Stranica: 7036/17168.

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 00:44
Postao/la Neutral
slika
:plac:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 00:46
Postao/la Tribalian
Polarstar je napisao/la:Zavisi ti od pokrajine u kojoj si, sela imaju drugačije, ono starinjski malo, dok su gradovi moderni.
Meni se sviđa seljačka kuhinja. :mrgreen:

Tačnije, špecle od sira njaaaaamiiiiiiiiii
A fiaker gulasch je priča za sebe :mrgreen:
supe su im moćne, al' nisam imena zapamtio osim neke krem supe sa celerom :) probao sam bečku šniclu (Wiener Schnitzel), ok je al' nisam oduševljen (jedini ja).
Za Sacher tortu su svi čuli vjerujem :)

al glavno je da su im sirevi i svinjetina zakon, znači skupo jeste, al je kvalitet neminovan. uz kajzerice to ide kao ludo
Vidim ja da ti tamo lose zivis u pm. :mrgreen:

Nasao sam jelovnik sa receptima. :mrgreen:

http://www.serbiancafe.com/lat/kuvar/cu ... austrijska" onclick="window.open(this.href);return false; ;)

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 01:04
Postao/la Polarstar
Nisam više tamo :plac: sad sam u Sarajevu, nije ni ovdje loše, samo da ima para.. :mrgreen:
Ma sve se to da napraviti, samo treba para za sastojke :mrgreen: znam da kuham pomalo.ko zna mozda razvijem lanac restorana :rol:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 01:05
Postao/la Tribalian
Polarstar je napisao/la:Nisam više tamo :plac: sad sam u Sarajevu, nije ni ovdje loše, samo da ima para.. :mrgreen:
Ma sve se to da napraviti, samo treba para za sastojke :mrgreen: znam da kuham pomalo.ko zna mozda razvijem lanac restorana :rol:
Evo sad javise da Anthony Bourdain trazi zamenika . :mrgreen: Sta cekas ? :mrgreen:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 01:07
Postao/la Polarstar
pa da naučim kuhati nešto više od makarona s mesom :urnebes:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 01:20
Postao/la Neutral
Twitch je bolji od tv-a, :kafa:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 01:26
Postao/la IlProfessore
Ne znam ko je od vas iz Sarajeva ali večeras nešto sija u gradu. Ne mogu da odgonetnem koji je ono dio grada, možda malo iza Ciglana. A i čini mi se da je tabija osvijetljena kao i mezarje Kovači. Zna li neko o čemu je riječ ili je ovo sve proizvod nekog vrhunskog tripa. :rol:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 10:04
Postao/la samo_lijevo
je li nas se ovo vratio strucnjak za terorizam,vojnu tehniku?
inace stovatelj hice.

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 13:06
Postao/la Chengzhang
Polarstar je napisao/la:Zavisi ti od pokrajine u kojoj si, sela imaju drugačije, ono starinjski malo, dok su gradovi moderni.
Meni se sviđa seljačka kuhinja. :mrgreen:

Tačnije, špecle od sira njaaaaamiiiiiiiiii
A fiaker gulasch je priča za sebe :mrgreen:
supe su im moćne, al' nisam imena zapamtio osim neke krem supe sa celerom :) probao sam bečku šniclu (Wiener Schnitzel), ok je al' nisam oduševljen (jedini ja).
Za Sacher tortu su svi čuli vjerujem :)

al glavno je da su im sirevi i svinjetina zakon, znači skupo jeste, al je kvalitet neminovan. uz kajzerice to ide kao ludo
Au rodjace, ala si tu u hendikepu.
Daj bre, ko jos jede sacher-tortu i njihove krem-supe (osim starijih gospodja :lol: )?
Becku sniclu mozes da narucis bilo gde u Evropi, pa i nije neko narocito otkrice (nije slucajno njihova najkvalitetnija prehrambena eksport-roba).
Za sireve stoji, meso takodje (naravno, samo od seljaka, a za to treba da odvojis genge), dok prasece tek skinuto sa raznja made in Balkan nigde ga nema (a s time tamo tesko da cete posluziti, nego ga ponovo prze u elektricnim rernama :puke: ). Njihova kuhinja je cista mesavina madjarske i italijanske, Madjari ako hoces malo masnije (pa i taj gulas, mada becki gulas je bio u modi pre sto i vise godina), dok su Italijani prisutni u prenaglasenom prisustvu testenina u ishrani (primetio sam da se BeLogradjani bas nesto furaju na njih poslednjih godina). Austrijska - jedna od gorih kuhinja u Evropi. Moras malo prospartati Evropom i svetom, tada ces imati i drugaciji utisak o raznim jelovnicima. Sto se mene tice, panonsko (madjarsko) najvise volem na jugoistocnom krajicku Evrope. Juzno do Save i Dunava moze da prodje (pogotovo posnija hrana koja je excellent), ali ulice gradova im nepodnosljivo smrde od rostilja.

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 13:10
Postao/la Polarstar
Mogu ja da jedem krem supe, šta im fali :mrgreen:

Kad smo kod ostalog, možeš i sarajevski ćevap naručiti u Njemačkoj, al' nije isti k'o i u Sarajevu :mrgreen:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 13:14
Postao/la Chengzhang
Polarstar je napisao/la:Mogu ja da jedem krem supe, šta im fali :mrgreen:

Kad smo kod ostalog, možeš i sarajevski ćevap naručiti u Njemačkoj, al' nije isti k'o i u Sarajevu :mrgreen:
Svaka cast kada mozes, mada si jedan od redjih muskaraca koji to konzumira. :mrgreen:
Sto se tice cevapa, u germanskim zemljama mozes da narucis u restoranu cevap, a da dobijes fasir u corbi. Provereno! :lol:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 13:19
Postao/la Polarstar
A ovaj, kakva je kineska kuhinja? Jel ukusan pseći repić u umaku od mljevenih crijeva? :mrgreen:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 13:23
Postao/la Neutral
Prodaju u onim plastičnim kesama čevape, 30 ili 50, :mrgreen:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 13:29
Postao/la Polarstar
Slovenija :mrgreen:
slika

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 13:45
Postao/la Chengzhang
Polarstar je napisao/la:A ovaj, kakva je kineska kuhinja? Jel ukusan pseći repić u umaku od mljevenih crijeva? :mrgreen:
Jedna od najcudnijih koje probas, barem iz ugla balkanjerosa. U pocetku si vecito gladan kada napustis restoran, ali se posle naviknes na nju (valjda kao i na svaku drugu). Za nase ljude bih za pocetak preporucio Mongole, nekako nam je njihova kujna bliza (ili je to bio samo moj subjektivni dozivljaj), ali sam siguran da ce vecina doziveti pozitivno iznenadjenje kada prvi put svrati kod njih. Sto se tice Dalekog Istoka, japanski susi mi je neka vrsta fazoniranja i precenjen je (daleko od toga da je los, ali mi je previse fensi, jer ima jos jako mnogo odlicnih specijaliteta).
Sve zavisi sta ko voli i jos bitnije na cemu je ko odrastao. Ja recimo obozavam sve gde ima ribe (osim namaza), jer sam odrastao na ribljem paprikasu, dok mnogim ljudima riba smrdi, neki je se i zasite (pohovanu najvise volim, ali ko je zna dobro spremiti i tu se mnogi muskarci odlicno snalaze!).
Sto se tice mesa, meso od medveda je za mene broj 1 (kamilu ne podnosim, kao ni jagnjece). Od vodenih ne racunajuci ribu, rakovi i lignje su takodje odlicni. Ali, ponavljam, sve zavisi kako ko sta preferira, sto ljudi, sto cudi, ali i sto razlicitih ukusa (kod suhomesnatih proizvoda ce za mene vojvodjanski kulen uvek biti prvi na listi, a od namaza ajvar (jos ako je iz Makedonije!), navika valjda).
Kada smo kod Austrije koju si pominjao, sto se tice pica, tu su pri vrhu liste u Evropi (nakon napornog radnog dana gulas s tocenim pivom pravo dobro legne, jos ako je u nekoj staroj stogodisnjoj birtiji, onda je ugodjaj potpun!). Imaju vrhunsko pivo (jedino su Cesi jos bolji), vino takodje nije lose (nakon oktobra u kome dominira pivo, novembar je mesec vina), ali kod mene vlada deviza - cetri konja debela i rakija domaca i ne posustajem u izboru! :cool: Kada smo kod Beca i cevapa, Sandzaklije su tamo lideri, cevapi na Balkanu su nenadjebivi, ali spremaju odlicno mesano. Sto se tice ostale brze hrane, kebab samo kod Turaka (niposto kod Arapa, neka me neko demantuje, sa zadovoljstvom cu da primim tu vest), pizza samo kod Napolitanaca i ostalih iz juzne Italije i nigde drugde (moj favorit je calzone). Takodje gde god sam naisao na kuvare Sicilijance odlicno sam se proveo (ali ih najcesce nalazis u elitnim restoranima). McDonalds me nikada nije interesovao. U Austriji raznovrsnost je prisutna kada su salate u pitanju (ko moze da podnese visak zelenisa, znaci opet vise zenska, manje muska disciplina :lol: ), dok kod slatkog prave solidno strudle, ali njihove domacice nisu realno dorasle npr. Madjaricama (plus Vojvodjankama, Banacankama (misli se na rumunski deo), jer je to jedna te ista kuhinja). Sto se tice povrca, ono im je generalno katastrofalnog kvaliteta, pogotovo prednjaci paradajz kojeg pretezno uvoze iz Spanije. Kada smo kod hleba na germanskim prostorima, ko preferira crni hleb, moze da bude apsolutno zadovoljan kvalitetom ponude, dok je beli hleb na Balkanu i u Istocnoj Evropi daleko, daleko kvalitetniji. Prodaju ga najvise u obliku zemicki i tosta, ali to nije ni blizu kvaliteta neprevazidjene vekne.

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 14:49
Postao/la Clutch
Je l' jeo neko ovdje žablje meso? Ja sam čuo da su batačići ekstra :mrgreen:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 14:54
Postao/la Evolution87
[youtube][/youtube]
da Bog da se zapalilaaaaaaaaa :opaopa:

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 15:03
Postao/la Chengzhang
Clutch je napisao/la:Je l' jeo neko ovdje žablje meso? Ja sam čuo da su batačići ekstra :mrgreen:
Ako su pohovani :D
Nego, ima li ljubitelja puzeva ovde? Poznato je da su Hrvati recimo veliki gurmani kada je ta vrsta hrane u pitanju. Dok ja ako nesto bas ne mogu onda je to puz, odnosno pileci zeludac u supi takodje (uz krvavice npr. - to mi takodje pade na pamet).

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 15:08
Postao/la BelminM23
slika

Re: Chat

Postano: 02 okt 2014, 15:22
Postao/la Chengzhang
Vidim kritikuje se piletina, ali kako stojite sa pacetinom? Ja sam je kao dete dosta njopao (protiv svoje volje :mrgreen: , dok pire u paradajz-sosu je bio sasvim ok, lepsi deo tog obroka), danas mogu da biram, pa je redovno zaobilazim, ma koliko przeni krompirici bili dobro spremljeni. Ako moram da biram izmedju pileceg i pacijeg, pilece definitvno, ne zaudara na blato. :mrgreen:

A evo kako je svojevremeno JRT zamajavao svoje najmladje gledaoce:

[youtube][/youtube]

:lol: