Ćiro Blažević

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

velez_mostar
Kontakt:

Re: Ćiro Blažević

Post Postao/la velez_mostar » 06 nov 2009, 15:11

soko je napisao/la:@ Velez,
inace se slazem sa tvojim postovima. Ali ima tu neka kombinacija izmedju cire i fudbalera.

Sjajna generacija fudbalera. Treba brate biti realan, osim Dzeke i Misketa, tu su negdje Spahic, Ibi, Salihovic, ovi ostali fudbaleri nisu sjajni. Spahic u pola utakmica nije bio u formi, Ibisevic jos vise. Pjanic jos mlad a nije bas ni igrao.

Znaci ostali fudbaleri. Nadarevic, Jahic, Berberovic, Rahimic, Muratovic, Ibricic, Vladavic itd. Za golmana necu ni komentarisati. Oni su nasi i nama jesu sjajni a ako pitamo bilo kog drugog. :?
Bajramovic koji nije igrao dugo vremena udje i odmah gol.
Izvini druze ,ali ja cu malo u drugacijem kontekstu pricati o nasim igracima ,mislim malo boljem ,i pri tome necu uzimati u obzir to da su nasi..sa aspekta kvalitete..ovako :
Uzmimo 4 igraca :Dzeko ;Ibisevic ,Misimovic ,Salihovic,igraci o kojima je citava Njemacka brujala,to vrijeme ,pa evo i ovo sada gdje pokazuju kombinaciju kvalitete i vrhunske forme...statistike govore puno toga..
Spahic ,igrac koji je dosao u Montpellier i postigao sa tim klubom jako dobre rezultate ,moze se reci da je jako kvalitetan stoper ,i najbitnije dobar lider..
Jahic ,pokazao izuzetnu formu ,nakon cega je presao u AEK ,koji nije bas mali klub ,i tu igra standardnog prvotimca.
Rahimic ,na iskustvo izvlaci jako puno ,veoma je dobar u defanzivnim zadacima ,uvijek je i bio ,a to govori i cinjenica da igra za klub koji je redovan u Ligi Prvaka.
Ibricic zadnjih par sezona glavni igrac kakvog ,takvog Hrvatske Lige ,i kao takav bi slobodno mogao igrati u njemackim prvoligasima.
Pjanic se spominje kao jedan od najboljih mladih igraca Svijeta.
Iskusni Muratovic koji se nadopunjavao sa Rahimicem na poziciji ispred zadnje linije.
Ne kazem da imamo sastav kao Englezi ,ali definitivno imamo par vrhunskih igraca oko kojih se vrti igra ,i ostali ,relativno slabiji igraci se nadopunjuju u citavoj toj slici ..nisam uopce mislio iskljucivati Cirin doprinos,ali nema potrebe da mu pripisujemo sve zasluge.
Jos nesto ,nismo jos pobjedili neku veliku reprezentaciju ,Belgija 2 puta ,Estonija 2 puta ,Armenija 2 puta ,i remi sa Turskom nije neki posebno hvale vrijedan rezultat u smislu Cirine taktike..veliki trener se prepoznaje protiv velikih repki ,kad si slabiji da pobjedis.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 nov 2009, 15:14

I sta sad :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 nov 2009, 15:15

harishp je napisao/la:I sta sad :roll:
Pustiš ih da mlate praznu slamu i čekaš 14. Novembar.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 nov 2009, 15:56

velez_mostar je napisao/la:
soko je napisao/la:@ Velez,
inace se slazem sa tvojim postovima. Ali ima tu neka kombinacija izmedju cire i fudbalera.

Sjajna generacija fudbalera. Treba brate biti realan, osim Dzeke i Misketa, tu su negdje Spahic, Ibi, Salihovic, ovi ostali fudbaleri nisu sjajni. Spahic u pola utakmica nije bio u formi, Ibisevic jos vise. Pjanic jos mlad a nije bas ni igrao.

Znaci ostali fudbaleri. Nadarevic, Jahic, Berberovic, Rahimic, Muratovic, Ibricic, Vladavic itd. Za golmana necu ni komentarisati. Oni su nasi i nama jesu sjajni a ako pitamo bilo kog drugog. :?
Bajramovic koji nije igrao dugo vremena udje i odmah gol.
Izvini druze ,ali ja cu malo u drugacijem kontekstu pricati o nasim igracima ,mislim malo boljem ,i pri tome necu uzimati u obzir to da su nasi..sa aspekta kvalitete..ovako :
Uzmimo 4 igraca :Dzeko ;Ibisevic ,Misimovic ,Salihovic,igraci o kojima je citava Njemacka brujala,to vrijeme ,pa evo i ovo sada gdje pokazuju kombinaciju kvalitete i vrhunske forme...statistike govore puno toga..
Spahic ,igrac koji je dosao u Montpellier i postigao sa tim klubom jako dobre rezultate ,moze se reci da je jako kvalitetan stoper ,i najbitnije dobar lider..
Jahic ,pokazao izuzetnu formu ,nakon cega je presao u AEK ,koji nije bas mali klub ,i tu igra standardnog prvotimca.
Rahimic ,na iskustvo izvlaci jako puno ,veoma je dobar u defanzivnim zadacima ,uvijek je i bio ,a to govori i cinjenica da igra za klub koji je redovan u Ligi Prvaka.
Ibricic zadnjih par sezona glavni igrac kakvog ,takvog Hrvatske Lige ,i kao takav bi slobodno mogao igrati u njemackim prvoligasima.
Pjanic se spominje kao jedan od najboljih mladih igraca Svijeta.
Iskusni Muratovic koji se nadopunjavao sa Rahimicem na poziciji ispred zadnje linije.
Ne kazem da imamo sastav kao Englezi ,ali definitivno imamo par vrhunskih igraca oko kojih se vrti igra ,i ostali ,relativno slabiji igraci se nadopunjuju u citavoj toj slici ..nisam uopce mislio iskljucivati Cirin doprinos,ali nema potrebe da mu pripisujemo sve zasluge.
Jos nesto ,nismo jos pobjedili neku veliku reprezentaciju ,Belgija 2 puta ,Estonija 2 puta ,Armenija 2 puta ,i remi sa Turskom nije neki posebno hvale vrijedan rezultat u smislu Cirine taktike..veliki trener se prepoznaje protiv velikih repki ,kad si slabiji da pobjedis.
Znam ja to sve, ali.
Pogledaj ko je sve igrao kroz kvalivikacije.
Dzeko i Miske (majstori) oni su bili tu citavo vrijeme. Spahic takodje.
Ibisevic jesen '08 nije skoro nikako igrao. Nije bio tu protiv Belgije.
Salihovic nije igrao protiv Belgije. A protiv Belgije smo mi napravili taj korak.
A ni Pjanic nije bas nesto igrao. Ne govorim ja nista lose protiv nasi momaka.
Sad smo dosta jaci. Na papiru nismo ni blizu Portugala. Ne jos, ali jesen 2010(kvalifikacije za europkso) bice druga prica.
Dzeko, Ibisevic, Miske, Salihovic, Pjanic, Spahic, Stilic, Medunjanin, Begovic, Jahic, Bajramovic, Ibricic, Zec, Hasagic, Buric itd. Samo polako bice tu svaceg..

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 08 nov 2009, 17:57

Ne znam jedan medij u hrv.je obajvio da Ćiro s ljiljanima ima dva dana pripreme U Novom Vinodolskom,ovisi o vremenu i treningu.Želi mirnu bazu,hotel,tertanu,dobili su teren.Da se momci u miru spreme na Kvarneru ,blizu Rijeke će odradit jake pripreme???
Da li netko zan šta o ovome????
POZzz!Sretno ma gdje god bili! :P
Fi hajati.
GO Bosno.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 nov 2009, 18:07

loptica je napisao/la:Ne znam jedan medij u hrv.je obajvio da Ćiro s ljiljanima ima dva dana pripreme U Novom Vinodolskom,ovisi o vremenu i treningu.Želi mirnu bazu,hotel,tertanu,dobili su teren.Da se momci u miru spreme na Kvarneru ,blizu Rijeke će odradit jake pripreme???
Da li netko zan šta o ovome????
POZzz!Sretno ma gdje god bili! :P
Da,to se vec zna i prrije deset dana.
Navedeni razlog je bio zbog moguceg snijega i teskih uslova u Sarajevu kao i aklimatizacija za Lisabon.
Nenavedeni razlog i ociti razlog sto ce imati sigurno veci mir u Vinodolskom negoli u Sarajevu.
Ebiga raja hoce da se slika sa svojim pulenima i u 3 ujutro,novinara i iz Gluhe Bukovice itd,itd....
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 08 nov 2009, 18:45

Ma ja bi Baku vratio :D B reci Boli da se ne zajebaje
...nisu mogli da te ugase!!!

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 08 nov 2009, 19:35

Evo gledala sam Ciru sada na RTL-u u novom autu :mrgreen: .. hehe..
Kaze da se poprilicno boji (pa ko i nebi - imamo najvece sanse do sada da odemo na SP)...
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 08 nov 2009, 20:12

Moj najveći uspjeh u karijeri je s Dinamom'

Šest dana prije utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala selektor naše reprezentacije dao je kratku izjavu za Dnevnik Nove TV.
"Istini za volju što se utakmica više bliži ja sam više nervozan. Mislim da je jako bitno zabiti gol, a sigurno je da bih ja pristao i na jedan mali rezultat od 2:1 ili 3:2. To bi me jako zadovoljilo", rekao je Miroslav Blažević.

Selektor je također prokomentarisao stanje najboljeg nogometaša današnjice i portugalskog reprezentativca Ronalda.

"Ronaldo sigurno neće igrati protiv nas, jer je njegova povreda takve naravi da je nemoguće da bude sposoban za ovu utakmicu".

Na pitanje novinara Nove TV, da li bi plasman na Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine bio njegov najveći uspjeh do sada, Ćiro je odgovorio: "Pored našeg (Hrvatska, op. a.) trećeg mjesta u svijetu i 5. u Evropi, ovo bi bio veliki uspjeh".

Na kraju, Ćiro je dodao da je njegov najveći trenerski uspijeh u karijeri ipak onaj sa Dinamom 1982. godine, kada su zagrepčani osvojili naslov prvaka Jugoslavije, jer je je to bilo, prema njegovim riječima, više od sportskog uspjeha.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 08 nov 2009, 21:27

Ma Ciro da Bog da ti napravio najveci uspjeh sa Bosnom
...nisu mogli da te ugase!!!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 09 nov 2009, 22:45

NK_CELIK je napisao/la:Jarane sve to stoji a svi ti nasi nabrojani su se proslavili kao igraci a ne kao treneri..To sad mijesas kruske i jabuke..I Maradona je bio najbolji na svijetu kao igrac, a vidi ga kao trenera? Sa onakvom ekipom je skoro ispusio kvalifikacije..Takvih primjera je milion...

Ciro je u ovom poslu neprikosnoven (posao trenera). on je tu strucnjak i profesionalac a neko moze da ga voli, neko ne, no njegov se trenerski posao mora postovati..

Od Bosanaca na tom nivou su mozda samo Ivica Osim, Vahid Halihodzic, onaj Bajevic iz Grcke i jos mozda max 2-3 trenera....
Ovi kao sto su Hadzibegic, Susic i slicni su u tom poslu vec druga, treca liga dok su Kodro, Bolic i ostali tek pioniri....

Ne volim ni ja Messija niti Ronalda pogotovo, no jeadn od njih je sigurno najbolji igrac svijeta (globalno gledano) dok je za mene npr S. Gerrard, no sta znam, kad svi kazu da je jedan od ove dvojice onda je tako...
Sta je to Ciroguz uradio u svojoj trenerskoj karijeri da je neprikosnoven???
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 nov 2009, 22:50

Ciro majstore! Ciro majstore! :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 10 nov 2009, 18:02

Čitam danas izjavu imam dizelaše,limuzine i bolide u svojoj repki bitno je da su svi u pogonu ;) !
Ma legenda,Ćironeziju sretno!
Fi hajati.
GO Bosno.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 11 nov 2009, 19:34

Covjek je strasnu ekipu napravio :roll:

Hasagic povrijedjen , Begovic brani protiv Portugala .. Medunjanin odigrao strasnu utakmicu ! ;)

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 11 nov 2009, 22:15

Kaže novinar Jutarnjeg ako je selektor Portugala poslao špijuna na Kvarner, ništa mu neće biti jasno! Kao da se radi o pripremi za neku humanitarnu utakmicu, ljudi ulaze na teren, igrači više sjede nego trče, Ćiro zabavlja novinare, puši cigaru na treningu... Haha... :D
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 12 nov 2009, 14:40

Principatus je napisao/la:Ciro majstore! Ciro majstore! :D
.. Tebe svi vole! :lol:
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 nov 2009, 16:25

Koga, mene? :lol:

Ciro majstore pokazi Queirozu sta je pravi selektor.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 12 nov 2009, 16:32

Principatus je napisao/la:Koga, mene? :lol:

Ciro majstore pokazi Queirozu sta je pravi selektor.

ma ne tako ide dalje tekst :D

ziss
Kontakt:

Post Postao/la ziss » 12 nov 2009, 19:36

Ćirine kućne Ćirolije
Ekskluzivno uoči Portugala: 'Je... ćemo im mater!'

AFP 'Spremam im iznenađenje svih iznenađenja!'
'Ja ne poznam strah niti moji momci poznaju strah. Ne kaže se bezveze: 'Bolje četa miševa s lavom na čelu, nego četa lavova s mišem na čelu. Zato ćemo na Portugal jurnut 200 na sat!'. Tjednu kolumnu piše: Ćiro Blažević

'Bosnom behar probeharao, mene život razočarao!'
Već je četvrtak, završile su ove teške pripreme. Za dva sata krećemo čarterom s Krka, oko osam stižemo u Sarajevo, a u petak već oko deset sati palimo za Lisabon. A tamo: 'Kom obojci, kom opanci!'.

U glavi mi je košmar, zabrinut sam malo, ali imam je... osjećaj.

Raspoloženje mi je dobro dok ne konsultiram formaciju Portugala, pa onda kažem ovako; Deco igra u Chelseaju, Simao - Atletico Madrid, Thiago - Juventus, Nani u Manchester Unitedu, Miguel u Valenciji, Carvalho u Chelseaju, onda onaj Pepe u Real Madridu...

Pa imaju koncentrat najboljih igrača svijeta, a ja ću ih pobijedit!

Ovu ekipu kad konsultiraš, ne možeš a da te ne obuzme strah, ali ja ne poznam strah, niti moji momci poznaju strah. Ne kaže se bezveze: 'Bolje četa miševa s lavom na čelu, nego četa lavova s mišem na čelu'.

Zato bih ja njih najradije napo od prve minute, iako imam puno respekta prema toj ekipi, oni to zaslužuju, Međutim, imam i ja konja za trku. To će bit jedna bespoštedna borba gde ja nažalost imam dosta igrača sa žutim kartonima pa se već brinem za ovu uzvratnu utakmicu u srijedu. Međutim, neću dozvolit da to utiče na njihovo ponašanje, nitko ne smije ništa kalkulirat, moramo ić dvjesta nasat pa 'kom obojci kom opanci'.

Poručujem svima da se vaš Ćiro nalazi u teškoj situaciji, lakše sam prije ovaj stres podnosio kad sam bio mlađi. Očekivanja su velika, raja čeka pobjedu, a ja bih bio zadovoljan i s 1:0, 2:1 ili 3:2 za Portugal. Jooj, tih 3:2 priželjkujem, to bilo najbolje, jer onda u uzvratu pobijedim 1:0 ili 2:1 i - gotovo.

Vaš trener je za sada zabrinut, ali sutra počinje paljenje. Sutra će bit nabrijavanje svih snaga. Rekli su mi da je koeficijent na našu pobjedu 7,80. Pa majku im, ne vjerujem da su toliko stavili, sad ćemo im baš je... mater, to će bit povod za još veći naš motiv.

Vjerujte u nas!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 nov 2009, 22:50

Ko gleda upravo BHT interview/emisija sa CIrom i 2 sportska novinara.
Sta je Ciro upravo rekao, i kako je izhebo ove nove navijace Portugala, svaka mu cast, nek covjek zivi jos 100 godina.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.