UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
Guss ponovo potvrdio klasu. Sramota je da su oni borbu protiv Jonesa sudili protiv njega, sad će ga Jones "dakat" najmanje odinu-dvije, mada je pitanje koliko će Jones ostati još prvak jer će napokon kao protivnike imati fizički ravne sebi, tako da očekujem da se skine od Glovera, Gussa ili Cormiera. Međutim znajući Jonesa, naštelit će mu sljedeću borbu protiv Badera ili tako nekoga. Ne treba zaboraviti niti Davisa. Ova divizija je postala mnogo zanimljiva u zadnje vrijeme. Uz welter, možda i najzanimljivija.
Handricks za titulu! USA f*** yeah !
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
odlicna borba za gustafssona pametan pocetak i onda ga lagano dokrajcio u drugoj rundi.
stvarno jonesu predstoji tesko razdoblje hajd glovera bi trebao rijesiti bez vecih problema ako se bude borio pametno ali protiv brazilca niko ne moze biti siguran u pobjedu jer on ima sposobnost da sa par poteza rijesi borbu na nogama ili na parteru svejedno. ali onda dolaze gustafsson, cormier, davis ako ga zaobiđu povrede... zaista strasna konkurencija.
gunnar nelson odradio jos jednu sjajnu borbu, tehnicki jedan od najjacih boraca u welteru.
mislim da je pickett pogrijesio sa spustanjem u flyweight al vidjecemo jos.
stvarno jonesu predstoji tesko razdoblje hajd glovera bi trebao rijesiti bez vecih problema ako se bude borio pametno ali protiv brazilca niko ne moze biti siguran u pobjedu jer on ima sposobnost da sa par poteza rijesi borbu na nogama ili na parteru svejedno. ali onda dolaze gustafsson, cormier, davis ako ga zaobiđu povrede... zaista strasna konkurencija.
gunnar nelson odradio jos jednu sjajnu borbu, tehnicki jedan od najjacih boraca u welteru.
mislim da je pickett pogrijesio sa spustanjem u flyweight al vidjecemo jos.
You are someone else I am still right here
I ja navijam protiv JJ svaki put ali ti brate pretjeruješ. Nema teorije da je Gus dobio onu borbu, a i da je bilo egal uvijek odluka ide šampionu osim ako se ne zove Edgar.work je napisao/la:Guss ponovo potvrdio klasu. Sramota je da su oni borbu protiv Jonesa sudili protiv njega, sad će ga Jones "dakat" najmanje odinu-dvije, mada je pitanje koliko će Jones ostati još prvak jer će napokon kao protivnike imati fizički ravne sebi, tako da očekujem da se skine od Glovera, Gussa ili Cormiera. Međutim znajući Jonesa, naštelit će mu sljedeću borbu protiv Badera ili tako nekoga. Ne treba zaboraviti niti Davisa. Ova divizija je postala mnogo zanimljiva u zadnje vrijeme. Uz welter, možda i najzanimljivija.
Drugo Gus nije zaslužio opet revanš, barem ne za sad jer je i onda dobio priliku za titulu nakon što je od jačih protivnika dobio samo Shoguna. Ako je iko zaslužio to je Cormier koji je razbio i Big Foota i Barnetta i Mira i Nelsona koji su puno veća imena od Gusovih protivnika.
Da se i ja osvrnem na borbu Gus je pokazo( opet) da se vještinom može parirat puno jačim borcima. Manuwa je životinja(kako je samo iskontroliro pokušaje Gusa na parteru
P.S. I u bellatoru se ima što šta za vidit, puno dobrih borbi, bez kalkulacija, za razliku od većine UFC-ovih boraca.
Meni je Gustav od kako se pojavio u UFC jedan od dražih boraca. Na stranu to,predvidio sam mu da će biti prvak kao i Rory McDonaldu.
Gustav je u najmanju ruku bio ravnopravan Jonesu i zaslužio je revanš jer je borba bila gusta do bola(sitnice su odlučivale da su sudije i njemu dale pobjedu ne bi pogriješili) i jer je prebio do tada neprikosnovenog Jonesa, niko mu nije bio ni blizu osim Machida (uzeo rundu) i Belfort sa polugom i onda dođe viking i razbije mu guzicu ali bukvalno. Viking je jednostavno broj 2 u LHW i sekunda mu je falila da uzme pojas.
Cormier je tek spustio u LHW i dobio je kantu Cumminsa (prije toga Mira i Nelsona na jedan dosadan način) tako minimalno još jedan meč ali sa nekim iz top 10 da bi došao do JJ ili Gustava,Glovera ko već tada bude prvak.
Gustav je u najmanju ruku bio ravnopravan Jonesu i zaslužio je revanš jer je borba bila gusta do bola(sitnice su odlučivale da su sudije i njemu dale pobjedu ne bi pogriješili) i jer je prebio do tada neprikosnovenog Jonesa, niko mu nije bio ni blizu osim Machida (uzeo rundu) i Belfort sa polugom i onda dođe viking i razbije mu guzicu ali bukvalno. Viking je jednostavno broj 2 u LHW i sekunda mu je falila da uzme pojas.
Cormier je tek spustio u LHW i dobio je kantu Cumminsa (prije toga Mira i Nelsona na jedan dosadan način) tako minimalno još jedan meč ali sa nekim iz top 10 da bi došao do JJ ili Gustava,Glovera ko već tada bude prvak.
prvo za bellator se slazem od 10 borbi cini mi se samo jedna na odluku sudija otisla, inace ne gledam prelims bellatora al ovaj put sam i to gledao zbog ivanova koji mi je drag borac a covjek je prezivio nevjerovatne stvari... stvarno jedva sam cekao da pocne nova sezona bellatora jer meni je to za gledati najdraza organizacija iako je slabija po kvalitetu boraca od UFC-a pa mozda i od WSOF-a ali sam turnirski sistem i opustenost boraca te vuku da gledas bellator svake sedmice.stokton je napisao/la:I ja navijam protiv JJ svaki put ali ti brate pretjeruješ. Nema teorije da je Gus dobio onu borbu, a i da je bilo egal uvijek odluka ide šampionu osim ako se ne zove Edgar.work je napisao/la:Guss ponovo potvrdio klasu. Sramota je da su oni borbu protiv Jonesa sudili protiv njega, sad će ga Jones "dakat" najmanje odinu-dvije, mada je pitanje koliko će Jones ostati još prvak jer će napokon kao protivnike imati fizički ravne sebi, tako da očekujem da se skine od Glovera, Gussa ili Cormiera. Međutim znajući Jonesa, naštelit će mu sljedeću borbu protiv Badera ili tako nekoga. Ne treba zaboraviti niti Davisa. Ova divizija je postala mnogo zanimljiva u zadnje vrijeme. Uz welter, možda i najzanimljivija.
Drugo Gus nije zaslužio opet revanš, barem ne za sad jer je i onda dobio priliku za titulu nakon što je od jačih protivnika dobio samo Shoguna. Ako je iko zaslužio to je Cormier koji je razbio i Big Foota i Barnetta i Mira i Nelsona koji su puno veća imena od Gusovih protivnika.
Da se i ja osvrnem na borbu Gus je pokazo( opet) da se vještinom može parirat puno jačim borcima. Manuwa je životinja(kako je samo iskontroliro pokušaje Gusa na parteru) i ko zna šta bi bilo da nije sjelo ono koljeno. Volio bi ga vidit protiv nekog protivnika iz top 10.
P.S. I u bellatoru se ima što šta za vidit, puno dobrih borbi, bez kalkulacija, za razliku od većine UFC-ovih boraca.
e sad sto se tice toga ko je zasluzio borbu za titulu protiv jonesa... ja mislim da je to gustafsson ne samo zato sto je manuwa mnogo bolji borac od cummingsa nego zato sto je gustafsson pruzio najveci otpor i najvece prebijanje jonesu u njegovoj karijeri. DC da ne trenira sa cainom bi dobio sansu za naslov u HW al ovako spustanje u nizu kategoriju i povreda evansa su razlog zasto je on iza gustafssona. mozda ima smisla i ona izjava jonesa da bi se gustafsson i cormier trebali boriti jedan protiv drugog prva pa onda sa njim koliko god to kukavicki zvucalo. al evo glover texeira je dobio borbu za titulu a pobjeđivao je slabije protivnike nego sveđanin.
sto se ovih predviđanja ko ce prvak biti tice od mojik pikova jedino je do sad edson barboza zakazao, mada je imao onaj jedan odlican KO protiv etima u međuvremenu.
You are someone else I am still right here
Nisam gledao B111, mislim samo danteov RNC al to GIF :troll: pa ne mogu bas pisati nesto konstruktivno al card za 112 izgleda prelose, ne znam dal je to tako kvalitetno kako pricate.... al poslusati cu i pogledati 111 vcrs.
UFC je bio jako dobar, dobra transticija u evropu. Mislio sam da će Melvin pružiti dobru borbu al nije, nije ni Johnson podbacio nego je ovaj samo bježao. Nije to bio npr plan Condita protiv Diaza da mu reže uglove, nego jednostavno lik molio boga da ga pogodi dok ovaj natrčava. Nije mu uspjelo. Ostale borbe su bile dobre, Manuwa smiren dovoljno da izdrzi Gustavov top game, onaj body shot je dobro izgledao al je Alex brzo odgovorio na pitanja.
205 je izgleda isplaniran za cijelu godinu, valjda ce DC dobiti pobjednika al znamo da u ovom sportu ne ide sve po planu...
U subotu spektakl
UFC je bio jako dobar, dobra transticija u evropu. Mislio sam da će Melvin pružiti dobru borbu al nije, nije ni Johnson podbacio nego je ovaj samo bježao. Nije to bio npr plan Condita protiv Diaza da mu reže uglove, nego jednostavno lik molio boga da ga pogodi dok ovaj natrčava. Nije mu uspjelo. Ostale borbe su bile dobre, Manuwa smiren dovoljno da izdrzi Gustavov top game, onaj body shot je dobro izgledao al je Alex brzo odgovorio na pitanja.
205 je izgleda isplaniran za cijelu godinu, valjda ce DC dobiti pobjednika al znamo da u ovom sportu ne ide sve po planu...
U subotu spektakl
Hajmo Hendrick po titulu, koju je trebao već imati u svom posjedu ovih nekoliko mjeseci.
Lawler me iznanadio posljednjim nastupima. Ima plus kod mene zato što je razbo onog manekena. Vrlo dobar standup i kontrola standupa. Bit će zanimljivo vidjeti taktiku Hendricksa. Da li će stajati sa Lawlerom ili ići na pod. All round mi je Hendricks bolji, pogotovo u parteru. Mislim da je dole najbolji u diviziji i u vrhu UFC-a. U standupu ima taj top u ruci koji je leitimno oružije, ali mislim da je Lawler tehnički dotjeraniji. U srazovima Hendricksa i osatka najoljih boraca ove divizije(GSP i Condit), vidjelo se da se u standupu moraju skupljai bodovi, jer se teško može plasirati taj ko udarac koji svi očekuju, pa iprotivniik i na koji se može adekvatno spremiti.
Condt-Woodley isto zanimljiva. ožda i za kontendera. Prednost Conditu koji zna boksat na bodove.
Još mnogo interesantnih matchupa, jedva čekam.
Lawler me iznanadio posljednjim nastupima. Ima plus kod mene zato što je razbo onog manekena. Vrlo dobar standup i kontrola standupa. Bit će zanimljivo vidjeti taktiku Hendricksa. Da li će stajati sa Lawlerom ili ići na pod. All round mi je Hendricks bolji, pogotovo u parteru. Mislim da je dole najbolji u diviziji i u vrhu UFC-a. U standupu ima taj top u ruci koji je leitimno oružije, ali mislim da je Lawler tehnički dotjeraniji. U srazovima Hendricksa i osatka najoljih boraca ove divizije(GSP i Condit), vidjelo se da se u standupu moraju skupljai bodovi, jer se teško može plasirati taj ko udarac koji svi očekuju, pa iprotivniik i na koji se može adekvatno spremiti.
Condt-Woodley isto zanimljiva. ožda i za kontendera. Prednost Conditu koji zna boksat na bodove.
Još mnogo interesantnih matchupa, jedva čekam.
Kakva sranja sa ovim skidanjem kila fuj, haj 5,6 uredu ali ovo sa Hendriksom, 12 kila vratio u 12 sati
Po meni je ovo gore varanje od TRT. Ulaziš u borbu kao poluteškaš.
Sada navijam za Lawlera da uzme titulu.
Po meni je ovo gore varanje od TRT. Ulaziš u borbu kao poluteškaš.
Sada navijam za Lawlera da uzme titulu.
takva su pravila. Svi ovi borci hodaju okolo dvije-tri težinske kategorije iznad, samo skidaju kad moraju. Lawler je vjerujem na približnoj kilaži kao Hendricks, a mislim i da onaj "ekspert za skidanje kila" malo laže oko ovih 12 kg.
Zbog svega ovoga sam veliki pobornik ideja da se vaga na dan borbe.
Sa druge strane ove nagle promjene kilaže u potpunosti mogu iscrpiti tijelo, tako da uđeš u borbu "popišan" i daleko od optimuma. Hendricks nije izledao nimalo dobro na vaganju, tako da je tu sigurno prednost na stani Lawlera.
Zbog svega ovoga sam veliki pobornik ideja da se vaga na dan borbe.
Sa druge strane ove nagle promjene kilaže u potpunosti mogu iscrpiti tijelo, tako da uđeš u borbu "popišan" i daleko od optimuma. Hendricks nije izledao nimalo dobro na vaganju, tako da je tu sigurno prednost na stani Lawlera.
Ne dešava se za vrijeme warm upa nego u borbi gdje vec ides pravo, to znaci nekoliko rundi i desi se pad odjednom. Paralela i dobar primjer je kao s ishranom kad se napucas bosanskog hljeba i krompira pa tijelo samo hoce da se ugasi a tebi se spava.
Vaganje na danu borbe bi bilo odlicno.
Vaganje na danu borbe bi bilo odlicno.
Garcia/Spencer - slugfest, druga runda
Koji mamlaz od sudije dade Gastelemu drugu rundu
hahahaha šta je on gledo.
Fenomenalna borba a i cure su imale sjajnu borbu.
A sada spektakl
Fenomenalna borba a i cure su imale sjajnu borbu.
A sada spektakl
iskreno da je story dobio odluku ja ne vidim razlog da se neko zali, ali ovo 30-27 je bullshit. ma texas.
robby for the win!!!
robby for the win!!!
kakav je ovo submission, prvi put ovo vidim 
von flu choke se zove ili tako nesto preuređen arm triangle, slican mehanizam samo sto ti rame preda i ne moras praviti prelaz na drugu stranu iz guil. Vidja se cesto u manjim ili amaterskim borbama gdje borci kad dobiju guillotine choke ne pustaju za zivot 
RIP jake shields
chin up jake orezivi prvu rundu
RIP jake shields
Svaka čast Shieldsu šta preživi u prvoj rundi, a Hektor je prejak za velter( kako baca Jakea ko lutkualevkov je napisao/la:von flu choke se zove ili tako nesto preuređen arm triangle, slican mehanizam samo sto ti rame preda i ne moras praviti prelaz na drugu stranu iz guil. Vidja se cesto u manjim ili amaterskim borbama gdje borci kad dobiju guillotine choke ne pustaju za zivot
RIP jake shields
Umalo da Lombard izgubi na jedini način na koji je mogao i izgubiti.
Edit: Sanchezov walkout
Edit: Sanchezov walkout
Bio sam nervozan na kraju 29-28 hiihhihihi Hector ima next level judo, sve je moguce.
Diego, yes?

btw sta je s satom 10 sekundi?
Diego, yes?

btw sta je s satom 10 sekundi?
Sanchez ovo gubi, u zadnjoj rundi mora na sve ili ništa a pitanje je koliko mu je snage ostalo jer je primio dosta udaraca ili ti ga blokirao ih glavom
Ovo mu je uvijek problem bioThranduil je napisao/la:Sanchez ovo gubi, u zadnjoj rundi mora na sve ili ništa a pitanje je koliko mu je snage ostalo jer je primio dosta udaraca ili ti ga blokirao ih glavom
A sada slijedi BUM BUM BUM pa ko koga
PS. Hektoru bi dao slijedećeg onog ljigavog Mcdonalda da ga uspava
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.