Tour de France 2013

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Tour de France 2013

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 jul 2013, 23:58

Znao sam da Magica ne može da podnese dominaciju Britanaca :mrgreen:

btw. mi ovdje uživamo slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 jul 2013, 00:09

rio_Ferdy88 je napisao/la:Znao sam da Magica ne može da podnese dominaciju Britanaca :mrgreen:

uživali su i amerikanci 15 godina... 8-)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jul 2013, 00:30

MElloo je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Znao sam da Magica ne može da podnese dominaciju Britanaca :mrgreen:

uživali su i amerikanci 15 godina... 8-)
Uživaju Ameri i sad ne brini ti za njih, čim neko za koga vi ne navijate dominira, odmah je doping u pitanju, how yes no :mrgreen:

Niko nije kriv što je konkurencija užasna i što Sky ima uvjerljivom najbolju ekipu na Touru ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jul 2013, 00:36

Kako @MElloo ownuje ove wannabe Britance, covek bi mogao da pomisli da je i sam @Melloo 1 ljubitelj EPOa ili neceg slicnog. :lol:

http://www.lequipe.fr/Cyclisme-sur-rout ... ong/384124" onclick="window.open(this.href);return false;

Sta je @Ferdy? Nesto ti nije jasno?

De mi odgovori na pitanje, postavljeno u prethodnom postu: koji je to biciklista u istoriji niotkud dosao i u 27-28 godina poceo da dominira jos malo pa ko Merckx ili Hinault, koji su bili dokazani pobednici jos iz mladjih kategorija :?:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 jul 2013, 00:41

I love Epo :D
Pa za lika se do prije 2 godine nije ni znalo i onda odjednom pocne da dominira, Vuelta, pa tour, pa ove godine sve trke ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jul 2013, 00:43

MaGiCa je napisao/la:
De mi odgovori na pitanje, postavljeno u prethodnom postu: koji je to biciklista u istoriji niotkud dosao i u 27-28 godina poceo da dominira jos malo pa ko Merckx ili Hinault, koji su bili dokazani pobednici jos iz mladjih kategorija :?:
Daj ti meni dokaz da je pod dopingom, jer ja nisam počeo tu priču i nemam potrebe ništa dokazivati jer mi je sve savršeno jasno ;)

I ja nisam wannabe Britanac nit me ko ownuje :roll: , ja sam Bošnjo, Balija kako god ti odgovara :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jul 2013, 00:52

rio_Ferdy88 je napisao/la: Daj ti meni dokaz da je pod dopingom, jer ja nisam počeo tu priču i nemam potrebe ništa dokazivati jer mi je sve savršeno jasno ;)
Kako da ti dam dokaz, kada dokaza nema :?: Sto ne znaci da nije nesto sumnjivo. A ovo je sumnjivo za sve pare i ko god da prati biciklizam duze vremena to moze da vidi. Decko ima prolazna vremena 1 Armstronga, dominira i na TTu i u brdima, nikada ne "puca", a sta god da mu se desi - on je opet nepobediv i to traje cele sezone u kontinuitetu. I sve je to tek poceo da radi u 28oj godini, jer eto: tako je u mogucnosti... :roll:
I ja nisam wannabe Britanac nit me ko ownuje :roll: ,
Kazes da "vi uzivate", a da ja "ne mogu da podnesem dominaciju Britanaca". Sta ste onda vi ili ti :?:
ja sam Bošnjo,
Good. And :?:
Balija kako god ti odgovara :mrgreen:
Jel treba da citiram tvoje reci o imputaciji nenapisanog :?:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jul 2013, 01:00

MaGiCa je napisao/la: Kako da ti dam dokaz, kada dokaza nema :?: Sto ne znaci da nije nesto sumnjivo. A ovo je sumnjivo za sve pare i ko god da prati biciklizam duze vremena to moze da vidi.
To što je nešto sumnjivo ne znači i da je tačno, i ja sam rekao dok ne bude dokaza nema smisla za nešto tvrditi da je tako, jer valjda je svako nevin dok se ne dokaže suprotno :mrgreen:
MaGiCa je napisao/la:Kazes da "vi uzivate", a da ja "ne mogu da podnesem dominaciju Britanaca". Sta ste onda vi ili ti :?:
U ovom slučaju obični simpatizer Sky tima i Toura u cjelini ;)
MaGiCa je napisao/la:Jel treba da citiram tvoje reci o imputaciji nenapisanog :?:
Zašto bi ih citirao, ja nisam rekao da si ti to napisao za mene, već sam samo rekao da ja nisam Britanac, nit' wannabe nit' bilo kakav kao što si ti napisao za mene, nego obični Bošnjo ili Balija, kako god kome odgovara ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jul 2013, 01:13

rio_Ferdy88 je napisao/la: To što je nešto sumnjivo ne znači i da je tačno, i ja sam rekao dok ne bude dokaza nema smisla za nešto tvrditi da je tako, jer valjda je svako nevin dok se ne dokaže suprotno :mrgreen:
Naravno da ako je nesto sumnjivo da ne znaci da je tacno, ali nemojmo se mnogo lagati. Ovde sve mirise da je Sky ovladao nekim novim hemijskim receptom i da je tu izgleda i sistematski doping u pitanju. Uspon Froomea i ostalih se desio bas u Skyju. Cudno :?:
U ovom slučaju obični simpatizer Sky tima i Toura u cjelini ;)
Dobro. Znaci da nisi wannabe Britanac, za razliku od nekih.

Zašto bi ih citirao, ja nisam rekao da si ti to napisao za mene, već sam samo rekao da ja nisam Britanac, nit' wannabe nit' bilo kakav kao što si ti napisao za mene, nego obični Bošnjo ili Balija, kako god kome odgovara ;)
To si ti Bosnjak, to je tvoja stvar. Mislim da je sasvim jasno da se u XXI veku ne treba mesati u nacionalni, verski ili seksualni identitet pojedinca. "Wannabe britanstvo" je zapocelo kad su se neki od forumasa poistovetili sa GB kao drzavom i poceli da se tripuju da i sami dele isti taj identitet. Pa se tako navija po defaultu za Manchestere i Gordi Albion u fudbalu, Sky u biciklizmu, Murraya u tenisu, McLaren u F1, Lionse/Ruzhe u rugbyju, itd. i svaki uspeh se tumaci kao superiornost 1 nacije nad ostatkom Evrope. :lol:

P.S. Ovo boldano je tvoja interpolacija, na koju sam ti skrenuo paznju.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jul 2013, 01:34

MaGiCa je napisao/la: To si ti Bosnjak, to je tvoja stvar.
Naravno, i napisah samo zato da otklonim sve sumnje ;)
MaGiCa je napisao/la:Mislim da je sasvim jasno da se u XXI veku ne treba mesati u nacionalni, verski ili seksualni identitet pojedinca. "Wannabe britanstvo" je zapocelo kad su se neki od forumasa poistovetili sa GB kao drzavom i poceli da se tripuju da i sami dele isti taj identitet. Pa se tako navija po defaultu za Manchestere i Gordi Albion u fudbalu, Sky u biciklizmu, Murraya u tenisu, McLaren u F1, Lionse/Ruzhe u rugbyju, itd. i svaki uspeh se tumaci kao superiornost 1 nacije nad ostatkom Evrope. :lol:
Manchester tačno, Gordy Albion tu tamo, kad nema Bosne i Hercegovine na velikim natjecanjima, onda se između ostalog proprati i GA, uz Brazil (čiji sam možda bio i jedini simpatizer davne '98, naravno uz simpatiziranje Vatrenih susjeda na tom istom natjecanju :) ) i Holandiju, čisto da bude zanimljivije pratiti :D

McLaren, od davnina, iako je glavni razlog za to Mika i naravno Senna :D

Murraya se simpatisalo u ovom zadnjem finalu (a izuzetno cijenim i Noleta :D ), iako mi je Rafa, nakon Samprasa najdraži teniser, posebno nakon epskog finala 2008 8-)

Za ragbi imaš objašnjeno na temi posvećenoj tome, da ovdje ne dužim, a u cjelini ne volim te priče o superiornosti nekoga, već cijenim većinu velikih sportaša, timova pa i nacija, a s obzirom da dosta pratim zapadnoeuropske i američke medije, tako sam i postao fan gore spomenutih timova i još nekolicine njih, kao što možeš vidjeti iz potpisa :D
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jul 2013, 13:02

Današnja etapa ;)

slika

[youtube][/youtube]
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 11 jul 2013, 15:17

But Cavendish was booed from start to finish and sprayed with urine in what appeared to be a response to his involvement in a crash at the end of Tuesday’s stage.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zaslužio je ali ovim su ga baš ponizili.
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 11 jul 2013, 17:02

**** glupi gledatelj... opet pad, i to zbog glupog promatrača koji se nageo prema cesti i ovi zbog njega dožive pad... :x

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jul 2013, 17:33

Kakav finiš, Kittel opet pobijedio, ispred Cava i Sagana koji je skoro pa osigurao zelenu maju 8-)

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 jul 2013, 23:29

Strucnjak za sve sportove ponovo pokazuje nervozu, sto je i ocekivano obzirom da se skorasnji sportski dogadjaji odvijaju na njemu frustrirajuci nacin, njegovi puleni su dozivili totalni fijasko i to ga dakako iritira. Godine svog kvaziznanja ulozio je u to da objasni kako su britanski sportisti obicne trube i da nisu sposobni za bilo sta. A onda se desio proslogodisnji Tour, desile su se OI, pa se desio Wimbledon, pa sad Tour. Cijenim da bi strucnjak dobio bjesnilo kad bi Britanija napravila neki ozbiljan rezultat na EP u kosarci. Uz to jos i izmislja da je ovdje neko wannabe Britanac, iako je jasno da se radi o ljudima koji su ljubitelji ove zemlje i njihovog sporta. No to uopste ne iznenadjuje jer wannabe strucnjak je poznat po tome da petlja i izmislja na ovom forumu vec godinama. Nije mu jasno sto su pojedini vozaci eksplodirali bas u Sky-u. To je zato sto su ti isti vozaci bili u zapecku u timovima u kojima su ranije vozili, tj. bili su podredjeni nekim drugim netalentovanim i manje kvalitetnim vozacima, a neki od njih su bili posveceni velodromskoj karijeri. Cijenim da bi wannabe strucnjak dao dijela na kojem ledja gube svoje casno ime za saznanje da Sky koristi neki EPO 2 i da on ispadne pametan. Mislite da bi strucnjak pisao ovo da slicnu stvar radi Contador? Ne budite naivni, on za taj scenario ima sasvim drugu pricu.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 12 jul 2013, 00:00

Kako se @Duke vec ranije nije javio cudi me :lol: PA jbg jos od Lancea niko nije ovako vozio ni priblizno nije bio ovvakav, a znamo sta je bio sa Lanceom ;) Mora postojat' neka sumnja, sad neki su vise uvjereni neki manje ;)
Vidjet ce se na Ventouxu od cega je Froome :)

PanterA
Kontakt:

Post Postao/la PanterA » 12 jul 2013, 01:32

dobro kaze mello , cekamo subotu .ocekivam napade od pocetka movistar tima tj quintana i valverde :D

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 12 jul 2013, 10:23

danas nas čeka sprint a onda u subotu zagrijavanje za nedjelju

u subotu čak 7 vrhova, istina ništa žestoko ali ipak sedam njih

a nedjelja će biti dan za uživanje, preko 200 kilometara i Mt. Ventoux

zavaliti se u horizontalu i uživati
Undici stelle - ACM 1899

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 jul 2013, 14:53

Današnja etapa ;)

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 12 jul 2013, 17:45

Toliko o jacini sky tima 8-)
Valverde :|

Da uputim pozdrav :mrgreen:

slikaUploaded with ImageShack.com

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.