Niđe vezestolica je napisao/la:moze li mi neko objasniti,da li teretana ostecuje srce???
Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
Re: Teretana
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Dex je napisao/la:Niđe vezestolica je napisao/la:moze li mi neko objasniti,da li teretana ostecuje srce???
da li ima ikakav negativan uticaj na zdravlje?
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
Ako pogrešno radiš vježbe onda imastolica je napisao/la:Dex je napisao/la:Niđe vezestolica je napisao/la:moze li mi neko objasniti,da li teretana ostecuje srce???
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
nemoj govoriti covjeku da je nidje veze, kad nije. Naravno da moze, bas kao sto ti je rekao ako radis nepravilno
Pazi na disanje 
A pored toga moze se dobiti i tzv. sportsko srce ako bas bas pretjeras, mada za to trebaju i godine

A pored toga moze se dobiti i tzv. sportsko srce ako bas bas pretjeras, mada za to trebaju i godine

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Bosniacum Lilium je napisao/la:nemoj govoriti covjeku da je nidje veze, kad nije. Naravno da moze, bas kao sto ti je rekao ako radis nepravilnoPazi na disanje
koliko otprilike treba da se dobije sportsko srce i zbog cega????
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
stolica je napisao/la:Dex je napisao/la:Niđe vezestolica je napisao/la:moze li mi neko objasniti,da li teretana ostecuje srce???
Pa pravilno moras raditi

Pa ako već pravilno radiš onda maNe problema
to sam i mislio

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
samo sto se takvim bolesnicima preporucuje cisto rekreativno, a ne onaj seljacki bodybuliding, sto vise sala to bolje
i izbjegavati NO podizace i sl. proizvode 
sportsko srce:
http://www.fitness.com.hr/zdravlje/um-t ... -srce.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

sportsko srce:
http://www.fitness.com.hr/zdravlje/um-t ... -srce.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
stolica je napisao/la:Bosniacum Lilium je napisao/la:nemoj govoriti covjeku da je nidje veze, kad nije. Naravno da moze, bas kao sto ti je rekao ako radis nepravilnoPazi na disanje
Sportsko srce dobijes godinama,ono raste...Stetno nije,ali ne valja preko noci prestati sa sportom kojim se bavis godinama.
lumani je napisao/la:stolica je napisao/la:Bosniacum Lilium je napisao/la:nemoj govoriti covjeku da je nidje veze, kad nije. Naravno da moze, bas kao sto ti je rekao ako radis nepravilnoPazi na disanje
Sportsko srce dobijes godinama,ono raste...Stetno nije,ali ne valja preko noci prestati sa sportom kojim se bavis godinama.
zahvaljujem na odgovorima!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
nije bas da nije stetno
takodjer mogu se javiti i neke druge nazovimo komplikacije, zbog koje se moze malo zakomplikovati onda svakodnevni zivot. Ali opet, sve je to u manje-vise ekstremnim slucajevima, ali treba se cuvati 

Bosniacum Lilium je napisao/la:nije bas da nije stetnotakodjer mogu se javiti i neke druge nazovimo komplikacije, zbog koje se moze malo zakomplikovati onda svakodnevni zivot. Ali opet, sve je to u manje-vise ekstremnim slucajevima, ali treba se cuvati
drug,rekrativno dizanje tegova je mnogo bolje od nekih drugih aktivnosti..Uostalom,postavio si link,vjerujem da pise koji sport dovodi do velikog sportskog srca

edit ,evo procitah skijasi,biciklisti,trkaci

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
znam da je dobro rekreativno i da je normalno bolje od ovog mahalskog bodybuildinga. Nema to veze za sport. Sto srce tjeras da brze i jace pumpa brze ces dobiti sportsko srce
Znam par momaka bildera koji su ga vec dobili i sad pokusavaju da prestanu s progresivnim opadanjem treninga
Nakon sto sam i ja ove godine zavrsio kod interniste i ja sam odlucio samo da idem u teretanu i da radim 10tke i 12ke 
Skontas onda neke stvari, zelis li se da napuses i da budes samo za pokazivanje ili zelis da se osjecas dobro, ripped i zdravo

Skontas onda neke stvari, zelis li se da napuses i da budes samo za pokazivanje ili zelis da se osjecas dobro, ripped i zdravo

Bosniacum Lilium je napisao/la:znam da je dobro rekreativno i da je normalno bolje od ovog mahalskog bodybuildinga. Nema to veze za sport. Sto srce tjeras da brze i jace pumpa brze ces dobiti sportsko srceZnam par momaka bildera koji su ga vec dobili i sad pokusavaju da prestanu s progresivnim opadanjem treninga
Nakon sto sam i ja ove godine zavrsio kod interniste i ja sam odlucio samo da idem u teretanu i da radim 10tke i 12ke
ehh,pa vidis ja sam taj drugi slucaj

Doktorski pregledi su uvjek odlicni.Za svoje godine sam dosta,dosta spremniji od neke omladine

razumije li se iko kako je najbolje vjezbe radit? jel bolje jedan dan radit prsa i triceps,drugi ledja i biceps,treci ramena i noge,il je bolje jedan dan gornji dio tijela radit,drugi donji dio,i treci odmarat?
-
- Kontakt:
@ caki
To što si naveo je tipičan split trening gdje kombinuješ tzv. "male" i "velike" mišiće. Ono što bih ti ja preporučio jeste Full Body Workout.
To znači da u jednom treningu odradiš sve mišićne grupe. Veoma bitna stvar kod ovakve vrste treninga je zagrijavanje i poznavanje svoga limita. Ja bih preporučio slijedeće:
3-5min laganog trčanja ili bicikla.
PRSA: Ravni bench, 4 serije. U prvoj seriji koristiti težinu koju možeš bez pretjeranog napora odraditi 10-12 ponavljanja. To ti dođe kao lagano zagrijavanje ciljane mišićne grupe. Nakon toga svaku seriju povećavati težinu, a smanjivati broj ponavljanja, tako da na posljednjoj seriji podižeš svoj maksimum, ali ne vise od 4 puta.
LEĐA: Mrtvo dizanje, ista priča kao i kod prsta kada su u pitanju serije i ponavljanja.
NOGE: Ako si radio mrtvo dizanje, to znači da si već prilično pogodio noge, tako da ovdje možeš odraditi recimo listove.
RAMENA: Military Press.
BICEPS: Z-šipka ili bučice.
TRICEPS: Propadanja.
Obavezno odraditi i trbušne mišiće.
Kao što možeš primjetiti akcenat kod ovih vježbi je na tegovima,bučicama i težini vlastitog tijela kod izvođenja vježbi. Ono što se preporučuje jeste, ako si jedan dan odradio ovakav trening (ovakve vježbe), idući trening treba da koristi potpuno drugačije vježbe i da pogađa mišić na drugi način. Na taj način ne dopuštaš mišiću da se "navikne" na stres i tjeraš ga na stalni rast.
Ovo možeš pokušati, pa vidjeti kakve rezultate će ti donijeti za nekih mjesec-dva.
To što si naveo je tipičan split trening gdje kombinuješ tzv. "male" i "velike" mišiće. Ono što bih ti ja preporučio jeste Full Body Workout.
To znači da u jednom treningu odradiš sve mišićne grupe. Veoma bitna stvar kod ovakve vrste treninga je zagrijavanje i poznavanje svoga limita. Ja bih preporučio slijedeće:
PRSA: Ravni bench, 4 serije. U prvoj seriji koristiti težinu koju možeš bez pretjeranog napora odraditi 10-12 ponavljanja. To ti dođe kao lagano zagrijavanje ciljane mišićne grupe. Nakon toga svaku seriju povećavati težinu, a smanjivati broj ponavljanja, tako da na posljednjoj seriji podižeš svoj maksimum, ali ne vise od 4 puta.
LEĐA: Mrtvo dizanje, ista priča kao i kod prsta kada su u pitanju serije i ponavljanja.
NOGE: Ako si radio mrtvo dizanje, to znači da si već prilično pogodio noge, tako da ovdje možeš odraditi recimo listove.
Kao što možeš primjetiti akcenat kod ovih vježbi je na tegovima,bučicama i težini vlastitog tijela kod izvođenja vježbi. Ono što se preporučuje jeste, ako si jedan dan odradio ovakav trening (ovakve vježbe), idući trening treba da koristi potpuno drugačije vježbe i da pogađa mišić na drugi način. Na taj način ne dopuštaš mišiću da se "navikne" na stres i tjeraš ga na stalni rast.
Ovo možeš pokušati, pa vidjeti kakve rezultate će ti donijeti za nekih mjesec-dva.
ja sam ranije radio jedan dan gornji dio,drugi donji,pa odmor,i sve tako,al vidim da nema efektaBlackRiver je napisao/la:@ caki

sad cu ovako pokusat kako si mi reko,hvala

-
- Kontakt:
Trening je samo jedan dio čitave priče. Ono što ti treba da bi postigao neki rezultat jeste solidna prehrana. Ne kazem da moras paziti na prehranu kao neki ljudi koji se profesionalno bave ovim sportom, ali sigurno je potrebno zadovoljiti neke osnove.caki je napisao/la: ja sam ranije radio jedan dan gornji dio,drugi donji,pa odmor,i sve tako,al vidim da nema efekta![]()
sad cu ovako pokusat kako si mi reko,hvala
Ako ti je cilj povećanje mase, računica je jednostavna. Trebaš unijeti u organizam više (kvalitetnih) kalorija, nego što ih potrošiš. Najveći uspjeh ćeš imati ako prahranu organizuješ na više manjih obroka dnevno i ako posebnu pažnju obratiš na obroke nakon treninga. Tu se sad postavlja pitanje suplementacije. Mnogi je izbjegavaju, jer imaju mišljenje da koriste hemiju, da će se "ispuhati" ako prestanu i sl. Moje lično mišljenje je da kvalitetan whey protein treba da bude tu kao ispomoć nakon treninga. Ja ne kazem da sjajne rezultate ne možeš postići i bez suplementacije, ali smatram da korištenjem whey proteina nakon treninga svome tijelu daješ mnogo više potrebnih supstanci.
Moze li mi neko preporucuti nesto za dobijalje mase, jer sam poprilicno mrsav, a i pocetnik sam u teretani? Sta bi to najbolje za mene bilo, koliko para i gdje se moze naci?
Jos ako dodaje snagu, bilo bi odlicno. 

- Evolution87
- Kontakt:
WheyFedexxx je napisao/la:Moze li mi neko preporucuti nesto za dobijalje mase, jer sam poprilicno mrsav, a i pocetnik sam u teretani? Sta bi to najbolje za mene bilo, koliko para i gdje se moze naci?Jos ako dodaje snagu, bilo bi odlicno.

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.