Odlazak u brazil... (navijači)

O navijačima, zanimljivostima, sličice, TV prijenosi, prognoze, takmičenja forumaša i druge zabavne teme.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci

Edviin
Kontakt:

Re: Odlazak u brazil... (navijači)

Post Postao/la Edviin » 18 okt 2013, 12:51

Ja mislim da ce kompanije u njemackoj imati puno jeftinije pakete za evropsko, pa se tamo onda prijavi, barem ja racunam da ce biti tako, moram reci tetku da se malo pozanima :)

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 18 okt 2013, 13:08

bacelonafan je napisao/la:
sedra je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Ja sve da imam 10.000 KM nikad ne bih spucao te pare na odlazak u Brazil, kad mogu otici na more i od tamo po kaficima, restoranima, ne bitno gdje gledati utakmice i uzivati duplo vise nego sto bi potrosio na samu avionsku kartu do Brazila a tek povratnu, pa onda za svaku ulaznicu na stadion, smjestaj, hranu, i jos dosta troskova.

I jos bi mi ostalo prilicno para.

Treba biti realan malo ko ce od nasih dijasporaca moci ovo priustiti a kamo li mi iz BiH.
Upravo tako, jbg evo i Holandjani se zale na cijene i sumnjaju i oni da ce ih biti u onom broju kao sto je oranje im naviklo.U mene mjesec dana poslije je kolektivni godisnji odmor tako da i kad bi imao viska love bilo bi zeznuto uzeti toliki godisnji a da gazda ne zajebava.Ali mislim da ce se oni Bosanceros iz Sjeverne Amerike potruditi da odu u vecem broju.
sta upravo tako,pise covjek da mu je draze sa zenom na more,sretan im put meni nije draze,draze mi je sa nasim ljudima biti u Brazilu na trfu,svaviti svaki bod itd a on nek ide sa zenom,kazes ljutice ti se sef zbog 15 dana,a ovim iz Amerike nece,al od njih ocekujes da odu :lol: Ovi u Americi imaju 2 sedmice odmora u vrh glave ako te vec to zanima
Ma znam ja to sve ali nije nicija situacija ista.U mnogim evropskim zemljama je kriza i raja drhti da pita za jedan slobodni dan kamoli vise.U pravu si,ko zeli ici,ici ce kako tako,ali treba zivjeti i poslije sp.I ja bih najradije bez zen i sa rajom,ali eto,kozna sta zivot donosi.Ovo jeste zivotna sansa da podrzimo Zmajeve na prvom SP. :)

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 18 okt 2013, 13:23

Hoce li biti arazmana za jednu tekmu,npr idealno bi bilo za vikend kad bi negdje tekma bila i hotel u blizini sa dva nocenja i povratnom kartom itd...mozda malo vise pitam al **** ga..mora se :D

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 18 okt 2013, 13:31

Nikako ne mislim da će se moći otići bez 10.000 KM za grupnu fazu. Jednom ili rijetko se ide u Brazil+ ne može se živjeti samo od hljeba i vode, tako da će troškovi koje niko ne računa (osim prevoza, smještaja i karata za utakmicu) biti veliki. Imajte na umu da će sve biti papreno skupo tamo u vrijeme SP, iako je i sada Brazil poznat kao dosta skupa destinacija.

Dalje, svi pišu na temi kao da ćemo igrati u Riu, šta ako ne budemo? Da li bi neko otišao u Brazil a da ne ode u Rio? To je praktično dodatna ekskurzija i naravno da i to košta.

Brazil će biti spreman za SP (cjenovna prilagodba) a nešto ne znam da li ćemo biti spremni mi. Meni se baš ide, ipak smo se prvi put plasirali na SP, ipak se igra u zemlji koja je najpoznatija na svijetu kada je fudbal u pitanju, ipak je tamo Rio, svakako sam nekada planirao otići i bez SP ali je ovo baš papreno. Još znajući sebe, kakvih 10 milja, kakvi bakrači, ja ako odem i potrošim ispod 15 ću biti zadovoljan :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 18 okt 2013, 13:37

NoName je napisao/la:Nikako ne mislim da će se moći otići bez 10.000 KM za grupnu fazu. Jednom ili rijetko se ide u Brazil+ ne može se živjeti samo od hljeba i vode, tako da će troškovi koje niko ne računa (osim prevoza, smještaja i karata za utakmicu) biti veliki. Imajte na umu da će sve biti papreno skupo tamo u vrijeme SP, iako je i sada Brazil poznat kao dosta skupa destinacija.

Dalje, svi pišu na temi kao da ćemo igrati u Riu, šta ako ne budemo? Da li bi neko otišao u Brazil a da ne ode u Rio? To je praktično dodatna ekskurzija i naravno da i to košta.

Brazil će biti spreman za SP (cjenovna prilagodba) a nešto ne znam da li ćemo biti spremni mi. Meni se baš ide, ipak smo se prvi put plasirali na SP, ipak se igra u zemlji koja je najpoznatija na svijetu kada je fudbal u pitanju, ipak je tamo Rio, svakako sam nekada planirao otići i bez SP ali je ovo baš papreno. Još znajući sebe, kakvih 10 milja, kakvi bakrači, ja ako odem i potrošim ispod 15 ću biti zadovoljan :mrgreen:
Ma idemo u Manaus da cugamo sa Mister No! ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 okt 2013, 13:46

Zeman je napisao/la:Prvo što morate znati kad pišete na ovoj temi je činjenica da je Elegant jedan ogroman žulj na guzici, koji ne zna uživati u životu i trudi se da i drugima pokvari to uživanje.

Drugo što trebate znati je to da je svjetsko prvenstvo u Brazilu, jednoj od najljepših i najzabavnijih zemalja svijeta, prilika koja se čovjeku pruža jednom u 64 godine i ko je može iskoristiti a propusti je taj je budala.

Treća stvar na koju vam skrećem pažnju je to da aranžmani putničkih agencija neće biti skupi, mislim da će se spustiti ispod 6000 KM što je i više nego prihvatljiva cijena. No, problem će biti kod cijena hrane, pića i svega ostalog koje će za vrijeme SP-a u Brazilu skočiti, što je i logično i na šta je upozorio i brazilski ambasador. Dakle, pri računanju ukupnih troškova imajte i to na umu. Svakako da ovu priliku ne treba propustiti niko, makar mu tih 5 ili 10 hiljada maraka bila sva ušteđevina ili kredit. Jednom se živi ;)
Sva sreca pa si jos srednjoskolac pa te mama i tatat izdrazavaju pa mozes reci ovo sto je plavim slovima podvuceno.

Eto ti nemoj biti budala pa otiđi u Brazil ... jer je to jednom u zivotu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 18 okt 2013, 13:58

Joj djeco što se vi razbacujete tim ciframa, ali glavno u svemu je da niko ne govori o sebi. Te ono ko ima treba da ide, ja da imam ja bih išao, da mogu dignuti kredit išao bih... Zna se čime se gloginje najbolje mlate.

Ja imam te pare i ne bih trebao niti da dižem kredit, niti da oskudjevam u bilo čemu ali ja imam i porodicu. E sad treba staviti na vagu to da li sada ići u Brazil (gdje bih išao sa suprugom) i potrošiti 20-30.000 KM ili taj novac uštediti za školovanje djece, za bolje (i sigurnije) auto, za neke druge investicije u životu koje će trajati malo duže od 12-15 dana svjetskog prvenstva.

Turistički se u Brazil može otići i nekad drugi put. Isto tako, na utakmice reprezentacije se može ići i kada igraju bliže. Ako se ide zbog utakmica (a ja bih išao samo zbog utakmica, turizam neki drugi put) onda bi me jedna utakmica iz grupe izlazila nekih 6-7.000 KM (za nas dvoje). To mi je stvarno puno.

Ide mi se, ali su mnoge stvari na vagi.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 18 okt 2013, 14:25

Ja vas stvarno ne razumijem.. šta je vaša misija na ovoj temi, da prosvjetlite mlade kako se može 10.000 KM pametnije potrošit?? Koga bolan boli briga šta bi ti uradio s parama i šta bi kupio.. halo bolan, tema je odlazak u Brazil a ne šta se može za 10- 20 hiljada KM!!!

Evo ja odgovorno tvrdim da ću prvi ić ako bude ovaj aranžman od 6.500 KM kako su najavili, pola će love na kredit a pola ću se snać nekako.

Sad čekam da me citira neki i da napiše "lako je tebi to napisat, ti nemaš djece" ili "mlad si, ne razmišljaš". :lol:
Ne zanima nas što vi imate prečih stvari, sve je to dio svakodnevnice naše bosanske i prosto ne mogu da vjerujem da ste to došli da podjelite na forumu, na ovom pdf-u. Barem ne morate osudjivat raju i odma napadat koji napišu da bi utrošili te pare na Brazil bez razmišljanja (da imaju te pare). :roll:
075

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 18 okt 2013, 15:09

Tako je bulevar, apsolutno. Znači, ovo nije demagogija gdje bi spiskali radije 10k maraka. Prosvjetitelji, demagozi i ostali jednostavno nemaju šta raditi ovdje. Puca nam ku.rac da li bi neko radije otišao na remo, planinu, spiskat' na kocku, kurvu..
Ko ima ići će, ko nema neće i vozdra. Ko nije nikad ni išao na repku, džaba mu milioni, taj će radije platit' ravu i vozdra.
Ne jede burek ko ima, nego ko je naučio.
Željezničar za život cijeli!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 18 okt 2013, 15:19

TzBulevar87 je napisao/la:Ja vas stvarno ne razumijem.. šta je vaša misija na ovoj temi, da prosvjetlite mlade kako se može 10.000 KM pametnije potrošit?? Koga bolan boli briga šta bi ti uradio s parama i šta bi kupio.. halo bolan, tema je odlazak u Brazil a ne šta se može za 10- 20 hiljada KM!!!

Evo ja odgovorno tvrdim da ću prvi ić ako bude ovaj aranžman od 6.500 KM kako su najavili, pola će love na kredit a pola ću se snać nekako.

Sad čekam da me citira neki i da napiše "lako je tebi to napisat, ti nemaš djece" ili "mlad si, ne razmišljaš". :lol:
Ne zanima nas što vi imate prečih stvari, sve je to dio svakodnevnice naše bosanske i prosto ne mogu da vjerujem da ste to došli da podjelite na forumu, na ovom pdf-u. Barem ne morate osudjivat raju i odma napadat koji napišu da bi utrošili te pare na Brazil bez razmišljanja (da imaju te pare). :roll:
Svako neka troši svoje kako god želi. Ne pada mi na pamet nikoga ubjeđivati da ide ili ne ide, ovdje svako iznosi svoje mišljenje, mladiću.

Ja sam bio na mnogim utakmicama reprezentacije, od kojih su mnoge i gostovanja. Tako da ne govorim iz perspektive nekoga koga boli racku za ovom reprezentacijom i ko je samo internet navijač. O parama koje sam potrošio na te utakmice niti razmišljam niti želim ikome objašnjavati.

Vama bi bilo bolje malo spustiti ton i ne biti pravi primjer današnje omladine, najpametnije i najvećih sveznalica na svijetu. Ako umijete, prvo lijepo pročitajte šta je napisano pa onda odgovarajte.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 18 okt 2013, 16:01

Elegant je napisao/la: Sva sreca pa si jos srednjoskolac pa te mama i tatat izdrazavaju pa mozes reci ovo sto je plavim slovima podvuceno.

:lol: Opljačkao bih banku i platio tebi odlazak u Brazil samo da se mogu vratiti u srednjoškolske dane. To je jedino na čemu ti zavidim.

Ja ću se svakako potruditi da odem u Brazil, realno gledajući teško da mogu uštediti više od 5000 KM do Sp-a, ali nikad se ne zna. Ima kladionica, ofo, ono 8-) I jasno mi je kad se ljudi popu @noname-a dvoume da li da idu ili ne. I ja bih se dvoumio da sam oženjen, imam djecu i sl. Ali, problem je kad momak u najljepšim godinama poput @eleganta, neoženjen, željan provoda i uživanja kao mačak slanine, kaže ne ispati se ići u Brazil. Takvog odmah treba banovati jer širi negativnu energiju među rajom.
NAPRIJED NARODE!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 18 okt 2013, 16:05

svako ko zeli i moze (ili misli da moze, da mu nece biti problem ogromni) treba da ide, bez ikakvog pametovanja nekoga drugog o tome kako je trebao potrositi pare na neki relativno pametniji nacin, kraj price
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 okt 2013, 17:16

Jel ko cuo da su nasi gore izvarani od turistickih agencija isto nasih sto su sad isli u Litvaniju? Meni pricaju otisli, prvo ih zafrkali za smjestaj i docekali noc napolju kasnije od u neki samostan popovi ih prime. I bukvalno na kraju ostali svi bez para, jer je bilo skupo i morali prodavat odjecu da se vrate.
Eto tih nasih agencija..Oni uopste i ne znaju gdje salju ljude, niko to nije izvidio. Zamisli koliko su oni ljudi do ovog trenutka poslali u Brazil? Nikog. Pa svake godine salju turiste u Tursku i Tunis i na kraju turisti zaglave u nekim nidje veze hotelima losim, znaci zamisli odes dole u Brazil 15 dana, a izlevatili te za smjestaj i za jos neke stvari koje moras placat i ostanes svorc. Pa samo doci i ubiti tog gazdu u agenciji kad se vratis ako se vratis zdrav i ziv.

Zato su bolje strane, prvo sto im je konkurencija velika pa svi spustaju cijene da privuku ljude, a drugo sto idu vise na provjereno i sto redovno salju ljude po Juznoj Americi.
To da ce nase slat u fina mjesta, to tesko. Ovi nasi gledaju slike na internetu, on pojma nema jel neki hotel gdje ima kriminala oko njega maksimalno vec vidi sta mu posalju i na kraju zaglavis u rupi nekoj.
Kao kad su moju generaciju nekad davno slali na ekskurziju pa mene zapala kurdska cetvrt, ljudi su gori od cigana za klasu i dosadniji, a i lopovi. Ili u Grckoj u kinesku cetvrt :lol: Kinezi imali obracun sa pistoljima, jedan pogino ispred hotela :mrgreen:

Zato ljudi idite na sigurno, klonite se samo lopova. Imamo mi mozda i dobrih agencija ali vise je lopova

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 18 okt 2013, 17:23

NoName je napisao/la:
TzBulevar87 je napisao/la:Ja vas stvarno ne razumijem.. šta je vaša misija na ovoj temi, da prosvjetlite mlade kako se može 10.000 KM pametnije potrošit?? Koga bolan boli briga šta bi ti uradio s parama i šta bi kupio.. halo bolan, tema je odlazak u Brazil a ne šta se može za 10- 20 hiljada KM!!!

Svako neka troši svoje kako god želi. Ne pada mi na pamet nikoga ubjeđivati da ide ili ne ide, ovdje svako iznosi svoje mišljenje, mladiću.

Ja sam bio na mnogim utakmicama reprezentacije, od kojih su mnoge i gostovanja. Tako da ne govorim iz perspektive nekoga koga boli racku za ovom reprezentacijom i ko je samo internet navijač. O parama koje sam potrošio na te utakmice niti razmišljam niti želim ikome objašnjavati.

Vama bi bilo bolje malo spustiti ton i ne biti pravi primjer današnje omladine, najpametnije i najvećih sveznalica na svijetu. Ako umijete, prvo lijepo pročitajte šta je napisano pa onda odgovarajte.
Ok. Sretno- prijatno!
075

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 18 okt 2013, 17:24

Elegant je napisao/la:
Zeman je napisao/la:Prvo što morate znati kad pišete na ovoj temi je činjenica da je Elegant jedan ogroman žulj na guzici, koji ne zna uživati u životu i trudi se da i drugima pokvari to uživanje.

Drugo što trebate znati je to da je svjetsko prvenstvo u Brazilu, jednoj od najljepših i najzabavnijih zemalja svijeta, prilika koja se čovjeku pruža jednom u 64 godine i ko je može iskoristiti a propusti je taj je budala.

Treća stvar na koju vam skrećem pažnju je to da aranžmani putničkih agencija neće biti skupi, mislim da će se spustiti ispod 6000 KM što je i više nego prihvatljiva cijena. No, problem će biti kod cijena hrane, pića i svega ostalog koje će za vrijeme SP-a u Brazilu skočiti, što je i logično i na šta je upozorio i brazilski ambasador. Dakle, pri računanju ukupnih troškova imajte i to na umu. Svakako da ovu priliku ne treba propustiti niko, makar mu tih 5 ili 10 hiljada maraka bila sva ušteđevina ili kredit. Jednom se živi ;)
Sva sreca pa si jos srednjoskolac pa te mama i tatat izdrazavaju pa mozes reci ovo sto je plavim slovima podvuceno.

sta ti radis na ovoj temi ako neces da ides solis nam pamet ovdje? Idi ba sa zenom potrosite tih 10 milja za 2 godine na ljetovanje,onda dodji i ovdje prosipaj patriotizam,ja da imam 10 milja nebi zalio ni sekunde jedne kakva zena,kakva cura i bakraci to je svaki da a ovo bog zna kad opet! Posto nemam 10 milja cekacu da vidim do kraja ponude agencija iz drugih zemalja jer znam da ce biti puno jeftinije pa odem npr sa Njemackim navijacima u Brazil i to je jedna od opcija samo da se dokotrljam dole,i ovaj SEDRA sto kaze znaci u Americi nema krize a u evropi je kriza e moj druze

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 okt 2013, 17:26

<Odes u Brazil i pri povratku zakasnis na avion, i tamo moras da ostanes. Ne znas jezik, ne znas nista. E tad si nayebo :mrgreen:

Da imam i da mogu otici, ne bih ni sekunde razmisljao otisao bih. Ali nazalost, nemam pare a i da imam opet ne bih mogao otici. Ostat kuci, slusat Spahu i biti na forumu :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 18 okt 2013, 17:29

NoName je napisao/la:Nikako ne mislim da će se moći otići bez 10.000 KM za grupnu fazu. Jednom ili rijetko se ide u Brazil+ ne može se živjeti samo od hljeba i vode, tako da će troškovi koje niko ne računa (osim prevoza, smještaja i karata za utakmicu) biti veliki. Imajte na umu da će sve biti papreno skupo tamo u vrijeme SP, iako je i sada Brazil poznat kao dosta skupa destinacija.

sve je prenapuhano,ja ti kazem da ces za norlmalne pare dole moci da jedes,ako nist odes u trgovinu tamo i ako nemas para kupuj salate budi tih 15 dana vegetarijanac jedi povrce

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 18 okt 2013, 17:32

tuzlak1987 je napisao/la:Znam da ce bratci iz Skandinavije sredit sebi godisnjeg sigurno mjesec tad. Uvjeren sam da raja iz dijaspore nece ovo propustiti, a napalit ce se i kod nas ljudi pa pljunut cenera. Jos kad dodju ovi iz USA sigurno ce biti par hiljada ljudi
ma ko hoce i ko to iskreno zeli a jos je u inostranstvu uzece odmor il bolovanje ako treba 30 dana,rodjak u USA radi odgovoran posao ima max 2 sedmice,pa opet kaze ako treba skontacu i 2 mjeseca

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 18 okt 2013, 17:37

Nikad ne treba gubiti nadu, eto fino neko gore rece, sigurno ce biti nagradnih igara pa navalit igrat, nekom ce se posreciti, nek bude jedan nas sa foruma tamam, par cemo poslije svjetsko na temi ljubav i sex, imat izvjestaj koliko je aktivan bio u slobodno vrijeme u Brazilu, valjda se ne vrati suhog :lol:

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 18 okt 2013, 18:18

ćejf je ćejf, koliko košta, neka košta .. ako mogu sebi da priuštim (bilo šta da je u pitanju), to ću i da napravim, ne zanima me koliko košta, neću žaliti pare .. kupim dres Lazija 200 KM, stara mi kaže da sam bacio tolike pare bezveze, bla, bla .. šta ja njoj da objašnjavam (kad ne konta i ne može da shvati) koliko meni znači Lazio i koliko sam slab na te stvari, dresovi, šalovi, navijački rekviziti, itd

pa koliko ljudi će dići kredit da bi otišlo u Brazil, znači nemamo pare, ali imamo ludilo, patriotizam, ogromnu ljubav prema domovini i imamo veliku želju da budemo u Brazilu i sve to doživimo na licu mjesta .. to je naprosto ono nešto što je jače od nas i manjak para nas neće spriječiti da odemo u Brazil
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.