Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la Pale_Companion » 17 sep 2012, 23:07

kakvo loše suđenje, dobra tekma
Agieren statt reagieren

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 17 sep 2012, 23:24

Zeljocity slažem se upotpunosti s tobom...ovo za Pienaara ti stoji ,iako ni Mirallas nije bio bolji ,ali mene muči drugo poluvrijeme...evo i NTBoLa reče da su nam malo večeras "sporovozni" ovi naši u zadnjem redu-Jags naročito (Distine nemam št prigovoriti)...uhh,sumsumarrum= odoše nam 2 boda u nepovrat u utakmici koja nas je koštala povrede Jelavića, kartona kao u priči(Neville, Fella i Pienaar) i prilično frustracija ali i pokazala da taj isti Mirallas ima baruta u nogama i da meni drag igrač Anichebe nije za otpisati!.Sljedi teško gostovanje na Liberty Stadium kod Swansea.
Nadam se da nije teža ozljeda Jelavića.
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 sep 2012, 23:39

Mirallas ima potencijala ali u želji da se dokaže malo pretjeruje. Može uposliti nekoga a on navalio na gol da puca. Baines dobar kao i inače, definitivno najbolji igrač ekipe. Fellaini solidan. Distin je isto dobar bio, ali zato Jagielka imao loš dan i dva gola se primilo. Howard je skinuo što je mogao, nikakve zamjerke njemu. Hibbert normala, starački ono na sigurno. Neville i Osman slabo po meni, jesu vezali normala ali nije to to. Eksplozivnost fali, ona prava navala a ne kruženje neko oko šesnaesterca i brzopletost pri šutu pa ode lopta u nebesa. Anichebe smotan. Jak, bori se ali smotan. Onako poštenski. Kao da ga trema hvata pri svakom dodiru lopte. Jelavić bi bio strijelac da je ostao u igri. Ovako se nadam da nije ozbiljna povreda jer je jedini raspoložen napadača za sada. Piennar odradi dobro, pa usere. Ne znam, discipline fali. Ono da isto razmišlja svih 90 minuta a ne da se opušta svako malo.
Who dares, wins !

Katamaran
Kontakt:

Post Postao/la Katamaran » 18 sep 2012, 00:33

Oganj na linijskog. :mrgreen:

Ne bih previše analizirao utakmicu.Bio prenos,videlo se sve,nema nazad a sledeći je Swansea.Da imam srca na kladionici bih gađao numero uno,al' nemam majku mu... Očekujem da nam se vrate neke stvari od večeras i nesrećni i kontstruisani momenti pretvore u daleko lepše.

P.S.Ali ne protiv Swansea-a :mrgreen:

slika

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 3556_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Katamaran, dana/u 18 sep 2012, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.
Ja želim tako smešno malo
u par lakih golova sve bi stalo
samo nemoj reći da tražim sve.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 18 sep 2012, 00:57

Nisam stigo da odgledam tekmu, al evo vidim po reakcijama, da su opet igrači utakmice bile sudije, tako da ne žalim previše
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Katamaran
Kontakt:

Post Postao/la Katamaran » 18 sep 2012, 00:58

muXmania je napisao/la:Nisam stigo da odgledam tekmu, al evo vidim po reakcijama, da su opet igrači utakmice bile sudije, tako da ne žalim previše
Oprošteno ti,ako si s frendovima pio rujno vino.
Valjda nisi kurvu vodio u kino :D
Ja želim tako smešno malo
u par lakih golova sve bi stalo
samo nemoj reći da tražim sve.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 18 sep 2012, 01:13

Brate nijedno ni drugo, uvjek ja biram dobru tekmu ispred kurvi i vina ;), al ovaj put nije moglo.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 21 sep 2012, 12:01

Respekt

Before the match with Newcastle United at Goodison Park on Monday night, Everton united with Liverpool as they paid their respects to the 96 Reds fans who died at Hillsborough.

Everton were led out by two mascots - one wearing the blue kit and another wearing the Liverpool strip. The mascot in Blue colours wore No.9 while the mascot in red colours had No.6 and they stood side by side displaying 96.

Everton´s ball boys for the match also wore tracksuits with the number 96 on the back.

http://www.grandoldteam.com/news/other- ... z2764hwOfX" onclick="window.open(this.href);return false;
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 21 sep 2012, 12:11

Pred nama je jedan od težih ispita na startu ove sezone-idemo na noge Swansoloni na njihov Liberty Stadium ,koji su nabrušeni nakon poraza od Aston Ville, a i mi ganjamo "oporavak" od onog "više-kao-poraz" remija sa Newcastle-om.
Evo da malo "spamujem" sa "brojkama i slovima" koje zaista vlim ,a ima nas još ;) (ha,Cittadella :lol: ?)

Everton head to the Liberty Stadium on Saturday as they look for a return to winning ways against Swansea.

Here we preview the trip to South West Wales with the aid of stats, facts and numbers...

0 The number of victories by Swansea in the 15 matches played against the Toffees in all competitions, making the Welsh side statistically our favourite opponents, with 11 games won and four drawn.

2The number of animals that stopped play at different times during our 2-1 over Swansea at Goodison in March 1952. A small black terrier interrupted proceedings in the first half by dribbling with the match ball, while the second period witnessed the appearance of a sleek black cat on the pitch, which disappeared by leaping athletically over the gates at the Gwladys Street End.

3Players signed by Everton from the Welsh side. The most recent was goalkeeper Dai Davies in 1970. The Welsh international later returned to Swansea and played in all four league games the sides played against each other from 1981 to 1983.

6Goals scored by 1950s forward John Willie Parker against the Swans, more than any other Everton player in the fixture.

7Draws for the Toffees in their last 11 Premier League away matches, with two defeats and two victories, one of which was at Swansea in March.

10Years since Everton last played a league fixture on this date, losing 3-2 at Aston Villa in the 2002/03 campaign. That season also saw Swansea preserve their Football League status with a victory on the final day.

25 The number of minutes that separated the first and last goals scored at Goodison by legendary strikers Graeme Sharp and Bob Latchford. In our 3-1 win over Swansea in December 1981, the young Scot found the net with a header after 50 minutes before 'the Latch' scored a consolation 15 minutes from time.

37 The number of seconds it took Nigel Stevenson to put through his own net in our 3-0 victory at Swansea in October 1982 – the fastest own goal by an opposing player in our history.

49 Goals scored in matches between the two clubs. Everton have netted 37 of those, Swansea 12.

82 Years since the teams first locked horns, in the old second division in September 1930. Everton won 5-1 and also triumped 5-2 in the return game. Not surprisingly, Dixie Dean was among the goals, the great man netting twice in both matches.

6,998 Number of league goals scored by Everton in their history. The 6,000th goal was scored by Mark Ward in a 2-1 win at Southampton on New Year’s Day 1992.

...bas me zanima ko če biti igrač koji če dati taj "ljubilarni" 7,000 gol!?
Big Vic? Mirallas?? Neismith!?? Ja bih volio, iskreno, da to bude ili Big Vic (Anichebe) ili HIBBO!!!! :lol: :D
Sutrašnju tekmu ču gledati tek od drugog poluvremena (posao :oops: :? ) i nadam se da če biti puno radosti i nek cvijeta hiljadu cvijetova :lol: :lol: :lol: .
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 21 sep 2012, 18:17

Sutra Rođene gledam ali pratit će se i ovaj rezultat pomno. Swansea je prošle sezone jedva spasio bod kući protiv plavaca tako da i ovaj put očekujem najmanje dva gola Evertona ali samo uz golovni minus Swansea. Sigurno je da to mogu.
Who dares, wins !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 22 sep 2012, 18:56

NeToBoLa je napisao/la:Sutra Rođene gledam ali pratit će se i ovaj rezultat pomno. Swansea je prošle sezone jedva spasio bod kući protiv plavaca tako da i ovaj put očekujem najmanje dva gola Evertona ali samo uz golovni minus Swansea. Sigurno je da to mogu.
Odgledao sam i ovu utakmicu, ipak je u 13:45 bila. Totalna dominacija Evertona, lagano 0:3. Fellaini nastavlja sa odličnim igrama, Mirallas upisao prvi gol u Premiershipu. Moglo se još dati golova ali eto, đavlu malo. Raduje pobjednički mentalitet ekipe i ovako ako se nastavi, ne gine Liga prvaka sljedeće sezone. Još dva boda da je dodati što je ekipa oštećena protiv Newcastle i bili bi na bod iza vodećeg Chelsea.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 22 sep 2012, 22:20

Huhuhu liga prvaka aaa evo me balim hahah. Nisam gledao tekmu ali raduje me da se spominje dobra igra tjt. Nista samo lagano vidjet cemo kako stoji ekipa kad naidze malo tezi raspored, nazalost mislim da ce se tu pokazati slabossti tj, nedovoljan repertoar igrca na istom nivou.
Who is your čampion??

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 22 sep 2012, 22:27

uz sav respekt prema Evertonu teško do lige šampiona da možete
Vođa zna.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 22 sep 2012, 23:51

nedim1993 je napisao/la:uz sav respekt prema Evertonu teško do lige šampiona da možete

Pa svjesni smo mi toga, treba dosta toga da se poklopi da bi do toga doslo jer uz Celzi, United, Arsenal, City tesko da ce iko od ostalih do mjesta koja vode do lige prvaka.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 23 sep 2012, 01:49

nedim1993 je napisao/la:uz sav respekt prema Evertonu teško do lige šampiona da možete
Sa ovakvom igrom. I protiv WBA, plavi su igrali i napadali dok nisu primili gol i potpuno pali. Protiv Newcastlea pokradeni. Znači, nisu tu samo pobjede već dominacija u igri i masa prilika koje stvori ovaj kolektiv. Sasvim drugačija priča nego prošle sezone kada se u svakoj utakmici igralo zatvoreno s jednim napadačem. Moyes je ove sezone krenuo otvoreno i ide na pobjedu u svakoj utakmici. Valjda je osjetio da je ova ekipica u stanju to tako da će mnogo radosti biti ove sezone za navijače Evertona. Bitno je održati kontinuitet i LP ne gine brato, pa respektovao ti ili ne. ;)
Who dares, wins !

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 23 sep 2012, 02:33

NeToBoLa je napisao/la:
Sa ovakvom igrom. I protiv WBA, plavi su igrali i napadali dok nisu primili gol i potpuno pali. Protiv Newcastlea pokradeni. Znači, nisu tu samo pobjede već dominacija u igri i masa prilika koje stvori ovaj kolektiv. Sasvim drugačija priča nego prošle sezone kada se u svakoj utakmici igralo zatvoreno s jednim napadačem. Moyes je ove sezone krenuo otvoreno i ide na pobjedu u svakoj utakmici. Valjda je osjetio da je ova ekipica u stanju to tako da će mnogo radosti biti ove sezone za navijače Evertona. Bitno je održati kontinuitet i LP ne gine brato, pa respektovao ti ili ne. ;)
E u ovom je poenta. Naravno svako ima svoje mišljenje. Good luck u svakom slučaju :)
Vođa zna.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 sep 2012, 22:16

Zbir ocjena igrača Juventusa iznosi 7,3, po čemu je torinska ekipa najbolja u Evropi. Juve ima prosjek od nevjerovatnih 20,3 udarca prema protivničkom golu po susretu i tu je od njih bolji samo još nevjerovatniji Everton, koji je do sada najopasniji protivnik u Evropi sa prosjekom od 20,4 udarca prema protivničkom golu po susretu.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/povrata ... rope/88481" onclick="window.open(this.href);return false;

Izgleda da dobijamo ono sto se trazi a to je ofanzivan Everton eh sad samo da ne bude pretjerano puno povreda i sl. i moglo bi ovo biti jedna jako dobra sezona.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 24 sep 2012, 22:37

Jelavić nije igrao ovu, nadam se da to neće tako dugo trajati sa povredom.

S obzirom na tu statističku činjenicu mora se realizacija popraviti. Piennar dosta šutira ali nema sreće. Svega se isfulao do sad u ovoj sezoni ali valjda će i to biti bolje. Ostali, nemam zamjerku samo od Piennara malo više očekujem u vezi golova.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 sep 2012, 23:17

Ja mislim da je Jela odsutan 2 sedmice. Sto se Pienara tice ja hocu da prestane biti skrt, protiv Newcastla je po meni glavni krivac za izgubljene bodove, umjesto da doda on hoce sam.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 25 sep 2012, 00:51

Sutra Kup utakmica sa Leedsom, očekuje se lagana pobjeda i plasman u dalji tok takmičenja. Nema prenosa, ali sljedeće dvije prvenstvene tekme, protiv Southamptona i Wigana, ćemo moći gledati na Sportklubu+ i Sportklubu.
Who dares, wins !

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.