Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koliko ce bodova osvojiti reprezentacija BiH u ove dvije utakmice ?

6
345
88%
4
30
8%
3
2
1%
2
0
Nema glasova.
1
4
1%
0
12
3%

Ukupno glasova: 393

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Post Postao/la Monolog » 22 avg 2012, 16:30

Ako bi, kojim slučajem, Sesar potpisao za Bayern, da li bi automatski postao bolji igrač? Da se razumijemo, ja ni od Svrake ni od Sesara ne očekujem velike stvari u reprezentaciji. Barem ne još. Zašto? Zato što na tim pozicijama imamo igrače koji su i bolji, a imaju i duži staž u reprezentaciji. Ovo drugo nije argument kada poredimo dvojicu igrača, al' je bitna stvar. Kod nas se rijetko kad prave veliki rezovi. Dakle, kada jednom uđeš u taj "začarani krug", iz njega ćeš teško izaći. Teška povreda ili neigranje. Blagi pad forme se toleriše. :mrgreen:

Torlak i Husejinović u reprezentaciji? Ne hvala. Smatram da bi oni bili apsolutni višak i ne znam zašto bismo ih gledali u dresu reprezentacije. Od Torlaka su bolji i Pandža i Spahić, pa jedan Jahić koji je otpao sa spiska, a evo Pape je pronašao i "novu nadu" na toj poziciji. Dakle, Semir definitivno nema mjesto u ovoj reprezentaciji.

Husejinović nema glavu. Čovjek za koga u Werderu ne žele čuti. :roll: To dovoljno govori o njegovim radnim navikama. A, gdje bi on igrao? Ili bi on samo bio na klupi i zauzimao mjesto nekome ko bi barem nekad ušao?

Naša liga jeste loša, al' sigurno da u njoj postoje igrači koji mogu pomoći reprezentaciji. Sesar i Svraka mogu u 23 igrača, a s obzirom da određeni igrači ne igraju nikako (ili su tek počeli), onda mogu i među 18. Ostali, uz dužno poštovanje, ipak ne mogu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Rios

Post Postao/la Rios » 22 avg 2012, 16:42

Hajd da se vratimo temi..Moje misljenje da ce spisak za ove dvije utakmice biti sljedeci:

Begovic,Sehic,Pandza,Spahic,Sunjic,O.Vranjes,Lulic,Salihovic,Pjanic,Misimovic,Medunjanin,Svraka,Sesar,Vrancic Ibricic,Dzeko,Ibisevic,Zec.

Zahirovic,Besic i Stevanovic ce biti vraceni u U21..Mujdza ako bude zdrav naravno da ce dobiti poziv..Ne znam kakav je status Rahimica,jel zdrav,jel zavrsio karijeru ..Od nekih novajlija ne ocekujem nikoga,izuzev ako Hadzic sredi pasos u sta cisto sumnjam..Ne znam da Safeta eventualno ne prenese pa pozove Kolasinca,ali neko bi mi sad mogao reci bajke su na drugom spratu,tako da..
Vasi komentari!?
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 22 avg 2012, 16:50, ukupno mijenjano 5 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 22 avg 2012, 16:43

ljudi moji, ako izvucemo 4 boda iz prve dvije utakmice, onda nam je start veliki uspjeh!! samo da ne kiksamo!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 22 avg 2012, 16:46

Raspored nam je takav da su ovo dvije utakmice koje "moramo" dobiti.Ako ne krenemo sa pobjedom protiv mnogo losijeg protivnika bice mnogo teze.Da se razumijemo mi smo glavni favorit za DRUGO mjesto u ovoj grupi.Grcka je ekipa koja zna kako odigrati kvalifikacije.Bice jako tesko biti bolji od njih.

Sto se tice Sesara i Svrake,zasluzeno su pozvani.Najkompletniji su igraci u ovoj ligi.Bolji su od Besica pa kako god.Nadam se da ce i Stevanovic igrati jer je unio dosta zivosti svojom brzinom.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 avg 2012, 16:46

U odnosi na Vels mislim da ce spisak bit manje-vise isti. Mislio sam mozda da ce Svraka ispast, ali evo izgleda da ce ga bit. Mozda je jos Vrancic u opasnosti. Ibricic bi se trebao vratit i mozda Medunjanin, a licno se nadam da ce tu bit i Zec, iako ne vjerujem previse u to.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2012, 16:47

Rios je napisao/la:Hajd da se vratimo temi..Moje misljenje da ce spisak za ove dvije utakmice biti sljedeci:

Begovic,Sehic,Pandza,Spahic,Sunjic,O.Vranjes,Lulic,Salihovic,Pjanic,Misimovic,Medunjanin,Svraka,Sesar,Vrancic, Ibricic,Dzeko,Ibisevic,Zec.

Zahirovic,Besic i Stevanovic ce biti vraceni u U21..Mujdza ako bude zdrav naravno da ce dobiti poziv..Ne znam kakav je status Rahimica,jel zdrav,jel zavrsio karijeru Od nekih novajlija ne ocekujem nikoga,izuzev ako Hadzic sredi pasos u sta cisto sumnjam..Ne znam da Safeta eventualno ne prenese pa pozove Kolasinca,ali neko bi mi sad mogao reci bajke su na drugom spratu,tako da..
Vasi komentari!?
Mujdža će da igra, oporaviti će se do prve tekme, to je sigurno, Zahirović, Stevanović će igrati za " A " tim, ne znam za Bešića, Rahimić je najvjerovatnije završio s repkom, mada nije sigurno 100 %, Hadžić - bile su neke naznake i njegov intervju da bi mogao da završi do početka kvalifikacija, Kolašinac 99 % neće dobiti poziv.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

nihco

Post Postao/la nihco » 22 avg 2012, 16:48

molotovljev je napisao/la: Ispocetka? hmm..
Vidi,imas predviđenu temu na forumu o tome,svakako da se moze diskutovati,pa ti predlazem da svoje
primjedbe,sugestije i sl. izneses na toj temi.
Mislim,kad god dođem na ovu temu nesto da procitam vezano za reprezentaciju,naletim na tebe ili nekog
drugog tebi slicnog i citam samo nebitne stvari,rasprave i kontre u nedogled,jbg jarane stvarno nema smisla.
Hajde evo reci mi sta znas o nasem narednom protivniku,sta konkretno ocekujes na startu kvalifikacija?
Koliko po tebi moze Slovacka u kvalifikacijama,uzeli su Dansku,slazes se da ih treba ozbiljno shvatiti?
Da li je Grcka prvi favorit u grupi?
nemoj ni ti meni suplje, itekako je povezana reprezentacija sa egzistencijalnim pitanjima pl ekipa. vecini navijaca sarajeva i zelje, da ne govorim o klubovima i menadzerima , je vaznoije da u klupsku kasu ili privatni dzep kapne koja hiljda eura, nego interesi reprezentacije. to je konstanta koja traje, s kracim porekidima, od pocetka postojanja reprezentacije. niko ne kaze da ne treba nagraditi ponekog igraca pl pozivom u reprezentaciju ali ignorisati ozbiljne igrace, na deficitarnim poizicijama, a pozivati anonimuse je bezobrazluk.
sto se tice latvije i litvanije obje ekipe imaju po jednog ili dva igraca na ozbiljnom nivou, najbolji je rundevs, napadac hsv-a, tehnicki i kreativno tanki, fizicki spremni i disciplinovani.
Sent from my Commodore 64

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 22 avg 2012, 16:50

hordas_Bec je napisao/la:ljudi moji, ako izvucemo 4 boda iz prve dvije utakmice, onda nam je start veliki uspjeh!! samo da ne kiksamo!
4 boda protiv Lihtenstajna i Latvije :roll: , ekipa koja ne moze razvaliti ove 2 ekipe ne zasluzuje da bude na SP medju 30 najboljih u svijetu.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 avg 2012, 16:50

Pozivanjem iz premier lige je vise podstrek tim momcima da grizu i dalje i da se ''nadaju''necem boljem.Iako i sami znaju da su daleko od kvaliteta koji iziskuje jedna repka u borbi za veliko prvenstvo.
To je u biti teret i selektoru i ostalim reprezentativcima nazalost ali tako je.
Problem je sto Zeljo,Sarajevo itd nemaju Mamica koji ce od gofneta pitu napraviti i da se sva pojede.Kobajagi pola miliona Zeljo proda Sehica a klub koji ga je uzeo nedaju pare.
Cak je i Bilic uspio sa ponekim iz HNL,medjutim konacno ce Stimac vjerovatno da pokusa ono sto se godinama nakupilo.Vise se ni Hrvati kojima je prabaka bila Hrvatica bas ne zalijetaju u tu repku.Kod nas,dijete i da je rodjeno u BIH dosta njih se ne osjecaju Bosancima ili im ne pada na pamet da zaigraju za tu repku.
To su sve problemi,koji ce unaprijed par godina biti jos veci.
Jos kad znamo da nam je kvalitet lige duplo dno,dobro mi ikako i taljigamo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 avg 2012, 16:52

Ja sam uvjeren da prve dvije pobjeđujemo, nadam se bez primjenog gola. Sto se tice nastavka kvalifikacija, misljenja sam da u svim domacim utakmicama mozemo da pobjedimo, ako tu budemo gubili bodove onda se nema cemu nadati.

Gostovanja u Grckoj i Slovackoj ce biti ekstremno teska, dok ostala gostovanja mozemo pobjediti siguran sam da smo mnogo bolji od ovih "L" reprezentacija.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nihco

Post Postao/la nihco » 22 avg 2012, 16:54

licno se puno ne brinem za prve dvije utakmice, mi smo s cirom naucili kako da odigramo protiv outsidera i ispodprosjecnih ekipa ali plasmana nema bez pobjede nad velikim, a to jos nismo naucili.
Sent from my Commodore 64

Rios

Post Postao/la Rios » 22 avg 2012, 16:54

zizu1991 je napisao/la:
Rios je napisao/la:Hajd da se vratimo temi..Moje misljenje da ce spisak za ove dvije utakmice biti sljedeci:

Begovic,Sehic,Pandza,Spahic,Sunjic,O.Vranjes,Lulic,Salihovic,Pjanic,Misimovic,Medunjanin,Svraka,Sesar,Vrancic, Ibricic,Dzeko,Ibisevic,Zec.

Zahirovic,Besic i Stevanovic ce biti vraceni u U21..Mujdza ako bude zdrav naravno da ce dobiti poziv..Ne znam kakav je status Rahimica,jel zdrav,jel zavrsio karijeru Od nekih novajlija ne ocekujem nikoga,izuzev ako Hadzic sredi pasos u sta cisto sumnjam..Ne znam da Safeta eventualno ne prenese pa pozove Kolasinca,ali neko bi mi sad mogao reci bajke su na drugom spratu,tako da..
Vasi komentari!?
Mujdža će da igra, oporaviti će se do prve tekme, to je sigurno, Zahirović, Stevanović će igrati za " A " tim, ne znam za Bešića, Rahimić je najvjerovatnije završio s repkom, mada nije sigurno 100 %, Hadžić - bile su neke naznake i njegov intervju da bi mogao da završi do početka kvalifikacija, Kolašinac 99 % neće dobiti poziv.
Zahirovic mozda i bude na spisku za A,ali za Stevanovica sam citao negdje da je Safet rekao da nece racunati na njega jer malada repka igra ove dvije vazne utakmice..Besic takodjer..Daj Boze da grijesim za Stevanovica ;) Nadam se da ce i Hadzic to srediti iako nisam optimista..Onda izbaciti Vrancica i staviti njega na spisak plus Mujdza ako se oporavi i to je vec 19 imena..Sasvim dovoljno za ove dvije tekme..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 avg 2012, 17:14

Stevanovic ne samo da ce biti pozvan vec i igrati od samog pocetka protiv Lihtenstajna.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 22 avg 2012, 17:38

Rios je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:

Vasi komentari!?
Zahirovic mozda i bude na spisku za A,ali za Stevanovica sam citao negdje da je Safet rekao da nece racunati na njega jer malada repka igra ove dvije vazne utakmice..Besic takodjer..Daj Boze da grijesim za Stevanovica ;) Nadam se da ce i Hadzic to srediti iako nisam optimista..Onda izbaciti Vrancica i staviti njega na spisak plus Mujdza ako se oporavi i to je vec 19 imena..Sasvim dovoljno za ove dvije tekme..
Pogresno si procitao, Pape je rekao da mora razocarati Jagodica jer ce pozvati Stevanovica i jos nekoga je rekao ( Besic ili Zahirovic).
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Mulala
Kontakt:

Post Postao/la Mulala » 22 avg 2012, 18:38

harishp je napisao/la:Stevanovic ne samo da ce biti pozvan vec i igrati od samog pocetka protiv Lihtenstajna.
:roll: izvor

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2012, 18:40

Mulala je napisao/la:
harishp je napisao/la:Stevanovic ne samo da ce biti pozvan vec i igrati od samog pocetka protiv Lihtenstajna.
To je Sušić izjavio na tv - u
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 avg 2012, 19:29

Mulala je napisao/la:
Dva putica okice moje,nije h-avaz ili mahalska,nego kako i @zizu rece d'rektno preko tv-a.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 22 avg 2012, 19:48

-----------------Begović---------------

Mujdža--Spahić--Pandža--Salihović

----------------Zahirović--------------

----------Pjanić-------Misimović-----

Stevanović-----------------------Lulić

-------------------Džeko---------------

Nadam se ovakvoj postavci protiv Latvije jer Lihtenštajn svakako moramo dobiti s kakvim god igračima izađemo.
S tim da bih ja, ako se ikad vrati u ozbiljan fudbal, Medunjanina stavio na Misketovo mjesto jer mislim da bi se bolje slagao sa Pjanićem.
Šta je sa onim Hadžićem iz Rieda???
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 22 avg 2012, 20:08

Desmond je napisao/la:-----------------Begović---------------

Mujdža--Spahić--Pandža--Salihović

----------------Zahirović--------------

----------Pjanić-------Misimović-----

Stevanović-----------------------Lulić

-------------------Džeko---------------

Nadam se ovakvoj postavci protiv Latvije jer Lihtenštajn svakako moramo dobiti s kakvim god igračima izađemo.
S tim da bih ja, ako se ikad vrati u ozbiljan fudbal, Medunjanina stavio na Misketovo mjesto jer mislim da bi se bolje slagao sa Pjanićem.
Šta je sa onim Hadžićem iz Rieda???

Ibisevic mora igrati.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 avg 2012, 20:11

Naravno da mora. Dzeko, Ibi, Pjanic, Salihovic, Stevanovic, Miske, Lulic. Moramo koristiti maksimalno ofanzivni potencijal.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.