NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Bordeaux46
Kontakt:

Re: NBA chat/svastara/prepucavanja

Post Postao/la Bordeaux46 » 24 avg 2019, 15:42

pa zato i govorim jer je i danas igra brža nego 2000ih i 90ih. plus se puno više trica gađa, puno se više koriste advanced statsi, mid range se sve manje koristi, lakše se dolazi na slobodna bacanja, spacing je bio lošiji, samim tim i odbrana više prema unutra pomjerena. košarka se puno drugačije igra nego u Jordanovo vrijeme ili u vrijeme Kobejeve 35+ sezone. već prema kraju karijere se igra mijenjala i on se morao prilagođavati.
koliko volim te zna samo ludo srce moje, proći će godine, ja neću izdati bordo boje!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 avg 2019, 15:57

Bordeaux46 je napisao/la:pa zato i govorim jer je i danas igra brža nego 2000ih i 90ih. plus se puno više trica gađa, puno se više koriste advanced statsi, mid range se sve manje koristi, lakše se dolazi na slobodna bacanja, spacing je bio lošiji, samim tim i odbrana više prema unutra pomjerena. košarka se puno drugačije igra nego u Jordanovo vrijeme ili u vrijeme Kobejeve 35+ sezone. već prema kraju karijere se igra mijenjala i on se morao prilagođavati.
Nije Brada imao nista vise slobodnih od Kobija ili MJ u njihovimtim sezonama, ekipa sve trojici bila takva gdje je zahtjevano od njih da scoraju toliko, kako to ne mozete artikulisati. Nea sanse da ce Brada davat 36ppg sad sa WB (ako bude zdrav) znaci ne postoji. U takvim okolnostima odradio bolju sezonu od te dvojice i to ti je to

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 avg 2019, 16:01

Koliko je Harden uzimao trica ove sezone, a koliko Jordan odnosno Kobe u tim sezonama ? Pogledas to i sve je jasno.

Jos da ne zanemarimo da su Paul, Gordon, Capela, Tucker jedno 10 puta bolja podrska od invalida s kojima su igrali Kobe i MJ.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 24 avg 2019, 16:02

Ne znam kako ti se da vise Aleme. Edwardu samo jos treba prsten pa da mozemo pricati da je najbolji igrac lige zadnjih 4-5 godina.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 avg 2019, 16:02

Bordeaux46 je napisao/la:ja mislim da je Harden imao najbolju sezonu u historiji lige, još je i prsten osvojio. GOAT

i da se to apsolvira više

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 avg 2019, 16:04

Epidaurus je napisao/la:Koliko je Harden uzimao trica ove sezone, a koliko Jordan odnosno Kobe u tim sezonama ? Pogledas to i sve je jasno.
I? Nije coj'k kriv sto je bolji suter od obojice, isto da sad gledamo Curriju ppg i ti dodjes kaes da ali pogledaj/oduzmi mu trice i sve ce ti biti jasno, ne za j.g ebahi matere ti

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 avg 2019, 16:06

alemsa je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Koliko je Harden uzimao trica ove sezone, a koliko Jordan odnosno Kobe u tim sezonama ? Pogledas to i sve je jasno.
I? Nije coj'k kriv sto je bolji suter od obojice, isto da sad gledamo Curriju ppg i ti dodjes kaes da ali pogledaj/oduzmi mu trice i sve ce ti biti jasno, ne za j.g ebahi matere ti
Bolji suter jer igra u eri gdje je trica osnova bilo kakvog napada i u Moreyevog i D'Antonijevom sistemu gdje se forsira po 50 trica po tekmi. Ogroman faktor koji ti naravno ne zelis vidjet.

Curryja kao scorera niko ne poredi s MJem i Kobeom jer je jasno da nije taj nivo.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 24 avg 2019, 16:08

Justin je napisao/la:Ne znam kako ti se da vise Aleme. Edwardu samo jos treba prsten pa da mozemo pricati da je najbolji igrac lige zadnjih 4-5 godina.
Ova je bila najbolja u zadnjih mjesec dana ja mislim da, cak ti ni Goat nije ravan.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 avg 2019, 16:09

Epidaurus je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Bolji suter jer igra u eri gdje je trica osnova bilo kakvog napada i u Moreyevog i D'Antonijevom sistemu gdje se forsira po 50 trica po tekmi. Ogroman faktor koji ti naravno ne zelis vidjet.
Za 36 ppg uzimo je 4 suta manje, bolji ts, bolji efg, vise skokova, vise asistencija, bolji score, bolji uspjeh sve to sa 4 minute manje po tekmi, pa cijelu zavrsnicu manje igrao

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 avg 2019, 16:14

Bolji score jer je imao 10 puta bolju podrsku u vidu Paula, Gordona, Capele i Tuckera. Efikasnost smo vec apsolvirali zbog ere i sistema gdje se suta po 50 trica. Asistencija je logicno da ima vise jer mu razigravanje dodje prirodnije nego Jordanu i Kobeu plus u D'Antonijevom spread pnr sistemu ima vise loptu u rukama kao organizator u odnosu na Kobea i MJa u trokutu.

Bordeaux46
Kontakt:

Post Postao/la Bordeaux46 » 24 avg 2019, 16:15

joj kad skontam da sam navijao da Harden MVP-a dobije... pa sad bi se ovdje pisalo da je sam bolji od Dream Teama.
koliko volim te zna samo ludo srce moje, proći će godine, ja neću izdati bordo boje!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 avg 2019, 16:22

Epidaurus je napisao/la:Bolji score jer je imao 10 puta bolju podrsku u vidu Paula, Gordona, Capele i Tuckera. Efikasnost smo vec apsolvirali zbog ere i sistema gdje se suta po 50 trica. Asistencija je logicno da ima vise jer mu razigravanje dodje prirodnije nego Jordanu i Kobeu plus u D'Antonijevom spread pnr sistemu ima vise loptu u rukama kao organizator u odnosu na Kobea i MJa u trokutu.
Covjece Boziji u doba kad je igrao bez paula capele i gordona, kad je davao 40+ svaku, imao je score 21-3. Starting lineup bez centra bio, klupe ni na vidiku, zar se ne sjecas toga?

Ows, dws, ws ukupan i win share/48 sve trojici u 5 deka. Ne mos mi ba reci da nisu bili u slicnim okolnostima

Bordeaux46
Kontakt:

Post Postao/la Bordeaux46 » 24 avg 2019, 16:34

kolko puta ti se mora reći, igra se promijenila, veći je pace, Harden koristi šut za 3 kako su MJ i Kobe koristili midrange koji se danas nikako ne koristi. ekipe u prosjeku daju 15ak poena više, i lakše je ulaziti u reket - zbog spacinga u napadu odbrane stoje šire, centri se više izvlače, samim tim je lakše i ići na slobodna bacanja i dobijati lagane šuteve iz reketa. ne možemo znati šta bi bilo, ali zar stvarno misliš da Kobe, Jordan pa čak i Durant ne bi mogli iste stvari raditi u D'Antonijevom sistemu građenom oko njega. svakako da je Harden ubio, pogotovo u srednjem dijelu sezone nakon lošeg početka kad je sam nosio ekipu i poštujem što nije zabijao čisto da bi imao puno poena nego je radio što je trebalo ekipi da pobjeđuje. čim su se Paul i Capela vratili, prestao je i sa svojim nizom 30+ poena. kao što sam i rekao, smatrao sam da treba dobiti MVP-a. a zamisli sad da moraš čitavu sezonu iznijeti bez ijednog kvalitetnog igrača u rosteru. to su Kobe i Jordan morali.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 avg 2019, 16:38

Bordeaux46 je napisao/la:kolko puta ti se mora reći, igra se promijenila, veći je pace, Harden koristi šut za 3 kako su MJ i Kobe koristili midrange koji se danas nikako ne koristi. ekipe u prosjeku daju 15ak poena više, i lakše je ulaziti u reket - zbog spacinga u napadu odbrane stoje šire, centri se više izvlače, samim tim je lakše i ići na slobodna bacanja i dobijati lagane šuteve iz reketa. ne možemo znati šta bi bilo, ali zar stvarno misliš da Kobe, Jordan pa čak i Durant ne bi mogli iste stvari raditi u D'Antonijevom sistemu građenom oko njega. svakako da je Harden ubio, pogotovo kad u srednjem dijelu sezone nakon lošeg početka kad je sam nosio ekipu i poštujem što nije zabio čisto da bi imao puno poena nego je radio što je trebalo ekipi da pobjeđuje. čim su se Paul i Capela vratili, prestao je i sa svojim nizom 30+ poena. kao što sam i rekao, smatrao sam da treba dobiti MVP-a. a zamisli sad da moraš čitavu sezonu iznijeti bez ijednog kvalitetnog igrača u rosteru. to su Kobe i Jordan morali.
Dobro na pobjede svojih ekipa sva trojica imali isti doprinos.

Objasni to :kafa:

Hajde mozak, objasni, objasnit ces kurke, zzato sto sam upravu :kafa:

Bordeaux46
Kontakt:

Post Postao/la Bordeaux46 » 24 avg 2019, 16:40

jel to ona win share glupost statistika hahahah

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 avg 2019, 16:41

Bordeaux46 je napisao/la:jel to ona win share glupost statistika hahahah
Dobro, relativna je ako u sezonama 3 igraca koji daju 35+ppg, pokazuje slicne brojeve, znaci da je relevatna po pitanju toga, to je konstatnost. Posebno izmedju Brade i Kobija bukvalno preslikano

Bordeaux46
Kontakt:

Post Postao/la Bordeaux46 » 24 avg 2019, 16:43

vidi mene budale, opet s tobom krenuo u diskusiju o Hardenu, do mene, izvini.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 avg 2019, 16:44

Bordeaux46 je napisao/la:vidi mene budale, opet s tobom krenuo u diskusiju o Hardenu, do mene, izvini.
Eh stipu suplje, kaes no answer a ne lafina :kafa:

Bordeaux46
Kontakt:

Post Postao/la Bordeaux46 » 24 avg 2019, 16:46

da si rekao da su imali slične sezone, ne bi ti niko ništa rekao, ali ti tvrdiš da je imao bolju - od obojice. hahaha nebitno, znaju svi osim tvog druga Justina koliko si objektivan.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 24 avg 2019, 16:47

Cuj "slicne" okolnosti haha, Kobeu najbolji kreatori poslije samog Kobea bili Smush i Odom
CP koliko god grohnuo je i prosle godine bio top3 asistent kad vec vadimo statistike da se i to spomene

slicne okolnosti al u kurcu

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.