Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

lopta je okrugla
Kontakt:

Re: Zlatan Muslimovic

Post Postao/la lopta je okrugla » 06 mar 2009, 23:05

Dado je napisao/la:Dzeko I Vedo su poprilicno razliciti. Dzeko je vrlo fizicki korpulentan igrac. Tesko ga je oboriti sa nogu I jos teze zaustaviti I uvijek je najvisi u skoku. Zbog toga je vanserijski I ima relativno malo povrijeda. Ibisevic malo lici na balerinu ali je madjionicar sa loptom. Vedo ima 6 culo da se nadje na pravom mjestu u pravo vrijeme sto je zapravo vrlo slicno stilu koji ima I Muslimovic. Kao I vecina nasih reprezentativaca problem mu je fizicka kondicija u smislu da je kao I vecina osjetljiv na povrede. I jedan i drugi se savrseno uklapaju sa Dzekom dok bi kombinacija Muslimovic-Ibisevic po meni bila uvijek pogubna
Kako ste nerealni i subjektivni kada je u pitanju Dzeko,ne favorizujem niti jednog naseg igraca,samo pokusavam biti realan,i cinjenice i brojke govore u korist Vede,pa dok se nije povrijedio-skoro svaku sansu i polusansu je pretvarao u gol,za razliku od Dzeke koga pratim vec duze vrijeme,i htijeli to neki priznati ili ne,Dzeko cesto fula zicere i cesto mu treba puno sansi da zabije gol,najbolji i zadnji primjer toga je tekma Wolfsburga sa PSG,kada je Dzeko na pocetku tekme imao tri zicera i sva tri puta traljavo reagirao,da se Vedo nasao u takvim prilikama,sigurno bi jednu od te tri sanse pretvorio u gol,jednostavno Vedo je 5 puta psihicki jaci igrac od svih ostalih nasih igraca,ima taj pobjednicki mentalitet u sebi,kad treba zna biti i prgav u igri,a to je sve potrebno ako zelis biti iznad prosjecnih igracadok se Dzeko cesto ponasa kao neka curica na terenu,da me neko ne shvati pogresno,Dzeko je dobar igrac,ali ima jos puno stvari na kojima treba da poradi,sve do nedavno je bio skroz los u skok igri i pored svoje visine,izgleda da je Magath poradio na tome i vec se vide prvi rezultati,ali ima Dzeko da poradi jos na dosta stvari i ima jos prostora za napredak.......koliko sam te shvatio,mislio si na Muslimovica da je osjetljiv na povrede i da je slabije kondicije,slazem se u tome,ali mislim da su i Muslimovic i Vedo,bolji egzekutori svojih sansi od Dzeke,tj.treba im manje sansi da zabiju gol,i realno govoreci,prije povrede,Ibisevic je bio u najboljoj fizickoj kondiciji od svih nasih igraca,pa ovo mu je prva povreda u nekoliko godina,Dzeko je tek u zadnje vrijeme bez povreda(znao je i on cesto biti povrjedjen) jer je to izgleda plod Magathovog rada,znamo svi kakav je on na kondiciji itd itd.......dovoljno je bilo pogledati tekmu sa Slovenijom,kada je trener Slovenije sigurno najvise opasnosti ocekivao upravo od Vede jer je ovaj vec "lomio" po Njemackoj i sigurno je slovenski trener upozorio svoje defanzivne igrace da posebnu paznju posvete Vedi,znamo kako je to zavrsilo-dva gola Vede,iznudio penal i asistencija......sada mozemo i ovako gledati i uzeti ove razloge i reci da je Dzeko nas "najbolji" centarfor,tj.biti subjektivan,da ja kao navijac Zelje(posto je Dzeko ponikao u Zelji) ili neko ko je sarajlija,kaze, kazem da je Dzeko naj naj od svih nasih ostalih centarfora,ali to ne bi bilo fer prema drugim jer cinjenice govore nesto drugo.........

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 06 mar 2009, 23:30

Dado je napisao/la:Dzeko I Vedo su poprilicno razliciti. Dzeko je vrlo fizicki korpulentan igrac. Tesko ga je oboriti sa nogu I jos teze zaustaviti I uvijek je najvisi u skoku. Zbog toga je vanserijski I ima relativno malo povrijeda. Ibisevic malo lici na balerinu ali je madjionicar sa loptom. Vedo ima 6 culo da se nadje na pravom mjestu u pravo vrijeme sto je zapravo vrlo slicno stilu koji ima I Muslimovic. Kao I vecina nasih reprezentativaca problem mu je fizicka kondicija u smislu da je kao I vecina osjetljiv na povrede. I jedan i drugi se savrseno uklapaju sa Dzekom dok bi kombinacija Muslimovic-Ibisevic po meni bila uvijek pogubna
I kako te nije sramota reci da Vedo malo lici na balerinu,pa zamjenio si teze,cesto Dzeko lici na to i cesto je "premekan" u igri,Vedo je prije povrede bio u najboljoj fizickoj kondiciji od svih nasih igraca,pa dok se Vedo nije povrjedio,dok je Hoffenheim igrao onaj sistem sa 3 napadaca,cesto presing ili polupresing igru,pa jesi li ti svjestan koja je tu kondicija potrebna,u tom Ragnickovom sistemu,njega uopste ne zanima jesi li ti napadac ili ne,nego trazi da kada je kod protivnika lopta,da svi trce kao ludi,ubitacan tempo igre,i ko je pratio Hoffenheim u prvom dijelu sezone mogao je da se uvjeri u to,dok Wolfsburg igra malo drugaciji stil,pogotovo kada igraju sa jednim spicem,onda kada protivnik ima loptu kod sebe,Dzeko ima zadatak da se vrati i bude u liniji(sto je i normalno ako ne zeli da zavrsi u ofsajdu)sa odbrambenim igracima protivnicke ekipe,i od njega se uopste ne trazi da pravi neki presing na zadnju liniju protivnika......kada je Vedo iz sedmice u sedmicu poceo da zabija,tako su ga i protivnicki igraci poceli da sledja tuku i inace su postali ostriji prema njemu,cesto sam gledao kako mu pojedini mesari krvnicki startaju s ledja,mnogi igraci vise ne bi ustali poslije takvih startova,ali Vedo je ustajao kao da se nije desilo nista,ali ono sto je bitno navesti,Vedo zna poslije takvih startova da ustane i da "zakuha" sa tim igracima(sjetimo se tekme sa Slovenijom i starta onog Cesara nad Vedom),dok sam Dzeku cesto gledao da poslije ostrih startova na njemu, uopste ne reagira,svaki extra igrac(da ih sada ne nabrajam) u svijetu ima i te malo potrebne prgavosti koju upotrebljava kada neko predje granicu neke tolerancije...........

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 06 mar 2009, 23:42

Odlican ali smotan do besvijest! :roll:

SimoK
Kontakt:

Post Postao/la SimoK » 07 mar 2009, 19:59

Kazu da je Vedo imao specijalnog nutricionistu u prvom dijelu prvenstva, pored klupskog, i da je to ključni razlog njegove izuzetne fizičke pripremljenosti.
Usput, slazem se da su Edin i Vedad dva potpuno različita napadača. Ovaj prvi je **** najbolji u ligi, a potonji dva puta najbolji u ligi :shock:

Virtu4l
Kontakt:

Re: Sanel Jahic - Aris Thessaloniki FC

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2009, 00:21

Nakon sto je proslu utakmicu pauzirao zbog zutih kartona, Sanel Jahic je danas nastupio za svoj tim u porazu Arisa na gostovanju kod Asteras Tripolisa rezultatom 4:0.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FK Sarajevo
Kontakt:

Re: Adnan Mravac

Post Postao/la FK Sarajevo » 12 mar 2009, 15:52

nije los igrac ima lijep skok i dobar udarac glavom
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

katalinski5
Kontakt:

Post Postao/la katalinski5 » 16 mar 2009, 22:13

bubooty je napisao/la:sanel je za berberovica izmislio fudbal...onu tarabu treba za sva vremena odstranit iz repke...**** ga pjana da ga ****...zasto mislite da su stoperi toliki rpoblem...spahic radeljic(igra lik standardno u bundesu) jahic damjanovic dajte ba...nije to toliko lose samo je problem sho dzemo berberovic vazda igra a tu nam je najveca supljina...od njega su bolji i pandza i vranjes a o sanelu da negovorimo...
berberovic nije los kao desni bek a najbolji stoper trenutno je damjanovic koji treba da igra samo stopera a nikako zadnjeg veznog a jahic po meni jos nema mjesta u prvoj ekipi.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 16 mar 2009, 22:18

cuj ovoga specijalca, pa damjanovic nije igrao stopera ni u pionirima samca, jos malo ma ce pojedini zvezdinja postaviti na lijevoga beka.

katalinski5
Kontakt:

Post Postao/la katalinski5 » 16 mar 2009, 22:22

bh hrvat je napisao/la:cuj ovoga specijalca, pa damjanovic nije igrao stopera ni u pionirima samca, jos malo ma ce pojedini zvezdinja postaviti na lijevoga beka.
pa ti da si pogledo ijednu utakmicu reprezentacije od kako je ciro trener vidio bi da je damjanovic najbolji stoper.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 16 mar 2009, 22:27

katalinski5 je napisao/la:
bh hrvat je napisao/la:cuj ovoga specijalca, pa damjanovic nije igrao stopera ni u pionirima samca, jos malo ma ce pojedini zvezdinja postaviti na lijevoga beka.
pa ti da si pogledo ijednu utakmicu reprezentacije od kako je ciro trener vidio bi da je damjanovic najbolji stoper.
hajde brko neka bude kako ti kazes, ipak ja malo duze pratim nogomet od dolaska cire u bh reprezentaciju. i sergej je igrao libera , sto ne znaci da je odbrambeni igrac

katalinski5
Kontakt:

Post Postao/la katalinski5 » 16 mar 2009, 22:31

bh hrvat je napisao/la:
katalinski5 je napisao/la:
hajde brko neka bude kako ti kazes, ipak ja malo duze pratim nogomet od dolaska cire u bh reprezentaciju. i sergej je igrao libera , sto ne znaci da je odbrambeni igrac
eto ja to nisam znao pa to moze samo onaj levat sliskovic tako nesto uradit kod njega su svi bili u odbrani.

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 16 mar 2009, 22:31

dok je sergej bio u repki nije bilo problema ...rupa u odbrani eto njega..rupa u vezi eto njega...napad(bomba) a sad ga nema..ali isto moze igrati i jahic iako on nije ni blizu sergeja

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 18 mar 2009, 21:07

@katalinski

Barba je igro stopera protiv Spanije...i to je fantasticno odigrao...i to je bio jedan od boljih poteza Sliskovica...tu nema price...mislim kad je trebalo igro je a ne uvijek...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 19 mar 2009, 13:15

Mislim da je pozivanje Jahića u rep. bio pravi potez Ćire.Gledao sam momka nekoliko puta kad je njegov Aris igrao u ovoj polusezoni, daleko najbolji njihov igrač, samo što igra sa letvama koji nemogu gola pogoditi. Nemogu da se sjetim tačno utakmice Aris čini mi se Panionis ili sl. Jahić uzme loptu iz odbrane povuče je prema centru do protivničke odbrane uposli ili Kokea ili Javita , ljudi nemogu gola da daju....
SAMO ŽELJO

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 19 mar 2009, 13:21

SINE je napisao/la:Mislim da je pozivanje Jahića u rep. bio pravi potez Ćire.Gledao sam momka nekoliko puta kad je njegov Aris igrao u ovoj polusezoni, daleko najbolji njihov igrač, samo što igra sa letvama koji nemogu gola pogoditi. Nemogu da se sjetim tačno utakmice Aris čini mi se Panionis ili sl. Jahić uzme loptu iz odbrane povuče je prema centru do protivničke odbrane uposli ili Kokea ili Javita , ljudi nemogu gola da daju....
morao ga je pozvati kad su navijaci trazili bio je ciro pod pritiskom :D :D :D

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 19 mar 2009, 13:27

FK Sarajevo je napisao/la:
SINE je napisao/la:Mislim da je pozivanje Jahića u rep. bio pravi potez Ćire.Gledao sam momka nekoliko puta kad je njegov Aris igrao u ovoj polusezoni, daleko najbolji njihov igrač, samo što igra sa letvama koji nemogu gola pogoditi. Nemogu da se sjetim tačno utakmice Aris čini mi se Panionis ili sl. Jahić uzme loptu iz odbrane povuče je prema centru do protivničke odbrane uposli ili Kokea ili Javita , ljudi nemogu gola da daju....
Bio pritisak navijača ili ne, momak je to zaslužio svojim igrama, samo se nadam za njegovo dobro da će od ljeta promijeniti tim.
SAMO ŽELJO

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 19 mar 2009, 13:31

SINE je napisao/la:
FK Sarajevo je napisao/la:
Bio pritisak navijača ili ne, momak je to zaslužio svojim igrama, samo se nadam za njegovo dobro da će od ljeta promijeniti tim.
bio sam i ja za da se pozove ali on ga je neznam zbog cega otpisao poslije one utakmice protiv bugarske

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 19 mar 2009, 14:00

ma kakav damjanovic.... on se ubio za klupe ... lik stvarno nema mjesta u prvom sastavu reprezentacije

katalinski5
Kontakt:

Post Postao/la katalinski5 » 19 mar 2009, 18:05

dzenidm je napisao/la:
ma kakav damjanovic.... on se ubio za klupe ... lik stvarno nema mjesta u prvom sastavu reprezentacije
ja neznam kako vigledate utakmice vjerovtno vam je vazno samo ko da go a damjanovic je odigro najbolje odbranu pogotovo protiv spanije i slovenije.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 19 mar 2009, 18:16

dzenidm je napisao/la:
dario je dobar igrac , ali njegova prava pozicija je mjesto vodonoše u paru sa rahimićem

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.