Principatus je napisao/la:MUČAN SVRŠETAK TUŽNE NOĆI
Poraz i tuča za kraj
Kakav javašluk vlada u bh. reprezentaciji i oko nje možda najbolje govori i činjenica da zaštitari pred početak utakmice nisu dozvoljavali našem najboljem igraču, Zvjezdanu Misimoviću, da uopće uđe na stadion. Desetak minuta trajala je prepirka i ubjeđivanje, stvar je riješio Salem Prolić, nekadašnji sudija, sada uposlenik NS BiH, koji je reagirao i uveo Zvjezdana u ložu u kojoj su se već odavno udobno smjestili mnogi kojima tu nije bilo mjesta. Zapravo bilo je, ali u instituciji zatvorenog tipa lociranoj koji kilometar dalje od zeničkog stadiona. Da tužna noć na Bilinom polju okonča još jadnije, pobrinula se i grupa navijača koja se probala fizički razračunati sa našim igračima nakon utakmice. Sukob je izbio iz banalnih razloga, no bilo je mučno gledati nogometaše kako se naguravaju sa navijačima, koji su ih pljuvali i gađali dok su ovi ulazili u autobus.
Nismo mi dorasli jos uvijek da odemo na jedno veliko takmicenje. Cim sami sebe ne postujemo, pljujemo po igracima koji su postigli historijski uspjeh i plasirali se u baraz. Sta vise treba ovom nasem debilskom narodu pa da u njihove glave i srca udje malo samilosti?! Jel mozda Misimovic, Dzeko, Spaha, Rahimic, Vedo, Sejo i ostali treba da nahrane cijelu drzavu i rijese nagomilane socijalne i materijalne probleme, istjeraju bandu iz Saveza i jos, uz sve to, da se plasiraju na neko veliko takmicenje.
Previse ocekujemo od njih, kratko i jasno. Nisu ni oni roboti. Dali su sve od sebe. Istina, i Ciro ima svojih bubica i budalastinja, al otom potom. Sve su zasluzili, ali nisu to da ih ponizavamo. Kakav smo mi to narod majku mu? Dok pobjeduju, zabijaju golove, dobri su, ljubimo ih, grlimo, uzimamo autograme, slikamo se... A kad dozivimo poraz ili ne ostvarimo zeljeni cilj, pljujemo ih, vrijedjamo, trazimo mahane svakom ponaosob, samo su oni krivi i niko drugi nije... Svako onaj ko kaze da je kriv bilo ko od igraca zato sto se nismo plasirali ja bih ga streljo istog momenta.
Momcima kapa do poda, dali su sve od sebe, odigrali lavovski, bilo je mozda i stvari koje se nisu smjele desiti al Boze moj... Naredne kvalifikacije su pred nama da se greske ispravljaju. I nemojte zaboraviti, samo do prije godinu i koji mjesec nismo imali ni reprezentaciju ni igrace, nit je ko htio igrat nit smo imali selektora. Ciro je u relativno kratkom periodu odradio maestralan posao, sakupio mlade i kvalitetne momke i udario temelje za kvalifikacije za EP 2012. Još samo da nam Dragi Allah dadne malo više sreće, al kakav smo narod daj Bože...