Paradox Games

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koji Paradox serijal preferirate?

Crusader Kings
5
10%
Europa Universalis
20
42%
Victoria
1
2%
Hearts of Iron
1
2%
East India Company
0
Nema glasova.
Neki drugi
2
4%
Ne preferiram ništa od Paradoxa
19
40%

Ukupno glasova: 48

Otelo
Kontakt:

Re: Paradox Games

Post Postao/la Otelo » 29 jun 2014, 18:39

revan je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Ja cu da skinem CK2 nakon utakmnice pa bi bilo lijepo da neko objasni osnove :D
Uhh, drug. Malo je to kompleksno za forumski post. Postavio sam linkove za manual par stranica nazad. Uz to nađi neki vodič (guide) na netu (ima ih kamara) jer je manual prilično zastario nakon silnih ekspanzija i patcheva.
Aj mozes makar staviti ili u pp poslati zadnju ekspanziju i patch ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 29 jun 2014, 20:27

Otelo je napisao/la:
revan je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Ja cu da skinem CK2 nakon utakmnice pa bi bilo lijepo da neko objasni osnove :D
Uhh, drug. Malo je to kompleksno za forumski post. Postavio sam linkove za manual par stranica nazad. Uz to nađi neki vodič (guide) na netu (ima ih kamara) jer je manual prilično zastario nakon silnih ekspanzija i patcheva.
Aj mozes makar staviti ili u pp poslati zadnju ekspanziju i patch ?
Poslao sam ti novi link.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 jun 2014, 20:47

CK2 učiš kroz igru,kao i sve drugo.CK2 jeste najteži i ja sam tek nakon što sam igrao Game of Thrones mod pohvatao sve.Jbg bolje poznajem odnose porodica u Westerosu,nego u Evropi u devetog vijeka :mrgreen:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 29 jun 2014, 20:59

Kawhi je napisao/la:CK2 učiš kroz igru,kao i sve drugo.CK2 jeste najteži i ja sam tek nakon što sam igrao Game of Thrones mod pohvatao sve.Jbg bolje poznajem odnose porodica u Westerosu,nego u Evropi u devetog vijeka :mrgreen:
Kod mene je opet suprotno. GoT mod nikako ne mogu započeti igrati pravo, ali zato CK2 ostajem po cijelu noć. Uz dužno poštovanje prema EUIV i V2 ali nisu ni do koljena CK2. Kad se tu zapetlja situacija... :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 jun 2014, 22:30

HOI je najteži, pogotovo warfare (ako misliš igrat' ozbiljno), što je i logično s obzirom na činjenično stanje stvari. Vidjećemo kakav će biti HOI 4, ali očekujem da me zaboli glava od detalja.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 jun 2014, 22:32

revan je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:CK2 učiš kroz igru,kao i sve drugo.CK2 jeste najteži i ja sam tek nakon što sam igrao Game of Thrones mod pohvatao sve.Jbg bolje poznajem odnose porodica u Westerosu,nego u Evropi u devetog vijeka :mrgreen:
Kod mene je opet suprotno. GoT mod nikako ne mogu započeti igrati pravo, ali zato CK2 ostajem po cijelu noć. Uz dužno poštovanje prema EUIV i V2 ali nisu ni do koljena CK2. Kad se tu zapetlja situacija... :D
Jel to ima Game of Thrones mod ? :P :P
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 29 jun 2014, 23:09

DukeOfWellington je napisao/la:HOI je najteži, pogotovo warfare (ako misliš igrat' ozbiljno), što je i logično s obzirom na činjenično stanje stvari. Vidjećemo kakav će biti HOI 4, ali očekujem da me zaboli glava od detalja.
Nisam nikad mogao ozbiljno zaigrati HOI. Nisam imao živaca učiti sve potrebno, a možda bi i odvojio vremena da igra nije nekako poluzatvorenog tipa, tj. da ne mora uvijek doći do rata. Boljih WWII igara ima. Posebno mi se dopada Strategic Command 2 a planiram kupiti i Strategic Command WWI dok mognem odvojiti 20-30 dolara.

Otelo, da ima GoT mod. Samo proguglaj.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 jun 2014, 23:15

Cini se interesanto, cim naucim igrati ovaj obicni "mod " preci cu na Westeros :kafa:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 jun 2014, 23:28

revan je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:HOI je najteži, pogotovo warfare (ako misliš igrat' ozbiljno), što je i logično s obzirom na činjenično stanje stvari. Vidjećemo kakav će biti HOI 4, ali očekujem da me zaboli glava od detalja.
Nisam nikad mogao ozbiljno zaigrati HOI. Nisam imao živaca učiti sve potrebno, a možda bi i odvojio vremena da igra nije nekako poluzatvorenog tipa, tj. da ne mora uvijek doći do rata. Boljih WWII igara ima. Posebno mi se dopada Strategic Command 2 a planiram kupiti i Strategic Command WWI dok mognem odvojiti 20-30 dolara.

Pa HOI ne bi imao smisla da ne dođe do rata.

Nije loše znati ovako uopšteno o warfareu neke stvari, onda znaš otprilike šta kad koristiš šta, tj. barem imaš predstavu.

Nisam igrao SC2, ali zato jesam SC1 i to ET, e to je bila igra!

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 29 jun 2014, 23:46

DukeOfWellington je napisao/la:
revan je napisao/la:

Pa HOI ne bi imao smisla da ne dođe do rata.

Nije loše znati ovako uopšteno o warfareu neke stvari, onda znaš otprilike šta kad koristiš šta, tj. barem imaš predstavu.

Nisam igrao SC2, ali zato jesam SC1 i to ET, e to je bila igra!
Što se tiče warfare-a, tu sam prilično načitan, ali eto opet mi ne sjeda nešto igra. SC2 je ekstra. Prvi dio nisam nikad igrao. SC WWI sam probao demo i pravo mi se svidjela igra, ali nešto mi se baš ne odvaja 55 dolara. Kad bude kakav sale, valja uzeti. Nema piratskih verzija. :D

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 30 jun 2014, 00:06

Na HOI me nervira što je nemoguće promijeniti strane.Ne volim kad se sve dešava kao što se zapravo desilo.A jeste teža od ostalih,mada sam je i najmanje igrao.

CK2 je vrh,al ga nisam igrao još od jedne kad sam radio čuda s Tywinom,Jaimeom i Tyrionom,al su svi na bizarne načine umirali,zadnja dvojica bez nasljednika i tako sam na kraju postao 83godišnja Cersei sa punim qrcom Stannisove djece,al ono svi bili Baratheoni :thumbdown:

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 30 jun 2014, 15:11

Izbalansirati grčki budžet u Victoria 2 je isto kao uspješno spojiti Sjevernu i Južnu Koreju. Nemoguće! :hmmmmm:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 jul 2014, 21:41

Nakon što mi je dotužila igra s Britanijom o kojoj sam pisao.Mislim,nakon što sam izdominirao srednju Evropu i bio siguran da sam jači od Francuske.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Obnova Carstva.Nikad lakšu igru nisam imao :rol: Osim prvog rata s Osmanlijama koji je trajao 12 godina.Zatvorim im prolaz između Azije i Evrope,uništim mornaricu i onda čekam dok se ne krenu sami raspadat.Slučajno sam naletio na tu taktiku na paradox forumima pa da isprobam.
Kasnije je igra teška zaebancija.Mogao sam dosad biti u Indiji ili kontrolisati cijelu obalu istočne Afrike,al to mi nešto nema veze s Rimom :kafa:

Dosta neobičnih stvari u igri.Škotska(uz pomoć Francuske)prebila Englesku.U tim ratovima je oslobodila Vels koji su Francuzi aneksirali :lol: Sad Britanija ne smije ni pokušat da uzme Vels.I Irska je uspješno formirana,al njih proguta Britanija :thumbdown:
Engleska je za života kolonizirala Kubu koja se prozvala Haiti nakon što im je umro overlord.
Ovi redovi prebili Poljsku i Litvaniju što se ne dešava često.Savoja uspješno formirala Sardiniju-Pijedmont.Pomerania je na čelu HREa nekih 100 godina.Protestantizam se loše raširio i tako protestantska Bohemija nema glasove od ostalih katoličkih članica Carstva.Čak su i Norveška i Danska ostale katoličke.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 19 jul 2014, 14:14

Kawhi, kako ti uspiješ tako brzo partiju završiti? I kako uspiješ sve ciljeve odraditi? Da li radiš reload kada se nešto štetno dogodi? Znam da je Bizantijsko carstvo teško za igrati u EUIV.

Ja još radim partiju s Bosnom, tamo negdje kraj 1400tih. Doduše igram ironman pa moram biti oprezan da me Osmanlije ne zgaze. Uspio sam aneksirati cijelu Srbiju, Osmanlije mi maznule Zetu pred nosom. Ragusa je davno moja. Hrvatska se izborila za nezavisnost od Mađara, primarno jer ja nisam želio intervenirati na strani mog saveznika, Mađarske, kako bih mogao uzeti te teritorije bez da uništim taj strateški važan savez. Sad je problem što su Hrvati ušli u savez sa Austrijom. Inače zbog Napulja sam žrtvovao savez sa Austrijancima, što je izgleda bila greška.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 jul 2014, 15:48

Na EU4 sam samo jednu igru odigrao do 1821 :D
Ovu s Britanijom sam oko 1750 prekinuo i onda mi bilo mrsko čekat dok loada random new world.

A imam puno slobodnog vremena.Ovu s Bizantijom ne igram po 2-3 dana i onda jedan dan ne prekidam igru.Na srednjoj brzini osim na početku kad svaki plan po 15 puta razmotrim.

Što se tiče ove igre nisam reloadao.Na početku uzeo loane i pravio galleye.Cilj je imati ih više od Osmanlija.Onda sam čekao da im vojska ostane u Evropi.Objavim im rat,postavim brodove da blokiraju prolaz Azija-Evropa,ostavim po 1 jedinicu u svakoj regiji koju imam i scorcham earth jer AI tako neće siegati tu regiju,i pošaljem preostale jedinice(mislim da su mi 3 ostale)u Aziju da pljačkaju.Nakon 12 godina Turci nisu mogli nastaviti rat,vojska im se raspala i onda sam ja uzeo što je moje.Nakon što sam se razvio kao vodeća pravoslavna sila u regionu,Bosna i Vlaška su mi se haman same ponudile da budu vazali,sa Srbijom sam trebao ratovati,al to je najmanji problem bio.OE nikakav kad uzmem sve srpske regije.Odmah sam ušao u savez s Moskvom i Teutoncima i ti savezi su i danas živi.Istjeram Osmanlije do kraja iz Evrope.Otoci su mi se sami vratili kroz pobune.
Ovdje sam uradio dobru stvar.Bizantija ima prejake misije i ja izaberem recover Alexandria.Sačekam par godina i napadnem Mameluke u trenutku dok su oni ratovali s Osmanlijama.To je uništilo Mameluke kao relevantnu silu i ostavilo mi Osmanlije kao jedinog ozbiljnijeg protivnika.Evropu nisam dirao jer su bili tehnološki napredniji od mene.
Poslije sam kroz ratove s Mamelucima uspio vasalizirat Tunis i Tripoli pa na kraju i same Mameluke.Kako sam išao istočno vasali su mi postali i Gruzija i Armenia.
Nevjerovatno kako je jeftino bilo Egipćane okrenuti mojoj kulturi.Alexandria i Kairo su jedini preko 75DP.

Kažem najlakša igra na EU4.Jedan rat sam izgubio i to kad se Rusija uključila u rat protiv mene i ja da ne rušim dobre odnose nisam htio da se to oteže.Bilo je problema kad sam prvi put napao Mađare.Uništili su mi 2 armije od 20k,al na kraju nisu mogli ništa protiv manpowera.

Trenutno mi je mjesečno finansijsko stanje +150.Vojska i flota su mi debelo ispod limita.Jedino bi me Francuska+Rusija/Španija mogli dobit u ratu,al kako su mi i Rusija i Španija saveznici ništa od toga.

Moraću i ja jednu s Bosnom krenut.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 01 avg 2014, 15:54

Gdje nestade tema o Igrama? Ne vidim je nigdje. :?

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 06 avg 2014, 19:25

Pokušavam po ko zna koji put početi igrati Hearts of Iron 3 ali nikako ne ide. Jednostavno ne drži pažnju kao ostale igre iz žanra. U teoriji sve izgleda jako zanimljivo, ali u praksi ni blizu.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 avg 2014, 22:54

revan je napisao/la:Pokušavam po ko zna koji put početi igrati Hearts of Iron 3 ali nikako ne ide. Jednostavno ne drži pažnju kao ostale igre iz žanra. U teoriji sve izgleda jako zanimljivo, ali u praksi ni blizu.
Najbolje ti je da čekaš četvorku i nadaš se da će biti bolji gameplay.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 06 avg 2014, 23:03

evo jedna fotka od ovog sto trenutno igram, treba uzeti u obzri da su mi Ukrajinci, Moldavci i Saxonci vazali tako da je moje carstvo i vece :D a imam jos 200 godina da ga povecam :D open in new tab :D

slika
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 avg 2014, 03:52

Litvaniju si kroz PU aneksirao?Dobro je što si se Rusije riješio pa ti je istok otvoren za širenje.Koja je godina?Zašto Kastilja nije Španija? :urnebes:

Meni je ovo treća igra ovog ljeta.Najdalje sam došao Škotska>VB do 1713. valjda sad s Austrijom izdržim duže.
slika
Nisam nikad vidio jači AI Komonvelt :tokralju:
Na početku sam uzeo Salzburg i objavio rat Bohemiji da ih skinem s mjesta Electora u carstvu.Usput sam im uzeo jednu regiju.

Što se tiče mojih osvajanja Mađarska kroz PU.Brandeburg također kroz PU,al prije toga smo bili u savezu pa sam puštao da uzimaju ove manje države na sjeveru Carstva.Želio sam da se razvije jaka zemlja i na sjeveru,al ništa od toga nije bilo jer im je izumrla vladajuća porodica pa sam morao ratovat s Burgundijom da im ne dozvolim utjecaj u Carstvu.Kasnije sam dobio misiju da obnovim uniju s Burgundijom koju sam rado iskoristio.Ove manje državice što sam uzeo su nebitne,mada je i njih većina došla diplomatskim putem.Jedini ratovi vrijedni pomena su sa Francuskom.Venecija je bila prelagana.

Uglavnom sad imam i PU s Bohemijom jer sam dobio istu misiju kao i za Burgundiju.Komonvelt me plaši,al uvijek se mogu oslonit na to da će ih Rusi sj3bat.Još da mi je kako progurat reforme u Carstvu.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.