FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

parangal
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la parangal » 10 maj 2019, 01:01

Lepo ja tebi kažem da si ti samo za roštilj.....PRVO.....Lionel Messi NIKAD nije bio "tiki-taka"....on je samo bio EGZEKUTOR (najsuroviji ikada) tog sistema igre. Pošto vidim da su ti vrane mozak popile Španija je i bez Mesija bila prvak sveta sa "tiki-takom" kao stilom igre. rezultati su im bili tvrdi i tesni jer nisu imali egzekutora kao što je on ali su rezultat i bez njega imali. Tako da ne možeš njemu pripisati nikakve "repove" prošlosti jer je on nastavio da puni i trpa i posle povlačenja pomenute okosnice tog sistema igre u Barceloni. DRUGO....Mesija gledam već 14 punih godina iz nedelje u nedelju i NIKAD za tih 14 godina nije igrao odbranu....e sad ćeš ga ti na to naterati :lol: ...uostalom se*rem se u timove koji spadnu na to da im sopstveni gol spašavaju Mesi, Suarez, Ronaldo, Mbape, Grizman ili šta te ja znam bilo koji centarfor ili najistureniji napadač a potom trče u napad i zabijaju golove.....to možda u nekom tvom snu :lol: .....neću više da se trudim oko tebe, nepopravljiv si :thumbup: ....ajd uzdravlje ;)

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 10 maj 2019, 01:01

Romariooo je napisao/la::opaopa:
FCBAYERN je napisao/la:Kad se sjetim @Romariaaa i hegemonije 2013. Ko bi rekao da ce biti ovakav "kopernikanski obrat". :mrgreen:
Uvijek realan, kad sam govorio u ono vrijeme o hegemoniji, ona je to realno zaista i bila, strahovita hegemonija koja vam je zadala takve traume da se idanas radujete porazima barce i strahujete potajno mada je ta prica davno zavrsila

Nikakav kopernikanski obrat nije romariooo dozivio, nego ga je dozivela barca, od strasne hegemonije postala je sprdnja, a strasni hegemon messi koji je imo sve predispozicije da postane najveci hegemon u historiji fudbala takodjer je dozivio kopernikanski obrat i umjesto da u najbitnijim utakmicama bude hegemon strasni, posto je mis slamnjak koji kad je prpa zabija glavu u slamu i usutari se

To su sve realnosti, a ja sam uvijek realan
U ono vrijeme kad si uvjeravao citav pdf da je hegemonija neizbjezna, a Barcelonina nadmoc usud modernog fudbala, Katalonija je 7 dana ( :mrgreen: ) plakala nakon dvomeca sa supertimom Bayerna. Nikakvi tu kompleksi nisu bili u pitanju, nije ekipa sa pdf-a Bayerna dolazila da uvjerava u neminovan pad "vladara fudbala", vec si ti dolazio da uvjeravas kako je "poredak fudbalski" vjecan. Hegemonija se, pak, ispostavila samo kao prazna prica i zasljepljenost uspjehom. Nikakve tu realnosti nije bilo, vec puka presubjektivna zaljubljenost u vlastitu ekipu. Nije da sam se nadao da ce onako zavrsiti, pribojavao sam se da ce Barcelona i proci (jer je ipak veliko ime i tim, najjaci u tom periodu), ali ti si ga toliko pretjerao, uvelicao i konstantno naturao svoje misljenje da je uzivanje nakon zavrsenog dvomeca bilo jos vece, a i ocigledno nisi toliko upoznat s igrama Bayerna bio, jer niti jedan tim nije mogao biti apsolutan favorit protiv onakvog Bayerna. Mislim da sad kad dodjes na dobro poznati pdf trebas uvijek imati u sjecanju ranija "izlaganja" da se ne ponovi sramota i, blago receno, pogresna procjena koju si dao :mrgreen: .

I da, pretjerujes o Messiju u dvomecu. Realno, najmanje je on kriv za ispadanje. Moze mu se zamjeriti stav na terenu, ali on je u dvomecu mnogo toga dao, a to sto ostatak tima nije odradio dio posla, to je druga prica. Mislim, neki idu u jednu krajnost, ti pak ides u drugu.
Spamm

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 10 maj 2019, 01:02

AlfredNobel je napisao/la:Apel da se romariju i parangalu uvede filter i ograničenje na 20 riječi.
:thumbup: :lol:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 10 maj 2019, 01:45

All in za Griezmanna i De Ligta. Coutinho, Umtiti i Rakitic prvi u redu za odstrel. Sumnjam da ce jos neko nastradat, osim ove sitne buranije, ali barem bi bio napredak da pojedini nemaju vise status nezamjenjivih.

Naravno, ziherasa ne treba posebno spominjati. Znaci daj bilo koga.

U kupu se nadat da Valencia moze dobiti pizdurine.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 10 maj 2019, 03:29

Umtitija treba zadržati, prvo jer mu je cijena pala drugo sto ne znamo moze l Lenglet ponoviti ovakvu sezonu, trece zasto ostajati na tri stopera dešnjaka i Lengleta bez konkurencije.
Don't hate what you don't understand.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 maj 2019, 08:20

xaviesta je napisao/la:Umtitija treba zadržati, prvo jer mu je cijena pala drugo sto ne znamo moze l Lenglet ponoviti ovakvu sezonu, trece zasto ostajati na tri stopera dešnjaka i Lengleta bez konkurencije.
Pa nije bočna pozicija u pitanju da desnjak ne moze igrati lijevog stopera.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 maj 2019, 09:01

takoe ostaviti valverdea :bih:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 maj 2019, 10:37

Velik si Ernesto! :tokralju: :salut:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 maj 2019, 10:44

Prodati kloca :puke:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 10 maj 2019, 10:51

BoixosNois1899 je napisao/la:

Bolesno je kako čita igru. Onaj pas za Albu pred kraj prvog poluvremena je sličan ovome bio, kad je Alisson skinuo. Nevjerovatno.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 maj 2019, 10:53

Najbolji prikaz utakmice :rol: :rol: :rol:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 maj 2019, 10:55

messilla je napisao/la:All in za Griezmanna i De Ligta. Coutinho, Umtiti i Rakitic prvi u redu za odstrel. Sumnjam da ce jos neko nastradat, osim ove sitne buranije, ali barem bi bio napredak da pojedini nemaju vise status nezamjenjivih.

Naravno, ziherasa ne treba posebno spominjati. Znaci daj bilo koga.

U kupu se nadat da Valencia moze dobiti pizdurine.

Ne znam jaro, meni bi suarez bio prvi za odstrela jer je najkriticniji, zbog njema tim najvise trpi, da bi se napravio pomak naprijed on mora otici jednostavno, rakitica mozes i klupirati recimo kao i umtitija, a suareza ne mozes, on mora otici.

Od njega zavisi nastavak mesijeve karijere, ako ostane i mesi ce nastaviti propadati jer trebaju mu mladji i brzi partneri da on uradio nesto ko ronaldo i produzio karijeru, dakle to da posveti se samo golovima i zadnjim pasovima

Drugo ako suarez ostane ne mozemo dovesti svjetsku klasu napadaca, grizman nece doci dok ovaj ne ode vjerovatno, trece od suareza zavisi kompletna igra ekipe, hocemo li imati brzi neki i kompaktniji fudbal ili ne

On bi prvi trebao biti na listi za odstrel definitivno i to bi donijelo najvecu promjenu, raketa drugi a umtiti po meni jedino ako neko ponudi preko 50 miliona, ne bi ja forsiro de lighta koliko god ga je steta propustiti, njegov dolazak ima smisla jedino ako umtiti ode za velike pare

Prioritetnije je rjesavati napad i ubrzavanje igre, tu nam je najveci problem, coutinja bi mnogi prodali, po meni to ima smisla jedino ako je za veliku lovu za koju mozes dovesti nekog mocnog igraca slicnih karakteristika, al pitanje je veliko koga, logicnije je s novim trenerom i sistemom igre uzdati se da cou procvjeta.

Haj sto je problem sto nama trebaju promjene i sto je veliko pitanje jel uprava spremna na to, problem je i sto nemas nekih igraca da upres prstom i kazess e ovo su te klase koje nam sto posto donose kvalitet, jedino grizman
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 maj 2019, 11:47

KAKVE LUZERCINE. Al najjace kad mi ljudi na ovom pdfu govore sto si dosadan vise s Romom :urnebes: Ljudi su nakon Rome uspjeli dobiti opet 4 komada i ispasti :tokralju: :rol:

Bolje da sam banovan bio jer da nisam, tu noc bi bio trajno.

Prodati citav tim, ostaviti samo Piquea, Messija i Albu. Tacno se ne bi bunio. Piqueu i Busquetsu dati samo da igraju ove vaznije tekme u Ligi, tipa protiv Rejala.

Kad covjek gleda ovako, dubleta opet, polufinale, rekao bi uspjesna sezona. I bila bi, ali nacin na koji su ispali je opet sraman. Pristup, nogice se odsjekle. Pogotovo cetvrti gol, nevidjenja sramota.

Svu ovu drugu fals robu i buraniju koja trazi Messija na terenu treba prvom prilikom prodati. Pa kad Alba trazi Messija a sam pred golom, kad nisam TV razbio.

Majku vam yebem da ste loptu drzali 50 minuta od 90, ili da ste bunker igrali ne bi dobili 4 gola. Jeste vidjeli kako se igra drugo poluvrijeme protiv Ajaxa?

Griezmanna, De Ligta dovesti pod hitno, i to nece biti jedino rjesenje, treba jos pojacanja.

Ono sto je pod must: odlazak Valverdea i bezmudog Rakitica. To prvo. Shvatam da nema logike da sad Mrav ide, ostalo jos 2 tekme, ali na kraju sezone sigurno hoce. Coutinho je najgori igrac koji je igrao u Barceloni u zadnjih 20 godina. Da, gori je i od Gomesa po pristupu na terenu. 13 dodavanja protiv Liverpoola, yebem ti mater.
27.10.2020

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 10 maj 2019, 11:50

Pisu Dembele ostaje, ocekivano, nek preko ljeta onda radi u teretani da se ne povrijedi opet kad jaci vjetar zapuse.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 maj 2019, 12:08

Kakva je ovo anketa, pa od ovih svih nabrojanih, dostupan i realan samo Koeman i mozda jos Ten Hag. Mourinho isto slobodan, ali mislim da on nikad nece u Barcelonu,

Cuj Pep Guardiola hahaah i tata bi sine.
27.10.2020

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 maj 2019, 12:23

Osim13 je napisao/la:
BoixosNois1899 je napisao/la:

Bolesno je kako čita igru. Onaj pas za Albu pred kraj prvog poluvremena je sličan ovome bio, kad je Alisson skinuo. Nevjerovatno.
Ne može on stvoriti prilika koliko ovi mogu zayebati.
Tačno mu je sevap dovesti world class partnera u napadu. Ovako sam mora igrati i za sebe, Suareza i čitav vezni red.

FC Grizzlies

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 maj 2019, 12:53

[@MDpor_elmundo] | Inter's negotiations with Barca for Ivan Rakitic is the best confirmation that Ernesto Valverde will leave the club at the end of the season, as it was him who prevented the Croatian from leaving for PSG last summer
Dvije muhe jednim udarcem.

FC Grizzlies

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 maj 2019, 13:02

Valverde je trebao dobiti otkaz jer je bio protiv prodaje Rakitica.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 maj 2019, 15:35

[@FlorentTorchut] | Mino Raiola, the agent of Matthijs de Ligt, seen in the streets of Barcelona this Friday morning with a collaborator.
Izgleda da je gotovo ovo.

FC Grizzlies

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 maj 2019, 15:52

Bogme, ovdje pojedinci imaju slabo pamcenje.
Ne tako davno, lani, Griezmann je napravio citavu sapunicu, turirao Barcu i njene zaludjene navijace citavo ljeto, Pique cak i snimao neki film u svojoj produkciji (da li lazem nesto?) - a sve to da bi francuski smrad izdejstvovao sebi bolji ugovor u Atleticu.
Iskoristio je Barcu ko zadnju kuravu , popisao se po njoj i pored svega toga vidiim raja ga ovdje i dalje priziva :facepalm:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.