NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,KK_Bosna,CashMan,Puma,bodi123,Devil,gaston

dnalydal
Kontakt:

Re: NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Post Postao/la dnalydal » 27 feb 2017, 14:15

1.par

Marcus Smart (11,5) - VIŠE - 1,85

Na Thomasa su ponudili bezobrazno veliku granicu, ali s druge strane ne znam o čemu su razmišljali kada su ovaj par uopšte stavili u ponudu, ali hvala im i objeručke ga uzimam. Marcus Smart je solidna zamjena za Thomasa, a dobar dio utakmice igraju i u paru. On je u posljednje vrijeme definitivno u odličnoj formi i gotovo svaku utakmicu ode debelo iznad ovog ponuđenog prosjeka. Ne znam da li je razlog ovako male granice činjenica da je ove sezone u utakmici protiv Atlante ostao na svega 9 poena, ali mislim da je i to slučajnost, pogotovo kada uzmemo u obzir odbrambeni nepotencijal Hawksa na bekovskim pozicijama. Očekujem velik promet koševima u ovoj utakmici, a Marcus je igrač koji uzme svojih 10-15 šuteva po utakmici, od toga dosta i trojki i ako ga na početku krene on će ovo prebaciti bez ikakvih problema. Neka ova analiza obuhvati i moj naredni par, s obzirom da se radi o istoj utakmici. Sve što sam rekao za Smarta vrijedi i za Celticse kao ekipu. Posljednjih nekoliko utakmica su podbacili ovu granicu, pa zato, statistički gledamo, očekujem da je večeras prebace barem do svog prosjeka od preko 108 poena po utakmici...

2.par

Boston Celtics - Atlanta Hawks - broj poena domaće ekipe (105,5) - VIŠE - 1,60

slika

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 27 feb 2017, 15:07

Sacramento-Minnesota over 208.5 (1.62)

Da i ja stogod postavim.Veceras Kingsi docekuju Minnesotu,utakmica u kojoj su gosti favoriti.Iz Kingsa je otisao Rođo,nece veceras igrati ni Gay,dok kod Wolvesa nema vec duze vremena LaVinea.Sacramento je zaebana ekipa,svima mogu stvoriti probleme,dok su gosti razocarali svojim igrama ove sezone.Kingsi se nalaze jednu poziciju ispod mjesta koje vodi u play off,dok Minnesota gotovo nema sansi za to.Ni jedna od ovih ekipa nije poznata po nekoj obrani,u obe ovosezonske utakmice zbroj poena bio je veci od ove granice.Na domacim utakmicama Sacramenta prosjek postignutih poena iznosi 211.Minnesota u gostima postize 103.7 a prima 108.9 sto daje prosjek 212.6 poena po mecu.Zadnjih 10 utakmica prosjek je veci od 220.

http://prntscr.com/edzidd

0/0
Igraj Široki ti si najbolji!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 feb 2017, 15:15

Golden State/K.Durant (26.5) UNDER @1,85

Veceras Warriorsi gostuju kod Sixersa i ovaj par mi se cini kao najsigurniji veceras. Prvo, Durant je upitan za mec, ali ce najvjerovatnije igrati. Zbog povrede lijeve ruke propustio je duel protiv Netsa prije dva dana, a veceras bi ipak trebao zaigrati jer je utakmica ko stvorena za to. Jedna lagana utakmica u kojoj se pobjednik zna i prije podbacivanja lopte, a kao sto su to Warriorsi i navikli, najbolji igraci ce igrati po nekih 20-25 minuta. Durantova povreda i garantuje za njega sigurno tu minutazu. Takodjer, u posljednjih 10 susreta Durant je samo jednom prebacio ovu granicu i to protiv OKC-a, a znamo koliko je bio nalozen da bas tu odigra maksimalno.

http://imgur.com/a/1DgyH
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 feb 2017, 15:23

Dallas/Seth Curry (13.5) OVER @1,85

Onaj drugi Curry igra veoma dobro ove sezone i pokazuje da ipak ima nesta osim prezimena. Odlaskom Derona sada mu je jedina konkurencija Harris, tako da je on igrao po 37 minuta u ova dva meca i uzeo je 17 i 12 suteva za 31 poen ()MIN) i 13 (NOP). Protiv Heata je u prvom mecu zabio 15 poena kada su igrali svi (deron, dirk, barnes, matthews), pa ne vidim razlog zasto i veceras ne bi.

http://imgur.com/a/AXN3d
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 27 feb 2017, 15:27

Boston (-2.5) - Atlanta 1 @1.64

Po meni je ovdje Boston izraziti favorit i kvota od 1.59 na njihovu pobjedu (bez produzetaka) mi izgleda jako dobro. Boston igra dobro i trenutno su drugoplasirani na Istoku (+3 u odnosu na treceplasirani Washington). Sinoc su pobijedili na teskom gostovanju kod Detroita, dok je Atlanta prije dva dana porazena kod Orlanda 19 razlike, sto im je bio treci poraz u nizu (prethodna dva su bila od Miamia i Clippersa, 18 i 15 razlike). Boston ima omjer 7-3 u zadnjih 10 utakmica, a Atlanta 4-6. Boston je pobijedio Hawkse i u prvom susretu ove sezone, 103-101 u gostima.
slika

omjer: 0/0 + 0/0

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 feb 2017, 15:55

New York/D.Rose (17.5) OVER @1,85

Knicksi su otjerali Jenningsa sto ce reci da je samo Rose ostao kao organizator igre (o tome koliko je on organizator, a koliko je potrosac lopti bi se dalo raspravljati). Uz to, Porzingis je upitan za vecerasnji mec, ali i kad igra Latvijac glumi drvenu Mariju u napadu iz nekog razloga koji samo Hornacek, Phill i kreten Dolan znaju. Knicski su dvaput gostovali Torontu i zabio je 16 i 20 poena, a u posljednjih 5 susreta 3 puta je presao ovu granicu. Dobra stvar je i sto bi Lowry mogao prepustiti susret, ali i ako bude igrao ne bi trebao biti 100% u odbrani. Veceras igraju kuci i on i Melo bi trebali zabiti po 20+ poena ako misle biti u igri nekoj do kraja susreta.

http://imgur.com/a/28ubU

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 27 feb 2017, 16:45

1. Ben McLemore ( -13,5+) Više 1.85 @wwin.

Sacramento Kingsi večeras u svojoj dvorani dočekuju Minnesotu. Prilično je jasna situacija zašto sam birao ovaj par, Cousins je otišao u Pelicanse a Rudy Gay je out do kraja sezone. To su dva najveća potrošača lopti u ekipi Kingsa a večeras ih nema a upitan je i Afflalo. Dvoumio sam se između Collisona i McLemora i na kraju sam izabrao ipak Bena jer je sinoć ubacio 18 poena i mislim da u tom tempu može i večeras odigrati a pritom i granica je manja. Ovaj Collison mi je šuhveli pravo, ne može se čovjek u njega previše pouzdati. McLemore sada dosta više igra nego prije nekih možda mjesec dana, minutaža mu je sada oko 30-tak minuta u prosjeku. Ono što mi je isto zanimljivo, obično ove igrače koje rijetko kada ubace na ponudu ili kada ih prvi put stave obično me ispoštuju kada ih odigram pa se nadam da će i večeras tako biti.

slika

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 27 feb 2017, 17:45

3.par

Giannis Antetokounmpo (26,5) - VIŠE - 1,85

Jedno je sigurno - popularni "The Greek Alphabet" večeras će morati svojski da povuče svoje Buckse u Quicken Loans Areni protiv Cavsa za koje još uvijek nije sigurno da li će igrati veliki LeBron. Na prvu loptu, djeluje kao izuzetno rizičan tip, što svakako i jeste, ali na ovakav izbor me natjerao pogled na statistiku koja kaže da je ove sezone Giannis na prosjkeu od ravno 29 poena u tri odigrane utakmice protiv Clevelanda i, štaviše, sve tri utakmice su bile izuzetno neizvjesne, a nastupao je i Jabari Parker, koji je izgubljen za sezonu i koji je Antetokounpu "krao" dosta šuteva. Činjenica da LeBrona možda neće biti samo me još više ohrabrila da pomislim da ni večeras vjerovatno ne bi trebalo doći do "burnouta" i da će minutaža od nekih četrdesetak minuta biti dovoljna za ovu granicu. Forma je zastrašujuća. Zadnje četiri utakmice (uključujući i All -Star) na prosjeku je od 31 poen, a danas je stigla vijest da ni tek oporavljeni Middleton neće putovati u Cleveland, što će značiti još više ofanzivne slobode za našeg glavnog junaka večerašnje utakmice, tako da su sve kockice tu... Samo je na njemu da nas sve koji ga odigramo lijepo usreći...

slika

Omjer: 0/0

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 27 feb 2017, 21:29

Goran Dragič ( -20,5+) Više 1.85 @wwin.

Goran Dragič ove sezone igra u vrhunskoj formi i sigurno je najbolje što Miami može ponuditi u ovom trenutku. Ove sezone je na prosjeku od 20,3 poena što mu je uz sezonu 2013/2014( također 20,3 ppg) najbolja sezona u karijeri. Waiters mu je na početku 2017. godine bio dobra podrška tako da su se izdigli iz sivila i spasili se katastrofe koja im se mogla lako dogoditi uslijed velikog broja povreda. Nekako su se uspjeli iskoprcati i uz sjajan niz na početku godine sada su na omjeru 27-32 što niko nije očekivao. I dalje pružaju dobre partije i u ovu utakmicu Mavericksi ne ulaze kao neki veliki favoriti. Sigurno da će Goran opet povući maksimalno, ipak je lopta najviše u njegovim rukama i zato sam ga u ovom slučaju i odabrao. Presudila je i posljednja utakmica protiv Mavsa u kojoj je Dragič briljirao sa 32 poena dok je Waiters stao na 12 poena. Za nadati se da će približno odigrati kao prethodni meč i da će biti na nekih 22,23 + poena.

Derrick Rose ( -17,5+) Više 1.85 @wwin.

U MSG-u Knicksi dočekuju Toronto koji nije ni nalik ekipi sa početka sezone kada su pružali sjajne partije i od kojih se očekivalo da će biti glavni oponent Cavaliersima na Istoku. Ipak nisu nastavili taj kontinuitet a u zadnje vrijeme igraju tvrđe utakmice i baš se pate sa protivnicima. Sigurno da će biti neizvjesnija utakmica nego što bi bila inače da su gosti u formi. Iz ove utakmice sam izabrao Derricka Rosea od kojeg očekujem njegovu standardnu partiju sa svojim blesavima i luđačkim ulazima pod koš i solidan procenat šuta sa kojim može nagurati na nekih 20+ poena. Lowry je upitan za večeras ali ni Kyle ne igra kvalitetnu odbranu tako da ta informacija za Derricka ne predstavlja veliki značaj. U dvije utakmice ove sezone sa Raptorsima je ubacio 21 i 16 poena. Večeras je upitan Porzingis tako da će ga i koji pokušaj više zapasti nego inače. Za nadati se da će s Melom odigrati jedan kvalitetan meč i pružiti dobar otpor DeRozanu i ekipi.

Bonus tip: D. Carrol ( -9,5+) Više 1.85 @wwin.

slika

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 27 feb 2017, 23:06

D.De Rozan (29.5) više 1.65
Toronto veceras gostuje u MSG i jednostavno mora ganjati pobjedu jer su sa 2. mjesta Istoka pali na 4. mjesto i opasno vise da ne padnu jos nize.
Lowry je out 4-5 tjedana i siguran sam da ce DeRozan ponovo uzeti preko 20 suteva kao sto je bilo u predzadnjoj utakmici protiv Bostona kad je imao sut iz igre 15-28 i slobodna 12-12. Zadnju protiv Portlanda je imao sut 9-16 ali slobodna 15-16. U te dvije tekme je zabio 43 i 33.
Granica je velika, ali obzirom na sve ove okolnosti, Madison Square Garden, izostanak Lowrya, dobru formu DeRozana, jednostavno ga moram veceras uzeti u over.
Ove sezone su vec igrali 2 puta i zabijao im je 33 i 23 s time da je i Lowry tad igrao.
Kyle Lowry is reportedly hopeful that he'll be able to get back on the court in 4-5 weeks following right wrist surgery.
We won't have an official timetable until after Lowry's procedure is performed on Tuesday, but Adrian Wojnarowski is one of the most reputable **** out there, and 4-5 weeks does sound about right. Whether or not you can continue to roster Lowry will depend on whether you have an IR-spot, and how long your fantasy season goes, but 4-5 weeks rules Lowry out for the rest of the fantasy season some formats. Corey Joseph is essentially a must-own guy now
slika
Omjer 0/0
Bonus 0/0

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 27 feb 2017, 23:12

K.KORVER 13,5 ISPOD (1.85)

Znam, u odličnoj je formi otkako je došao u Cavse. Međutim, prvo upitan je. Koljeno ga zaj.ebava, prošao je šuterski trening i moguće je da zaigra. Šuteru sve kreće od nogu, stoga ako ima problema sa koljenom vjerujem da neće imati idealne skok šuteve. Drugo i ono puno važnije je to što je Lebron bolestan i što je upitan za večerašnji susret. Lebron je glavni distributer lopti za Korvera, i ako on ne nastupi večeras, sumnjam da će od ostatka ekipe dobiti toliko lopti i otvorenih šuteva.

PHILADELPHIA-GSW BROJ POENA DOMAĆE EKIPE 108,5 ISPOD (1.66)

Večeras Phila čeka GSW kući i sve osim poraza preko 10 poena je ravno čudu. Glavnog igrača, Embiida, nema. Povrijeđen je. Otišao je drugi najbolji strijelac Ilyasova. Ostali su na Okaforu, Šariću i eventualno Covingtonu koju mogu zabiti 15+ poena. Ostali su i ne tako dobri ofanzivno. E sad dolazimo do bitnije stavke. GSW. Top 5 odbrana lige. Svakako limitirana ekipa 76ersa će biti na dobrom ispitu večeras protiv najbolje ekipe u ligi. Green i družina dopuštaju 105 poena u prosjeku, što je za 3 poena manje od ove margine. Lično mislim i da će tih 105 biti veliki zalogaj za Philu, al' eto idem sa sigurnijom varijantom.

OMJER: 0/0
BONUS: 0/0

Viva la France, as they say in Rome.

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 27 feb 2017, 23:24

New York-Toronto over 207.5 (1.60)

Knicksi u svom Madison Square Gardenu docekuju jednu od najboljih ekipa istoka-Toronto Raptorse.Ni jedni ni drugi nisu u nekoj posebnoj formi,Knicksi imaju 3 pobjede na zadnjih 10 utakmica,a Toronto je na omjeru 5-5.Veceras za domace nema Porzingisa i Noaha,dok je kod gostiju ozljeđen Lowry.Ove sezone sastajali su se dva puta i bez problema su prelazili ovu granicu.Tako ocekujem i veceras,jer ove ekipe ne igraju neku posebnu obranu,a glavne zvijezde ekipa Melo,odnosno DeRozan igraju dobro u zadnje vrijeme.Na domacim utakmicama Knicksa pada dosta poena,vecinom utakmice idu preko granice,prosjek je 214.3,dok je zadnjih 5 utakmica prosjek veci od 220.Raptorsi u gostima također igraju na dosta poena,tako da im je ovosezonski prosjek 211pts.Ocekujem jednu neizvjesnu utakmicu na puno poena i nadam se da ce veceras biti napadacki raspolozeni i jedni i drugi.

http://prntscr.com/ee6ja6

0/0
Igraj Široki ti si najbolji!

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 27 feb 2017, 23:34

D.Rose 17,5 vise @1,85

Porzingis je out sto je itekako znacajno za ovo tipovanje.
Lowry je out kod raptorsa i matcup mu je joseph s kojim ne bi trebao imati problema.
U dvije utakmice ove sezone protiv tor ubacio je 16 i 21 poen.Toronto je u jako losoj formi i doveli su nove igrace pa ce trebati vremena da se uklope a i samim tim ocekuje se neizvjesna utakmica.

I.Thomas 31,5 vise @1,85

Protiv laznog svabe matchup,hawksi brane slabo sut za tri poena.U prvoj utakmici izmedju ovih ekipa IT je ubacio 28 poena.
Da ne idem dalje jer redovno igram na PG protiv ATL.

Sent from my iPhone using Tapatalk

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 27 feb 2017, 23:46

D.De Rozan (29.5) Više 1,65
D.Rose (17.5) Više 1,85

Kod gostiju najvjerovatnije nece igrati Lowry sto znaci koji sut više za De Rozana koji u posljednje vrijeme igra u sve boljoj formi. Ocekujem od ovog majstora da uzme preko 20 suteva i predje ovu granicu kao što je to uradio u zadnja dva susreta kada nije igrao Lowry gdje je ubacivao 43 i 33 poena. Ovdje ocekujem mec na veliki broj poena u ostalom kako i igraju jedni i drugi cijele sezone. Rose uzimam iz razloga što je ostao samo on od organizatora igre, riješili su se Jennigsa i sigurno ga vidim na 35+ minuta i da barem malo pokaze onu formu od prije par sezona kada je igrao strašnu košarku i punio koga je stigao. Porzingis se vodi kao upitnim što opet znaci koji sut više za Dericka koji je ove sezone Torontu ubaciva 21 i 16 poena.
slika
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 28 feb 2017, 14:58

Ivica Zubac ( -6,5+) Više 1.85 @wwin.

Danas sam se odlučio da mi prva dva para budu dva Hrvata rođena u Bosni i Hercegovini. Prvi je Ivica Zubac, centar LA Lakersa od kojeg očekujem da prebaci granicu od 6,5 poena protiv Hornetsa. Svima je jasno da su gosti preloši na centarskim pozicijima i da skoro svaki centar protiv njih ima bolju realizaciju nego inače. Za nadati se da će Ivica odigrati večeras barem nekih 15-tak minuta za kojih vjerujem da može ubaciti 4,5 koševa i prebaciti ovu granicu. Prvi meč protiv istog protivnika je igrao svega 2 minute, to je bilo 20.12., mislim da će večeras dobiti bolju priliku. Granica od 6,5 je postavljena prvenstveno zbog njegove minutaže ali evo zadnjih 2 mjeseca dosta više igra nego prošle godine.

Bojan Bogdanović ( -10,5+) Više 1.85 @wwin.

Drugi par je Mostarac Bojan Bogdanović koji ima zadatak da prebaci 10,5 poena večeras u duelu sa Golden State Warriorsima. Mislim da je u stanju ponoviti prošlu tekmu protiv Jazza kada je za nešto više od pola sata igre ubacio 15 poena. Ubijeđen sam da će i večeras imati dobru minutažu, vjerujem da je stekao povjerenje trenera, i da će opet biti na nekih 15-tak poena. Klupa Wizardsa je grozna i on će biti njen najpouzdaniji igrač koji će voditi glavnu riječ kada budu provodili vrijeme na terenu. Ove sezone je već igrao jedan meč protiv Warriorsa, tada je ubacio za 25 minuta 12 poena što je u ovom slučaju dovoljno za naš prolaz.

Omjer: 2/3
Bonus: 0/1

slika

Sella13
Kontakt:

Post Postao/la Sella13 » 28 feb 2017, 16:47

1.Par

J.Nurkic (10,5) Under 1.85

Portland gostuje protiv Detroita.Veceras ide na Dramonda a Nurkic je bas taj tip kojeg Drummond moze da cuva.Nije neka opcija u napadu,tj nema akcija pnr i slicno,znaci ako uhvati skok u napadu ili ako slucajno napravi sebi poziciju sto ce biti tesko onda moze nesto da uradi.Drummond je usao u formu , ocekujem da napada Nurkica pod kosem ta ga natjera na brze faulove sto bi dodatno smanjilo minutazu igracu Portlanda.

slika

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 28 feb 2017, 20:14

J.Clarkson (14.5) više 1.85
Lakersi na domacem terenu docekuju Hornetse i iz te utakmice ja upravo Clarksona vidim preko ove granice. Odlaskom Williamsa njemu je sve otvoreno da sa klupe uzima najvise suteva i da bez problema odigra po 30 minuta. Upravo takav scenarij je bio u zadnje dvije utakmice kad je protiv Oklahome za 29 minuta uzeo 17 suteva i imao 14 poena uz losiji postotak suta, 6-17 (2-8 trica), i za 27 minuta protiv San Antonia ubacio 19 poena uz sut 8-16 (1-3 trica).
Ako cemo gledati igrace s klupe, on uzima uvjerljivo najvise suteva. U ove zadnje dvije po 16 i 17, a njegov prosjek je nekih 12 po utakmici, pa vidimo da se odlaskom Williamsa i potrosnja lopti povecala za kojih 4-5 suteva po utakmici. Veceras ga takoder vidim na nekih 30ak minuta (minimalno 27) i da uzme preko 13-14 suteva sto bi nadam se trebalo biti dovoljno za njegovih 15 poena.
Ove dvije ekipe su vec jednom igrale ove sezone, prije nekih 2 mjeseca. Rezultat je bio 117-113 za Charlotte i tada je Clarkson odigrao najbolju sutersku utakmicu ove sezone (ne znam jel ikad uopce imao bolju) i ubacio 25 poena uz 7 trica. Sumnjam da ce veceras ponoviti nesto takvo, ali se nadam da barem 15 poena moze ubaciti.
slika
Omjer 1/1
Bonus 0/0

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 28 feb 2017, 20:37

6. Jordan Clarkson ( -14,5+) Više 1.85 @wwin.

Moj treći par je da će Jordan Clarkson prebaciti granicu od 14,5 poena. Sastaju se večeras u svojoj dvorani sa Charlotte Hornetsima kojima je već jednom ove sezone Clarkson ubacio 25 poena. Očekujem sličnu partiju i večeras. S odlaskom Williamsa u Rocketse, mislim da Lakersi u ovom momentu dosta više nade polažu u njega jer je on trenutno najbolji strijelac svoje ekipe. Pokazao je da može povući i sigurno da će imati dosta pokušaja u rukama za nekih jače od pola sata koje će provesti na terenu.

7. Jimmy Butler ( -24,5+) Više 1.85 @wwin.

U Chicago večeras stiže ekipa Nuggetsa koja je dosta pala u odnosu na period prije All Stara. Ovo je idealna prilika za Bullse da još jednu utakmicu dobiju u svojoj dvorani i da obraduju svoje navijače. Iz ovog duela očekujem da će Butler bljesnuti jer jednostavno ga odbrana Denvera ne može čuvati, važno je samo da ima malo solidniji procenat šuta i ono ovo prebacuje. Mislio sam se između njega i Wadea ali ipak sam se odlučio za njega, Jimmy kada krene samo rijetko koja odbrana ga može zaustaviti. Već jednom ove sezone su se sastajali i Butler odigrao sjajnu tekmu, ubacio je 35 poena tada.

Bonus par: Nikola Jokić ( -16,5+) Više 1.85 @wwin.

slika

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 28 feb 2017, 22:25

K.Durant (26.5) više 1.85
Duranta veceras na 26.5 moram probati pa makar on ubacio i 10 poena. Nije u nekoj pretjeranoj formi u zadnje vrijeme, od zadnjih 10 utakmica samo je 2 puta isao preko ove granice i redom je ubacivao: 26, 10, 22, 24, 34, 25, 21, 21, 25 i 27.
Od tih zadnjih 10 utakmica samo je jednom uzeo preko 20 suteva, tocnija 21 sut i to protiv Oklahome, svog bivseg kluba i ubacio 34 poena. Sve ide u nekakav under ali obzirom da mi je granica primamljiva ja cu ga pokusati over iz nekih drugih razloga.
Veceras Warriorsi gostuju kod Wizardsa koji igraju odlicno i zauzimaju 4. mjesto Istoka i jako ih malo djeli od 2. ili 3. mjesta. Ovdje ocekujem jednu dobru i napetu utakmicu sa dosta poena i siguran sam da ce Durant imati svojih prilika da prebaci ovu granicu.
Nakon sto mu je istekao ugovor bilo je suskanja kako ce upravo njegov novi klub biti Washington iz razloga jer je on roden tamo, ali to se nije desilo nego je on potpisao za Warriorse. Upravo sto je roden tamo i sto veceras igraju u Washingtonu, vjerujem da ce imati dovoljno motivacije da odigra jednu odlicnu utakmicu i samim time ode preko ove granice.
E.Bledsoe (20.5) manje 1.65
Eric ove sezone biljezi prosjecno 21 poen ali nema nekakvu veliku konstantu. Cesto zna tri utakmice otici preko 20 poena (nekad i preko 30) pa onda ubaciti 11 ili 14. Upravo je protiv Memphisa u dvije utakmice ove sezone isao ispod ove granice, ubacivao im je 14 (sut 3-11, 7-11 slobodna) i 16 (sut 3-15, slobodna 9-9) pa se nadam da ce i veceras ostati ispod 20 poena. Ide na Conleya koji je dobar defanzivac, Memphis je jedna od najboljih obrambenih ekipa lige i znaju jako usporiti utakmicu sto nikako ne ide u prilog onome sto Phoenix igra.
M.Gortat (9.5) više 1.65
Jos jedan igrac s ove utakmice, a to je Poljski centar koji nastupa za Washington. Nekako mi nije jasna ova granica, a mozda je i zato nesto manja kvota, tko ce ga znati.
Gortat ove sezone biljezi gotovo 12 poena po susretu za nekih 30-35 minuta. Ima dovoljno dobru minutazu i uzima prosjecno po 10 suteva, barem po zadnjih 10ak utakmica. Od zadnjih 16 utakmica on je ovu granicu prelazio cak 14 puta. Ubacivao je redom: 12, 12, 8, 16, 15, 17, 15, 21, 12, 16, 14, 14, 12, 12, 11 i 6. Vidimo da je samo 2 puta ostao u underu i to zadnju utakmicu protiv Utah za koje se zna kakvu obranu igraju, i protiv Charlottea ali je tad uputio samo 5 suteva (4-5 sut).
Nezahvalno mi je igrati igrace Washingtona jer tamo svi uzimaju dosta suteva ali ukoliko veceras Gortat uzme svojih 10ak mislim da nebi trebalo biti problema da dode barem do 10 poena. Kao sto sam rekao iznad, ocekujem utakmicu na dosta poena (granica je 230.5) i tu vidim priliku da Poljak ode u over.
slika
Omjer 1/1
Bonus 0/0

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 feb 2017, 22:48

Memphis (-8.5) - Phoenix H1 (uključujući produžetke) 1.79

Igrali su dvaput ove sezone i oba puta je Memphis dobio sa 19 poena razlike. Mnogo su kvalitetnija ekipa, lijepo posložena, igra im ima glavu i rep i apsolutno se zna ko šta radi u ekipi. Kod Phoenixa apsolutno sve zavisi od bekovskog dvojca koji se i nije proslavio o utakmicama sa Memphisom. Obje ekipe su u nešto slabijim serijama (dok je to očekivano za Sunse, za Griezzliesi ipak nije), tako da će tražiti ovdje neki dobar rezultat. No, ne vidim kako to Phoenix može odraditi. Po svemu sudeći, ovdje ih čeka poraz sa više od 10 poena razlike.

M. Conley over 20.5 (1.85)

Conleyu leže Sunsi, nema se tu šta puno pisati. U prvom meču im je sasuo 38, u drugom 23 poena. Ponavljam, oba meča je Memphis dobio sa 19 poena razlike. Ide na Bledsoea koji je operisan od odbrane i kojeg po defaultu trpa. Conley je podigao formu u februaru u kome je prosječno i zabijao ovu dannašnju marginu. Treba istaći da je na dvije od posljednje četiri utakmice zabio više od 30 poena. Vjerujem da i večeras može zabiti barem 21.

E. Bledsoe under 20.5 (1.65)

Ima užasan matchup. Conley ga izluđuje na obje strane parketa i vjerujem da će tako biti i večeras. U oba meča je imao po samo 3 ubačena šuta iz igre (prvi put 3/11, drugi put 3/15) i da nije bilo slobodnih bacanja, ne bi sigurno bio dvocifren. Očekujem poraz Sunsa i mučenje Bledosea sa Conleyem. Ne može mu parirati ni na jednoj strani parketa, te se ne bih iznenadio i da uđe u probleme sa ličnim greškama (a tu je svakako i mogućnost blowouta). Bledsoe jeste imao učinkovit februar, ali vjerujem da će večeras ostati ispod ove margine.

slika

Omjer: 1/4

Bonus tip: 0/0
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “NBA/EL SS.ba takmičenje”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.