Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

adoo11
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la adoo11 » 18 sep 2015, 15:06

jasmin10 je napisao/la:Osporava se Pjanic, a mi velikog takmičenja ne vidjesmo dok Miralem nije standardno zaigrao.
Dok su npr i Ibisevic i Dzeko i Misimovic jos bili u primeu karijere, najdalje dokle su dogurali je bio baraž.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ako ćemo tako jedan od krivaca za naredni baraž je isto Miralem (penal protiv Kipra, ne godi mu Prcic, Sušić, guši ga Medunjanin, ne igra na svojoj poziciji...i milion izgovora)
Da Bogdom Pjanic pruža u reprezentaciji pola kao u Romi ali previše se nade polaže u igrača koji u svetom dresu nerijetko zakaže.
I mi trenutno imamo barem trojicu igrača ispred njega sto se reprezentacije i tu za tu trojicu stvarno nemamo zamjene sve ostalo se može kompenzirati drugim (donekle slabijim igračima) ali itekako je moguće.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 18 sep 2015, 16:19

Ma dajte, besmisleno je sad uspoređivati Pjanića i Ibiševića na osnovu simpatija i averzija pojedinih forumaša prema jednom ili prema drugom. I jedan i drugi su do sada učinili mnogo za ovu reprezentaciju, i jedan i drugi su sada u lošoj fazi i to je činjenica, ali to ne znači da im se ono od ranije treba osporavati, pogotovo Vedadu jer koliko god bio lagan onaj gol u Litvaniji, on ga je dao, on je bio taj koji se našao na pravom mjestu, mogao je i promašiti, viđali smo i veće promašaje ali nije, i to je činjenica. Miralem jednostavno mora pobijediti tu psihičku barijeru odlaskom Misimovića i popraviti i unaprijediti svoju igru u reprezentaciji, pogotovo što se od njega i u budućnosti očekuje mnogo s obzirom na godine i kvalitet, Vedad povratiti golgetetski učinak i popraviti katastrofalnu formu i možemo i dalje imati dva dragocjena igrača koji mogu još puno toga napraviti za ovaj tim.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 sep 2015, 16:46

DragonGirl je napisao/la: Miralem jednostavno mora pobijediti tu psihičku barijeru odlaskom Misimovića i popraviti i unaprijediti svoju igru u reprezentaciji, pogotovo što se od njega i u budućnosti očekuje mnogo s obzirom na godine i kvalitet.
On to ne moze u potpunosti da uradi jer on nije klasicna desetka.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 16:50

Ajax je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la: Miralem jednostavno mora pobijediti tu psihičku barijeru odlaskom Misimovića i popraviti i unaprijediti svoju igru u reprezentaciji, pogotovo što se od njega i u budućnosti očekuje mnogo s obzirom na godine i kvalitet.
To sam bas i ja htio odgovorit, nema veze sa njegovom pozicijom a sta Meša glumi sa tim sto ga gura gore nije mi jasno.
This time next year we'll be millionaires.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 sep 2015, 16:55

Ajax je napisao/la:
Zanimljivo, jer ti je prije godinu dana Pjanić bio svjetska desetka, a recimo Misimović jako dobra desetka.
Ajax je napisao/la:Ja govorim protiv onoga sto je pogresno i ne mijenja se. Naravno da ima pozitivnih stvari. Ali ja govorim o negativnim stvarima sa zeljom da se promjene. Pozitivne stvari:
- Svjetski golman Begovic
- Odlican stoper Spaha i solidni Bicakcic, Zukanovic
- Svjetski mladi bocni/zadnji vezni Kolasinac
- Svjetsko krilo Lulic
- Svjetska 10-tka Pjanic
- Jako dobra 10-tka Miske
- Jako dobar napadac Vedo
- Svjetski napadac Dzeko
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 sep 2015, 17:03

Da mislio sam da Pjanic moze da zamjeni Misketa na desetki koji se i nije bas nesto pokazao na SP i bio je evidentan pad njegove forme a tu su jos bile i godine. I to ne zato jer je to njegova prirodna pozicija nego jer nije bilo prave zamjene za Misketa. Mislio sam slicno kao i ti da bi mozda mogao da ponovi one partije iz Metza. Sada sam uvjerio da on to nemoze odigrati adekvatno ( kroz duzi period kvalitetno ) nego je covjek klasicni centralni vezni. Znaci radilo se je o pretpostavki sta bi moglo da bude.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 18 sep 2015, 17:20

Momciluk je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
To sam bas i ja htio odgovorit, nema veze sa njegovom pozicijom a sta Meša glumi sa tim sto ga gura gore nije mi jasno.
Znam ja to, znam da on nije klasična desetka i ni meni nije jasno kako s Mešom to nije riješio, ali kad već bude stavljen na poziciju desetke neka sa sobom u glavi raščisti da ne mora nužno igrati kao Misimović, neka igra kao Pjanić i neka da svoj maksimum. To što nije desetka jeste problem, ali meni se čini da on i ono što bi mogao odigrati na toj poziciji, bez obzira što nije njegova, ne odigra upravo zbog tog pritiska.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 sep 2015, 18:08

Ajax je napisao/la:Da mislio sam da Pjanic moze da zamjeni Misketa na desetki koji se i nije bas nesto pokazao na SP i bio je evidentan pad njegove forme a tu su jos bile i godine. I to ne zato jer je to njegova prirodna pozicija nego jer nije bilo prave zamjene za Misketa. Mislio sam slicno kao i ti da bi mozda mogao da ponovi one partije iz Metza. Sada sam uvjerio da on to nemoze odigrati adekvatno ( kroz duzi period kvalitetno ) nego je covjek klasicni centralni vezni. Znaci radilo se je o pretpostavki sta bi moglo da bude.
Moze Pjanic igrati 10 ako iza sebe ima Besica i jos jednog igraca koji se vraca nazad po loptu i zna je iznjeti, nesto bas kao sto je on.
A moze igrati i sa Medom, Besicom protiv losijig tima.
Protiv Belgije kad imas Radju, Witsela, Fellaninia i onda KBR i Hazard sa strane a oni jos imaju svoj da ne!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 sep 2015, 18:27

soko je napisao/la:Moze Pjanic igrati 10 ako iza sebe ima Besica i jos jednog igraca koji se vraca nazad po loptu i zna je iznjeti, nesto bas kao sto je on.
To bi mogao da bude po meni Vrancic :shifty:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 sep 2015, 19:18

DragonGirl je napisao/la:To što nije desetka jeste problem, ali meni se čini da on i ono što bi mogao odigrati na toj poziciji, bez obzira što nije njegova, ne odigra upravo zbog tog pritiska.
Ma pusti te priče, pola karijere je proveo na toj poziciji, do 2012. godine, odigrao je preko 120 utakmica za Metz, Lyon i u početku u Romi. Pet godina pričaju kako je bolje da on igra desetku nego Miske, jer Miske ga guši, pa kad su vidjeli da ne može, onda su spinom došli do neprirodne pozicije.

Njegov problem nije pozicija, već nešto drugo, a zbog 'tog drugog' je zakucan u Romi, bez trofeja, bez velikog transfera, a 25. mu je godina.

Sigurno da je korisniji nazad u paru sa Bešićem, ali to nije opravdanje za očajne partije kad je malo naprijed, jer tu je igrao 5-6 godina i nije mu nepoznata pozicija.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 sep 2015, 22:06

Kakvu psihicku barijeru ba i to jos na ovoj temi? Vedad primiti lopte ne zna kako treba, ali se od Pjanica sve nesto ocekuje, kakvu tek ovaj barijeru ima. Ne znam ja bas ni sta se ovde vise sve ne ocekuje.? Te da zamjeni Misketa, te da veze lopte na sredini terena, te ga nema u odbrani, te ovo, te ono, moze li to uopste jedno sa drugim.? Ajmo, malo u rikverc i smanjiti i ocekivanja i dozivljaje oko Pjanica. Igra momak sasvim korektno, po pruzenim mogucnostima i vise od toga.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 sep 2015, 22:08

Momciluk je napisao/la:I kakve to ima veze s njegovim ucinkom? Golovi protiv Litvanije i Argentine i ta izjava je sve sto je uradio?
Mozda izgleda ko da pljujem po svemu sto je on uradio, ali nije mi to cilj.. samo hocu da kazem da ne mozete Pjanica pljuvat kad mu ne ide(i kad mu ide) a Ibisevicu nikad ne uputit nijednu kritiku, i jos to radit s pricom "sve po zaslugama" recite lijepo u cemu je vas problem sa Miralemom pa ga pljujte svaki dan samo nemojte biti licemjeri.
Bravo momak. Ja bih prije rekao da seruckaju na visokom nivou u vezi Pjanica.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 18 sep 2015, 22:39

DonCorleone je napisao/la:
Kakvu psihicku barijeru ba i to jos na ovoj temi? Vedad primiti lopte ne zna kako treba, ali se od Pjanica sve nesto ocekuje, kakvu tek ovaj barijeru ima. Ne znam ja bas ni sta se ovde vise sve ne ocekuje.? Te da zamjeni Misketa, te da veze lopte na sredini terena, te ga nema u odbrani, te ovo, te ono, moze li to uopste jedno sa drugim.? Ajmo, malo u rikverc i smanjiti i ocekivanja i dozivljaje oko Pjanica. Igra momak sasvim korektno, po pruzenim mogucnostima i vise od toga.
Psihička barijera u vidu toga da svaku utakmicu razmišlja hoće li igrati kao Misimović i može li ga zamijeniti samo zato što igra tamo gdje je on igrao. Zato kada se riješi toga i malo se opusti, počne igrati kao Pjanić a ne kao zamjena Misimovića, onda će sigurno moći i pružiti više na toj poziciji, barem igrati agilnije, sa više žara, bez obzira što mu nije primarna. Ponovo ponavljam, porediti Pjanića i Ibiševića nije realno. Ibišević više može a i ne mora pružiti dobru partiju u državnom timu, dok Pjanić pred sobom ima još mnogo godina ozbiljnog fudbala i s obzirom na očiti kvalitet koji posjeduje, renome, ugled, činjenicu da je naš najskuplji fudbaler, mislim da se s pravom od njega očekuje da pruža malo bolje partije u reprezentaciji.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 sep 2015, 23:01

Ne vjerujem da on ima takvu vrstu barijere, niti shvatam zasto Ibisevic moze a i ne mora pruziti dobru partiju? Dakle Ibisevic ima zasluge i ne mora pruzati dobre partije (koje svakako ne pruza), a Pjanic nema zasluge pa nema pravo na lose partije ili kako to ide? Kritika po zaslugama a ne po trenutnoj formi igraca? Na to meni ovo sve skupa cijelo vrijeme i lici. Na licno izivljavanje starosjedioca ovog foruma na osnovu nezasluga pojedinih igraca, bas na to.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 23:05

DonCorleone je napisao/la:Ne vjerujem da on ima takvu vrstu barijere, niti shvatam zasto Ibisevic moze a i ne mora pruziti dobru partiju? Dakle Ibisevic ima zasluge i ne mora pruzati dobre partije (koje svakako ne pruza), a Pjanic nema zasluge pa nema pravo na lose partije ili kako to ide? Kritika po zaslugama a ne po trenutnoj formi igraca? Na to meni ovo sve skupa cijelo vrijeme i lici. Na licno izivljavanje starosjedioca ovog foruma na osnovu nezasluga pojedinih igraca, bas na to.
I to Ibisevic ima zasluge zbog jednog gola, znaci imao je srece da se nadje u pravo vrijeme na pravom mjestu i nista vise ne mora uradit.. pored tog gola nije vise nista posebno uradio u reprezentaciji osim onog nebitnog gola Argentini(nebitnog ako posmatramo iz takmicarskog ugla)..

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 18 sep 2015, 23:08

Boze pomozi koliko pojedini imaju zivaca da brane Vedada. A Edinu nekad se cekao svaki moguci pogresan pas da se o njemu referat napise. Evo sad je dosao red na Miralema. A Vedad zasticen, Salihovic se priziva u repku (onaj isti Salihovic koji jos od tekme protiv Turske nit je zabio gol za repku nit je odigrao neku wow tekmu). Ko polarni medvjedi. Dosta vise duplih arsina. Ko god zasluzuje kritiku na igru i trud treba da ga dobije. Bio on Dzeko, Vedad, Miralem ili Sead. Nije bitno uopste ko je. Pa Dzeku su u Cityu hebavali 4,5 godine. Mogao je i on pasti psiholoski i pretvoriti se u maglu. Ali Dzeko je Dzeko koji nikad nije repku izdao i gine za nju od prvog dana. I kad pruzi losu partiju mora se kritikovati. Pa necemo mu aplaudirati na lose tekme?
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 sep 2015, 23:10

Momciluk je napisao/la:I to Ibisevic ima zasluge zbog jednog gola, znaci imao je srece da se nadje u pravo vrijeme na pravom mjestu i nista vise ne mora uradit.. pored tog gola nije vise nista posebno uradio u reprezentaciji osim onog nebitnog gola Argentini(nebitnog ako posmatramo iz takmicarskog ugla)..
Zbog tog gola, za koji je on imao "sreće" da se nađe, cijela nacija je bila u ekstazi, slavilo se gdje se stiglo..
Taj gol je možda i najbitniji i što se mene tiče, ne mora ga više nikad ni zabit, pa ni ženi svojoj, ali meni će uvijek biti jedan od najdražih i imat će uvijek kredita. (+ što je momak ljudina i pomaže, dosta raje ne zna za stvari koje uradi mimo medija, ali to nije sad poenta).
Taj gol se nikako ne može nazvati srećom, jer treba imati taj "njuh" za gol. Mnogi igrači su ostvarili mega karijere zbog takve "sreće"

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 23:15

HariTz je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:I to Ibisevic ima zasluge zbog jednog gola, znaci imao je srece da se nadje u pravo vrijeme na pravom mjestu i nista vise ne mora uradit.. pored tog gola nije vise nista posebno uradio u reprezentaciji osim onog nebitnog gola Argentini(nebitnog ako posmatramo iz takmicarskog ugla)..
Zbog tog gola, za koji je on imao "sreće" da se nađe, cijela nacija je bila u ekstazi, slavilo se gdje se stiglo..
Taj gol je možda i najbitniji i što se mene tiče, ne mora ga više nikad ni zabit, pa ni ženi svojoj, ali meni će uvijek biti jedan od najdražih i imat će uvijek kredita. (+ što je momak ljudina i pomaže, dosta raje ne zna za stvari koje uradi mimo medija, ali to nije sad poenta).
Taj gol se nikako ne može nazvati srećom, jer treba imati taj "njuh" za gol. Mnogi igrači su ostvarili mega karijere zbog takve "sreće"
O cemu mi pricamo ovde, o humanitarnom radniku ili o reprezentativcu?
I ko je to rekao da mu Ibisevic nije drag igrac, pa covjece volim ga ko da mi je brat rodjeni, al dajte malo objektivnosti..

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 sep 2015, 23:21

Momciluk je napisao/la:O cemu mi pricamo ovde, o humanitarnom radniku ili o reprezentativcu?
I ko je to rekao da mu Ibisevic nije drag igrac, pa covjece volim ga ko da mi je brat rodjeni, al dajte malo objektivnosti..
Samo sam se u jednoj rečenici dotakao njegove humanosti i još napisao da nije to poenta i ti se kačaš za to.
Pa objektivno je reći da je to najvažniji gol bio. Zar nije? Mnogo ovdje su mu predviđali Kinu, Arabiju ili te egzotične zemlje, pa hop Vedo u Herthu..
Bezveze je reći, čuj imao sreće. Nije imao sreće, pratio je akciju, i cijelo vrijeme se kretao u skladu sa njom i na kraju je bio tamo gdje je trebao biti.
Pa mnogo veći igrači od njega su napravili karijere od davanja golova samo postavljanjem noge.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 23:28

HariTz je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:O cemu mi pricamo ovde, o humanitarnom radniku ili o reprezentativcu?
Samo sam se u jednoj rečenici dotakao njegove humanosti i još napisao da nije to poenta i ti se kačaš za to.
Pa objektivno je reći da je to najvažniji gol bio. Zar nije? Mnogo ovdje su mu predviđali Kinu, Arabiju ili te egzotične zemlje, pa hop Vedo u Herthu..
Bezveze je reći, čuj imao sreće. Nije imao sreće, pratio je akciju, i cijelo vrijeme se kretao u skladu sa njom i na kraju je bio tamo gdje je trebao biti.
Pa mnogo veći igrači od njega su napravili karijere od davanja golova samo postavljanjem noge.
Ti masas skroz ono o cemu ja pricam..
Prvo, nisi jedini koji prica o tome kako je on human i veliki covjek pa sam zato postavio ono pitanje, ne vidim kakve ima veze to sto on radi u privatnom zivotu sa ovim o cemu pricamo.
Naravno da je najvazniji za nasu reprezentaciju od Kulina bana na ovamo, jesam li rekao da nije? Da se ja pitam podigao bi mu spomenik u centru Sarajeva zbog tog gola.
I jel ga sad zbog tog gola ne smijemo kritikovat kad covjek ne postigne gola dvije godine, a s druge strane Pjanica pljuju pojedini kad god odigra losu utakmicu u reprezentaciji, zbog toga je cijela ova rasprava.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []