su dosli Zagreb, Novi Sad, Nis i Beograd, a neki su i premasili svoje bivse ucitelje kao sto je danas slucaj sa Beogradom gdje se vrhunski radi. Takodje ne treba omalovazavati makedonski rukomet i kosarku! Jer su Makedonci i 80-ih recimo bili itekako prisutni na rukometnoj i kosarkaskoj mapi SFRJ! Ko se sjeca kosarkaske lige, zna vrlo dobro da ni Cibona, Partizan ili Jugoplastika u svojim najboljim danima nisu fiksno mogli racunati sa pobjedom na vrucem gostovanju u Skopju. Zenski rukomet u Makedoniji 90-ih je bio na svjetskom nivou, dok su muska kosarka i rukomet nakon kratkog kriznog perioda 90-ih ponovo dosli na stare staze. Naravno da je kosarkasko polufinale bilo iznad svih ocekivanja, ali ni to nije bilo toliko slucajno, i taj rezultat se poklopio, a uslov je da Makedonija spada u prvih 10-15 nacija Evrope u kosarci sto je i bila jos od 2008. Osim toga naletila je odlicna generacija, Antic, braca Stojanovski, Gecevski, Cekovski, Ilijevski, pogodjeno sa Boom, dobijen mec na jednu loptu protiv Litvanaca i napravljen je rezultat.
E’ sada da se vratimo na BiH. Ako se vratimo u istoriju primijeticemo da je BiH tek krajem 60-ih na klupskom nivou postala konkurentna klubovima iz Srbije, Hrvatske, pa i Slovenije. Ja mislim da je to bilo uslovljeno ekonomskim razvojem i disparitetima u bivsoj drzavi koji se baziraju na istorijskim uslovima koji su vladali jos prije osnivanja prve Jugoslavije, a sto je u prvim decenijama bio kljucni faktor u razvoju sporta u odredjenim sredinama. Tako su se bogate republike Slovenija, Hrvatska i Srbija sa Beogradom i Vojvodinom profilirali kao sportski centri prije nego ostale republike i krajevi. Revitalizacijom zivota posle drugog svjetskog rata i ekonomskim napretkom SFRJ profitiraju i druge republike, pa se javljaju jaki fudbalski centri i u BiH. Sarajevski klubovi prvi put mogu parirati velikoj cetvorci, Vojvodini i OFK-u, kao i Velez koga krasi izvrsna skola, a Tuzla, pa i Zenica i Banja Luka postaju standardni prvoligasi. U kosarci se 70-ih uz pomoc Saveza komunista stvara projekat pod imenom KK Bosna, koji na kraju postaje prvak Evrope, sredinom 80-ih zahvaljujuci kosarkaskim entuzijastima u Tuzli i fabrici detrdzenata Dita nastaje ozbiljan klub u liku KK Sloboda. U rukometu manje sredine poput Banja Luke ili Zavidovica postaju jaki centri u koje pocinju da dolaze da igraju i rukometasi iz Srbije i Hrvatske, pa i Slovenije kasnije (pokojni Iztok Puc – Borac BL). U odbojci jedna mala sredina kao Modrica u kojoj se vrhunski radi postaje znacajan faktor. A onda dolazi rat, raspad sportskog koncepta i sistema, ne samo u BiH, nego i u cijeloj bivsoj drzavi. I tu dolazim do svoje teze kojim objasnjavam svoj stav, mada ja BiH ne dozivljavam tako neuspjesnom. Prazan hod u BiH koji traje posle rata do danas nisu prouzrokavali ni rat direktno, ni politicka kompleksnost koja vlada u drzavi, a sto je i prirodno za drzavu koja ima cak tri nacije kao drzavotvorne, gdje je po prirodi politicki kompromis uvijek teze postici nego negdje drugdje, a kako neki predstavljaju skupljajuci tako jeftine politicke poene i diskreditirajuci sport i rad u sportu. Po meni nijedna republika nije pretrpila takav odliv strucnog sportskog kadra kao BiH! I nema to veze samo sa nacionalnom podjelom, nego uopste o uslovima zbog kojih je struka odlazila i pojacavala u velikoj mjeri sportske saveze zapadnih zemalja, pa i Slovenije. Npr. daleko je veci procenat struke bosnjacke nacionalnosti koja je napustila BiH, nego srpske sto je napustilo Srbiju, ili hrvatske Hrvatsku, mada je i tamo kriticno i dosta lose stanje. Da ne pominjem primjere iz struke tipa Emir Mutapcic, Vahid Halilhodzic, Kasim Kamenica, Sead Hasanefendic, Jasna Kolar itd, sportske radnike koji su mnogo vise doprinijeli razvoju sporta u drugim evropskim drzavama nego u BiH. Nisu oni nikakvi izdajnici, nego su jednostavno otisli da unovce svoj talenat tamo gdje su imali priliku, a takvih primjera ni u Srbiji, ni u Hrvatskoj ne manjka. U svakodnevnom sportsko-tamicarskom, ligaskom, segmentu BiH je mnogo izgubila raspadom bivse drzave (iz ugla jakog trzista), jer je ona sportski bila mnogo vise ovisna od susjednih republika na polju razvoja sopstvenih klubova sa aspekta jake konkurencije, nego susjedne republike od BiH, mada su opet i Srbija i Hrvatska na gubitku (kako ko u kojem sportu). U kosarci se eto pokusava regionalnom ligom nesto promijeniti, ali koliko vidimo ne ide to tako brzo kako smo svi mislili i zeljeli, danas sam cak misljenja da ABA mnogo vise steti nego koristi razvoju srpske kosarke koja je takodje u dubokoj krizi, a de ne govorimo o onim savezima i sportovima gdje regionalno takmicenje ni ne postoji, ili je tek skoro zazivjelo. Jednostavno raspadom SFRJ smo ponovo dosli na odnose s pocetka 60-ih, s tim sto su Slovenci prevashodno profitirali na tom planu, jer ne samo da im se strucni kadrovi nisu osipali, nego su i dodatno apsorbovali strucne kadrove iz drugih republika, a i finansijski su sasvim drugi nivo u odnosu na ostale. Ja msilim da se sportski radnici u BiH ne trebaju pozivati na stanje iz 70-ih ili 80-ih, nego trebaju traziti nove koncepte u postojecim uslovima i situaciji, a pozitivnih primjera poslednjih godina je bilo kao HKK Siroki, KK Igokea ili RK Bosna. Nijedan od tih klubova nije bilo prije rata nikakvo veliko ime u svom sportu, ali danas sprovode najmodernije modele u radu ne obaziruci se previse na proslost, jer od nje se ne zivi. Nekada su dobri, nekada u krizi, ali su sinonimi za nekakve bolje rezultate i van granica BiH poslednjih godina. Takodje je pateticno i neozbiljno pogovarati tim klubovima uspjeh, jer u sportu se ne zivi od imena, nego od rada i vec pomenutog kontinuiteta. Tako banjalucki RK Borac nema pravo da pogovora ista sarajevskoj Bosni u stilu, pa mi smo 1976. bili prvaci Evrope, ili da KK Bosna pogovara na isti nacin Sirokom i Igokei u stilu mi smo bili prvaci 1979. To je davna proslost, lijepa uspomena, ali od toga se vise ne zivi, a i ti klubovi su u SFRJ bili mali u vremenu i odnosu na neke klubove koji su prije njih bili velikani u bivsoj drzavi, kao sto su RK Partizan iz Bjelovara ili OKK Beograd, a posle su ti klubovi nestali i do danas ih vise nema u vrhu. Sto manje politikantstva bice sportu bolje, ne treba bas u sportu svugdje traziti politiku, a ja imam utisak da se u Bosni to radi vise nego sto treba, bez obzira o kojoj se od tri strane radilo. A ni srpski ni hrvatski klubovi u BiH, tj. oni koji dolaze iz prostora kojima etnicki dominiraju te dvije nacije, nemaju nista manje interesa da ostvaruju dobre rezultate u sportu, kao recimo sarajevski klubovi. Sport je prije svega profitabilan i to ga najvise pokrece.
I kada je pretjerana euforija u pitanju, ona je objasnjiva sa socioloskog aspekta, s obzirom na ocekivanja koja vladaju u sportu ne samo u BiH, nego u regiji generano i rezultate s druge strane koji najcesce nisu po volji javnosti. Iako ta euforija sportistima vise steti nego sto koristi i ona se moze dovesti u neke granice normale, sto rezultati prije svega klubova budu poboljsavani. Reprezentacija je samo nadogradnja. Reprezentativni uspjesi klubove ne cine mnogo boljim, koliko klupski reprezentaciju.
Sportski pozdrav
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 feb 2013, 16:37

@kiselikrastavci odličan post. slika Ovo bi trebalo malo estetski srediti, učiniti preglednijim i objaviti na portalu kao članak.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 16:54

KSIVLE je napisao/la:@kiselikrastavci odličan post. slika Ovo bi trebalo malo estetski srediti, učiniti preglednijim i objaviti na portalu kao članak.
Hvala :)
Pisao sam u dahu na brzinu ne obracajuci oaznju na stilistiku i lekturu, a i tastatura me malo poslednjih dan zeza, "guta" slova, moram otici do drugara, da vidimo sta mozemo popraviti :D Inace sto se tice ovog objavljivanja, mislim da zato nema potrebe, jer na ovom portalu vjerujem da postoji vec dovoljno dobrih novinara koji mogu i znaju pisati slicne postove, tj. clanke. A ni meni nije bas potrebna reklama, posto vec pisem na jednom austrijskom sportskom portalu o medjunarodnoj kosarci, tako da mi do licne reklame i nije pretjerano stalo, a i ovde zelim da ostanem samo obican forumas (kada mi vrijeme to dozvoli, a ovih dana sam u luftu, pa se nadje vremena postirati sopstveno misljenje na odredjene teme) kao i svi ostali.
Inace ja sam takodje Dortmundovac :D Mada kada je basket u pitanju gotivim Bajern sto su pruzili paznju kosarkaskoj sekciji, koja im je ruku na srce vise trosak nego dobit, ali je bitno da se stvaraju novi centri i jaca baza.
Jos jednom hvala na pohvalama i slusam vrlo rado tvoje misljenje, ako se u nekim stavkama ne slazes sa mojim.
Sportski pozdrav
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 feb 2013, 17:33

Šteta je što je ovaj post na topicu koji baš nije posjećen. U globalu, potpisao bih skoro sve napisano. Plus, mislim da si (možemo na ti? :D ) stariji, pa za ove neke stvari koje pišeš nisam toliko upućen da bih se neslagao. Jedino što fali malo preglednosti, ali to je više stvar estetike i vizualnog dojma nego kvalitete sadržaja.

P.S. Novinar, a zna napisati kvalitetan članak/post. :o Malo je takvih na ovim prostorima. Ovdašnji sportski novinari su ti uglavnom "copy-paste novinari".

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 17:48

KSIVLE je napisao/la:Šteta je što je ovaj post na topicu koji baš nije posjećen. U globalu, potpisao bih skoro sve napisano. Plus, mislim da si (možemo na ti? :D ) stariji, pa za ove neke stvari koje pišeš nisam toliko upućen da bih se neslagao. Jedino što fali malo preglednosti, ali to je više stvar estetike i vizualnog dojma nego kvalitete sadržaja.

P.S. Novinar, a zna napisati kvalitetan članak/post. :o Malo je takvih na ovim prostorima. Ovdašnji sportski novinari su ti uglavnom "copy-paste novinari".
Jos jednom hvala ;) I naravno da prelazim na ti :D Sto se tice godina, naravno da nisam tinejdzer, stari se, haj'mo reci da sam u srednjim godinama :D Kazem ti, nije mi stalo do reklame, naravno kada pisem svoje clanke i kolumne, druga je to prica (vise se odvaja vremena, pazi se na stilistiku), a planiram uskoro da se posvetim i objavljivanju u narednim godinama, pregovara se sa izdavacima, vidjecemo sta ce se desiti. Inace, da ne zalazim previse u privatnu sferu, sportom sam se bavio (nisam nikakva poznata javna licnost :lol: ), jos uvijek sam u njemu, istina vise onako sa strane, imam visoko fakultetsko obrazovanje i krecem se ponajvise u tim sferama sopstvene branse. Za sport me vezu prevashodno ljubav i lijepe uspomene.
Ja mislim da svugdje ima dobrih novinara, pitanje je samo kako koji medij selektira kadrove i koji su mu interesi na medijskoj platformi. A ja sa "nasih" prostora samo jos poticem, zivim prilicno dugo u Austriji i pisem naravno na njemackom jeziku. Kada ima vremena skokne se do Beograda, malo se prati i "nadoknadjuje" :D sve sto se na srpskoj kosarkaskoj sceni desava ili se desilo u mom odsustvu, mada danas u doba elektronske revolucije i interneta, postoje mnogo vece mogucnosti nego ranije.
Ovde zavrsavam svoj post i ovaj diskurs, ako imas jos sta da mi kazes, onda mi salji privatnu poruku, da ne kvarimo temu ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 feb 2013, 19:21

Vrhunski post. Svaka čast.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 20 feb 2013, 18:47

Saurman je napisao/la:Teško je naći nekog poput Fazlije čovjek je unikat a buduće nade Bh streljaštva imaju od koga upiti znanje. :|
jah unikat, a gdje je 6 mjesto na OI u barceloni? gdje su neuslovi koje je imao, ne mogu se sad sjetiti, al prtije ove OI je skroz neuislovne priporeme imao, žalio se sam, kao trenira unutra a vani je takmičenje ili obratno, ne sjećam se detalja, nit se razumijem u sport...nije da branim fazliju al mu se sve živo na kosti popelo.

glede teme - nepostojanje sistema, politika, tranzicija, divlji kapitalizam, nestručnost, sport je ogledalo društva, sve su to tagovi neuspjeha...

nego, znaima me šta bi s našim reprezentativnim vaterpolom? bilo je ozbiljnog govora prije dvije-tri godine da se oformi reprezentacija, navodno ima dosta solidnih igrača iz bih koji igraju u hrvatskoj ligi, i to je pokrenuo neki entuzijasta iz vaterpolo kluba iz neuma, i mislim da je umro nedavno...i vidim, ništa se ne dešava na tom planu...šteta, po tim pričama nismo mogli do medalje, al jesmo među tih 10-15 najboljih zemalja...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 21 feb 2013, 00:52

Nemojte sportiste kriviti ni za šta. Velika većina njih nema ni one najosnovnije uslove za trening i ostale stvari, tako da je svaki rezultat na velikom takmičenju, bonus. Kad se država, a samim tim i sport, uredi po nekim evropskim normativima, tek tada se mogu očekivati neki bolji rezultati, eventualno medalja sa OI, a to ko zna kad će biti.

Evo navešću jedan primjer. Možda nema veze uske veze sa sportom, ali govori dovoljno u kakvoj državi živimo. Danas čujem priču da dvije glavne stranke koje vladaju kod nas u gradu, jedno KUD (kulturno-umjetničko društvo) dijele na dva dijela kako bi svaka stranka imala svoje KUD. :smajlikojilupaglavomozid:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 21 feb 2013, 10:21

Ko je kriv? Krivi smo svi, kompletno drustvo. Pogledaj samo oko nas sta se vrti, ne racunajuci Sarajevo koje opet eto ko ima mali siru "ponudu" dogadjaja ali u ostalim gradovima se sve svodi na kafanu i kladionicu. Alternativa im je dzamija. I to je to. U Ilijasu napravili sportsku dvoranu prije nekoliko godina, mi usli da pogledamo kad ide portir i pita sta smo trebali i nakon sto smo objasnili da smo samo u prolazu i da smo usli da vidimo ovo novo "zdanje" poce covjek da nas ubjedjuje da je obruc (obruc i tabla) kostao 50 hiljada maraka i da je to razlog zasto se on brine da ko ne udje u ne ukrade ga! Dakle, dvorana napravljena za politicke poene, sluzi nikome i nizasta a na njoj je uzeto brdo para koje su se slile u dzepove korumpiranih politicara.

Niko da se trzne, niko nisa da pokrene, nijedna tv-kampanja, nista nista.. Aura glavni sponsor FKS, u drzavi 90% punoljetnih pusi, broj maloteljnjika isto tako nije zanemarljiv, pivo je dvije marke a kopacke su skoro 200 pa ti biraj.. Lakse je stajati sa strane, cugati i zajebavati se i govoriti kako niko nista ne radi, kako smo kur2c u svemu nego zapeti pa odraditi dva treninga dnevno..

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 00:25

Bosna jeste neuspjesna po rezultatima,ali sustinski nije.Recimo,kosarkaski uspjesi Srbije su produkt Bosanaca i Hercegovaca...Bodiroga,Danilovic,Savic,Radmanovic itd. Fudbalera takodje ima milion,a najvise u Hrvatskoj.da skratim pricu,kada bi svi Bosanci i Hercegovci igrali za BiH,recimo fudbalska reprez. BiH bi bila jaka kao zemlja.Jaca mnogo od Srbije i Hrvatske...to bi izgledalo ovako,

Handanovic

Srna,Subotic,Simunic,Lulic

Kuzmanovic Salihovic
Pjanic Rakitic

Dzeko Ibrahimovic

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.