Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Dex
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Dex » 16 feb 2013, 23:43

stolica je napisao/la:moze li mi neko objasniti,da li teretana ostecuje srce???
Niđe veze
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 16 feb 2013, 23:45

Dex je napisao/la:
Niđe veze

da li ima ikakav negativan uticaj na zdravlje?
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 16 feb 2013, 23:46

stolica je napisao/la:
Dex je napisao/la:
Niđe veze

Ako pogrešno radiš vježbe onda ima

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 feb 2013, 23:49

nemoj govoriti covjeku da je nidje veze, kad nije. Naravno da moze, bas kao sto ti je rekao ako radis nepravilno ;) Pazi na disanje ;)

A pored toga moze se dobiti i tzv. sportsko srce ako bas bas pretjeras, mada za to trebaju i godine ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 16 feb 2013, 23:51

Bosniacum Lilium je napisao/la:nemoj govoriti covjeku da je nidje veze, kad nije. Naravno da moze, bas kao sto ti je rekao ako radis nepravilno ;) Pazi na disanje ;)

A pored toga moze se dobiti i tzv. sportsko srce ako bas bas pretjeras, mada za to trebaju i godine ;)

koliko otprilike treba da se dobije sportsko srce i zbog cega????
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 feb 2013, 23:51

stolica je napisao/la:
Dex je napisao/la:
Niđe veze

Pa pravilno moras raditi ;) Ali stetno za srce :?: nikada,cak se preporucuje bolesnicima.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 16 feb 2013, 23:52

Pa ako već pravilno radiš onda maNe problema :D to sam i mislio

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 feb 2013, 23:54

samo sto se takvim bolesnicima preporucuje cisto rekreativno, a ne onaj seljacki bodybuliding, sto vise sala to bolje :roll: :lol: i izbjegavati NO podizace i sl. proizvode ;)

sportsko srce:
http://www.fitness.com.hr/zdravlje/um-t ... -srce.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 feb 2013, 23:56

stolica je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:nemoj govoriti covjeku da je nidje veze, kad nije. Naravno da moze, bas kao sto ti je rekao ako radis nepravilno ;) Pazi na disanje ;)

Sportsko srce dobijes godinama,ono raste...Stetno nije,ali ne valja preko noci prestati sa sportom kojim se bavis godinama.

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 16 feb 2013, 23:57

lumani je napisao/la:
stolica je napisao/la:

Sportsko srce dobijes godinama,ono raste...Stetno nije,ali ne valja preko noci prestati sa sportom kojim se bavis godinama.

zahvaljujem na odgovorima!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 feb 2013, 23:59

nije bas da nije stetno ;) takodjer mogu se javiti i neke druge nazovimo komplikacije, zbog koje se moze malo zakomplikovati onda svakodnevni zivot. Ali opet, sve je to u manje-vise ekstremnim slucajevima, ali treba se cuvati ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 feb 2013, 00:04

Bosniacum Lilium je napisao/la:nije bas da nije stetno ;) takodjer mogu se javiti i neke druge nazovimo komplikacije, zbog koje se moze malo zakomplikovati onda svakodnevni zivot. Ali opet, sve je to u manje-vise ekstremnim slucajevima, ali treba se cuvati ;)

drug,rekrativno dizanje tegova je mnogo bolje od nekih drugih aktivnosti..Uostalom,postavio si link,vjerujem da pise koji sport dovodi do velikog sportskog srca ;)

edit ,evo procitah skijasi,biciklisti,trkaci ;)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 17 feb 2013, 00:10

znam da je dobro rekreativno i da je normalno bolje od ovog mahalskog bodybuildinga. Nema to veze za sport. Sto srce tjeras da brze i jace pumpa brze ces dobiti sportsko srce ;) Znam par momaka bildera koji su ga vec dobili i sad pokusavaju da prestanu s progresivnim opadanjem treninga :) Nakon sto sam i ja ove godine zavrsio kod interniste i ja sam odlucio samo da idem u teretanu i da radim 10tke i 12ke :)

Skontas onda neke stvari, zelis li se da napuses i da budes samo za pokazivanje ili zelis da se osjecas dobro, ripped i zdravo :)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 feb 2013, 00:16

Bosniacum Lilium je napisao/la:znam da je dobro rekreativno i da je normalno bolje od ovog mahalskog bodybuildinga. Nema to veze za sport. Sto srce tjeras da brze i jace pumpa brze ces dobiti sportsko srce ;) Znam par momaka bildera koji su ga vec dobili i sad pokusavaju da prestanu s progresivnim opadanjem treninga :) Nakon sto sam i ja ove godine zavrsio kod interniste i ja sam odlucio samo da idem u teretanu i da radim 10tke i 12ke :)

Skontas onda neke stvari, zelis li se da napuses i da budes samo za pokazivanje ili zelis da se osjecas dobro, ripped i zdravo :)

ehh,pa vidis ja sam taj drugi slucaj ;) Treniram preko 10 godina,bez nekih ne dozvoljenih preperata.
Doktorski pregledi su uvjek odlicni.Za svoje godine sam dosta,dosta spremniji od neke omladine :!: :)

caki
Kontakt:

Post Postao/la caki » 17 feb 2013, 00:40

razumije li se iko kako je najbolje vjezbe radit? jel bolje jedan dan radit prsa i triceps,drugi ledja i biceps,treci ramena i noge,il je bolje jedan dan gornji dio tijela radit,drugi donji dio,i treci odmarat?

BlackRiver
Kontakt:

Post Postao/la BlackRiver » 17 feb 2013, 10:08

@ caki

To što si naveo je tipičan split trening gdje kombinuješ tzv. "male" i "velike" mišiće. Ono što bih ti ja preporučio jeste Full Body Workout.

To znači da u jednom treningu odradiš sve mišićne grupe. Veoma bitna stvar kod ovakve vrste treninga je zagrijavanje i poznavanje svoga limita. Ja bih preporučio slijedeće:

3-5min laganog trčanja ili bicikla.

PRSA: Ravni bench, 4 serije. U prvoj seriji koristiti težinu koju možeš bez pretjeranog napora odraditi 10-12 ponavljanja. To ti dođe kao lagano zagrijavanje ciljane mišićne grupe. Nakon toga svaku seriju povećavati težinu, a smanjivati broj ponavljanja, tako da na posljednjoj seriji podižeš svoj maksimum, ali ne vise od 4 puta.

LEĐA: Mrtvo dizanje, ista priča kao i kod prsta kada su u pitanju serije i ponavljanja.

NOGE: Ako si radio mrtvo dizanje, to znači da si već prilično pogodio noge, tako da ovdje možeš odraditi recimo listove.

RAMENA: Military Press.

BICEPS: Z-šipka ili bučice.

TRICEPS: Propadanja.

Obavezno odraditi i trbušne mišiće.

Kao što možeš primjetiti akcenat kod ovih vježbi je na tegovima,bučicama i težini vlastitog tijela kod izvođenja vježbi. Ono što se preporučuje jeste, ako si jedan dan odradio ovakav trening (ovakve vježbe), idući trening treba da koristi potpuno drugačije vježbe i da pogađa mišić na drugi način. Na taj način ne dopuštaš mišiću da se "navikne" na stres i tjeraš ga na stalni rast.

Ovo možeš pokušati, pa vidjeti kakve rezultate će ti donijeti za nekih mjesec-dva.

caki
Kontakt:

Post Postao/la caki » 17 feb 2013, 11:55

BlackRiver je napisao/la:@ caki

To što si naveo je tipičan split trening gdje kombinuješ tzv. "male" i "velike" mišiće. Ono što bih ti ja preporučio jeste Full Body Workout.

To znači da u jednom treningu odradiš sve mišićne grupe. Veoma bitna stvar kod ovakve vrste treninga je zagrijavanje i poznavanje svoga limita. Ja bih preporučio slijedeće:

3-5min laganog trčanja ili bicikla.

PRSA: Ravni bench, 4 serije. U prvoj seriji koristiti težinu koju možeš bez pretjeranog napora odraditi 10-12 ponavljanja. To ti dođe kao lagano zagrijavanje ciljane mišićne grupe. Nakon toga svaku seriju povećavati težinu, a smanjivati broj ponavljanja, tako da na posljednjoj seriji podižeš svoj maksimum, ali ne vise od 4 puta.

LEĐA: Mrtvo dizanje, ista priča kao i kod prsta kada su u pitanju serije i ponavljanja.

NOGE: Ako si radio mrtvo dizanje, to znači da si već prilično pogodio noge, tako da ovdje možeš odraditi recimo listove.

RAMENA: Military Press.

BICEPS: Z-šipka ili bučice.

TRICEPS: Propadanja.

Obavezno odraditi i trbušne mišiće.

Kao što možeš primjetiti akcenat kod ovih vježbi je na tegovima,bučicama i težini vlastitog tijela kod izvođenja vježbi. Ono što se preporučuje jeste, ako si jedan dan odradio ovakav trening (ovakve vježbe), idući trening treba da koristi potpuno drugačije vježbe i da pogađa mišić na drugi način. Na taj način ne dopuštaš mišiću da se "navikne" na stres i tjeraš ga na stalni rast.

Ovo možeš pokušati, pa vidjeti kakve rezultate će ti donijeti za nekih mjesec-dva.
ja sam ranije radio jedan dan gornji dio,drugi donji,pa odmor,i sve tako,al vidim da nema efekta :(
sad cu ovako pokusat kako si mi reko,hvala ;)

BlackRiver
Kontakt:

Post Postao/la BlackRiver » 17 feb 2013, 12:27

caki je napisao/la: ja sam ranije radio jedan dan gornji dio,drugi donji,pa odmor,i sve tako,al vidim da nema efekta :(
sad cu ovako pokusat kako si mi reko,hvala ;)
Trening je samo jedan dio čitave priče. Ono što ti treba da bi postigao neki rezultat jeste solidna prehrana. Ne kazem da moras paziti na prehranu kao neki ljudi koji se profesionalno bave ovim sportom, ali sigurno je potrebno zadovoljiti neke osnove.

Ako ti je cilj povećanje mase, računica je jednostavna. Trebaš unijeti u organizam više (kvalitetnih) kalorija, nego što ih potrošiš. Najveći uspjeh ćeš imati ako prahranu organizuješ na više manjih obroka dnevno i ako posebnu pažnju obratiš na obroke nakon treninga. Tu se sad postavlja pitanje suplementacije. Mnogi je izbjegavaju, jer imaju mišljenje da koriste hemiju, da će se "ispuhati" ako prestanu i sl. Moje lično mišljenje je da kvalitetan whey protein treba da bude tu kao ispomoć nakon treninga. Ja ne kazem da sjajne rezultate ne možeš postići i bez suplementacije, ali smatram da korištenjem whey proteina nakon treninga svome tijelu daješ mnogo više potrebnih supstanci.

Fedexxx
Kontakt:

Post Postao/la Fedexxx » 17 feb 2013, 13:24

Moze li mi neko preporucuti nesto za dobijalje mase, jer sam poprilicno mrsav, a i pocetnik sam u teretani? Sta bi to najbolje za mene bilo, koliko para i gdje se moze naci? :D Jos ako dodaje snagu, bilo bi odlicno. 8-)

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 17 feb 2013, 13:34

Fedexxx je napisao/la:Moze li mi neko preporucuti nesto za dobijalje mase, jer sam poprilicno mrsav, a i pocetnik sam u teretani? Sta bi to najbolje za mene bilo, koliko para i gdje se moze naci? :D Jos ako dodaje snagu, bilo bi odlicno. 8-)
Whey ;)
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.