U vecini sluicajeva daDzoni je napisao/la:Ima li iko na ovom forumu da zaspi normalno i probudi se isto tako?

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
U vecini sluicajeva daDzoni je napisao/la:Ima li iko na ovom forumu da zaspi normalno i probudi se isto tako?
Unica_Liverpool_ je napisao/la:TEHNIKE ZA POSTIZANJE LUCIDNOG SNA
Indukcija lucidnog sna
Za sve one koji nestrpljivo očekuju da što prije iskuse lucidni san, najefikasnija je tehnika za brzu quick indukciju lucidnog sna. Ona nije zamjena za vođenje dnevnika i rad na snovima ali može dati omogućiti određeni stepen lucidnosti. Svi koji žele postići da po volji i neograničeno budu svjesni u snovima, trebaju sistemski, od temelja graditi sve elemente budnog sanjanja. Instrukcije za ovu „brzinsku“ tehniku indukcije (bez ulaženja u objašnjenje zašto se treba raditi upravo na takav način) su slijedeće:
1. Pođite na spavanje između 22 i 01 sat, te planirajte buđenje nakon približno 6 sati spavanja. Prije spavanja, ležeći na leđima, zatvorite oči, i radite koncentraciju na prostor između obrva (treće oko), kroz zatvorene kapke. Za to vrijeme mentalno i sa osjećajem, ponavljajte autosugestiju poput: „Noćas ću postati svjestan/svjesna da sanjam“. Ako um počne lutati, ponovo usmjerite pažnju na treće oko i nastavite sa autosugestijom sve dok ne utonete u san.
2. Nakon otprilike 6 sati spavanja, ustanite iz kreveta i budite budni 1 – 1.5 sat (po mogućnosti čitajte ili razmišljajte o lucidnom sanjanju). Važno je potpuno se razbuditi za to vrijeme.
3. Vratite se u krevet i ponovo radite tehniku koncentracije na treće oko uz autosugestiju. Moguće je da ćete imati problema da ponovno zaspete, što može potrajati i do 1 h, ali nakon što konačno zaspete, počinje zabava. Da ne bi bili iznenađeni rezultatima ove tehnike, ovako je moguće pored lucidnog sna, izazvati i svjesno iskustvo astralne projekcije kao i iskustvo tzv. „lažnog buđenja“, kada je osoba uvjerena da je budna i počinje obavljati svoju svakodnevnu jutarnju rutinu a da u stvari još uvijek sanja. U svakom slučaju, možete imati zanimljivo iskustvo.
Je l' neko pokušavao ovo... Je l' ima kakvih nus-pojava, nekako mi ovo ne izgleda baš vjerski (treće oko, ovo-ono)
Ja kad sanjam to su obicno neke budalastine u kojima ne postoje nikakvi zakoni.Cautinho je napisao/la:Hahaha,eto ja,nista ne kontam ove.Ja kad sanjam to su neke obicne more ,ili obican san koji je povezan sa nekim dogadajem.A i slabo kad i sanjam.
Sheyi je napisao/la:Ja jedva ustanem da pišam u po' noći, žmireći idem kupatila, a kamoli da ustanem i čitam knjigu...
DobarSheyi je napisao/la:Ja jedva ustanem da pišam u po' noći, žmireći idem kupatila, a kamoli da ustanem i čitam knjigu...
Ako bude išta što će me odvuć' od toga da probam je to ustajanje kad je najljepše i onda da izdržim 1 - 1,5 sat da ne zaspim i još da uzmem nešto da čitam, ma vozdralikma23 je napisao/la:DobarSheyi je napisao/la:Ja jedva ustanem da pišam u po' noći, žmireći idem kupatila, a kamoli da ustanem i čitam knjigu...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
cuj da citam knjigu u ujutro, pa ne citam knjigu ni po danui to lektru koju mooram procitat a da se ustajem u 4 sata i citam knjigu, ma daj
Kad prde hahahahahahahagojzerica je napisao/la:Sanjam sinoć tako ja ulazim u wc i neka dobra gara mi u wc.. odma ja pređem na posao, prvo blowjob(haha), cimba ga ja i onda ona ražiri guz-ove i počnem ja.. stenje ona, kad prde![]()
i ja se probudim.
staaedoox je napisao/la:Prije 2 godine desavalo mi se da imam lude snove (doduse bolje reci čudne, paranormalne:D). Ne bi mi bilo mnogo čudno da ih i dan danas pamtim, i uvjek mi se krv ledi u zilama, i sav se prokleto **** najezim.
Eh..sad kako se to već zove, imao sam osjecaj da ne sanjam,da sam svjestan sna ili tog stanja. Znaci, sanjam da me neka sila, neka osoba sta li vec drzi za ramena ili glavu i da mi neda da ustanem..nema sta nisam pokusavao, znam da sam se najvise trudio da otvorim oči da vidim sta je "to" (laptop mi je radi, tako da mi u sobi nikada nije potpuni mrak). E sad, kada bi otvorio oči, valjda kada bi se probudio..osjetio bih zamor u rukama, ramenima..mozda je to samo ono stanje kada ruka utrne pa se izgubi osječaj..ali djelovalo mi je strasno.
Pored toga, osjecao sam prisustvo u sobi (ono kao duhovi i ta sranja.). ali skoro uvijek je "to" nesto, da li neka energija bila na istom mjestu..na čosku kreveta, iznad mog jastuka. Znam da sam tako par puta pokusavao dozvati, od staraca, buraza, jarana..i iz straha, a i iz znatizelje.
Ima tih jos sitnih detalja, ali da ne duzim..cak sam sa jaranom kontao da postavimo kamere (Bosnian Par.Aktivnosti).
Sad mi sega o ovome pričati, al dok sam se budio u goloj vodi..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.