Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

The Game
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la The Game » 18 apr 2010, 16:29

16. maj 2010, oko 16 sati...
Predvidjam kraj farse zvane povratak....

Sto se danasanje utrke tice, Button kol'ko god ga ja mrzio opet pokazuje da je jedan od pametnijih vozaca u F1. Alonso je sam sebi sr.anje napravio na pocetku, jer sam ubijedjen da bi ostvario postolje da nije bio onoliko nestrpljiv, Hamilton jos jednom pokazao da je vozac sa najvecim mudima trenutno...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 18 apr 2010, 16:34

Bilal je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:
Bilal je napisao/la:Neznam kako kaznise alonsa samo sa prolaskom kroz box zbog preranog starta, cini mi se da se za to prije dobijala crna zastava.
??? Zadnji put je Fisichella imao jump start,mislim 2006 godine dok je jos bio u Renaultu. Ista je kazna bila. Nedobiva se za ovo diskvalifikacija.
Jarane ja mislim na starija vremena. Ja pratim F1 od 96 i mislim da se prije dobijala diskvalifikacija.
ja mislim da se nije nikad dobivala diskvalifikacija za to. Ona se dobiva ako se kroz box izadje a bude upaljeno crveno svjetlo,ako se vozi unazad,i ako dobije dvije kazne u utrci za istu glupost.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 18 apr 2010, 19:07

majestic24 je napisao/la:
Bilal je napisao/la:Neznam kako kaznise alonsa samo sa prolaskom kroz box zbog preranog starta, cini mi se da se za to prije dobijala crna zastava.
??? Zadnji put je Fisichella imao jump start,mislim 2006 godine dok je jos bio u Renaultu. Ista je kazna bila. Nedobiva se za ovo diskvalifikacija.
mislim da je i takuma sato to uradio prije (mislim 2007.) kad je pretekao 6-oricu. samo je bio prolazak kroz boksove
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 18 apr 2010, 19:12

Ted Mosby je napisao/la:Slažem se s Daffyem ono nije vozač, ne poštuje nikog, ide sve na silu. Ono je najveće **** u f1
ma tip je kamikaza. poizbacivao bi svakog vozaca sto mu stane na put a ako neko pokaze muda i dokaze da je ludji od njega pocne plakati cika Berniu.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 18 apr 2010, 19:26

Schumacher u Španjolskoj s novim bolidom

Sljedeća će tri tjedna, saznaje njemački dnevnik Bild, menadžer F1-momčadi Mercedes GP Ross Brawn sa svojom ekipom inženjera provesti u slaganju sasvim novog bolida za Michaela Schumachera.

Jednostavno sam prespor – izjavio je u subotu nakon kvalifikacijskog treninga za VN Kine 41-godišnji Nijemac, sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, kojega je mlađi timski kolega Nico Rosberg nadmašio u sve četiri ovosezonske utrke te trenutačno drži drugo mjesto ukupnog poretka s 50 skupljenih bodova; Schumacher ih na kontu ima tek deset.

Već se otprije zna da Mercedesov bolid nije kreiran prema Schumacherovu, već prema ukusu njegova mlađeg kolege. Ross Brawn pokušat će tu nepravdu ispraviti kirurškim zahvatom na bolidu koji je pretežak sprijeda i prelagan odotraga, što pri Schumijevu kočenju bolid čini vrlo nestabilnim.

Preračunali smo se – navodi Bild izjavu Rossa Brawna.

Broj izmjena koje Brawn planira na bolidu impresivan je. Prednje krilo pomaknut će unaprijed, što znači da će bolid dobiti sasvim novi izgled. Nos će biti duži, što će izazvati potrebu za novim testom na sudare. Prednji kotači biti će pak udaljeniji od bočnih stranica šasije bolida. Također će se povećati udaljenost između prednje i stražnje osovine.

Zadnja će osovina biti potpuno redizajnirana, a konstruirat će se i nova getriba, što će donijeti više prostora za povećani dvostruki difuzor u podvozju.

Najveću bi promjenu nabolje trebala izazvati nova povezanost usisne komore i stražnjeg krila, koja bi trebala provoditi zrak smanjujući njegov otpor i time kopirati uspio trik sa stražnjim krilom McLarena. Taj bi zahvat trebao dovesti do ekstra-ubrzanja od osam kilometara na sat iznad dosadašnjeg.

Sve skupa priuštit će malu noćnu moru Mercedesovim dizajnerima, koji će morati sasvim mijenjati aerodinamiku jer će automobil imati sasvim novi izgled. Od dosadašnjeg izgleda Schumijeva bolida ostat će, izgleda, samo zvijezda na njegovu nosu.

Sve skupa u sebi sadrži golemi rizik. Nijemci idu na sve ili ništa. Trebaju sekundu po krugu. U suprotnom će
sedmerostruki svjetski prvak potonuti još niže...

Jedva cekam ovo 8-)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 18 apr 2010, 19:33

Da, i ja jedva čekam. Danas sam rekao, isto da su mu trokolicu dali naspram ostalih, potpuno nepravedno... Jbg.koliko god dobar bio niša ne može da uradi, nažalost :(
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 18 apr 2010, 21:25

Ja se dosad nisam oglasavao na ovoj temi, ali evo da i to promijenim... inace navijam za Alonsa, covjeka koji je prvi prekinuo dominaciju meni nimalo dragog (najblaze receno) Michaela Schumachera... Alonso ne voli gubiti, rizikuje puno, a ipak ne grijesi tako cesto... danas je napravio jump start, sto je pocetnicka greska, a to je pak dokaz nervoze i njegove nenadyebive zelje da se domogne prve pozicije... to je odlika rodjenih pobjednika - beskompromisnost... a koliko je Alonso beskompromisan najbolje dokazuje ona situacija ulaska u boks sa Massom... definitivno nekorektan potez prema timskom kolegi, ali se pravi sampion bez toga ne moze postati... sjetimo se sta su radili Senna i Schumacher, ni oni nisu bas birali sredstva... ipak, njegova zelja da usicari gdje god moze me fascinira... da skratim pricu, evo video, pa svako nek kaze svoje misljenje... ;)

[youtube][/youtube]
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 18 apr 2010, 21:35

Nije to nista...ja sam gledao 100-ne puta i "gorih" stvari
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 18 apr 2010, 21:45

ma da.. neka on nastavi tako pa ce biti repriza 2007 Hamilton - Alonso.. i sada kada vidim kakav je Alonso, shvatim da u odnosu 2007 godine nije bio kriv Hamilton, vec ovaj spanac.. gledam Hamiltona kako se raduje i slavi sa Buttonom i vidi se da nema nista protiv njega.. Alonsa mrze i Kimi i Hamilton.. to je jasno.. sad ce ga zamrzit i Massa pa neka se slika.. tako ako Alonsu zatreba koji bod na kraju sezone vrlo lahko bi se moglo desiti da mu Massa ne dadne.. treba na sve misliti.. a prije svega treba biti covjek, a ne papak..

tu je najpametniji Kimi.. nista se zblizavati, ali se ne svadjati.. odradi svoj dio posla i kuci idi cugaj.. ha ja.. :lol:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 20 apr 2010, 00:50

daffy je napisao/la:ma da.. neka on nastavi tako pa ce biti repriza 2007 Hamilton - Alonso.. i sada kada vidim kakav je Alonso, shvatim da u odnosu 2007 godine nije bio kriv Hamilton, vec ovaj spanac.. gledam Hamiltona kako se raduje i slavi sa Buttonom i vidi se da nema nista protiv njega.. Alonsa mrze i Kimi i Hamilton.. to je jasno.. sad ce ga zamrzit i Massa pa neka se slika.. tako ako Alonsu zatreba koji bod na kraju sezone vrlo lahko bi se moglo desiti da mu Massa ne dadne.. treba na sve misliti.. a prije svega treba biti covjek, a ne papak..

tu je najpametniji Kimi.. nista se zblizavati, ali se ne svadjati.. odradi svoj dio posla i kuci idi cugaj.. ha ja.. :lol:
tvoje oci se hrane svakom sitnicom koja u sebi ima ime Alonso... pretpostavljam da mrzis Real Madrid jer je tamo takodjer jedan Alonso... koji kompleksi cccc...

da ga ti mrzis i to iz dna duse, vec je i mojoj strini Mejri jasno... o tome sta Hamilton, Kimi i ostali misle, nema smisla pricati... Hamilton cak moze biti sretan jer je Alonso sam sebi napravio sranje kad se okrenuo protiv tima... Da nije, vrlo je upitno da li bi Hamilton 2007 bio u drugoj polovici godine bolji... jer i ptice na grani znaju da nakon Madjarske Alonso nije imao nikakve uslove u Mclarenu... al opet, sam si je kriv... Sto se tice Kimija, mozes se samo za usi povuci jer su u Ferrariju DVA vozaca i DVA mjesta... zapitaj se zasto Kimi, koji je ocigledno talentiraniji vozac od Masse, nije uspio da ostane u ekipi...

Da je Kimi najpametniji, ne bi ovako "dugo" trajao u Ferrariju, za razliku od Barichella, Masse, Schumachera, Irvine-a itd.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 20 apr 2010, 12:16

VN Srbije 2012 godine: 250 milijuna eura za stazu u Staroj Pazovi

OKO 250 milijuna eura trebala bi koštati izgradnja staze duge 3550 metara za Formulu 1 u Staroj Pazovi. Ideja Zorana Stefanovića, vlasnika momčadi Stefan GP, jest dovesti elitno automobilističko natjecanje u Srbiju.

Trebalo bi se to dogoditi već 2012. godine, piše Press u kojem se navodi da bi "Stefanovićeva 'Amco' korporacija u četvrtak trebala potpisati protokol o suradnji s općinom Stara Pazova, čime će i službeno započeti posao izgradnje staze."

Također, planira se da se uz samu stazu izgrade i objekti koji bi trebali postati sjedište Stefanovićeve momčadi čiji se debi u Svjetskom F1 prvenstvu očekuje sljedeće godine.

Srpski tajkun želio je svoju momčad u Formulu 1 ugurati već ove sezone, što mu u konačnici nije pošlo za rukom.

No, ne odustaje se od ideje da Pazova uskoro postane sportski centar Srbije. Nakon gradnje kuće nogometa, pregovara se oko izgradnje staze F! kraj puta Stara Pazova - Golubinci.

"Investitoru nudimo sigurno najpovoljnije uvjete kada je u pitanju lokacija, uz maksimalno ubrzanje dobivanja svih neophodnih dozvola za gradnju koje su u nadležnosti lokalne samouprave", obećava Goran Jović, predsjednik općine, u razgovoru za Večernje novosti.

"Jedan takav sportski objekt mnogo bi značio za promociju Srbije i općine Stara Pazova, ne samo u Europi, već i u svijetu."

Projekt izgradnje piste po standardima Formule 1 u Staroj Pazovi bit će predstavljen u četvrtak. Novosti doznaju da bi buduća staza i prateći objekti trebali obuhvatiti površinu od nekoliko desetina hektara zemljišta. Staza za utrke bila bi duga tri i pol kilometra, a na tribinama bi bilo mjesta za 20 tisuća gledatelja. Izgradnja bi trajala do dvije godine.
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 20 apr 2010, 12:43

Svi vi koji ste protiv Kimia kao da niste pratili f1. Čovjek je uvijek izvlačio najbolje iz bolida, maksimum uvijek. Kad se sjetim lani da je imao 4 postolja zaredom u onakvom Ferrariju sve je jasno. Sve dokazuje i u WRC-u gdje pravi fantastične rezultate i ako ovako nastavi do kraja sezone moguće je i postolje
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 apr 2010, 15:56

@dreamer od Schumahera ne moze biti niko bolji.. to priznajem iako ga mrzim.. to nije Kimi najpametniji? koliko je samo para uzeo Ferrariju to im niko nikad nece uzeti toliko.. sada ne vozi, a opet dobija pare od njih.. pokusavas porediti nekog Massicu ili Barikela sa Kimijem? :lol: jesi li gledao proslu sezonu i utrke nakon Massine povrede??

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 20 apr 2010, 16:06

_dreamer_ je napisao/la:
daffy je napisao/la:ma da.. neka on nastavi tako pa ce biti repriza 2007 Hamilton - Alonso.. i sada kada vidim kakav je Alonso, shvatim da u odnosu 2007 godine nije bio kriv Hamilton, vec ovaj spanac.. gledam Hamiltona kako se raduje i slavi sa Buttonom i vidi se da nema nista protiv njega.. Alonsa mrze i Kimi i Hamilton.. to je jasno.. sad ce ga zamrzit i Massa pa neka se slika.. tako ako Alonsu zatreba koji bod na kraju sezone vrlo lahko bi se moglo desiti da mu Massa ne dadne.. treba na sve misliti.. a prije svega treba biti covjek, a ne papak..

tvoje oci se hrane svakom sitnicom koja u sebi ima ime Alonso... pretpostavljam da mrzis Real Madrid jer je tamo takodjer jedan Alonso... koji kompleksi cccc...

da ga ti mrzis i to iz dna duse, vec je i mojoj strini Mejri jasno... o tome sta Hamilton, Kimi i ostali misle, nema smisla pricati... Hamilton cak moze biti sretan jer je Alonso sam sebi napravio sranje kad se okrenuo protiv tima... Da nije, vrlo je upitno da li bi Hamilton 2007 bio u drugoj polovici godine bolji... jer i ptice na grani znaju da nakon Madjarske Alonso nije imao nikakve uslove u Mclarenu... al opet, sam si je kriv... Sto se tice Kimija, mozes se samo za usi povuci jer su u Ferrariju DVA vozaca i DVA mjesta... zapitaj se zasto Kimi, koji je ocigledno talentiraniji vozac od Masse, nije uspio da ostane u ekipi...

Da je Kimi najpametniji, ne bi ovako "dugo" trajao u Ferrariju, za razliku od Barichella, Masse, Schumachera, Irvine-a itd.
Vecina ljudi koji gledaju F1 15-ak zadnjih godina mrze alonsa, a ti i takvi samo pricate alonso ovo, alonso ono. Kakav bolan alonso nema on pojma. Osvojio je titule kad je imao ubjedljivo najbolji bolid i to neregularan. Onaj briatore je vazda koristio neke nedozvoljene stvari, samo sto ga nisu otkrili.
Najbolji vozac i najatraktivniji koji je vozio u F1 je Huan Pablo Montoya.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 apr 2010, 18:16

Bilal je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:

Vecina ljudi koji gledaju F1 15-ak zadnjih godina mrze alonsa, a ti i takvi samo pricate alonso ovo, alonso ono. Kakav bolan alonso nema on pojma. Osvojio je titule kad je imao ubjedljivo najbolji bolid i to neregularan. Onaj briatore je vazda koristio neke nedozvoljene stvari, samo sto ga nisu otkrili.
Najbolji vozac i najatraktivniji koji je vozio u F1 je Huan Pablo Montoya.
A Takuma Sato ili ti Kamikaza. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 20 apr 2010, 18:22

Bilalu nemoj molim te pricati o nekim stvarima jer koliko vidim pojma ti nemas. Kako neregularan bolid?? Onda ima i red bull ove godine neregularan bolid,brown GP prosle godine,mclaren zbog onih krilica iznad glave, ferrari zbog bocnih propusnika zraka prije par godina.... svake godine neki tim napravi za sebe neku inovaciju,onda priznaj da svi imaju neregularno. Ti to nemozes priznati jer i tvoj tim je imao ili ima,al mozes reci da je renault imao zato sto nevolis alonsa.

Kad smo kod titula...koji je vozac osvojio titulu da je imao 50:50 odnos s svojim timskim kolegom??? O Schumacheru se govori kao o najvecem svih vremena...lako je biti najbolji kad imas bolid koji je sekundu brzi od svih ostalih,kad te timski kolega ceka pred ciljem NESMIJE pobjediti i prepusta ti pobjedu. Jesu li to odlike najboljih??? Zasto su Button, Hamillton,Alonso ,Schumacher osvajali titule?? Najbolji bolid na gridu i cijeli tim radi za tebe. Svaka cast Kimiju od prije 3 sezone i njegovu titulu,onako se to radi. Tada su 3-4 bolida bili ravnopravni,imao je malo vise naklonost od masse u timu,samo zato sto je massa bio tada 6-7 u poredku a ovaj se borio za titulu.

Svako ima svog favorita ,al mogli vi to priznati ili ne,Alonso je sigurno u TOP 10 vozaca svih vremena.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 apr 2010, 18:50

pa niko ne govori da Alonso nije jedan od vecih vozaca.. ali da je ppk. to je istina.. druze dreamer mozes li mi reci po kojoj to recenici ja mrzim ili nepodnosim Alonsa.. kod mene samo mozes vidjet kako mrzim inter i nepodnosim.. gdje doslovno pljujem na svaku sitnicu.. Alonsa samo ne volim.. nije mi drag.. ali ja njega uopste ne mrzim.. neke stvari kod njega ne volim i to je to..

daj bilo kojem vozac da vozi u WRC-u nece napraviti nista..

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 20 apr 2010, 18:58

A koji je to danas vozac (od ovih sto se bore za naslov) nije ppk???

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 20 apr 2010, 20:16

majestic24 je napisao/la:A koji je to danas vozac (od ovih sto se bore za naslov) nije ppk???
niko rosberg i vettel i schumi kralj
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 apr 2010, 21:25

majestic24 je napisao/la:A koji je to danas vozac (od ovih sto se bore za naslov) nije ppk???
Rosberg.. svi se mogu ugledati na momka kakav je gospodin.. Vettel, Barikelo, Kubica, Massa.. uopste nisam rekao da su svi papci.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.