Ludi snovi

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

likma23
Kontakt:

Re: Ludi snovi

Post Postao/la likma23 » 16 nov 2012, 22:50

Dzoni je napisao/la:Ima li iko na ovom forumu da zaspi normalno i probudi se isto tako?
U vecini sluicajeva da :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 nov 2012, 22:52

Hahaha,eto ja,nista ne kontam ove.Ja kad sanjam to su neke obicne more ,ili obican san koji je povezan sa nekim dogadajem.A i slabo kad i sanjam.
Keep walking.

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 16 nov 2012, 22:54

Unica_Liverpool_ je napisao/la:TEHNIKE ZA POSTIZANJE LUCIDNOG SNA

Indukcija lucidnog sna

Za sve one koji nestrpljivo očekuju da što prije iskuse lucidni san, najefikasnija je tehnika za brzu quick indukciju lucidnog sna. Ona nije zamjena za vođenje dnevnika i rad na snovima ali može dati omogućiti određeni stepen lucidnosti. Svi koji žele postići da po volji i neograničeno budu svjesni u snovima, trebaju sistemski, od temelja graditi sve elemente budnog sanjanja. Instrukcije za ovu „brzinsku“ tehniku indukcije (bez ulaženja u objašnjenje zašto se treba raditi upravo na takav način) su slijedeće:

1. Pođite na spavanje između 22 i 01 sat, te planirajte buđenje nakon približno 6 sati spavanja. Prije spavanja, ležeći na leđima, zatvorite oči, i radite koncentraciju na prostor između obrva (treće oko), kroz zatvorene kapke. Za to vrijeme mentalno i sa osjećajem, ponavljajte autosugestiju poput: „Noćas ću postati svjestan/svjesna da sanjam“. Ako um počne lutati, ponovo usmjerite pažnju na treće oko i nastavite sa autosugestijom sve dok ne utonete u san.
2. Nakon otprilike 6 sati spavanja, ustanite iz kreveta i budite budni 1 – 1.5 sat (po mogućnosti čitajte ili razmišljajte o lucidnom sanjanju). Važno je potpuno se razbuditi za to vrijeme.
3. Vratite se u krevet i ponovo radite tehniku koncentracije na treće oko uz autosugestiju. Moguće je da ćete imati problema da ponovno zaspete, što može potrajati i do 1 h, ali nakon što konačno zaspete, počinje zabava. Da ne bi bili iznenađeni rezultatima ove tehnike, ovako je moguće pored lucidnog sna, izazvati i svjesno iskustvo astralne projekcije kao i iskustvo tzv. „lažnog buđenja“, kada je osoba uvjerena da je budna i počinje obavljati svoju svakodnevnu jutarnju rutinu a da u stvari još uvijek sanja. U svakom slučaju, možete imati zanimljivo iskustvo
.

Je l' neko pokušavao ovo... Je l' ima kakvih nus-pojava :lol: , nekako mi ovo ne izgleda baš vjerski (treće oko, ovo-ono) :D

a gdje ces to pokusat nisi lud sigurnije je vratit se na ovaj nas normalan svijet

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 16 nov 2012, 23:01

Cautinho je napisao/la:Hahaha,eto ja,nista ne kontam ove.Ja kad sanjam to su neke obicne more ,ili obican san koji je povezan sa nekim dogadajem.A i slabo kad i sanjam.
Ja kad sanjam to su obicno neke budalastine u kojima ne postoje nikakvi zakoni.
Ni fizicki ni drustveni.
Ujutro kad se probudim (ukoliko uspijem da se sjetim sna) nasmijem se od srca,jer takvo nesto se moze desit samo u snu i zato mi i je gotiva kad sanjam.

Neko vece sanjam da imam pune dzepove gudre i sad ja cekam jarana da dodje i da idemo negdje da to rijesimo,ali u medjuvremenu desi se nekakva "zvucna eksplozija" i ja padam pod nekakvu klupu...u tome odjednom postajem svjestan da nekakvi vanzemaljci dolaze.
I sad ja stojim i gledam kako se oni voze u nekim kamionima,ali uopce ne izgledaju kao neki alieni iz filmova vec kao obicni ljudi.Odjednom krece neka mobilizacija i ljudi trce kupe pancirke,puske,pistolje...ja to sve sagledam i laganim hodom krenem prema kuci :lol: :lol:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 nov 2012, 23:05

Ja jedva ustanem da pišam u po' noći, žmireći idem kupatila, a kamoli da ustanem i čitam knjigu... :lol:

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 16 nov 2012, 23:06

Sheyi je napisao/la:Ja jedva ustanem da pišam u po' noći, žmireći idem kupatila, a kamoli da ustanem i čitam knjigu... :lol:
:lol: :lol:

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 16 nov 2012, 23:11

Sheyi je napisao/la:Ja jedva ustanem da pišam u po' noći, žmireći idem kupatila, a kamoli da ustanem i čitam knjigu... :lol:
Dobar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cuj da citam knjigu u ujutro, pa ne citam knjigu ni po danui to lektru koju mooram procitat a da se ustajem u 4 sata i citam knjigu, ma daj :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 16 nov 2012, 23:16

u mene jaran kaze kad je pun mjesec po citavu noc nemoze da spava....kaze nema sanse zaspat

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 16 nov 2012, 23:36

likma23 je napisao/la:
Dobar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cuj da citam knjigu u ujutro, pa ne citam knjigu ni po danui to lektru koju mooram procitat a da se ustajem u 4 sata i citam knjigu, ma daj :mrgreen:
Ako bude išta što će me odvuć' od toga da probam je to ustajanje kad je najljepše i onda da izdržim 1 - 1,5 sat da ne zaspim i još da uzmem nešto da čitam, ma vozdra :D

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 17 nov 2012, 16:18

Sanjam sinoć tako ja ulazim u wc i neka dobra gara mi u wc.. odma ja pređem na posao, prvo blowjob(haha), cimba ga ja i onda ona ražiri guz-ove i počnem ja.. stenje ona, kad prde :o :shock: i ja se probudim.

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 17 nov 2012, 22:57

Ja nikad ne mogu doc u stanje lucidnog sna. Npr, kad skontam da sanjam oci mi se u roku od 1 sec odma otvore :x
Zadnja izmjena: Viper, dana/u 17 nov 2012, 23:15, ukupno mijenjano 2 puta.
SAMO ČELIK !

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 nov 2012, 23:07

gojzerica je napisao/la:Sanjam sinoć tako ja ulazim u wc i neka dobra gara mi u wc.. odma ja pređem na posao, prvo blowjob(haha), cimba ga ja i onda ona ražiri guz-ove i počnem ja.. stenje ona, kad prde :o :shock: i ja se probudim.
Kad prde hahahahahahaha :lol:

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 17 nov 2012, 23:16

Joj kad se sjetim bio sam 3. srednje i to nikad necu zaboravit. Imali mi taj dan heben test iz fizike i sad sta cu ja sanjam kako zadovoljavam profesoricu da bi odgodila test :mrgreen: I sad odjednom meni zvoni mob a bio na punjenju u drugoj sobi. I ja idem polako prema mobu (bilo 3-4 sata ja nikakav) te javljam se ja (a jaranica me zvala) i govori ona meni haj da sutra pitamo profesoricu da nam odgodi test. Koja puka slucajnost Bgt (a ona uvijek tako ustajala oko 4 da bi ucila :roll: ) I govorim ja njoj ubijedjen da ja ono nisam sanjao: "Ne brini se nista, ona je zadovoljena na pravi nacin, test je odgodjen". I cura me pocela ispitivat ja normalno prekino i vratio se spavat. Ujutro dolazim u skolu (fizika bila 1. cas) i ubijedjen da je odgodjen kontrolni Bgt. Ubijedjeni i ja i ona :lol: I profesorka normalno test dala a mi dobili kecine. Jos me jaranica poslije propituje sta si je bolan zadovoljio a ja zbunjen :lol:
SAMO ČELIK !

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 17 nov 2012, 23:16

Prije 2 godine desavalo mi se da imam lude snove (doduse bolje reci čudne, paranormalne:D). Ne bi mi bilo mnogo čudno da ih i dan danas pamtim, i uvjek mi se krv ledi u zilama, i sav se prokleto **** najezim.
Eh..sad kako se to već zove, imao sam osjecaj da ne sanjam,da sam svjestan sna ili tog stanja. Znaci, sanjam da me neka sila, neka osoba sta li vec drzi za ramena ili glavu i da mi neda da ustanem..nema sta nisam pokusavao, znam da sam se najvise trudio da otvorim oči da vidim sta je "to" (laptop mi je radi, tako da mi u sobi nikada nije potpuni mrak). E sad, kada bi otvorio oči, valjda kada bi se probudio..osjetio bih zamor u rukama, ramenima..mozda je to samo ono stanje kada ruka utrne pa se izgubi osječaj..ali djelovalo mi je strasno.

Pored toga, osjecao sam prisustvo u sobi (ono kao duhovi i ta sranja.). ali skoro uvijek je "to" nesto, da li neka energija bila na istom mjestu..na čosku kreveta, iznad mog jastuka. Znam da sam tako par puta pokusavao dozvati, od staraca, buraza, jarana..i iz straha, a i iz znatizelje.
Ima tih jos sitnih detalja, ali da ne duzim..cak sam sa jaranom kontao da postavimo kamere (Bosnian Par.Aktivnosti).
Sad mi sega o ovome pričati, al dok sam se budio u goloj vodi.. :roll:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 nov 2012, 23:24

Vjerovatno si imao susret s vanzemaljcima.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 nov 2012, 23:54

Vjerovatno si se spuco kvalitetno, ili si imao susret sa domaćom rakijom takozvanom diskonektovačom.Ništa strašno.
DRUG NEBI TI PUNCA

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 18 nov 2012, 00:09

Pa, brate, ti si gori od mene, iako sam mislio da nema takvih :lol: :lol:

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 18 nov 2012, 00:21

edoox je napisao/la:Prije 2 godine desavalo mi se da imam lude snove (doduse bolje reci čudne, paranormalne:D). Ne bi mi bilo mnogo čudno da ih i dan danas pamtim, i uvjek mi se krv ledi u zilama, i sav se prokleto **** najezim.
Eh..sad kako se to već zove, imao sam osjecaj da ne sanjam,da sam svjestan sna ili tog stanja. Znaci, sanjam da me neka sila, neka osoba sta li vec drzi za ramena ili glavu i da mi neda da ustanem..nema sta nisam pokusavao, znam da sam se najvise trudio da otvorim oči da vidim sta je "to" (laptop mi je radi, tako da mi u sobi nikada nije potpuni mrak). E sad, kada bi otvorio oči, valjda kada bi se probudio..osjetio bih zamor u rukama, ramenima..mozda je to samo ono stanje kada ruka utrne pa se izgubi osječaj..ali djelovalo mi je strasno.

Pored toga, osjecao sam prisustvo u sobi (ono kao duhovi i ta sranja.). ali skoro uvijek je "to" nesto, da li neka energija bila na istom mjestu..na čosku kreveta, iznad mog jastuka. Znam da sam tako par puta pokusavao dozvati, od staraca, buraza, jarana..i iz straha, a i iz znatizelje.
Ima tih jos sitnih detalja, ali da ne duzim..cak sam sa jaranom kontao da postavimo kamere (Bosnian Par.Aktivnosti).
Sad mi sega o ovome pričati, al dok sam se budio u goloj vodi.. :roll:
staa
U tebi je sejtan, treba to iscerati :mrgreen:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 nov 2012, 00:22

Odze su cudan narod, muslimani su cudan narod, oni nesta nagaze ne da se :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 18 nov 2012, 01:01

Jednom kad sam mali bio, sanjao sam samo kako auto brzo ide, znači ide auto bubam 500 na sat.. i ja plačem jecam.. ne znam što.. prepao se drama.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.