Danas se nastavljaju kvale za LŠ, revanš mečevi prvog kola, a sastaju se:
Shkendia - Nome Kalju (1:0)
Saburtalo - Sheriff (3:0)
HB - HJK (0:3)
Valleta - Dudelange (2:2)
KF Feronikeli - TNS (2:2)
Crvena Zvezda - Sudova (0:0)
Sad koji bi danas rasplet Sarajevu najviše odgovarao (pošto su sve ovo mogući protivnici Sarajeva u trećem kolu EL)
Shkendia - Nomme Kalju
Pobjednik ovog meča će u drugom kolu LŠ igrati protiv Celtica, što znači da će ispasti u drugom kolu i biće nosilac kao i Sarajevo u trećem kolu. Poraženi će igrati u drugom kiolu EL - Champions path a protivnik će mu biti Dudelange ili Valleta. ni nomme kalju ni shkendija nemaju neki koeficijent (makedonci 6) i protiv oba tima se itekako može igrati. Shkendia ima taj gol u gostima i siguran sam da oni prolaze dalje i samim tim ne postaju jedan od potencijalnih protivnika Sarajeva u trećem kolu LE pošto će i oni biti nosioci.
Saburtalo - Sheriff
Meč je gotovo riješen, Saburtalo ima prednost od tri gola u gostima. Protivnik Saburtala je biti Dinamo ZG u drugom kolu, tu će gotovo sigurno ispasti što znači da će biti nosioci u trećem kolu LE. Sheriff u drugom kolu LE će igrati protiv poraženog iz meča Partizani - Qarabag i ukoliko ne bude iznenađenja u Azerbejdžanu to će biti Partizani.
HB - HJK
Također meč riješen proče sedmice, HJK će u drugom kolu CL igrati sa pobjednikom CZ - Sudova. Tu je teško šta prognozirati, ali za nadat se da će igrati sa Zvezdom što znači da ko god u tom duelu izgubi neće biti protivnik Sarajeva u LE. Poraženi u drugom kolu LE igra sa poraženih iz dvomeča Linfiled - Rosmborg (znači Linfield mu protivnik).
Valleta - Dudelange
Vrlo interesantan meč će to biti. Valleta izvukla remi u gostima i tu ja lično prižljkujem iznenađenje u vidu prolaska Vallete iz prostog razloga što Dudelange ima koeficijent 6.2 a u drugom kolu bi igrali sa Nomme Kalju i prošli bi ih, a Sarajevo itekako može proći ekipu iz luxa i za play-off uzeti njihov koeficijent (dva tima iz champions patha koji dođu do play-offa u njemu će biti nosioci). Pobjednik će igrati ili sa Ludogorecom ili Ferencom u drugom kolu LŠ.
KF Feronikeli - TNS
2:2 prvi meč, revanš se u Prištini igra. Tu je više manje svejedno ko će proći. Pobjednik igra sa Kopnehagenom što nači ispada (nosioc u trećem kolu), a poraženi u LE igra sa poraženim iz duela Slovan-Sutjeska. Priđeljkujem tu TNS-Sutjeska
CZ-Sudova
Tu je zaočekivati prolazak Zvezde a i bilo bi bolje da zvezda nije jedan od mogućih protivnika iz političkih razloga i eventualnih incidenatana tribinama. Pobjednik igra sa HJK-om u drugom kolu LŠ, a poraženi sa Tre Penneom iz San Marina.
Značiu trećem kolu kako ja to vidim da mi povoljno bilo:
Nosioci: Shkendija, Saburtalo, HJK/CZ, Valleta, KF Feronikeli/TNS
Nenosioci: Dudelange, Sheriff, HB/Linfield, TNS/Sutjeska, Sudova
Ovoi je samo za današnje utakmice, za sutra ćemo vidjeti